Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Novi Zakon o divljači i lovstvu

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Novi Zakon o divljači i lovstvu
Gedza66
 Lovni radnici, upravo je u "Sl. glasniku RS" br. 65/11 izasao PRAVILNIK O STRUCNOM ISPITU ZA STICANJE LICENCE ZA OBAVLJANJE ODREDJENIH POSLOVA U LOVSTVU.

Puno srece na polaganju.itanjeitanjeitanje

Nadam se da ce ove licence doprineti poboljsanju kvaliteta u lovstvu Srbije

Otvorena je posebna tema!
Srbijalov Admin Tim!*

ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

duskov
 Nešto o novom-važećem Zakonu o divljači i lovu u Crnoj Gori
Ono što bi moglo niti interesantno:

član36.

Trajnom zabranom lova zaštićuju se:
1) dlakava divljač:
- lasica velika, hermelin (Mustrela erminea L.);
- mečka (Ursus arctos L.) sa mečetom do dvije godine starosti;
- srna (Capreolus capreolus L.) i njeno lane;
- divokoza (Rupicapra rupicapra L) i njeno jare;
- košuta (Cervus elaphus) i njeno tele;
2) pernata divljač:
- veliki tetrijeb, gluhan (Tetrao urogallus L.);
- lještarka (Tetrastes bonasia L.).;
Lovostajem se zaštićuje sljedeća divljač:
1) dlakava divljač:
- jelen (Cervus elaphus L.), mužjak;
- jelen lopatar (Dama dama L.);
- srna (Capreolus capreolus L.), mužjak;
- divokoza (Rupicapra rupicapra L.), mužjak;
- muflon (Ovis musimon Pall.), mužjak;
- zec (Lepus europaeus Pall.);
- vjeverica (Sciurus vulgaris L.);
- puh veliki (Glis glis L.);
- medvjed (Ursus arctos L.), mužjak i ženka bez mečeta do dvije godine starosti;
- divlja mačka (Felis silvestris Schr).;
2) pernata divljač:
- fazan (Phasianus sp L.);
- prepelica (Coturnix coturnix L.);
- jarebica kamenjarka (Alectrois graeca Meissn.);
- guska divlja (Anser anser L.);
- divlja patka-gluvara (Anas platyrhynchos L.);
- patka zviždara (Anas penelope L);
- patka čegrtaljka (Anas strepera L);
- patka glavata (siva plovka) (Aythya ferina L.);
- ćubasta (krunasta) patka (Aythya fuligula L.);
- patka krža (Anas creca L.);
- šumska šljuka (Scolopax rusticola L.);
- bekasina (Gallinago gallinago L.);
- liska crna baljoška (Fulica atra L.);
- golub grivnjaš (Columba palumbus l.);
- golub pećinar (Columba livia Gmelin.);
- grlica (Streptopelia turtur L.);
- gugutka (Streptopelia decaocto Friv).
Lovostaj se može utvrditi i za drugu divljač (nezaštićena divljač), ako bi na određenom području bio ugrožen njen opstanak. Nezaštićena divljač je:
1) dlakava divljač:
- vuk (Canis lupus L.);
- šakal (Canis aureus L.);
- lisica (Vulpes vulpes L.);
- jazavca (Meles meles L.);
- tvor (Putorius putorius L.);
- mala lasica (Mustela nivalis L.);
- kuna bjelica (Martes foina Ehr.);
- kuna zlatica (Martes martes L.);
- divlja svinja (Sus scrofa L.).;
2) pernata divljač:
- siva vrana (Corvus cornix L.);
- svraka (Pica pica L.);
- sojka (Garrulus

Otvorena je nova tema
http://www.srbija...post_93495
Srbijalov Admin Tim!*

apinest
 Divlja svinja nezaštićena divljač?!?!? Šalite se, zar ne?!?

Kjazim
 Nas koji volimo lov DS je jako diskriminisalo pravilo da se DS ne može loviti bez stručnoga pratioca i u toku je "lobiranje" na izmeni tog pravilnika. O čemu se radi. U mom udruženju imamo oko 100 ljudi koji love DS, a 3 stručna lica. Dakle, nemoguće je doći na red, a obaveze prema lovstvu izmirene, članarina, akcije i td. Do sada je praktikovano da grupovođa snosi "teret" organizacije takvog lova, tehnički, materijalno i td. Kome na ruku ili na neruku idu pravilnici, neznam, ali da se udarilo po iskonskim tradicijama lova, udarilo se! Pritom da pitam. A šta je sa lovom DS sa kerovima, haha, gde je tu selektivnost odstrela i stručni pratilac, apsurdno. Ljudi koji mogu i koji imaju dodirnih tačaka sa lovom DS trebali bi se organizovati i "pogurati" izmenu tog pravilnika jer da se razumemo, nije zaživeo ni u Hrvatskoj, a što bi kod nas, za Bosnu da i ne govorim, a u Evropi je još drugačije. Šta se iza brda valja...?

Kolega bio bi red da se u profilu adekvatno predstavite,iz kog LU dolazite.
Srbijalov Admin Tim!

huntinggirl1
 prijatelju, vi ko kanda da niste pročitali valjano zakon i pravilnike,

tamo vam lepo piše ko je stručni pratilac u lovu na ds,

mislim da ste se malo ''zaukali'' u kritici i poređenju, mi koji lovimo ovde i ova pravila moramo poštovati,
šta rade drugi, pa o tome neka drugi razmišljaju...

nije baš tako kako kažete...
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Kjazim
 Pa pre neko veče je u Šušari bio sastanak Udruženja iz okoline, prisustvovao je jedan inspektor iz ministarstva i tema je bila to o čemu sam pisao. Tako su mi rekli.... Ako su pogrešili grešim i ja...Oprosti mi Sanjice i nemojte više da me kažnjavate sa kartonima, hahaha
iveli

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Kolega ispoštujte pravilo foruma o predstavljanju,iz kog LU -lovačkog udruženja dolazite,u protivnom bićemo prinuđeni da vas udaljimo sa foruma!
Srbijalov Admin Tim!

slavaplana
 Kjazim trebalo bi prvo da procitas i zakon ipravilnikna koji se pozivas!!!

Kod tebe u udruzenju je problem sto samo 3 coveka imaju pravo da budu strucni pratioci u lovu na DS pa se javlja problem oko broja lovaca koji nemoguda stignu na red!!!

Od 100 lovaca 50 lovaca moze da budu strucni pratioci a 50 da budu u lovu tog dana!!!Svako ko ispunjava uslov da bude lovac moze biti i strucni pratilac na dozvoli dok se pravilnikom ili zakonom to ne promeni!!!Pojedina udruzenja na stetu svog clanstva donose ovakve odluke koje nemaju utemeljenje u zakonu i pravilnicima!!!

SMESNO!!!!!!

Djura33

slavaplana kaže:
Kjazim trebalo bi prvo da procitas i zakon ipravilnikna koji se pozivas!!!

Kod tebe u udruzenju je problem sto samo 3 coveka imaju pravo da budu strucni pratioci u lovu na DS pa se javlja problem oko broja lovaca koji nemoguda stignu na red!!!

Od 100 lovaca 50 lovaca moze da budu strucni pratioci a 50 da budu u lovu tog dana!!!Svako ko ispunjava uslov da bude lovac moze biti i strucni pratilac na dozvoli dok se pravilnikom ili zakonom to ne promeni!!!Pojedina udruzenja na stetu svog clanstva donose ovakve odluke koje nemaju utemeljenje u zakonu i pravilnicima!!!

SMESNO!!!!!!

Slavo, nije tako, i malo sam iznenadjen, da te stvari neznas!!

Trebao bi da znas, da postoji razlika izmedju Grupovodje ili osobe koje ovlasti Korisnik Lovista za nesto, i STRUCNOG PRATILACA!!

I dobro kaze kolega iz Susare, po pravilniku se na pocetku sezone na vepra i nazime ide uz strucnog pratilaca!! Koliko je meni poznato, to se tolerisalo u prosloj sezoni, da ne bude tako, al da li ce ove, neznam.............

Opet Slavo bez dokaza tvrdis nesto, a covek ti je samo lepo rekao, da im je predoceno da nece moci.

Kjazim
 Ha,ha, ma samo udri kolega po meni. Ne ljutim se ja. Forumi i služe da se nešto istera na videlo i da se iskristališe. Da, grupovođa, ustupak-ustupku da se premosti 2011. godina. Bio sam i ja grupovođa, prošao jednodnevnu obuku i td. Međutim na zakon se ne pozivam ja nego INSPEKTOR ZORAN PETROVIĆ iz Ministarstva vlade Republike Srbije i problem stručnog pratioca je najavio on! Stručni pratilac mora biti školovan, stalno plaćen ili angažovan lovočuvar i slično....Ja zakon nisam ni pipnuo niti imam volje. I sami znate koliko su dozvole za lov DS uzele vremena, novca, volje lovcima. Silna papirologija. Ali narod izdržao. Odlovila se 2011. E sad treba usaglasiti tehničke detalje lova čekanjem sa realnim mogućnostima Udruženja. Bude li zakon dosledan, lova neće ni biti (praktično) jer nema dovoljan broj pratilaca, a da bi bio treba ga angažovati i platiti. Međutim iz mnogobrojnih razgovora sa baš tim ljudima pitao sam ih. Ako mi značiš kod selektivnih odstrela srndaća recimo, šta mi značiš u 23 sata noću u mrklom mraku na divlju svinju??? Verujte da ni njima nije jasno. Taj lov treba liberalizovati, iovako su u toku MARKICE ZA OBELEŽAVANJE ODSTRELJENE DIVLJAČI pa kome u gepeku nađu ukradeno neka "seku glavu" a nas koji hoćemo da platimo neka puste da lovimo. Meni sve ovo liči na dobro smišljenu opstrukciju lovstva i obezvređivanje priliva novčane mase jer će se desiti "odasipanje" članstva, a potom privatizacija usled neadekvatnog zakupa lovišta na 10 godina. Daj Bože da ne bude tako ali sve mi na tu vodenicu ide... Pozdravljam sve ljubitelje lova čekanjem na divlje svinje!!!Diskusija

Lala

Kjazim kaže:
Međutim na zakon se ne pozivam ja nego INSPEKTOR ZORAN PETROVIĆ iz Ministarstva vlade Republike Srbije i problem stručnog pratioca je najavio on! Stručni pratilac mora biti školovan, stalno plaćen ili angažovan lovočuvar i slično....

Kolega, koliko vidim ti si član u Vršcu? Pa za teritoriju Vojvodine u lovstvu je (prvostepeno) nadležan Pokrajinski sekretarijat, i njegovi inspektori, jel tako?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 1.Inspektor iz Kuceva Nesa je tvrdio mnogo toga pa je i Bane iz Zagubice imao problem oko tumacenja zakona!!Inspektor je duzan da SPROVODI zakon a ne da ga tumaci !!!

Znaci da sprovodi zakon !!!!

Ako moje udruzenje ovlasti nas 50 da budemo STRUCNI PRATIOCI i organizije letece kurseve koje LSS organizuje na jednodnevnom nivou Mi lovci dobijamo papir na kome pise da smo osposobljeni za ocenu trofeja sledecih vrsta divljaci..... i da mozemo da obavljamo strucnu pratnju u lovistu!!!

I zasto to nije sprovodljivo?????

Sledeci put razmisli gde zivis a koko si se prestavio u PROFILU"Prestavite se"!!!!!Ovaj inspektor nije nadlezan za Vrsac!!!!Pozdrav!!!!!

2.Ne moram ja sve da znam jer ovo nije moja MATERIJA za koju sam se skolovao i koju radim vec sam u ovu pricu usao bas iz razloga sto ovi SKOLOVANI rade sta hoce i pricaju kad sta treba a ne kako treba!!!Ne mogu ni ja da znam sve !!!
Nisam Ja sebi napravio MILINU od zivota kao neki!!!

IPAK JE OVO SAMO hobi I OD OVOGA SE NEZIVI!!!

Kjazim
 Clan sam LU Vrsacka Kula. Lovac 10 godina.
Imam NKD, volim sve vrste lova. Na ovoj stranici zelim da naucim sto vise o lovu.

Što se tiče prijavljivanja toliko.... Nigde nisam ni rekao da sam iz Šušare...

Mrzi me da ti kolega Slavo "kačim" akte o privremenom zatvaranju lova u LU Vršačka Kula, a po odluci gore imenovanog inspektora Zorana, dakle, dali je nadležan ili nije ne znam. Znam da "ordinira" u Pančevu, tu mu je kancelarija...

Treće, darago mi je da primetim da se kao čovek boriš da napraviš uslove za lov članovima tvog udruženja i to je izuzetno pozitivno. Kad si uprolazu oko Vršca navrati na piće.
Pozdrav od Ličine, sada Kjazim, kad me isterate biću Perica, hahahaa ali uvek Ličina Predrag iz Vršca, br lk 143933 oženjen, dvoje dece, ženu ne varam ali imam jaku želju,hahahaha ....
Moj Anđeo Čuvar je Sanja i rekla mi je da mogu da pravim pizdarije kad ošinem dva piva, hahahahaaaaaa
iveli

slavaplana
 Uslova za lov u mom udruzenju ima ali pojedincima nije mesto u istom!!!Ko postuje zakonei pravilnike nema cega da se plasi !!!

Ovako placamo kazne za pojedince koji su kao Popovic u LSS umislili da znaju nesto oko organizacije udruzenja bez da su i grupovodje bili pre toga!!!!Zalutali 100% u ovu pricu!!!

Takvima je mesto u RIBOLOVACKIM drustvima!!!Bye

DakiNS
 E pa netjemo tako a kude tje ako ih netje ni pecarošiHaHaHa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter
 Slavo pa jel hoćeš da se nerviram i na pecanje kada odem ,samo nam oni fale u ribolovu,usrećili lovstvo e još i ribolov da nam srede ili ne daj Bože da ih sretnem i na pecanjuPalica

Djura33

slavaplana kaže:
1.Inspektor iz Kuceva Nesa je tvrdio mnogo toga pa je i Bane iz Zagubice imao problem oko tumacenja zakona!!Inspektor je duzan da SPROVODI zakon a ne da ga tumaci !!!

Znaci da sprovodi zakon !!!!

Ako moje udruzenje ovlasti nas 50 da budemo STRUCNI PRATIOCI i organizije letece kurseve koje LSS organizuje na jednodnevnom nivou Mi lovci dobijamo papir na kome pise da smo osposobljeni za ocenu trofeja sledecih vrsta divljaci..... i da mozemo da obavljamo strucnu pratnju u lovistu!!!

I zasto to nije sprovodljivo?????

Sledeci put razmisli gde zivis a koko si se prestavio u PROFILU"Prestavite se"!!!!!Ovaj inspektor nije nadlezan za Vrsac!!!!Pozdrav!!!!!

2.Ne moram ja sve da znam jer ovo nije moja MATERIJA za koju sam se skolovao i koju radim vec sam u ovu pricu usao bas iz razloga sto ovi SKOLOVANI rade sta hoce i pricaju kad sta treba a ne kako treba!!!Ne mogu ni ja da znam sve !!!
Nisam Ja sebi napravio MILINU od zivota kao neki!!!

IPAK JE OVO SAMO hobi I OD OVOGA SE NEZIVI!!!

Ti Slavo teras po svome, pa teras.

Briga tebe o cemu covek pise (ovde Kjazim), mozda i ne razumes, a bice tako, a u daljim upisima pricas o pecanju, i kako Zoran Popovic ne valja, brate, hiljadu puta si napisao, znamo sada svi da ga ne volis....

Ajd se vrati na temu, covece bre.
Pripravnik Kjazim ti skrenuo paznju, i potpuno ispravno, bez sumnje, je u pravu (a ti brate citaj pravilnike malo bolje), da u stvari nema grupnog lova na divlje svinje, vuka, itd..., cekanjem na zemlji ili sa ceke, nego samo prigonom i pogonom.

A sa ceke, ili sa zemlje, samo pojedinacni lov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(naravno uz jednog strucnog pratioca za svakog lovca)

Oko toga nema dva misljenja, a covek ti prica o problemima koje imaju zbog toga, jer preko cele lovne sezone oni u stvari idu (njih troje ili cetvoro, ili petoro) u sumu, i cekaju svinje. Sto vise nece moci............

I uostalom, uopste nerazumem sta si hteo da kazes sa onim letecim kursem u LSS, oko strucnog pratioca i ocene trofeja? Da li je vam je takvo nesto omoguceno?

E sada vidi i citaj pravilinik, pa kazi coveku kako to da resi u svom LU, ako imas predlog, a ne da kazes stvari poput: Inspektor nije tu da tumaci Zakon, nego da ga sprovodi. Sneo si jaje!!!

slavaplana
 Djuro 33 pozovi LSS pa pitaj zasto njegovo udruzenje ima samo 3 strucna pratioca????To pokazuje da su NESPOSOBNi da se organizuju i rese problem u svom udruzenju i kako takvi netreba i da love kad neznaju !!!LSS im je dao na gazdovanje loviste koje oni neznaju da iskoriste i da se bolje organizuju!!!

To je mozda i dobro i u interesu divljaci je sigurno!!!!

Sto se tice kurseva za polaganje ispita Ceranic to godinama organizuje pa pozovi njega i pitaj sta te interesuje!!
Strucni pratilac moze biti svaki lovac koji ima polozen lovacki ispit dok drzava nedonese nesto novo!!!Ako neverujes pozovi upravu za Sume trazi Miodraga Strnada i dobices objasnjenje!!!

U.O.moze doneti odluku da 50 lovaca mogu biti strucni pratioci u udruzenju!!!

Proveri pa se cujemo!!!!

Sve drugo sto bih rekao bez provere ne bi imalo smisla!!!!

Mozda je bolje da pozoves Pokrainski sekretarijat koji je nadlezan za Pancevo!!!!

Vojvodina ima punu autonomiju pri radu pa se zalite njima u Pokrajinskom sekretarijatu kod Kunovca!!!!

Lala
 Ono što je Ćeranić (i ne samo on, koliko znam) organizovao, jesu kursevi-ispiti za ocenu trofeja. Diplome koje su dobijali polaznici, tako i glase. A kurs je bio jednodnevni, ili možda prepodnevni, od doručka do paprikaša.
Slava je u pravu, iako u propisima piše drugačije, ali u ovom prelaznom periodu, omogućeno je da LU može da imenuje stručnog pratioca, dok ne bude organizovano polaganje ispita za stručne pratioce, ali u pravom smislu - ZA STRUČNE PRATIOCE, a ne obuka za ocenu trofeja. Mnogi brkaju te dve stvari. Pa ponegde (namerno ili slučajno) obuku za ocenu trofeja predstavljaju kao obuku za stručne pratioce.

Djura33

slavaplana kaže:
Djuro 33 pozovi LSS pa pitaj zasto njegovo udruzenje ima samo 3 strucna pratioca????To pokazuje da su NESPOSOBNi da se organizuju i rese problem u svom udruzenju i kako takvi netreba i da love kad neznaju !!!LSS im je dao na gazdovanje loviste koje oni neznaju da iskoriste i da se bolje organizuju!!!

To je mozda i dobro i u interesu divljaci je sigurno!!!!

Sto se tice kurseva za polaganje ispita Ceranic to godinama organizuje pa pozovi njega i pitaj sta te interesuje!!
Strucni pratilac moze biti svaki lovac koji ima polozen lovacki ispit dok drzava nedonese nesto novo!!!Ako neverujes pozovi upravu za Sume trazi Miodraga Strnada i dobices objasnjenje!!!

U.O.moze doneti odluku da 50 lovaca mogu biti strucni pratioci u udruzenju!!!

Proveri pa se cujemo!!!!

Sve drugo sto bih rekao bez provere ne bi imalo smisla!!!!

Mozda je bolje da pozoves Pokrainski sekretarijat koji je nadlezan za Pancevo!!!!

Vojvodina ima punu autonomiju pri radu pa se zalite njima u Pokrajinskom sekretarijatu kod Kunovca!!!!

Ti si dobar u izbegavanju odgovora, mogao bi da postanes politicar, a mozda i jesi vec.

Nista nisi odgovorio, samo optuzujes.
Nisu sposobni?
Drugo, netreba da love, ako neznaju??????????

Ne da si ga preterao, brate ............

Lala
 Spustite loptu, ovo je forum na kome treba objasniti nekom ako greši, gde greši.
Djuro, mani se konflikata, Slava suviše dobro zna to o čemu priča. Ko će da reši problem nekom LU koje ne zna da organizuje lov? Jel imaju telefon, jel imaju sekretarijat, savez, što ne pitaju? Nego sede i čekaju da im neko drugi imenuje stručne pratioce?
Odgovor je Slava dao, samo treba pročitati i razumeti.

Surovo postaje: moraće uprave LU mnogo više da rade, da ne bi dolazilo do ovakvih situacija, da u celom LU ima samo 3 stručna pratioca. Najlakše je sedeti i čekati, da ti drugi reši problem.

Evo, da olakšam kolegama, pisali smo o ovom problemu prošle godine, na posebnoj temi. Kliknite na sledeći link, pa pročitajte:

http://www.srbijalov.com/forum/viewth...rowstart=0

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Divljač i saobraćaj DIVLJAČ 63 07.08.2022. 21:10
Najznačajnije osobine mesa divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 8 20.07.2022. 20:18
Prihrana sitne divljači u zimskom periodu! DIVLJAČ 377 14.10.2021. 16:24
Izmene zakona o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 116 09.06.2020. 18:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,849 posete www.srbijalov.com