Obuka goniča za lov na zeca
|
nidzamotocross |
Objavljen 15.11.2013. 22:12
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Evo kolega ja te pozivam ako i dalje ne verujes, da gostujes u lovu kod mene, pa se i sam uveris.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
-ANUBIS- |
Objavljen 15.11.2013. 22:15
|

Stari član

Upisa: 378
Pristupio: 04.01.2011. 17:11
|
[xhide]Prijatelju ko je rekao da tvoji kerovi nerade salim se malo stvarno sitan snima ako ti lepo lovis sa tvojim gonicima odlicno to je i najbitnije da si ti zadovoljan a ne sta drugi misle ja sam sretan kada vidim svoje pse kako rade nista mi nije bitno a ako me put nekada nanese u crnu travu svraticu da vidim pse
[/xhide] |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 15.11.2013. 22:28
|

Lovčina

|
Poenta snimka je da se snimi "vrisak" koji je ovde potrajao duze nego inace. A sto se tice detalja oko velicine snimka, imas u opisu videa razlog zasto snimak nije duzi. Ne mogu ja da diktiram da li ce kolega da puca ili ne. Ja licno ne bih zbog Lea, pustio bih da okrenu koji krug, da poradim na duzini gona. Medjutim lov je to, nije sve kako se pozeli. 
A dok ne vidim tvoje argumente, tvoje iskustvo mi nista ne znaci. Medjutim potpuno se slazem sa tobom da je svakome rad svojih pasa nesto najlepse. Tu si u pravu. 
Nije Crna Trava u pitanju, bolje se informisi. 
A kad te put nanese, uvek mozes da svratis, samo se najavi. 
A mozes i da te ne nanosi put, nasi psi su uvek dostupni za gledaoce i slusaoce.
|
|
|
|
-ANUBIS- |
Objavljen 16.11.2013. 12:22
|

Stari član

|
http://www.youtub...-R_HqUwqFc cisto zvuk moga najmladjeg braka sa najboljom linijom sto se tice papira sa dva meseca kada vide zeku a bice i snimka sa terena nadam se inace znam da je u pitanju Leskovac moji su iz crne trave a to je relativno usput |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 16.11.2013. 15:11
|

Lovčina

|
Sve je ovo super. 
Ali ovo je brak.
|
|
|
|
sukic |
Objavljen 16.11.2013. 15:41
|

Mlađi član

Upisa: 38
Pristupio: 16.01.2012. 18:50
|
nidzo imas li ti stence
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 16.11.2013. 16:12
|

Lovčina

|
Nemam, druze. Na prolece (Mart) planiram jednu radnu zenkicu, pa ce i biti stenaca.
|
|
|
|
-ANUBIS- |
Objavljen 16.11.2013. 18:08
|

Stari član

|
nidzamotocross kaže:
Sve je ovo super. 
Ali ovo je brak. 
Kolega pa ja zivim u vojvodini ravnoj ko staklo pa da ne bi imao problema iskljucivo drzim brakove jeli su zakonom kod na samo oni dozvoljeni ono 500m nadmorske i ostala birokratska sranja imao sam i posavca koje bas volim ali kao sto rekoh jbg. odmah pocne prozivanje znas kako vec idu te price oko lova i krivolova imas brak posten lovac imas posavca posavac krivolov jbg. |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 16.11.2013. 18:48
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
-ANUBIS- kaže:
[xhide] pez kaže:
ANUBIS druze, posto vidim da imas iskustva sa gonicima i kazes da nije bitno kad ce se kuja osteniti odgovori mi molim te na par pitanja, naravno ako ti nije tesko i ako ti to ne predstavlja nekakav problem a sve u cilju a zajednicki dodjemo do nekih nadam se za svakog od nas goniclija bez obzira na "goniclijski staz" i iskustvo, korisnih saveta.
1. Zasto je lose (po tebi) da stene u septembru ima 5 jos bolje 6 meseci?....ja upravo mislim da je ovo IDEALNO(pogotovo ako su zenska stenad u pitanju)
2. Sta mozes raditi sa stenetom koje recimo u septembru bude 3meseca da mozda neces u oktobru da ga vodis u lov sa odraslim kerovima i na taj nacin ga obucavas?...po mom misljenju jos uvek je malo da bi uopste shvatilo sta se od njega trazi
3. Da li je bolje da stene recimo u januaru bude 6 meseci...hoce li obuka na snegu i mrazu dati bolje rezultate nego kad se odvija tokom jesenjih meseci...ja mislim da nece...na stranu to sto svaki goniclija koji drzi radnu liniju pasa(ima i onih drugih goniclija koji drze lepe kerove samo za prodaju stenadi a na terenu su duple nule) nece upariti kuju i ocekivati da se osteni u avgustu i septembru kad uveliko pocinje priprema za sezonu.
Ne zelim ovim mojim pitanjima, na koja ni ne moras da mi odgovoris, izazivam bilo kakvu raspravu vec kao sto sam i pomenuo da jedni drugima medjusobno damo poneki koristan savet koji ce svakako biti mnogima od koristi.

KOlega pez taman posla da mi tesko da mi je tesko ne bi ni posecivao forum sto se tice staza gonicioma i nemam ga puno u odnosu na pticare ali nije to bas neka nauka za coveka koji voli lov brzo shvati poentu.Ja nikada ali napominjem nikada nisam rekao da je lose kocenje u martu mozda i jeste najbolji period ali napomenuo sam da i stena koji je okoceno i dva ili tri meseca kasnije isto ce da moze da postigne da u toj godini ima obuku za lov normalno da je uskracen za dva-tri meseca u toj lovnoj sezoni i pocece dosta kasnije ali misli da kod dobrog psa to nije bitno nadoknadice to a nikada nisam rekao da je to los period ni u jednom postu . a pitanje pod 2 i 3 uh  3 je najgora varijanta za psa i obuku ali sta ce jadan psa nije on birao vreme i to je gonic pod 2 malo bolja Varijanta moci ce sa 6 meseci u decembru da lovi lisice  tako kao sto sam rekao u postu mislim na 17 stranicu lep je mart pa eventualno do juna sta je okoceno imace priliku da vidi nesto od lova te godine sve kasnije je uskraceno za lepu obuku sto sam napomenuo da nista neznaci da to sledece gonine nece biti mozda i bolji gonic pas  [/xhide]
Kolega ovo sto je boldovano je upravo suprotno nego sto si ti rekao, da bi imao psa zecara treba i te kako "nauke" it to one koju ne mozes nauciti iz knjiga nego koju steknes upropastavajuci stenad...ajd nek neko od kolega goniclija kaze jesu li uspeli da iz prve obuce gonica da bude zecar...kad kazem zecar mislim na pravog zecara koji ce zeca pod uslovom da ga ima na nekom terenu naci sigurno a isto tako neka kazu koliko su stenadi upropastili svojim neiskustvom da ne kazem neznanjem. Razlika u obucavanju gonica i pticara je velika hteli mi to da priznamo ili ne a jos veca kad se uzme u obzir obuka u planinskom i obuka u ravnicarskom lovistu.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
mihailo |
Objavljen 16.11.2013. 19:38
|

Veteran

Upisa: 572
Pristupio: 05.10.2010. 10:39
|
-ANUBIS- kaže:
nidzamotocross kaže:
Sve je ovo super. 
Ali ovo je brak. 
Kolega pa ja zivim u vojvodini ravnoj ko staklo pa da ne bi imao problema iskljucivo drzim brakove jeli su zakonom kod na samo oni dozvoljeni ono 500m nadmorske i ostala birokratska sranja imao sam i posavca koje bas volim ali kao sto rekoh jbg. odmah pocne prozivanje znas kako vec idu te price oko lova i krivolova imas brak posten lovac imas posavca posavac krivolov jbg. 
Ogranicenje od 500mnm vise nepostoji |
|
|
|
-ANUBIS- |
Objavljen 17.11.2013. 16:42
|

Stari član

|
[xhide]ali nije to bas neka nauka za coveka koji voli lov brzo shvati poentu.Tu se slazem i ja nije to jednostavno kao sto sam bas ja rekao hteo sam da kazem da uz dosta truda ,volje i velikog odvajanja vremena mozes napraviti dobrog gonica kada to volis das radis nije ti to tako tesko koliko ustvari jeste,a razlika obucavanja pticar i gonica normalno da je velika dve metode razlicitog lova a sto se tice upropascavnja gonica ista stvar kao i za pticar ko moze da kaze da je od svakog pticara napravio odlicnog psa ispada i promasaja u obuci ima i kod pticar i kod gonica nekada greskom vlasnika psa nekada i genetskom greskom psa daleko je to sve od lakog mnogo vremena treba odvojiti za obuku zecara i to sa nikakvom garancijom da ces na kraju imati odlicnog gonica propusti se desavaju[/xhide] |
|
|
|
-ANUBIS- |
Objavljen 17.11.2013. 16:50
|

Stari član

|
[xhide]Propusti se desavaju sto neznanjem sto ovako niko nije sve odjedamput naucio uci se vremenom pa makar to ponekad i znacilo da upropastis psa ne namerno nego svojim neznanjem[/xhide] |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 17.11.2013. 16:50
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
^ Upravo tako kolega
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
-ANUBIS- |
Objavljen 17.11.2013. 17:08
|

Stari član

|
mihailo kaže:
-ANUBIS- kaže:
nidzamotocross kaže:
Sve je ovo super. 
Ali ovo je brak. 
Kolega pa ja zivim u vojvodini ravnoj ko staklo pa da ne bi imao problema iskljucivo drzim brakove jeli su zakonom kod na samo oni dozvoljeni ono 500m nadmorske i ostala birokratska sranja imao sam i posavca koje bas volim ali kao sto rekoh jbg. odmah pocne prozivanje znas kako vec idu te price oko lova i krivolova imas brak posten lovac imas posavca posavac krivolov jbg. 
Ogranicenje od 500mnm vise nepostoji
[xhide]E kolega muke su ti to kod nas iako se pricalo da je donet novi zakon da se ukida nadmorska visina a i clan taj i taj zabrana DUGONOGIH GONICA sto je opet dikutabilno sta su po njima dunogogi gonici kao ti to objasniti nekome ko smatra da je bog i batina a kao sam razumeo svako Lu moze da donese propise za "dugonoge gonice" da li smeju ili ne jenostavno drzis virslice tj. brakove i nemas muke a i za ravnicarske predele rade odlican posao [/xhide] |
|
|
|
DamirKS |
Objavljen 18.11.2013. 15:44
|

Stari član

Upisa: 374
Pristupio: 25.10.2011. 15:12
|
Evo i prvog kontakta sa zecom
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 24.11.2013. 02:16
|

Lovčina

|
Deo naseg raja za zeca i gonica. 
|
|
|
|
Josev |
Objavljen 24.11.2013. 02:19
|

Član

Upisa: 85
Pristupio: 25.09.2013. 21:43
|
nidzo nesto slicno i kod mene inace prelepo mesto pravi raj za oci a sigurno i za divljac posebno zeca
|
|
|
|
Aca016 |
Objavljen 24.11.2013. 02:35
|

Član

Upisa: 62
Pristupio: 20.11.2013. 21:18
|
velelepna planina KUKAVICA steta sto se nevidi i desni deo na slici gde ona u punom sjaju dolayi do izrazaja!
ivrsno staniste za zeca a i za dobre gonice  |
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 06.02.2014. 13:14
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
Ајмо мало да продискутујемо, буђење... 
Шта мислите о обуци штенца без ноћне обуке, значи искључиво рано-јутарње извођење на терен?
Мало касније ћу вам открити какав проблем имам, одатле и произилази овакво питање...
Већ сам се пожалио другу PEZ-у, посаветовао ме, али чисто желим да чујем још неко мишљење.
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 06.02.2014. 14:38
|

Lovčina

|
Svakako da će štencu faliti obuka na taj ''vruć'' trag, ali mislim da nije nemoguće dobiti lovno upotrebljivog psa, bez noćne obuke. To je moje mišljenje, mada nisam imao prilike da se susretnem sa takvim problemima.
|
|
|