Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prihrana sitne divljači u zimskom periodu!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prihrana sitne divljači u zimskom periodu!
DakiNS
 Eh
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&...14Lh1V3EJg

https://www.youtube.com/watch?v=nr_d8...r_d8DwxfDw
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac
 ZivioRodjo
Tri prsta 2Kolce

Tomash
 Ih bre.... da je makar Mikiju dao neku dobru paletu, vec mu poturio neku rashodovanu, jedva smo se sastavili Smile

Salim se ja malo....,

to je vec paleta za otpad, ali za hraniliste i vise nego dovoljno za ono sto treba da bude, verovatno bi i zavrsila u kontejneru u toj firmi jer vise nema nosivost, ili je Daki to vec izvadio iz kontejnera, dok je za nadstresnicu lovacke hranilice, gde samo treba da izdrzi malo snega.....VISE NEGO SAVRSENA! i da je srece da ih ima vise po lovistima...gde bi nam kraj bio!

Posto je dupla paleta, ima i dno sa daskama na precagama, to je moralo vani, i precage otesati na delovima, a kako je bila prevelika za auto kome se sedista ne obaraju, jedan red daske se morao skresati.

Obican najlon, presavijen duplo, da zrno ne kisne i ne proklija (mada ako ima divljaci koliko mislim da ima, nema sanse da proklija, jer ce biti pojedeno), na cetiri stubica, inace najlon je zakucan malim eksercicima, a kao platne su korisceni spljosteni cepovi mog i Mihailovog omiljenog piva Smile

Jedino sto sada zameram sebi, je sto smo sasuli mozda i previse kukuruza na jedno mesto (2 kante od po 20 kila), a imali smo nekih 200m dalje jos jednu hranilicu, mada........ta druga je malo visoka i navadile se ovce na nju jer mogu da udju pod nju, tako da nisam pametan....

Tomash
 Bliže nam se polako snegovi, i valjalo bi hranilišta napuniti.

Danas sam iskoristio jako lepo i toplo prepodne da obiđem i napunim hranilište mog podmlatkara i hranilište moje grupe.
Budući da su mi čizme uvek u gepeku, a posao sam završio ranije...: šta ću kući, kad žena i deca i onako spavaju još, odoh ja da obiđem, na žalost, ovaj put bez mog podmlatkara Sad

Zanimljivo je da kada sam obilazio hranilišta pre 20-ak dana, u hranilištima je bilo još uvek žita, a isto je bilo i kada sam ih obilazio kada je počeo lov.
Kukuruz još nije bio sav obran, a strnjike su bile još zarasle, i imalo je još zrnevlja što kombajn prospe posle vršaja.

Danas druga priča skroz!
Strnjike preorane, neke i posejane ponovo, a kukuruzišta isto preorana...

A na oba hranilišta ni zrnce, a površina zemlje ispod hranila kao da je preorana kljunovima Smile
Usitnjeno, očišćeno....ma kao da je neko frezirao...

A Sneg samo što nije...

Evo par slikica:
Tomash priložio/e:
20161118_122545.jpg 20161118_122615.jpg

kolega_LOVEc
 Mala dopuna hranilista, daleko je za nositi po snegu pa bolje na vreme....Smile
i63.tinypic.com/2z733mp.jpg
i68.tinypic.com/29p98rd.jpg
i67.tinypic.com/23v1ds5.jpg
Vim vi repellere licet

kolega_LOVEc
 Evo i danas iskoristio slobodan dan za jednu doobru setnju pod teretom. Najavljuju padavine a i noci su hladne ispod -10 pa ce im dobro doci. Inace za mesec dana iz hranilice pojedeno oko 40kg kukuruza.
i68.tinypic.com/2irr7l2.jpg
i64.tinypic.com/2a9v2w1.jpg
i63.tinypic.com/358nwnd.jpg
i67.tinypic.com/v4a0l1.jpg
i64.tinypic.com/2e0l8nk.jpg
i63.tinypic.com/2qi6o.jpgi64.tinypic.com/2qcmtlg.jpg
i65.tinypic.com/2ptwi0m.jpg
Vim vi repellere licet

tomo vrbas
 Na kojem principu radi ovaj plasticni balon od vode?

Brka bez brkova
 Hranilice od plasticnog balona su vrlo prakticne i jeftine. Mi ih pravimo malo drugacije:Napunimo balon hranom zasafimo cep okrenemo drugacije od te na slici,tako sto vezemo za cep i okacimo tako da dno bude na 10-30cm od tla,zavisi dali je za jarebice ili fazane.Ali pre toga prorezemo otvore 2-3cm celim obodom balona na 1cm od dna,tako da kako ptice budu kljucale u te otvore hrana ce pomalo ispadati,a u isto vreme moze da jede celo manje jato.Ne mogu sa telefona da postavim sliku,pa se nadam da ste me razumeli.

Milan__
 Kod nas fazani pojedu kukuruz sto odnesemo za 3-4 dana,a kad idemo u lov ni jednog nema Sad
Bog prašta,ali 30-06 nikad! Srbija

kolega_LOVEc

tomo vrbas kaže:

Na kojem principu radi ovaj plasticni balon od vode?

I nije nakla nauka, balonu se skine cep, probuse se rupe na dnu za kanap.
Na mestu gde se srafi cep i ima navoj prosecu se rupe i to
cetvrtinu obima pa se cetvrtina ostavi cela pa posle opet cetvrtinu proseces tako da imas rupe jednu nasuprot drugoj.
Ja sam iskoristio jos i cev za kanalizaciju 50mm prosece se rupa na njoj malo manja od obima. Da navoj ima za sta da uhvati.
Nezgodna je samo duzina cevi ako je kraca ispada...ako je duza nece uopste...to se uradi na probu....ostavis duze pa skracujes dok ne budes zadovoljan kako ispadaju zrna. cev se navrne tamo gde je bio cep i to je to...
Vim vi repellere licet

mrwa22250

Milan__ kaže:

Kod nas fazani pojedu kukuruz sto odnesemo za 3-4 dana,a kad idemo u lov ni jednog nema Sad

A kazes na drugoj temi da su kod vas vecinom bretoni i da odlicno rade.Nesto tu nije u redu,ili kukuruz pojede nesto drugo ili psi nisu na zadovoljavajucem nivouika.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Milan__
 Bretonci rade bez greske,traze,markiraju i aportiraju ali malo ima fazana,do pasa sigurno nije.. Moracemo kameru staviti pa da vidimo sta pojede.Smile

kolega_LOVEc
 i64.tinypic.com/108d8vm.jpg
i63.tinypic.com/amfn1c.jpg
i65.tinypic.com/2rp4g76.jpg
i66.tinypic.com/5yuvpu.jpg
Ideja ima na pretek, samo volje da se nesto uradi treba.
Vim vi repellere licet

Macvanski lovac
 Danas peti put dopunjena hranilica u januaru,bila je prazna,utaban sneg i staze divljaci....poveo sam i kuju i stene od 6 meseci,podigli su 3 petla i desetak koka u krugu od 100m oko hranilice,meni srce puno Smile

s28.postimg.org/hbn2o6w5l/IMG_20170129_150629.jpg
Rodjen da budem lovac

Milan__
 Evo nesto sto sam pronasao na internetu,jednostavno a korisno !

mrwa22250

Macvanski lovac kaže:

Danas peti put dopunjena hranilica u januaru,bila je prazna,utaban sneg i staze divljaci....poveo sam i kuju i stene od 6 meseci,podigli su 3 petla i desetak koka u krugu od 100m oko hranilice,meni srce puno Smile

s28.postimg.org/hbn2o6w5l/IMG_20170129_150629.jpg

Macvanski,svaka castOdobrenoDivljac je(narocito fazanska)ovih ledenih dana skoncentrisana oko hranilista,ali su to i predatori shvatili pa se sve cesce moze pronaci ocupano perje u blizini istih.Ja veceras promasih jednu liju na nekih 70m od hranilista koje su pola sata pre toga posetila dva petla.Bese zicer,ali sam se toliko smrzao,da nije bilo sanse da je pogodim.I mi smo dopunjavali,neka vec 4-ti put i necemo prestati do kraja marta bez obzira na vreme.Taj nam se recept pokazao odlicno i divljac ulazi u period reprodukcije u punoj snazi bez obzira na duzinu i intenzitet zime.
Znaci,psenica,kukuruz i suncokret za fazane,a 22-250 za lisice,de se ne uvrede sto za njih nema prehranepuc puc

tomo vrbas
 Ako ih ti budes hranio sa tim tvojim 22-250 ima da se utove ko prase pred 29-ti!ROFL

Macvanski lovac
 U mom slucaju,mogla je i cesce da se iznosi hrana,ali nisam stizao,jedno hranjenje sam obavio po mraku,oko 7-8 uvece,doduse,ne iznosim veliku kolicinu,koliko stane u ranac a fazane sam pronalazio pored hranilista jos nekoliko puta,bukvalno na par metara,posto je tu vrbak sa visokom travom....lisice,hmmm,to ovde niko ne lovi cekanjem,prvo,potreban je strucni pratioc a ovi nasi su strucnjaci samo kad se love svinje,ko ce jos da zebe zbog neceg sto se ne jede,LU dozvoljava lov,ali iskljucivo na mrcinistima,da bi lovocuvari znali tacnu lokaciju lovaca....cemu onda strucni pratioci Confused
Rodjen da budem lovac

mrwa22250
 Tomo,jbg,ko radi taj i gresi.Pristajem da na svake dve odstreljene jednu promasimNamigivanje
Macvanski,gde prestaje logika-pocinje Srbija.Na kraju sezone isti ti strucnjaci kazu da se fondovi gajenih vrsta divljaci smanjuju izmedju ostalog i zbog enormnog povecanja broja predatora,a kad trazis dozvolu za lov istih,kao da im oko kopas.Moja grupa lovina terenu od nekih 600-650ha i ove sezone smo odstrelili do sada 20 lisica,a nikad manje nismo lovili i to je jedna od losijih sezona.I pored toga,pre neko vece kad sam"uslikao"onu zenku,video sam jos 4 lisice van dometa,a koliko ih jos ima.Sta li kaze"struka",koja je optimalna brojnost lisice u lovistu-sigurno ne 5+ na 100haKoTuKoga

kolega_LOVEc
 [xhide]I meni je lisica posecivala hraniliste,Trag nasao svuda po snegu.
Pokusavam da se ne nerviram oko dozvola cekanjem, kod nas nece posteno ni da kazu "ne dajemo dozvole" nego sve mozda neznamo itd. ... Desilo mi se da pitam i dobijem odgovor, neces naci vuka sigurnoKoTuKoga...ko je i pitao za vukaGlavu o zid u 2 dana vidoh 14 sakala i 5 lisice...na 4 km puta...Zbunjen
A bilo je i zahteva za "toplu ceku" ...
[/xhide]
Vim vi repellere licet

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Novi Zakon o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 616 24.09.2023. 16:44
Divljač i saobraćaj DIVLJAČ 63 07.08.2022. 21:10
Najznačajnije osobine mesa divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 8 20.07.2022. 20:18
Izmene zakona o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 116 09.06.2020. 18:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,329 posete www.srbijalov.com