|
Podmlatkari u lovu, da ili ne?
|
| Sniper Hunter |
Objavljen 09.02.2012. 21:58
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Jank majstoreB)
|
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 09.02.2012. 22:23
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Lala kaže:
Jank, na sledeći skup nas mučenika forumaša, zadužen si da doneseš neku pitu, kako god znaš!
Odlična priča!
A posebno za Lalu jedna pita poprskuša.
|
| |
|
|
| Jank |
Objavljen 09.02.2012. 22:49
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Lala kaže:
Jank, na sledeći skup nas mučenika forumaša, zadužen si da doneseš neku pitu, kako god znaš!
Odlična priča!
E moj druže ni žene nisu što su nekad bile , moja bivša devojka a sada i sam vidiš zašta joj oklagija služi, pita se pravi od kora kupljenih u nekom marketu, nedaj bože da se ručno razvuku kore, takvih recepata nema u ovim modernim kuvarima, ali ako odlučim da se jopet oženim u obzir dolazi samo ona koja zna da razvlači kore za pitu uvijaču.....
Lov je stil mog života...  ] 
|
| |
|
|
| Jank |
Objavljen 09.02.2012. 22:52
|

Lovčina

|
klaja kaže:
JANK!!! Svaka cast,svaka ti je zlatna 
Klajo vidim da i ti voliš moje priče, hvala druže...B)
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 09.02.2012. 22:56
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kakve li si pričice tek pričao bivšoj devojci
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Jank |
Objavljen 09.02.2012. 23:10
|

Lovčina

|
DakiNS kaže:
Kakve li si pričice tek pričao bivšoj devojci 
Ovakve....
a ona nije bila raspoložena pa mi je uzvratila ovako....
posle sam tri dana zbog toga ...
|
| |
|
|
| spiker-mrmosh |
Objavljen 09.02.2012. 23:52
|

Stari član

Upisa: 357
Pristupio: 02.12.2010. 20:09
|
Jank - za pricu !
Podmlatkari u lovu, da ili ne? - Definitivno - DA !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )
|
| |
|
|
| klaja |
Objavljen 10.02.2012. 22:10
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Jank kaže:
klaja kaže:
Volim,volim nego sta. Odrastao sam u takvoj kuci gde je lov bio na prvom mestu a pokraj krevetca puska. Kad dodje Podunavac nemozes ga oterati,prelistao je tatin katalog o oruzju jedno miliom puta i prerondao orman gde je stari drzao opremu za lov i za kerenje po svadbama bar dva miliona puta. A sto se tice price vase prava je,vraca u detinjstvo.Imam dosta slika iz lova pocetkom 80-tih godina od starog moga i njegovog LD.pa ako se jednom otvori neka tema stavit cu ih.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
| |
|
|
| Jank |
Objavljen 10.02.2012. 22:49
|

Lovčina

|
klaja kaže:
Jank kaže:
klaja kaže:
Volim,volim nego sta. Odrastao sam u takvoj kuci gde je lov bio na prvom mestu a pokraj krevetca puska. Kad dodje Podunavac nemozes ga oterati,prelistao je tatin katalog o oruzju jedno miliom puta i prerondao orman gde je stari drzao opremu za lov i za kerenje po svadbama bar dva miliona puta. A sto se tice price vase prava je,vraca u detinjstvo.Imam dosta slika iz lova pocetkom 80-tih godina od starog moga i njegovog LD.pa ako se jednom otvori neka tema stavit cu ih.
Dobro , biće još neka lepa priča ....
Nego klajo nemoj slučajno da promeniš avatar, ovo je jedna od najlepših istorijskih slika.....nije lovačka...ali mnogo govori....
|
| |
|
|
| Jank |
Objavljen 10.02.2012. 22:54
|

Lovčina

|
spiker-mrmosh kaže:
Jank  - za pricu !
Na mlađima svet ostaje....B)
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 10.02.2012. 22:55
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ej generacijo ala smo slatkorečivi. Nas dva smo u stanju da mladu devojku ubedimo da se od tvrdog dobija rak
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| klaja |
Objavljen 11.02.2012. 09:35
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Jank kaže:
klaja kaže:
Jank kaže:
klaja kaže:
Dobro , biće još neka lepa priča ....
Nego klajo nemoj slučajno da promeniš avatar, ovo je jedna od najlepših istorijskih slika.....nije lovačka...ali mnogo govori.... 
Neću da menjam avatar,slika govori sto reci,čuvajmo tradiciju na bilo koji način.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
| |
|
|
| nidzamotocross |
Objavljen 22.02.2013. 22:42
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
[movie=youtube]Qt0N5a3L6eo[/movie]
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
| |
|
|
| davorcalic |
Objavljen 17.07.2013. 03:59
|

Veteran

Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
Lala kaže:
E još da smo mu našli prsluk lovački na sajmu, Stari, gde bi mu bio kraj 
Neka, samo neka idu deca u lov, ja bih prvi bio u stanju da se posvadjam sa nekim, koji bi podmlatkarima zabranio da idu sa odraslima u lov. To može da uradi samo bolesnik u glavu, ili onaj koji decu ne može da smisli!
U mojoj grupi ima 3 člana podmlatka (dvojica su Rančerovi sinovi), momci su nam super, pomažu nam još kako. A da ne govorim da o lovu i divljači znaju više nego neki umišljeni odrasli lovci; klinci upijaju informacije kao sundjer, i to im ostaje za ceo život. Pa ako ih dobro usmerimo, onda će od njih biti i pravi lovci i pravi ljudi!
Čik da vidim nekog, da mi zabrani da mog klinca povedem u lov? Ako je član podmlatka, ko može da mu zabrani da ide u pratnji odraslih, bez oružja naravno? Pa meni srce bude puno, kad klinci peku ražnjiće na lovačkom doručku uporedo sa nama, kao matori  , to je za njih doživljaj bre! A da ne govorim kad ponosno okače nekog petla, ili zeca, što im ćaća odstreli, kao što radi ova ljudina od Lovca Starog! Pa ko mu je na svetu ravan, eeejjj!! 
Ma, neću uopšte da puno pričam o mogućnosti zabrane, to je jednostavno van pameti.
Žena mi Makedonka.... 
|
| |
|
|
| ilija 9 |
Objavljen 17.07.2013. 14:26
|

Član

Upisa: 127
Pristupio: 06.07.2012. 11:00
|
Posto jos nisam punoletan znaci i ja spadam u podmladak kod mene u kraju slabo deca treniraju neke sportove vecina nas ide u lov sa svojim ocevima ili dekama,kod mene u grupi ima 5podmladaka |
| |
|
|
| Voganjac |
Objavljen 09.08.2013. 21:58
|

Član

Upisa: 160
Pristupio: 07.09.2012. 22:09
|
Dao bog podmatka jer sta bi bilo od tradicije da nema mladih ko bi ovo nastavio,samo nekada u moje vreme je bilo vise mladih zainteresovano za ovaj hobi nase LD je nekad imalo 80 lovaca a sada samo 24 sta reci mislim da ova kriza smanjuje ovaj HOBI sve je poskupelo a plate male zalosnooooo...!!!!!!!!!!!!!!
Voganjac
|
| |
|
|
| davorcalic |
Objavljen 10.08.2013. 02:59
|

Veteran

Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
Voganjac kaže:
Dao bog podmatka jer sta bi bilo od tradicije da nema mladih ko bi ovo nastavio,samo nekada u moje vreme je bilo vise mladih zainteresovano za ovaj hobi nase LD je nekad imalo 80 lovaca a sada samo 24 sta reci mislim da ova kriza smanjuje ovaj HOBI sve je poskupelo a plate male zalosnooooo...!!!!!!!!!!!!!!  
a kako da ih bude kad im uzimaju za clanarinu a sta dobjaju za to...bukvalno nista...kao da placaju clanarinu za fudbal a treninge nemaju a na utakmice nesmeju da idu ....i što im onda uzimaju clanarinu nije mi jasno...teško im da bar jednom nedeljno po sat vremena imaju neko predavanje ,da ponesu svesku i da pišu po jednu divljač i da lepe sličice iz lovačkih novina...da ih malo odvedu u polje ili bilo šta drugo...ko da nema šta da im pokažu ili ispričaju.....samo bi voleo, ako ima negde da pročitam, na ŠTA imaju pravo ako su članovi...da imam na šta da se pozovem kad budem otišao kod predsednika da probam da urgiram da ih aktivira....
Žena mi Makedonka.... 
|
| |
|
|
| Jank |
Objavljen 25.10.2013. 19:10
|

Lovčina

|
Jank kaže:
spiker-mrmosh kaže:
Jank  - za pricu !
Na mlađima svet ostaje....B)  

Evo podmlatka našeg kolege Neše, još je mali da sa nama pretražuje polja ali za svečanost je došao sa tatom obučen u pravo lovačko odelo....
|
| |
|
|
| Jank |
Objavljen 27.10.2013. 21:41
|

Lovčina

|
Evo još jednog mladog kandidata.....

I on će jednoga dana biti dobar lovac.....
|
| |
|
|
| spaleph |
Objavljen 03.01.2015. 19:34
|

Član

Upisa: 136
Pristupio: 18.08.2009. 12:39
|
Ево ди и ја кажем неку на ову тему. И ја сам за подмладак у лову али не по сваку цену и у сваком случају. У мојој групи сви имамо мушку децу будуће ловце и свако би своје дете волео да поведе у лов али и ту треба имати границу, ево о чему се ради, ветар, температура -20 сто би рекли субјективни осећај минус бесконачно, погонски лов на дивљу свињу много људи у погону и дочеку, колега из моје групе води дете 6 разред основне школе, обувеног у патикице и обученог у једну танку маскирну војничку блузицу, који је успут у задња 2 месеца 2 пута на више места ломио руку која је и у том тренутку у гипсу са све плочицом и шрафовима, и на упит вође групе тј.мене дал је луд да дете води у лов по оваквом времену колега се љути, да све буде још замршеније он своје дете даје колеги који иде у погон да иде с њим а он остаје на дочеку, колега који је кренуо у погон знајући дотичног колегу да ће се наљутити ако одбије да води његовог сина, са дететом одлази што даље од погона и свих дешавања да не би недај боже дошло до нечега нежељеног. Да све буде горе по завршетку лова син тужака колегу који га је водио код свог оца да није хтео да га води у центар дешавања и колега демонстративно напушта заједнички ручак. Све би ја то разумео да се не ради о детету које није ишло у лов дуго времена па баш по том кијамету и у том случају кад лове много људи погоном мора да иде али не ради се о детету које иде у лов сваки излазак када у лов иде његов отац. После овог лова окупио сам групу као вођа групе и рекао да ја више у погонском лову не дозвољавам да иду деца знајући како моја секција лови и како пуца,на шта се сви остали из групе слажу, нашта се колега на кога је упућена прозивка тврди да ће напустити групу и да неће више да лови са нама.
Нисам против подмлатка у лову али не по сваку цену и по цену угрожавања здравља и живота тог детета које иде у лов...
Требало би порадити више на едукацији деце као подмлатка да и они схвате да је лов на првом месту захтеван и да захтева веома велику дисциплину свих учесника и поштовање свих правила и прописа почевши од маркирних ознака, правца пуцања и осталог... |
| |
|