Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kradja kerova-kako se boriti?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kradja kerova-kako se boriti?
Boban
 Jastreb,za dobrim se kerom ne odustaje od potrage tako lako
nema gubljenje nade nego potraga .

saja rudnik
 Lalo,hvala puno na savetu,tako sam i uradio.Prvo sam podneo prijavu za NN lice,kad sam saznao sta i kako odem i kazem kod koga je,sta je i gde je,i plavci opet nista..Onda je moj brat koji je takodje plavac sa nekim svojim kolegama krenuo u prijateljsko ubedjivanje...Nije bas bila ortopedija ali nesto slicno je bilo....A oni nisu smeli da prijave sta im se desilo...ha..ha..Ali zahvaljujuci meni jos pet vlasnika je naslo svoje kerove,tri iz KG-a,jedan iz G.Milanovca a jedan iz Jagodine...U sustini kradu kerove i via Kosovo Siptarima...Nezale odprilike kintu za dobre kerove.Nije mi samo jasno kako ih probaju ili Siptar veruje na rec.....U zivotu tudjeg kera ne bih ukrao,cak i u lovu tudjeg kera niti zovem niti ga pomilujem...

lovdzij@
 Kolege lovci nemozete da verujete koliko se kerova kod nas pokrade za sezonu!BesanMoje loviste je planinsko,uglavnom lovimo svinje sa gonicima.Sta sve nismo probali da smanjimo kradju,ali uzalud.Granicimo se sa jos 2 lovista,necu da ih imenujem,ali koji god ker pretera svinje na njihov deo taj se vise ne nalazi.Cak sam i dovodio neke drugare koji nisu lovci da tuku moje kerove da nebi prilazili nikome,ali uzalud.

Boban
 U sustini kradja se drasticno smanjila ali je ipak i prisutna,
to ce se tesko iskoreniti na zalost.Angry

lovdzij@
 Ova kerusa mi je nestala u lovu,oterala vepra i vise ni traga ni glasa.Sada ima 5 godina ako je jos u zivotu?

lovdzij@
 A ovaj ker mi je ukraden iz dvorista.

Boban
 Lovdzij@,dobri kerovi nema sta steta je ogromna kada nestanu
ovakvi psi.
Jesi li ih trazio na mom kraju ?

lovdzij@
 Svako dvoriste sam pretrazio od Jezera do Ribarske Banje,ali nista.Kerusa oterala vepra prema lovistu,bio sam siguran da je gore.Ali nistaCry

Boban
 Ima ljudi st vise vole da ukradu kera na terenu nego da dobiju na lotu. Sta da ti kazem sad znas gde zivim pa kad nesto nestane ti se javi pa da trazimo zajedno.

lovdzij@
 Nadam se da cu ove sezone proci bolje od prosle.Ako da bog da na kraju sezone budu svi na broju.Ipak,hvala.

DakiNS

Saja Rudnik kaže:
Pre dve godine meni su usli u dvoriste,na boksu su isekli zice i lanac i ukradu mi STG Arap,od Vasica pastmina,3plasmana na svinju,sve u svemu izuzetan pas.Pored njega drpe mi i mog bretona Ricija...Hteo sam da svisnem..Oba kera imaju u vratu GPRS cip.Od policije nije bilo vajde.Odem lepo u postu,platim tada 2000din po keru da ukljuce pracenje..Sve to naravno preko veze...Bretona nadjem u predgradju Kragujevca,pored njega tu je bilo jedno 15pasa svi lovacki...A gonica mi nasli u Djakovici..Tu sam mogao da se slikam...I tu opet nadjem vezu..Kera kupio Siptar od tog i tog Srbina a taj mi komsija ovde u KG-u sa Kosova...I ja tako sa dokazima u policiju...Kazu mi da netalasam puno,taj neki pandur ili sta li vec..Vidim ja mrka kapa i pribegnem srarom Srpskom obicaju neznog ubedjivanja...Bretona sam uzeo,i nasao jos pet vlasnika za druge otete kerove..A za gonica nista..Neda Siptar..Kaze 1000e dao za njega..Tako sam ja prosao...Nedao bog nikom..
Sajo molim te objasni mi gde se može nabaviti i ugraditi GPRS čip jer suviše volim svoje pse da bih išta prepustio slučaju

Neca92
 Kolege, nisam citao postovo od pocetka, mozda je neko ovo i pomenuo, ali nece skoditi da ja napisem jos jednom!
Dok je pas jos mlad (7,8 meseci), zamolite nekog poznanika koji nije sa vama u grupi da vam u nekom izlasku pozove kera kod sebe, da ga veze, i da pocne da ga tuce, onako dobro! Neka ga istuce, odveze, vi ga pozovite da dodje kod vas, pa ga dobro pomazite, da vidi da ga vi volite i da ga ne tucete! Tako 3,4 puta, i kad neko pokusa da vam ukrade kera kad odraste, ako ga ovaj ne ujede za ruku, ja secem........! Takodje GPRS je dobra stvar!
Lovim na planinskom terenu, i milion puta sam razmisljao kako bi postupio da vidim nekog lovca kako vodi moju Curu (tako mi se zove kerusica, srpski (balkanski) gonic) u povodcu... puc puc
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

nemeza
 Neca1992 ko ugrađuje GPRS i po koju cenu.

Neca92
 Stvarno ne znam, msm da bi bilo najbolje da se raspitas u veterinarskoj sluzbi, oni bi trebali da znaju! Probacu ja da se raspitam, pa cu ti reci! U mom kraju nemamo toliko problema sa tim! Desava se, ali mnooogo retko! Imamo jednog iz susednog sela, svi znaju sta radi, ali kao sto je neko gore pomenuo, nemaju se dokazi protiv njega...

Milos88-Ivanjica
 Kod mene u lovu na ds su bili neki gosti,ne znam iz kog su kraja i jednom od njih nestane kerusa brak jazavicar koja ima GPRS ugradjen u ogrlicu,ovaj odmah pocne da prati i vidi da se kerusa krece nenormalnom brzinom,shvati da ju je neko strpao u kola,krene za signalom i dodje mu ispred kuce,dok je okretao auto,kerusa istrci ispred kola(pustili je kad su videli da ce biti uhvaceni)a iz kuce izlaze deca i kazu da je sama tu dosla i da im nisu roditelji tu.Naravno lovac uzme kerusu i ode,znajuci da se lopov krije u kuci,da ga je uhvatio napolju,lose bi se proveo...
LOV JE Passrbijaloviveli

Neca92
 Bar sad znate koji ''lovac'' to radi... Trebalo bi malo Palica onako, preventivno... cisto da se ne ponovi tako nesto!

nemeza
 Neca1992 veterinarska ugrađuje samo indetifikacione čipove sa brojem i oni ne mogu da se prate, čuo sam za GPRS ugradjen u ogrlicu ali on se prati na terenu na određenoj distanci ali neznam ni ko ih ugrađuje i gde kao ni cenu, mada bi voleo da saznam. Od nekih kolega sam čuo da postoje GPRS čip koji se ugrađuje potkožno kao i veterinarski čip i u slučaju da ker nestane zoveš firmu koja je ugradila čip i ona locira isti preko satelita, nešto slično kao kod automobila. Ako bilo ko zna informaciju o tome voleo bi da postavi iste na forumu. Nadam se da lopovi nemaju svoju firmu za ugradnju.

Bata79
 GPRS jedino moze u ogrlici, locira se preko telefona, baterija traje 60h, a preciznost je od 3 do 5 metara! Inace u nasem kraju najcesce vole ljudi da kazu kako su se pojavili vukovi, pa zbog toga nestaju kerovi! Vukovi da ali na DVE noge!!!

lovdzij@
 Znam da se ugradjuje u Nisu i Beogradu,neki lovci su nabavili iz inostranstva.I kazu da moze samo na ogrlicu da se stavi i da kosta oko 500 eura.To je jos uvek mnogo para,bar za mene?
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

aca
 hvala boze da se kod nas skoro i ne desava.kod nas ima krivolovac svi znaju da je on i niko ga ne dira a on uopste nije lovac ali necu sad o tome

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako je protekao današnji lov? LOV NA SITNU DIVLJAČ 2364 27.01.2020. 09:06
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 26
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,628,736 posete www.srbijalov.com