Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Podmlatkari u lovu, da ili ne?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Podmlatkari u lovu, da ili ne?
Sniper Hunter
 Jank majstoreB)

Podunavac

Lala kaže:
Jank, na sledeći skup nas mučenika forumaša, zadužen si da doneseš neku pitu, kako god znaš!
Odlična priča!

A posebno za Lalu jedna pita poprskuša.Grin
Tri prsta 2Kolce

Jank

Lala kaže:
Jank, na sledeći skup nas mučenika forumaša, zadužen si da doneseš neku pitu, kako god znaš!
Odlična priča!

E moj druže ni žene nisu što su nekad bile , moja bivša devojka a sada ena i sam vidiš zašta joj oklagija služi, pita se pravi od kora kupljenih u nekom marketu, nedaj bože da se ručno razvuku kore, takvih recepata nema u ovim modernim kuvarima, ali ako odlučim da se jopet oženim u obzir dolazi samo ona koja zna da razvlači kore za pitu uvijaču.....Kiss
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Jank

klaja kaže:
JANK!!! Svaka cast,svaka ti je zlatnaika

Klajo vidim da i ti voliš moje priče, hvala druže...B)

DakiNS
 Kakve li si pričice tek pričao bivšoj devojciNo no no
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Jank

DakiNS kaže:
Kakve li si pričice tek pričao bivšoj devojciNo no no

Ovakve....Love

a ona nije bila raspoložena pa mi je uzvratila ovako....Opameti se

posle sam tri dana zbog toga ...Cry

spiker-mrmosh
 Jank Bravo 2 - za pricu !

Podmlatkari u lovu, da ili ne? - Definitivno - DA !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

klaja

Jank kaže:

klaja kaže:

Volim,volim nego sta. Odrastao sam u takvoj kuci gde je lov bio na prvom mestu a pokraj krevetca puska. Kad dodje Podunavac nemozes ga oterati,prelistao je tatin katalog o oruzju jedno miliom puta i prerondao orman gde je stari drzao opremu za lov i za kerenje po svadbama bar dva miliona puta. A sto se tice price vase prava je,vraca u detinjstvo.Imam dosta slika iz lova pocetkom 80-tih godina od starog moga i njegovog LD.pa ako se jednom otvori neka tema stavit cu ih.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Jank

klaja kaže:

Jank kaže:

klaja kaže:

Volim,volim nego sta. Odrastao sam u takvoj kuci gde je lov bio na prvom mestu a pokraj krevetca puska. Kad dodje Podunavac nemozes ga oterati,prelistao je tatin katalog o oruzju jedno miliom puta i prerondao orman gde je stari drzao opremu za lov i za kerenje po svadbama bar dva miliona puta. A sto se tice price vase prava je,vraca u detinjstvo.Imam dosta slika iz lova pocetkom 80-tih godina od starog moga i njegovog LD.pa ako se jednom otvori neka tema stavit cu ih.

Dobro , biće još neka lepa priča ....
Nego klajo nemoj slučajno da promeniš avatar, ovo je jedna od najlepših istorijskih slika.....nije lovačka...ali mnogo govori....Bravo 2

Jank

spiker-mrmosh kaže:

Na mlađima svet ostaje....B)KissBravo 2

DakiNS
 Ej generacijo ala smo slatkorečivi. Nas dva smo u stanju da mladu devojku ubedimo da se od tvrdog dobija rakLovac 3HaHaHa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

klaja

Jank kaže:

klaja kaže:

Jank kaže:

klaja kaže:

Dobro , biće još neka lepa priča ....
Nego klajo nemoj slučajno da promeniš avatar, ovo je jedna od najlepših istorijskih slika.....nije lovačka...ali mnogo govori....Bravo 2

Neću da menjam avatar,slika govori sto reci,čuvajmo tradiciju na bilo koji način.Tri prsta 2
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

nidzamotocross
 [movie=youtube]Qt0N5a3L6eo[/movie]
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

davorcalic

Lala kaže:
E još da smo mu našli prsluk lovački na sajmu, Stari, gde bi mu bio kraj Grin
Neka, samo neka idu deca u lov, ja bih prvi bio u stanju da se posvadjam sa nekim, koji bi podmlatkarima zabranio da idu sa odraslima u lov. To može da uradi samo bolesnik u glavu, ili onaj koji decu ne može da smisli!
U mojoj grupi ima 3 člana podmlatka (dvojica su Rančerovi sinovi), momci su nam super, pomažu nam još kako. A da ne govorim da o lovu i divljači znaju više nego neki umišljeni odrasli lovci; klinci upijaju informacije kao sundjer, i to im ostaje za ceo život. Pa ako ih dobro usmerimo, onda će od njih biti i pravi lovci i pravi ljudi!
Čik da vidim nekog, da mi zabrani da mog klinca povedem u lov? Ako je član podmlatka, ko može da mu zabrani da ide u pratnji odraslih, bez oružja naravno? Pa meni srce bude puno, kad klinci peku ražnjiće na lovačkom doručku uporedo sa nama, kao matori Smile, to je za njih doživljaj bre! A da ne govorim kad ponosno okače nekog petla, ili zeca, što im ćaća odstreli, kao što radi ova ljudina od Lovca Starog! Pa ko mu je na svetu ravan, eeejjj!! Grin
Ma, neću uopšte da puno pričam o mogućnosti zabrane, to je jednostavno van pameti.

Bravo 2
Žena mi Makedonka....ena Shock

ilija 9
 Posto jos nisam punoletan znaci i ja spadam u podmladak kod mene u kraju slabo deca treniraju neke sportove vecina nas ide u lov sa svojim ocevima ili dekama,kod mene u grupi ima 5podmladaka

Voganjac
 Dao bog podmatka jer sta bi bilo od tradicije da nema mladih ko bi ovo nastavio,samo nekada u moje vreme je bilo vise mladih zainteresovano za ovaj hobi nase LD je nekad imalo 80 lovaca a sada samo 24 sta reci mislim da ova kriza smanjuje ovaj HOBI sve je poskupelo a plate male zalosnooooo...!!!!!!!!!!!!!!CryConfused
Voganjac

davorcalic

Voganjac kaže:
Dao bog podmatka jer sta bi bilo od tradicije da nema mladih ko bi ovo nastavio,samo nekada u moje vreme je bilo vise mladih zainteresovano za ovaj hobi nase LD je nekad imalo 80 lovaca a sada samo 24 sta reci mislim da ova kriza smanjuje ovaj HOBI sve je poskupelo a plate male zalosnooooo...!!!!!!!!!!!!!!CryConfused

a kako da ih bude kad im uzimaju za clanarinu a sta dobjaju za to...bukvalno nista...kao da placaju clanarinu za fudbal a treninge nemaju a na utakmice nesmeju da iduZbunjen....i što im onda uzimaju clanarinu nije mi jasno...teško im da bar jednom nedeljno po sat vremena imaju neko predavanje ,da ponesu svesku i da pišu po jednu divljač i da lepe sličice iz lovačkih novina...da ih malo odvedu u polje ili bilo šta drugo...ko da nema šta da im pokažu ili ispričaju.....samo bi voleo, ako ima negde da pročitam, na ŠTA imaju pravo ako su članovi...da imam na šta da se pozovem kad budem otišao kod predsednika da probam da urgiram da ih aktivira....Angry
Žena mi Makedonka....ena Shock

Jank

Jank kaže:

spiker-mrmosh kaže:

Na mlađima svet ostaje....B)KissBravo 2

i43.tinypic.com/2z5j66v.jpg

Evo podmlatka našeg kolege Neše, još je mali da sa nama pretražuje polja ali za svečanost je došao sa tatom obučen u pravo lovačko odelo....Bravo 2

Jank
 Evo još jednog mladog kandidata.....

i39.tinypic.com/34sqwyt.jpg

I on će jednoga dana biti dobar lovac.....

spaleph
 Ево ди и ја кажем неку на ову тему. И ја сам за подмладак у лову али не по сваку цену и у сваком случају. У мојој групи сви имамо мушку децу будуће ловце и свако би своје дете волео да поведе у лов али и ту треба имати границу, ево о чему се ради, ветар, температура -20 сто би рекли субјективни осећај минус бесконачно, погонски лов на дивљу свињу много људи у погону и дочеку, колега из моје групе води дете 6 разред основне школе, обувеног у патикице и обученог у једну танку маскирну војничку блузицу, који је успут у задња 2 месеца 2 пута на више места ломио руку која је и у том тренутку у гипсу са све плочицом и шрафовима, и на упит вође групе тј.мене дал је луд да дете води у лов по оваквом времену колега се љути, да све буде још замршеније он своје дете даје колеги који иде у погон да иде с њим а он остаје на дочеку, колега који је кренуо у погон знајући дотичног колегу да ће се наљутити ако одбије да води његовог сина, са дететом одлази што даље од погона и свих дешавања да не би недај боже дошло до нечега нежељеног. Да све буде горе по завршетку лова син тужака колегу који га је водио код свог оца да није хтео да га води у центар дешавања и колега демонстративно напушта заједнички ручак. Све би ја то разумео да се не ради о детету које није ишло у лов дуго времена па баш по том кијамету и у том случају кад лове много људи погоном мора да иде али не ради се о детету које иде у лов сваки излазак када у лов иде његов отац. После овог лова окупио сам групу као вођа групе и рекао да ја више у погонском лову не дозвољавам да иду деца знајући како моја секција лови и како пуца,на шта се сви остали из групе слажу, нашта се колега на кога је упућена прозивка тврди да ће напустити групу и да неће више да лови са нама.
Нисам против подмлатка у лову али не по сваку цену и по цену угрожавања здравља и живота тог детета које иде у лов...
Требало би порадити више на едукацији деце као подмлатка да и они схвате да је лов на првом месту захтеван и да захтева веома велику дисциплину свих учесника и поштовање свих правила и прописа почевши од маркирних ознака, правца пуцања и осталог...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Filmovi o lovu SVAŠTARA 16 27.04.2023. 23:11
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Bezbednost i nesreće u lovu. METODE LOVA 67 04.01.2017. 12:57
Podmlatkari u lovu, DA ili NE LOVCI POČETNICI 136 03.01.2017. 20:32
Upotreba PP sačme u lovu divljih svinja i predatora-da ili ne? MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 516 25.11.2016. 21:15
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,522,803 posete www.srbijalov.com