Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije
LU Aleksandrovo
 Na LSV je sad da povuče potez, izbori su zakazani za početak maja, to nije daleko, pošteno će biti da ih sačekamo i vidimo dešavanje, lično kao i ti charuga ne nadam se nekim velikim promenama, ali nekih će sigurno biti, odmah nakon izbora.

LSV i LSŠiP nikada neće biti isto, LSV da se ne bi lagali u sebi nosi i političku konotaciju.

Cucić će biti sasvim dovoljno.

mihailo

LU Aleksandrovo kaže:
Na LSV je sad da povuče potez, izbori su zakazani za početak maja, to nije daleko, pošteno će biti da ih sačekamo i vidimo dešavanje, lično kao i ti charuga ne nadam se nekim velikim promenama, ali nekih će sigurno biti, odmah nakon izbora.

LSV i LSŠiP nikada neće biti isto, LSV da se ne bi lagali u sebi nosi i političku konotaciju.

Te političke konotacije u mnogo čemu zaprže čorbu.

charuga
 bice promena u prvih 6-12 meseci,manjih,sminkerskih,tek da se opravdaju izbori..onda ce bracala,koji bude izglasan,da legne na rudu i teraj sve po starom...zivi bili pa videli..daj boze da gresim..
imam i jedno pitanje.da li iko moze da mi odgovori kakva je uopste uloga LSV?sta mi to dobijamo od LSV sto ne mozemo dobiti od LSS?
zasto dupla upravljacka garnitura,predsednici,skupstina,kojekakvi odbori?sad se sumadinci dosetili,videli kako je nama[vojvodjanima] lepo pa ajde malo i njima da bude..heheheh
..............

charuga
 bio sam malo preko,par dana...skenjao sam se skroz..otisli smo u k...c svi i drzava sa nama na celu..ekonomske krize nigde nema,samo u srbiji..
..............

charuga
 sve me ovo nesto podseca na drzavu srbija i crna gora..mi predsednika,vladu,skupstinu oni to sve isto i jos zajednicko jos jednom..ko je ovde loooood?
..............

paninm
 e to je sistem rupe bez dna. Stalno u nju ubacivas a nikako da je napunis. Kao sto sam u vise navrata napisao,najbolje je da svako udruzenje odlucuje da li zeli ili ne zeli da placa clanarinu LSV ili LSS, a da zauzvrat LSV i LSS ima lepo te dodeljene poslove ,i da se naplacujuci te usluge ti savezi finansiraju, i da zaposleni u tim savezima imaju pristojne plate shodne prilikama u srbiji, a ne da imaju enormno velike plate jer imaju finansiranje koje im to i omogucuje. Jednostavno oni ne zaradjuju platu shodno njihovoj efikasnosti rada, posto za to nemaju potrebe, jer imaju zagarantovano 50-60 miliona dinara svake godine,radili ne radili.
Zato sam ja to tebi HAnter i rekao, da je tesko verovati da ce LSS da dozvoli da svi stvaraju regionalne saveze,a da LSS ostane sa budjetom od 4-5 miliona, jer sa tim fondom oni nemogu ni osnovne stavri da plate(struja,telefon ,grejanje) a kamo li da obezbede velike plate za zaposlene u LSS. Tako da sumnjam da ce taj novi savez da kosta 300 dinara,a da LSS ide samo 50.
Mada ja bih bio zadovoljan ako bi to i ovde bilo da umesto dosadasnjih 1000 placamo 350, jer onda bi u LSV i LSS dosli sigurno ljudi kojima velike plate nisu prioritet,nego rad na unapredjivanju lovstva.
Jednostavno ,mi smo svi ovde volonteri,i ne primamo ama nista, dok tamo neki u vrhu imaju i 200000 platu mesecnu, pa kako onda mozes ocekivati neku pomoc, kad pogledas samo kako se ponasaju politicari na vlasti,koje samo gledaju kako da odvise veliku platu jos vise povecaju.

Lovac Stari

charuga kaže:
sve me ovo nesto podseca na drzavu srbija i crna gora..mi predsednika,vladu,skupstinu oni to sve isto i jos zajednicko jos jednom..ko je ovde loooood?

Nema ovde braco pomoci.Zivi bili pa o tome komentarisali za jedno godinu dana. Ovde je cilj nekome da osnuje Savez. Iz razloga da bi muvali ili isto radili kao stariji Veliki Brat. Ili mozda da budu prvi ili ostanu zapamceni kao Prvi(predsednici ili ostali funkcioneri)!!!
Dobar pogled.

LU Aleksandrovo
 Ja sam protiv svake regionalizacije, jer odma mi pada na pamet jedan regiončić zvani Banat.
E sada po sistemu nekadašnjeg ključa red bi bio da Banat da predsednika LSV u sledećem mandatu.
Šta je red to će se videti u maju, samo da se onda i nama nedesi neka regionalizacija regiona u regiončiće LSBanat, LSBačka i LSSrem, kao tri srndaća junačka

slavaplana
 Ja neznam nikog normalnog ko ce placati clanarinu LSS da bi pojedinci imali plate od vise hiljada stotina dinara mesecno!!!TO KO HOCE DA FINASIRA NEKA IZVOLI A PO MOJIM SAZNANJIMA U SAVEZU je ALARMATNA situacija jer para ima sve manje a navikli su da zive na siroko !!!!!Toga vise HVALA BOGU nece biti nego da je Popovic pametan on bi vec davno prepolovio plate ili bi ih bar sveo na plate koje imaju u Ministarstvu a ne da da razlika bude dupla i trodupla!!!!!!

Sumadija ce sakupiti clanarinu a Savez neka se zamisli kako ce da izdrzi do septembra????

LU Aleksandrovo
 Pozajmiće braća Vojvođani ako zagusti, mi smo sad jaki sa ovi 960 banki. skupilo se podosta, a i ovde članarine ne kasne.

slavaplana
 Oni postoje jos na papiru samo !!Nisu im jos zvanicno javili koliko udruzenja iz centralne Srbije nece vise da finasira pojedince koji se kriju iza struke a znamo svi ko sta u savezu radi a ko je demagog vise od 30god!!!Upravni odbor se menja samo u slucaju SMRTI samog clana sto dovoljno govori o zalganju pojedinaca da uopste se nadju na tom mestu!!!!!
Necu vise da gubim vreme sa pricom o Savezuidemo dalje a oni neka analiziraju gde su pogresili!!!!

LU Aleksandrovo
 Neće ići tako lako u to budi uveren i neće oni ni propasti, zakon im je ipak ostavio prostora da moraju da žive.
Da budem iskren, ja se ipak ne bi isključio iz LSS, pod uslovom jedne normalne i primerene članarine od recimo do 100 dinara, na sadašnji broj članova, ni u kom slučaju ne bi prihvatio veću članarinu od 200 dinara, za ono što oni trenutno nude, a ne vidim ni šta bi mogli više da ponude. Za svoj bolji status neka rade i zarade, isto kao i mnoga udruženja, na kraju oni se zovu stručnjacima, pa verovatno će nekom trebati i biti angažovani pa samim tim i plaćeni, ako budu kurentni u odnosu na druge.

HANTER
 Tačno je da će se LSS oštro protiviti smanjenju članarine, ali konačno mi lovci treba da znamo šta dobijamo za članarinu koju dajemo savezu, nije normalno ako je prosečna plata u Srbiji oko 40000 dinara oni imaju ''nekoliko''puta veću, a šta su učinili za nas. Sad kad udruženja budu postala korisnici lovišta ništa nas ne sprečava da izađemo iz LSS, a i ono što su dali iz LSS u preambuli nacrta statuta za udruženja gde se pozivaju na član 50. mislim statuta LSS i gde su u nacrtu Statuta u članu 52. stavili da je udruženje član LSS, mnoga udruženja su izbacila te stvari iz svojih statuta kao nepotrebno, a LSS je hteo time da nas obaveže i da tek kad bi uradili izmene statuta možemo izaći iz LSS, dobra zamka sa njihove strane. Bolja je defininicija u statutu da udruženje može biti član bilo kog saveza, ali učlaniće se u onaj od koga će imati bar neku korist a ne štetu, kao do sada.
MIHAJLO

LU Aleksandrovo
 Konačno je neko shvatio ponuđene statute, o čemu sam ja više puta pisao, ako u regionalni savez uđete bez takve formulacije onda ga lako možete i napustiti, u tome je cela poenta, Ali najveća poenta je šta će savez da radi i čini, bez obzira koji, ovde se samo priča kako će biti bolje, gde je suština, da se kaže na šta se to odnosi bolje.

Lala
 Promena statuta LU nije problem, ja mislim da u praksi, kad lovcima kažeš da će im obaveza biti manja za iznos članarine savezu (savezima), ne verujem da će neko glasati protiv.
Samo treba pošteno reći lovcima, šta dobijaju, a šta gube, ako izadju iz saveza.
Čisti računi, i onda nema problema. Članarina, može, šta konkretno dobijamo? Ako odgovara, učlanimo se, ako ne, idemo dalje. Emocije i pare obično ne idu zajedno. Tradicija je na strani LSS, to treba poštovati, ali očuvanje tradicije ne može da košta desetine miliona godišnje.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mihailo
 Zašto bi iko plaćao članarinu bilo kom savezu kada savez ima definisane poslove iz kojih može ostvarivati prihode,a članarina bi trebala da bude besplatna i dobrovoljna.
Lovački ispit-plaćamo,kao i sve ostalo što je savezu dato da radi.
Tržišna ekonomija

Sremac75

mihailo kaže:
Zašto bi iko plaćao članarinu bilo kom savezu kada savez ima definisane poslove iz kojih može ostvarivati prihode,a članstvo bi trebalo da bude besplatno i dobrovoljno.
Lovački ispit-plaćamo,kao i sve ostalo što je savezu dato da radi.
Tržišna ekonomija

B)
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

mihailo
 Tako je Sremac 75,pravopisna greška,hvala na ispravci.

LU Aleksandrovo
 Nemojmo se radovati previše, LSS je sam posekao granu ispod sebe, ali lako može da se desi da je podseku i mnoga udruženja, ako se sami ne budu trudili i naučili da samostalno deluju, a opet stvari prepuste nekom savezu na rešavanje. Mesta za ispravljanje greške neće biti. Bilo koji savez nema odgovornost za učinjene propuste, ferma se državi ko će napraviti propust, ako ga bude njegove posledice će neposredno trpeti lovci. 

charuga

slavaplana kaže:
Oni postoje jos na papiru samo !!Nisu im jos zvanicno javili koliko udruzenja iz centralne Srbije nece vise da finasira pojedince koji se kriju iza struke a znamo svi ko sta u savezu radi a ko je demagog vise od 30god!!!Upravni odbor se menja samo u slucaju SMRTI samog clana sto dovoljno govori o zalganju pojedinaca da uopste se nadju na tom mestu!!!!!
Necu vise da gubim vreme sa pricom o Savezuidemo dalje a oni neka analiziraju gde su pogresili!!!!

neki dan sam cuo pricu o arcenju para i dozivotnom predsednikovanju..
u pancevackom LU se javilo nekih 160000 viska..kad odjednom nema para..neko pita sta je sa tom lovom a dozivotni sekretar kaze "ja imam 30 god a slavica[sekretarica] 20 u LU i podelili smo nagrade[sami sebi] za stalnost"!!!!
ovo je inace nista sta se sve radi u pancevu ali neko od gore sve to vesto tolerise i prikriva...
..............

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1788 15.06.2025. 23:14
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,697,368 posete www.srbijalov.com