Fićo čestitam na položenom lovačkom ispitu. A krštenje ako ne pre biće kod Rančera na druženju. Dobra je lokacija, daleko od naseljenog mesta pa te niko neće čuti kako jaučeš. Valda ćeš od sada da budeš redovniji i na druženjima, pošto si postao "pravi" lovac.
Podunavac kaže:
Fićo čestitam na položenom lovačkom ispitu. A krštenje ako ne pre biće kod Rančera na druženju. Dobra je lokacija, daleko od naseljenog mesta pa te niko neće čuti kako jaučeš. Valda ćeš od sada da budeš redovniji i na druženjima, pošto si postao "pravi" lovac.
pa normalno,a moći će da bira šta ćee da ubije jelena ili lava
Podunavac kaže:
pa normalno,a moći će da bira šta ćee da ubije jelena ili lava
Ko zna možda uspe da bije i glinenog goluba. Uh al ove zlice žele da mu presvuku kožu na dypetu. Nedaj Ficho do prvog pravog odstrela da ti priđu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
ja sam se koliko sećam tamo u PO kod Snipera pokazao u "tijem vašijem" glinenim golubovima i imao zavidan rezultat.
Nego mene nešto drugo brine: ko te bije na krštenju? kum ili poseban Egzekutor. To vi meni da kažete da na vreme "eliminišem" potencijalne makljatore
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Aman lovci zaboraviste da se krsti novopečeni lovac tek po ulovljenoj prvoj divljači, a ne za polaganje ispita.(što se tiče debelih gaća sve mi se nešto čini da će Ficha da preskoči sezonu lova na prepelice)Ficho druže biraj kuma koji ima meko srce i laku ruku.
Ma strpićemo se mi i do prvog lova (i ulova), nije problem. Ja predlažem Rančera za kuma. Ima čovek laku ruku. I nije agresivan. Kao Klaja na primer.
Podunavac kaže:
Ma strpićemo se mi i do prvog lova (i ulova), nije problem. Ja predlažem Rančera za kuma. Ima čovek laku ruku. I nije agresivan. Kao Klaja na primer.
A najgore od svega što ću dva puta da dobijam batine.
Prvi put kod mene u mome LD-u, potom od ovih "kvazi drugara" sa foruma, a možda me i ćaća malo ispegla. Onako, za svoju ruku i ćeif.
Pa će da bude
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Sa malim zakasnjenjem, sve cestitke bratu Fichi na polozenom lovackom ispitu (iz teorije) i dobrodosao u krug ................, (ko je rekao lazova).
Nadam se da cemo se i ove godine (negde u decembru) druziti u lovistu vlasotinackih lovaca i da cemo imati prilike da "proverimo to tvoje znanje". Ako slucajno pocnes da "zamuckujes", ne gine ti nosenje Dakijevog ranca do "bugarske karaule na Gaguli" a sigurno i novo promasivanje vepra u stojecem stavu bez naslona, na 7-10 metara udaljenosti (od strane ovog naseg "sa slabim vidom, matorog clana, koji se odaziva na DAKI, koje se ne preporucuje strucnim pratiocama sa slabim zivcima).
Gedza66 kaže:
Sa malim zakasnjenjem, sve cestitke bratu Fichi na polozenom lovackom ispitu (iz teorije) i dobrodosao u krug ................, (ko je rekao lazova).
Nadam se da cemo se i ove godine (negde u decembru) druziti u lovistu vlasotinackih lovaca i da cemo imati prilike da "proverimo to tvoje znanje". Ako slucajno pocnes da "zamuckujes", ne gine ti nosenje Dakijevog ranca do "bugarske karaule na Gaguli" a sigurno i novo promasivanje vepra u stojecem stavu bez naslona, na 7-10 metara udaljenosti (od strane ovog naseg "sa slabim vidom, matorog clana, koji se odaziva na DAKI, koje se ne preporucuje strucnim pratiocama sa slabim zivcima).
Ziv bio!!!
Što mi to nisi rekao kada smo se vraćali sa karaule , ne bih te sačekivao , ovako mi te bilo žao da usput dušu ne ispustiš. JBG došao ravničar da pomaže gorštaku da hoda po planini
Ja odavno rekoh da je najveća stvar ovoga foruma upravo u tome što je na jednom mestu generisao takvu količinu boodala i zahebanata, ali isto tako i pravih, dobrih i korektnih ljudi koji su prepoznali jedni druge kao "seratore" pa i "dušebrižnike" kad zatreba, u inat dušmanima.
Iskreno se radujem druženju sa lovcima iz Vlasotinca jer je bilo nezaboravno. Samo ove godine ja idem sa tobom i Djošom a ne da "čamim čekajući" da me izedu vuci tamo u onim šumetinama.
Tamo kod vas noću ne smeš da izađeš sporadi sebe bez ručne bombe
Ove što pukću i hukću pod teretom i što ne mogu da se kreću jer su navikli na ravnicu ko tepsiju ćemo da ostavimo da čekaju
Ne znam Daki, nisam video pa ne mogu da tvrdim. Ja samo znam da sam se ja peške vratio do Lovačkog doma brže nego neki članovi ovog foruma ( i administratori iz ravnice ) sa Ladom Nivom..
Jbg. ipak je "Stojadin" rođen u D. Adrovcu, opština Aleksinac, a keva u Garašima, Aranđelovac, tako da imam "genetiku" za brdsko-planinske krajeve. Da ne kažem imam ripne za brda.
Će da vidimo, samo nemoj da stavljaš tampone u nos da ti duša ne izađe, kao kolegi Sremcu u Kučevu. A ako bude druženja u Vlasotincu ideš samnom na Bugarsku karaulu da vidimo šta si pokupio od tih gorštačkih gena
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?