Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Huglu lovačke puške

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Huglu lovačke puške
Scorpion Hunter

neca90 kaže:

Па зар би италијански увозник руског оружја подметао ногу домаћим производима за мало пара? 😉 Ја не верујем да би.

П. С. Ацо, био си у праву, за 5 дана 50 000 патрона, а не за 10 дана, моја грешка!

Glupi Italijani nisu znali da ce im rus zatvoriti Beretu, Beneli itd itd... Grin

@AcaNik

Druze proizvodjac preporucuje 150-200 patrona za razradjivanje... Pitam se kakvog kvaliteta je proizvod koji je potrbno toliko razradjivati ? Confused
150-200 patrona prosecan lovac ispuca za 2 sezone, sta treba dve sezone da razradjuje ROFL

Huglu ima hromirane delove u zoni dejstva, nema sta da se razradjuje, radi sa svim gramazama od prvog dana...

AcaNik
 Мрзи ме сада да гледам у упуство али ми се чини да је 100 комада.
Произвођачи аутомобила препоручују 2000км да се пређе па онда сервис па га вози како хоћеш. Али шта они знају ;)
Можда за две сезоне ако не иде на препелице, патке и гуске. Иначе то испуца за дан Smile
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

tomo vrbas
 Preporuka fabrike za MP 153 je 100 patrona tezih od 36gr za razradu.Sto kaze Aca neko to i za dan ispali ja sam moju za tri dana razradio u lovu na patke ispalio sam 100 patrona od 40gr 1050bara i evo je dan, danas sljaka bez i jednoga zaglavljivanja.Pucam sve laboracije cak i mesano od 24-52gr bez problema,a gasni cilindar nikada nisam dirao kako sam je doneo odma sam zabelezio crticom gde je bila i tako uvek stoji.

Scorpion Hunter
 Za MP155 preporuka fabrike 150-200 patrona NE laksih od 30 grama...

A zastoja je itekako bilo (ne krijem). Belomovom municijom, trap nece svaki da izbaci. Belom 28g za prepelice desavalo mi se da gurne dva patrona iz magacina. Drugih problema nisam imao. Sa svom ostalom municijom nisam imao problema bez obzira na gramaze od trapa do magnuma a pucao sam municiju od svih proizvodjaca na nasem trzistu...

Nije sad to tema. Diskusija je pocela sto se osporava kvalitet Huglu pusaka a velica rus, Ja samo hocu da kazem da je kvalitet ruskih pusaka na nasem trzistu nikakav a za to imam argumente. Ne pricam o puskama iz proslog veka, vec o ovim sto su sada u rafovima nasih prodavnica. Koliko problema ima sa ruskim bokericama, najbolje pitajte nekog puskara...

Macvanski lovac
 A sta je sa turskim bokericama,sad bi oni koji ih imaju vec neko vreme,mogli da daju misljenje iz iskustva,kako su se pokazale?
Rodjen da budem lovac

AcaNik
 Како успе да гурне два патрона из магацина? Белом зна да шара и то опасно. Али се прештелује и све буде ок после. Код мене пуца све, од 24 па на више. То на више је за гуске Smile
Питао сам и кажу боље Рус него турчин Smile Није ни то увек меродавно.

Од две које имам туркиње модел баклава, на обе сам мењао игле. Игле као да су од шпиалтера. Мали су калибри па можда није меродавно за поређење.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Scorpion Hunter

Macvanski lovac kaže:

A sta je sa turskim bokericama,sad bi oni koji ih imaju vec neko vreme,mogli da daju misljenje iz iskustva,kako su se pokazale?

Nek se jave vlasnici Huglu-a sa iskustvima Odobreno

mrwa22250
 Ne treba padati u vatruovde smo da iznesemo svoja iskustva koje ce mozda nekom biti od pomoci u buducem izboru.
Kao sto sam vec pisao,prva mi puska bese turski PA zbogkoga umalo ne odustadoh od lova.Da li je bio los primerak(desava se i kod mnogo skupljih modela) ili upotreba laksih,habanju sklonijih materijala(plastika,spijater,razne al legure),bem li ga.U svakom slucaju kod mene turac vise ni na poklon.
Posle sam kupio 153-ku koja me sluzi vec vise od 10 000 patrona.Otisao brunir na cevi i farba na glavi,ali nikad izdala nije,ni na trap strelistu ni u lovu,a cistim je kao i Aca,dva do tri puta u sezoni.Za 400 evra koliko me kostala,ja zadovoljan a ostatak do neke ozbiljnije puske potrosio sam na nabavku,ishranu i obuku pasa koji mi omogucavaju da imam na sta da pucam kad vec vucaram gvozdjuriju po ataru.
Da nema mana,daleko od toga ali je apsolutno neprikosnovena u svom cenovnom razredu,a po pouzdanosti i sa mnogo skupljim modelima nebitno kog proizvodjaca.Nesto poput sunarodnice,vec 70 godina neprevazidjene AK-47 u vojnom asortimanu.I jedna i druga ne plene lepotom,gravurama,satenskim finisom,lakocom i sta ti ja znam.Pouzdanost je ono sto ih krasi i to je pravo radno oruzje.153-ka za lovca koji puca oko 1000+metaka godisnje u svim uslovima.Prepelica,barska divljac,zec,fazan,predatori,a u pauzi da opali koju kutiju trapa sa drugarima na lokalnom strelistu.Ko sebe prepozna u ovoj prici,odlican izbor,a kome finansije ne predstavljaju problem tu je izbor mnogo siri i mnogo blizi Italiji nego Rusiji i Turskoj.
Sta god da izaberete,neka vas dobro i dugo sluzi.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Scorpion Hunter
 https://www.youtu...PcEHmD2frQ

ssekir75
 како одавно закључисмо

mrwa22250 kaže:

ssekir75 kaže:
дакле, да вас не боли вугла, бегајте од хугла Grin

A da vas dobro sluze vasi k..ci,begajte i od ostali turciGrin

ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Podunavac
 Ја сам имао положару Brno Ringneck која је у ствари турски Huglu, само се продаје под Brno именом.
Па да кренем редом.
Пушка јако лепа на око. Лагана и лепо избалансирана. Одлично брављење. Лепо упасовано. Завршна обрада добра. Бочне плочице, паљена глава, измењиви чокови, један обарач. Калибар 20/76 магнум.
Чим сам је донео кући видим да један од чокова не паше у цев. Јачи навој. Рекламирам и добијем други.
У лову ми је лепо легла и служила прва два лова. Почео да се скида брунир са цеви од стављања у футролу.
Након 4-5 ловова отказао селектор паљбе. Нису могли да ми је поправе па ми вратили паре.
Турчин више никада код мене. Препорука свима који имају ограничен буџет а не желе Рускињу, нека купе италијанску пушку. ПА Franchi Afinitty, а бокерицу неку од Sabatti модела. Одличан омер цена квалитет.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,615,304 posete www.srbijalov.com