Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: BURRIS OPTIKE

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
BURRIS OPTIKE
Zlatar

stojkuki kaže:
Momcovi.
Sve se slazemo. Podseticu vas samo sta sam rekao da bi bilo jasno.

Prvo, za pucanje na velikim daljinama potrebno je prvo dobar sistem strelac, puska, optika, metak. Apsolutno poznavanje balistike kako externe tako i terminalne. To se stice radom, vezbom i nije ni malo jednostavno, zaista. I sigurno ne moze to da radi svako.
Drugo, ne puca se na sve na velikim distancama. Recimo hajde mi daj situaciju pucanja na DS na velikim daljinama, .... Nema. Tesko. Jednostavno priroda te divljaci je takva da ona sebi retko dozvoljava luksuz da izadje na otvoreno i da se moze pucati sa velike daljine. Izlazi ili u losim svetlosnim uslovima gde si ogranicen vidljivoscu ili nekim drugim faktorom ... da ne smaram, ....
Trece, ni ja da sam lovnik ne bih dozvolio nekome koga ne poznajem i za koga ne znam da moze i da ima cime da pogodi na vecoj distanci ... Ali u situacijama kada moras (jedino tako mozes) da pucas sa brda na brdo, u situaciji kada nemas mogucnost da pridjes jer je cistina i prosto je nemoguce ... a zna se kakve su mogucnosti strelca ... sto da ne.
I cetvrto, ... da ... imam pusku koja je pravljena iskljucivo za pucanje na daleko. I kalibar je tako odabran i duzina cevi i optika i montaza, metak pa je cak i mehanizam okidanja peglan prema zahtevu za pucanje na dalje ...
Kao sto rekoh sve mora da se skocka da bi to funkcionisalo.
E sad neko ce reci " pa da ... to znaci da moz' da dojde neki baja koji ima shurnajz para da kupi sve i da pomisli da moze da puca na daleko" ....
E pa nece moci. U sistemu je bitan faktor covek! Prvo za svako pucanje preko 300 m mora da se zna.
Brat Shejtanlih moze o tome isto dosta da prica. Druga je to filosofija.
Kada proturis desetinu kila olova kroz cev i kada pocnes da dobijas grupe unutar 1 moa na tim daljinama.... spreman si. dotle, ... bataljuj ... ne da biva.
E tu onda govorimo o neodgovornosti i nekorektnosti. Biti nespreman, ne znati, ne biti svestan svojih ogranicenja .... to je problem.
Znaci nije sve u parama ima nesto i u (evrima Smeko) znanju.

I samo cu da iznesem jos jednu opservaciju ... Biti dobar strelac nije isto sto i dobar lovac. Ne jednom sam sa drugarima koji su vrsni strelci (u papir), takmicari, ... i ostalo, isao u lova kao pocetnicima, i pratio ih u razvoju ... I odmah posle prvog lova je bilo ... Nije to isto kao papir...
Pa naravno. Nije isto kad sa druge strane kuca srce. I svi to vrlo brzo nauce i da vidis kako se stave pod kontrolu i drugacije pricaju o svom (ne)znanju. Jasno prave podelu na papir i na lov. Adrenalin, poloza, vreme, ... puno je toga, a lovci to jako dobro znaju.

Van teme

Ode jaaaaaaaaaa. oprostite na smaranju.

Predlazem da ako ne postoji otvorimo temu LR lov jer ovde smorismo ljude sa pricom koja nema veze sa temom.

Slažem seOdobreno

i49.tinypic.com/2dgpe28.jpg

evo recimo tri različite municije,proba, da vidim koja radi dobro iz moje cevi,našao sam.Ali trebalo je para i za municiju i za strelište i gorivo dok odem 100km do njega,koliko lovaca to radi kod nas.
Pa u mojoj sekciji nas dvojica upucamo 15 karabina a onaj čiji je karabin neće da puca čuva 10 metaka,ljudi beda je i muka velika u narodu a ovde se mrsi o etici.Ne može da pogodi panj na 100m,u sanduku jedan šiljkan,drugi,SP 12,7,treći 9g,četvrti snajperski iz52 godine.I da ja pričam njemu nešto... Uopšte se ne sekiram dal će pucati na 300 il 500m ne može na 100 da pogodi panj.

i55.tinypic.com/2uohnqq.jpg

Posle nekoliko godina eksperimentisanja sa optikama,sa jedne puške sam je jednostavno skinuo,i koristim je na delu lovišta gde su male livade,šikare(kao na slici),šuma,proseke,samo mi je smetala,vukljao sam je bezveze a pucanje uvek manje ili do max 120m,mehanika sve završava.

Opet na drugom delu lovišta sa livadama od preko 300m,velikim čistinama koristim drugu pušku i optiku.

dreger
 Kolege kako vam se cini ovaj model ima ga u Magnumu u Jagodini po ceni od 41 750din.jos kazu da ima osvetljujucu koncanicu i da je zemlja porekla i uvoza USA.Da li je bolji od leupolda vxI 3-9x40,redfild revolutiona 3-9x40 ili nikon monarh III 2,5-10x42?za koji bi se vi odlucili?
Burris 3-9x40, 100% Premium metalne komponente
Vodootporan, otporan na udarce
Minimalno uvećanje: 3
Maksimalno uvećanje: 9
Vidno polje (m na 100 m): 11m-3x/4.3m-9x
Izlazna pupila: 13.3mm-3x/ 4.3mm-9x
Udaljenost oka od sočiva: 79-97mm
Prečnik tubusa: 25,4mm
Dužina: 333 mm.
Težina : 482 g
Proizvodjač: Burris
Zemlja porekla i uvoza: USA
Garancija: 10 godina
www.dodaj.rs/f/R/JE/3Ky8tuuS/snajperburris39x40fullfi.jpg

klaja
 Dreger,nećeš pogrešiti ako uzmeš Buris. Od Leupolda je bolji samo zboga crvene tačke a tebi to puno znači u lovu na predatore. Zadnja dva šakala sam odstrelio Burisom 1.5-6 x 42 sa iluminacijom. Moje lično zapažanje da Buris ima malo hladniju sliku od Leupolda.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

sheytan
 ^ Jes, vala, taj Buris je dosta nekontrastan, za otpićki te cene... Confused

Gledasmo, Klajo, beše Redfield 2-7x33 na NS sajmu lofa pre dve godine, i imao je neuporedivo lepšu sliq... Pričamo o slici, ne o svetlosnoj moći u soomrak i sl...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

astral hunter
 sta mislite u modelu Fulfield II 2-7x35
smirenost+dobar pogled+mauser werke oberdorf 8x57+Burris fulfield 2-7x35=samo jedan je dovoljan

ONLY BUCK & BOAR!!!

astral hunter
 iace fulfield 3-9 se ne pravi u USA, malo rade filipici spolji izgled, mehaicke delove rade ameri dok se kompletna optika sklapa u Japau gde im ugradjuju Ohara sociva...... mada dopada mi se model DropTine isto kao fulfield ako neko zna razliku nek napise
smirenost+dobar pogled+mauser werke oberdorf 8x57+Burris fulfield 2-7x35=samo jedan je dovoljan

ONLY BUCK & BOAR!!!

astral hunter
 inace zamolio bih drugare lovce da ako nesto znaju sto pre napisu jer hocu do sutra najkasnije da porucim optiku iz USA...kombiacija za redfield revolution iz rusije je propala , a burris je u USA jeftiiji od redfielda (fulfield-revolution) a fulfield i droptine serija su iste cene, pa me zanima da li neko zna koji je bolji i ima li razlike osim u imenu

ONLY BUCK & BOAR!!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
ZEISS optike OPTIKE I MONTAŽE 233 11.08.2020. 23:05
TRUGLO optike, red dot, nišani,mušice .... OPTIKE I MONTAŽE 50 22.11.2017. 12:37
Optike Schimdt & Bender OPTIKE I MONTAŽE 107 18.11.2017. 13:55
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Ruske optike VOMZ (ВОМЗ) OPTIKE I MONTAŽE 16 10.12.2016. 12:25
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,290 posete www.srbijalov.com