Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačko udruženje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačko udruženje
Lala
 Pa lovišta nisu vaša-naša Smile, državna su! I divljač je državna. Prirodni resurs jedne države. LU samo gazduju lovištem, za sada, kasnije će na konkursu postati korisnici.

Ja ne mogu da verujem, nemojte se ljutiti i shvatiti pogrešno, ali da je ovoliko nepoznavanje osnovnih stvari... Pa dajte ljudi, naučite nešto, pročitajte zakone, pitajte u LSS, ima stručna služba, oni su vam na raspolaganju i primaju plate od naših članarina, da ovo objašnjavaju, mada je dosta toga već objašnjavano. Ali opet dosta ljudi ne zna.
Opet kažem, nemojte zameriti.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

LU Aleksandrovo
 A nisam ga sklavirio, ja sam mislio da on hoće da osnuje samo udruženje i da normalno zna šta ga u budućnosti čeka. Trenutno neizvesnost.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

asivica
 [xhide]Cule pa ovi sada su ostetili nase drustvo sa oko 2.000.000.00 din.za ovu godinu LSS ih kaznio sa 1.500.000.00din,plus navodno uplaceno je u Sombor 350.000.00din za zeca niti je dobijen zec niti su pare vracene,sa italijanima sta se radi sa ovim dresurama sami naplacuju oni menjaju sami evre sami donose odluke bez upravnog odbora,pa italijane vode na dresuru pustaju kerove u rezervat,ne mogu trenutno svega da se setim a sve ovo znam jer sam skoro vozio naseg lovca koji je u nadzorni odbor pa su vrsili kontrolu pa sam jos toga cuo posto sam bio tu,dresure vrse nije bitno da li pada sneg da li se jarebica pari da li se odvojila ona sada treba da miruje ma ne to sve se zivo rastera,sad se skupljamo okolne sekcije da isteramo tu bagru pa neka dodje i predsednik LSS nece da im pomogne.Jer su svi lovci totalno ogorceni.KoTuKoga[/xhide]
Jedva cekam da nedelja dodje...!!!Besan

asivica
 Lalo i ja kad budem imao oko 30ak god. lovackog staza ni meni sigurno nece biti jasno da onaj ima dve godine lovackog staza i da je 20god. mladji od mene da toliko ne poznaje taj zakon stvarno nece da mi bude jasno.A interesujeme sve ovo zato sto volim lov i ne volim korupciju i LOPOVE.Ne razumem

Lala
 Svaki normalan čovek ne podnosi korupciju i lopovluk.
A opet, kad pogledaš, rukovodstvo LU biraju lovci preko svojih delegata u skupštini LU. Pa onda lepo obavežite vaše delegate, kakav stav da zastupaju na skupštini LU, i kako da glasaju. Ako ne rade tako, zamenite ih. Na zboru sekcije svaki lovac pojedinac može da kaže šta misli, ko vam brani? Samo što obično svi ćute i čekaju da neko drugi odluči da 'laje', pa da vide koja strana će prevagnuti, pa onda se svi priključe toj pobedničkoj strani. Lovci moraju ukapirati, da sve počinje od pojedinca, preko sekcije, pa LU, a tek onda završava u savezu. Ako ćutite i ništa ne govorite na zboru sekcije, onda ćutite i kad se 'tamo gore' dešava nešto što vam se ne dopada. Ne smete propustiti priliku da kažete šta mislite, kad je imate - a to je zbor sekcije. Sve dalje je posledica.
Nije prijatno kontrirati nečem pogrešnom što se dugo vremena dešava, i nije prijatno ispravljati 'krive Drine' i boriti se za svoje mišljenje. Ali vredi. Preduslov je dobro informisanje.

asivica
 [xhide]To si u pravu Lalo,svi su ovako jaki na jezik a kad treba da sekaze kad je vreme oni nemaju muda nabiju glavu i cute,nego sada su izbori 13.marta u nedelju pa svi lovci iz moje sekcije i okolnih sekcija iz ravnicarskog dela idemo na skupstinu da im vise pokazemo da su preterali sve mere,jos pored toga ovi moji su svi rekli hoce da me predloze za delegata pa me zato malo i vise interesuje o zakonu mozda sam ti malo dosadan ali jebiga takav ti je horoskop za da nasnji dan. [/xhide]Palica

LU Aleksandrovo

asivica kaže:
[xhide]Cule pa ovi sada su ostetili nase drustvo sa oko 2.000.000.00 din.za ovu godinu LSS ih kaznio sa 1.500.000.00din,plus navodno uplaceno je u Sombor 350.000.00din za zeca niti je dobijen zec niti su pare vracene,sa italijanima sta se radi sa ovim dresurama sami naplacuju oni menjaju sami evre sami donose odluke bez upravnog odbora,pa italijane vode na dresuru pustaju kerove u rezervat,ne mogu trenutno svega da se setim a sve ovo znam jer sam skoro vozio naseg lovca koji je u nadzorni odbor pa su vrsili kontrolu pa sam jos toga cuo posto sam bio tu,dresure vrse nije bitno da li pada sneg da li se jarebica pari da li se odvojila ona sada treba da miruje ma ne to sve se zivo rastera,sad se skupljamo okolne sekcije da isteramo tu bagru pa neka dodje i predsednik LSS nece da im pomogne.Jer su svi lovci totalno ogorceni.KoTuKoga[/xhide]

Ne razumem ovo oštetili društvo ili udruženje, ili ste vi jedno društvo i udruženje, kako i za šta je mogao LSS da ih kazni, koji organ i na osnovu čega je naplatio, koliko znam LSS ima Sud časti a ne disciplinski odbor, to mi ne pije nikako vodu, Ima li faktura za kaznu kao ima li i faktura za uplatu zeca, ako ima može se proveriti u LSS za šta je plaćena kazna, a što se tiče zečeva može se proveriti jer su zaista plaćeni a ako jesu tražiti povraćaj novca ili ga ostaviti za sledeću godinu, ako ne vrate novac na vaš zahtev, papir pa na sud, to je bar prosto.
Ako Vam je problem Upravni odbor zna se ko ga sačinjava i kako se menja, zakaže se vanredna skupština piše u statutu kako, skupi se nezadovoljno članstvo i skupština izglasa nepoverenje onome već kome izglasa, nema potrebe onda za podelom udruženja, e ako se manjina smatra ugroženom i povređenom, a zna da na skupštini ništa ne može uraditi jedini je izlaz u podeli udruženja, i osamostaljivanju tog dela udruženja.

Lala
 Eh, taj horoskop... Grin
Pripremi se malo, ako misliš da se prihvatiš posla, to jeste čast, da te predlože, ali je i velika obaveza i odgovornost. Glupo je da se prihvatiš tog posla, pa da ideš i da izigravaš dekor na skupštini, i da ćutiš. Ne mislim da treba samo da kritikuješ, nego i da daješ neke dobre predloge, i da spremiš argumente da kritike i predloge braniš.

LU Aleksandrovo
 Bravo 2

Limun
 Čitam ove postove od kolege asivica pa se mislim nesto kako mu je, jer sam i ja u slicnoj situaciji. Od kada se culo za izbore kod nas, puno njih navracaju kod mene i pitaju sta da radimo i da li bih se prihvatio da udjem u upravu. Kad se setim samo sa kim moram da saradjujem odmah odustajem od pomisli na takvu ideju, a opet bice mi posle zao sto nisam nesto pokusao da uradim. Confused
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

asivica
 [xhide]Pa Cule sada kada je vrsena kontrola nadzornog odbora i trazene su sve odluke upravnog odbora,prva kazna sto znam od 500.000.00din je zato sto su dovodili italijane i francuze i lovili jarebicu a upravni odbor je doneo odluku da se jarebica ne lovi,znaci ako nema za domaceg lovca ne moze da ima ni za stranog,nigde nije naglaseno da ce biti inolova znaci odluka je jasna DA SE JAREBICA NE LOVIi to neko prijavi Beogradu i oni dodju i tras pola milionce i ima tako jos dve kazne po petsto hiljada ali mi stao mozak pa ne mogu ta cno da se setim za sta su tacno,i drugo kupljen je vepar za gatar placen 350eur nigde priznanica nigde odluka upravnog odbora da se kupi vepar, a u to gateru je hranjen godinu dana a nije uzet ni dinar o pustanja kerova a sada su platili da ga odstrele za 150eurda se snima film i to ja mislim da je predsednik lovackog drustva Beograd onaj sto cuva springelspanijele doduse nisu uzeli nista ni kljove ni meso nista samo snimali odstrel,ali ni za taj odstrel nije upravni odbor doneo odluku,a predsednik nam je za vreme Milosevica bio njegov poslanik u skupstini i sad su to ta politicka muda i misle mogu da rade sta hoce.Ali sledece nedelje su izbori pa ih menjamo ali ce protiv njih da se podnesu prijave{kazem protiv njih jer nije sam}da oni svojim nesavesnim radom vrate izgubljeni novac i plate napravljene kazne jer ne moze zbog dva-tri coveka da ispastaju 450 lovaca.Pa da ti ne nabrajam vise npr.donesena je odluka da cena dresure za italijane bude 80eur.po kombiju on je sam smanjio na 70 navodno da ih ne bi ispustili ima jos mnogo toga dodju 10 kombija na dresuru 1-2 se uplate a onih 8 se dele mada sto se toga tice niko ne moze da dokaze jer niko nije vodio evidenciju i zapisao broj tablica koliko je kombija bilo taj dan pa sutra i sve tako.A mi smo ustvari jos Lovacko drustvo da ga ne imenujem da se ne brukam[/xhide]Preki SudKoTuKoga

Limun
 Kolega asivica koja ti je ono fora sa pretstavljanjem u profilu? I sto mislis da je nama ostalima manje ugrozena bezbednost?Ne razumem 

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

LU Aleksandrovo

Limun kaže:
Kolega asivica koja ti je ono fora sa pretstavljanjem u profilu? I sto mislis da je nama ostalima manje ugrozena bezbednost?Ne razumem

Ima čovek razloga, vidiš da se koreni vuku od Slobe a još uvek su neke žile ostale u funkciji i to pogotovo ona na škakljivom mestu.

asivica
 Eno prepravio sam mozete sad opet videti.

LU Aleksandrovo

asivica kaže:
Eno prepravio sam mozete sad opet videti.

To bata Aleksandrovčan, tako te volim, eh Karađorđevići da vidite kako vam samo ime svetimo i sa slavom ovenčavamo, mi Aleksandrovčani.

iveli 3

Limun
 asivica B) i bez ljutnje

Khalil Gibran

asivica
 Tako je takoje Cule,moje je selo jos 188. i neke naselio Kralj Aleksandar Karadjordjevic i kod mene su ulice tj.sorovi siroki oko 5-6metara pa jos do ograda im oko7-8 metara travnjaci i jos ima starih Banatskih tuglara okrecene u belo sa onom crno-sivom coklom pri dnu koju su pravili stavljajuci pepeo u krec i ima sest ulica koje tri idu paralelno a i ove druge tri su paralelne koje secu ove pod pravim uglom.desilo mi se mnogo puta kad narucujem neke delove brza posta mi to nosi sve u Aleksandrovo kod Zrenjanina,ako mozes nekako da nadjes na EARTH Aleksandrovo Merosina ili Nis videces raspored ulica a slikacu pa cu ti postaviti neku sliku,sve to znam kako izgleda jer sam bio u Vrscu u vojsku i sve je isto ne mozes nikako da se izgubis.ZivioRodjoKolce

asivica
 Ma ne Limun kakva ljutnja nema ljutnje mismo ovde da se druzimo i da svojim iskustvima pomazemo jedni drugima,covek se uci dok je ziv i na kraju umre ko budala.Raanjiveli 3HarmonikaVeselo 2

Limun
 "Covek se rodi kao genije, a umre kao idiot" Carls Bukovski

Khalil Gibran

LU Aleksandrovo

asivica kaže:
Tako je takoje Cule,moje je selo jos 188. i neke naselio Kralj Aleksandar Karadjordjevic i kod mene su ulice tj.sorovi siroki oko 5-6metara pa jos do ograda im oko7-8 metara travnjaci i jos ima starih Banatskih tuglara okrecene u belo sa onom crno-sivom coklom pri dnu koju su pravili stavljajuci pepeo u krec i ima sest ulica koje tri idu paralelno a i ove druge tri su paralelne koje secu ove pod pravim uglom.desilo mi se mnogo puta kad narucujem neke delove brza posta mi to nosi sve u Aleksandrovo kod Zrenjanina,ako mozes nekako da nadjes na EARTH Aleksandrovo Merosina ili Nis videces raspored ulica a slikacu pa cu ti postaviti neku sliku,sve to znam kako izgleda jer sam bio u Vrscu u vojsku i sve je isto ne mozes nikako da se izgubis.ZivioRodjoKolce

Tako je, bre Kralj bio izdašan pa nam dao široke ulice i ušorena sela, bio pametan čovek znao bre da je pijanom tako lakše stići kući, može da vrluda levo-desno a opet samo da ide pravo pa da stigne. I kod mene sve pod pravim uglom broj ulica 5 dužnih i 9 poprečnih al bogami dugačke, meni se desila lepša stvar nego tebi, konkuriso za ruralni razvoj u ministarstvu i oni mi odobrili 260,000 dinara, pre tri godine, kad sam došao da potpišem ugovor oni se malo iznenadili, mi iz banata, al dobismo pare. Što se tiče kompa više nemoj da me pitaš da li mogu, samo izrazi želju, šalim se sad ću da vidim kako naše Aleksandrovo izgleda.

I sledeći put tog srndaća deri ispod drveta il u šupi, nemoj te ameri snimaju i puste na CNN, ko Kadafija.

Evo ovo sam skinuo sa Ruskog Sputnjika, ebo te nisam ni znao da su rujkani imali satelit još u 18 veku.
LU Aleksandrovo priložio:
aleksandrovo.jpg

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1757 04.06.2025. 15:03
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,261 posete www.srbijalov.com