Novi Zakon o divljači i lovstvu
|
aca81 |
Objavljen 22.06.2010. 09:05
|

Lovčina

Upisa: 1278
Pristupio: 31.03.2010. 16:54
|
Ako vec neko hoce da se svi odnosimo prema lovistu kao privatnoj svojini onda i ja imam prava da zastitim svoju privatnost i da samo sa mojim odobrenjem ili nalogom moze neko da dodje kao kod kuceB)ovo je najnizi stepen slobode i demokratije u drzavi od kako ja pamtim
DOBAR POGLED
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 22.06.2010. 09:43
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Aco teško da će moći da samo ti loviš na svojoj zemlji. Da bi se moglo loviti, tvoja zemlja mora biti proglašena za lovište, a da bi bila lovište, moraš imati min. 2000 ha. Razumem ja šta si tihteo da kažeš, ali zamisli kad bi svako od vlasnika zemlje ogradio svoj posed, i lovio sam? Isto tako je zabranjeno u ataru ogradjivati zemlju i postavljati prepreke, da divljač ne može slobodno da se kreće.
Ne ulazim u to da li je to demokratski ili nije, da li se time derogira privatna svojina itd., samo govorim kako je u Zakonu.
Ovo oko goniča sam načuo nešto u smislu da će drastično ograničiti korišćenje goniča u lovu, ali ne smem da tvrdim koliko je to istina ili nije. Ja lično mislim da lov goničima nije najsretniji metod lova (naročito na zeca i srneću divljač), pisao sam ponešto o tome na drugim temama.
Isto tako, mislim da se ekipa iz ministarstva malo trgnula, kad su shvatili šta su uradili sa brzopletim donošenjem ovako nakaradnog Zakona, pa sad traže način da ublaže posledice onoga što su sami zakuvali. Naredni meseci će pokazati sve, do kraja novembra će se znati mnogo više.
Jedino od čega neće odustati, jeste veliko povećanje naknada za korišćenje lovišta i naknada za odstrel divljači. To nećemo moći da izbegnemo, pa sve da na trepavicama stojimo!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
aca81 |
Objavljen 22.06.2010. 09:56
|

Lovčina

|
Interesuje me kod donosenja ovakvih zakona koliko strucnih ljudi ima tamo (ne mislim skolovanih vec upoznatih tj. ljudi sa terena i pravim informacijama) npr. u ozbiljnim korporacijama nijedan pravilnik o radu ili opis radnog mesta se ne donosi bez radnika ili njegovog misljenja a razloga je puno....POZ.
DOBAR POGLED
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 22.06.2010. 12:40
|

Moderator

|
Vlasnik lovišta i divljači (država) odredjuje uslove. Uslovi su takvi i takvi, pa ko prihvata, neka lovi, ko ne prihvata, pušku neka okači na zid i neka je gleda. Tako razmišljaju ovi iz vlasti, i tačka. Pa jedva su u ministarstvu poljoprivrede saslušali mišljenje ovih naših iz LSS, da i LSS bude uopšte pomenut u Zakonu! Koga bre briga tamo u ministarstvu šta ti, ili ja, ili neki drugi lovac misli o tome da li je Zakon u interesu lovaca ili nije, bitno je da je u interesu države i punjenja budžeta.
Pročitaj u arhivi naslovne strane izlaganje šefice poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije, prilikom usvajanja tog kilavog zakona, šta partija na vlasti misli o nama lovcima, pa će ti biti jasnije. Samo spremi tabletu za smirenje prvo
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
sumadinac |
Objavljen 22.06.2010. 15:58
|

Član

Upisa: 150
Pristupio: 25.03.2010. 17:42
|
Mislim da je ovo samo najava pojedinosti sta ce nas cekati sledece godine,mada vecina lovaca nece platiti ni ove godine a kamoli sledece od 500 clanova svega je platilo do sada 120.
STOLE
|
|
|
|
aca81 |
Objavljen 23.06.2010. 06:35
|

Lovčina

|
Necu da citam i da se nerviram,ja cu da teram po svome oni neka rade po zakonu i kako misle da treba ali da vidimo sledece godine koliko ce clanova biti,zato sam i reko da je ovo sad najnizi stepen demokratije od mog rodjenja...POZ.
DOBAR POGLED
|
|
|
|
sumadinac |
Objavljen 23.06.2010. 16:18
|

Član

|
Nema Aco potrebe za nervozom i onako vec pisu po novinama kako se svasta pise na forumima raznim protitv njih i da nije nista tacno.
STOLE
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 23.06.2010. 18:29
|

Moderator

|
Šumadinac, ko to i gde piše? Baš bih voleo da pročitam... Vidiš kakvi smo mi lovci nezahvalni, oni nam lepo omogućili da im prepustimo lovišta i lovne objekte i da im još doplatimo što više para, a mi, eto, nezadovoljni!
Kad kažem 'ONI', mislim i na vlast, i na ove foteljaše iz LSS. Jedino što su se sad malo zakačili vlast i LSS, oko toga ko će da drmne veći deo kolača od lovaca. A lovci su blesavi, i vole lov, pa će platiti, jer su se 'navukli' na lov. To je jedina istina, oko sadašnjeg stanja stvari!
Možda bi gospodi još najviše odgovaralo, da lepo platimo sve što traže, a da se ni ne pojavljujemo u lovištu, da ne 'lajemo' po forumima, da gutamo svaku budalaštinu koju nam serviraju... Danas mi je stigao novi broj 'LOVAC' časopisa, tanušan, jadan, nikakav, a unutra sve hvalospevi za naše premudro i sposobno rukovodstvo - te ovaj rekao ono, te onaj reko ono... Samo se vozikaju okolo i daju izjave za svoje novine. Kad je u 'LOVCU' izašao neki članak da je novinar bio na terenu, da je čuo obične lovce, kakve probleme imaju? NIKAD!
Svi oni 'prde u istu tikvu' - i ovi na vlasti, i ovi iz LSS, a i dobar deo uprava LU! Pratite trag novca, pa će vam biti jasno!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 23.06.2010. 20:02
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Eto sad
opet ćemo(bar neki od nas) čitati po novinama to o forumima zbog Lale
Lalo, upropasti ti nas skroz
   |
|
|
|
Lala |
Objavljen 23.06.2010. 22:36
|

Moderator

|
Lalu za Predsednika!!!!

(A može i za selektora reprezentacije )
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
aca81 |
Objavljen 25.06.2010. 08:00
|

Lovčina

|
Lala svaka castB)na teren svi, da vide probleme a ne samo kad budu izbori tad se pojavi neko pa tek pred sledece izbore opet
DOBAR POGLED
|
|
|
|
sumadinac |
Objavljen 26.06.2010. 23:06
|

Član

|
Nemoze nam niko nista bravo LALO
STOLE
|
|
|
|
arsa |
Objavljen 27.06.2010. 20:46
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|
E ljudi mozda ova tema i nije mesto za ovo moje pitanje ali moram negde da napisem. Kao i kod svih Vas i kod nas se podigla prasina oko lovackih ispita i ludnica oko kopiranja lovnih karti i diploma o polaganju. Sada su aktuelna neka uverenja i sve to nije bilo strasno da se ne dogadja sledece. Moj deda koji se 1998 vratio iz inostranstva iste godine polaze lovacki ispit i od tada uredno lovi 12 godina , da bi se ove godine otkrilo da ga u dokumentaciji L.D.-a nema nigde kao i da nista nije poslato u LSS o polaganju lovackog ispita jer je tadasnji Upravnik bio jako neodgovoran i nije odradio papirologiju. Pominje se ponovno polaganje ispita sto je krajnje neprihvatljivo pogotovo za coveka koji ima 72 godine i vise nije u stanju da uci i nekome odgovara na pitanja. Ovo nije jedinstven slucaj vec se taj problem javlja kod vise od 20 lovaca. Ako neko ima neku konstruktivnu ideju neka mi kaze jer ja neznam kako to da resim. |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 27.06.2010. 21:29
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Ako ti deda ima diplomu neka je fotokopira ako je polagao izdali su mu diplomu za njega to je dokaz a oni sto ne rade svoj posao to je svuda problem
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.06.2010. 21:30
|

Moderator

|
Arso, neka deda tvoj ode tamo gde je položio lovački ispit, pa neka traži kopiju zapisnika. Tvoje LD je član nekog LU, pa u arhivi LU mora da postoji zapisnik sa polaganja. A mora i da postoji odluka o formiranju komisije za polaganje, pa neko od članova komisije možda ima kopiju.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
arsa |
Objavljen 27.06.2010. 22:12
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|
Lalo u pitanju je L.U. (moja greska) i zapisnik ne postoji vec samo u nekoj svesci imena ljudi koji su polagali tog dana ali samo polovina , onih ostalih nigde. Licno sam pretrazio sve sa Sekretarom udruzenja. Sto se komisije tice sve ih znam licno i secaju se da su ljudi polagali ali samo slezu ramenima jer od dokumenata- nista.
Sniper hunter - Ma nema diplomu jer nije ni poslano njegovo ime u LSS. |
|
|
|
aca81 |
Objavljen 28.06.2010. 15:03
|

Lovčina

|
Druze kod nas moze sa dva svedoka cudo da se napraviB)pa ti probaj pogotovu ako je neko od clanova komisije voljan da potvrdi
DOBAR POGLED
|
|
|
|
Lovac Stari |
Objavljen 28.06.2010. 16:16
|

Lovčina

Upisa: 1325
Pristupio: 24.06.2009. 16:47
|
Javasluk kod celnika po udruzenjima,javasluk i kod pojedinih lovaca i eto sada problema. Bice komplikacija,dodatnih izdataka i mnogi ce na kraju propustiti sezonu. Koliko sam samo takvih primera cuo kod mene u udruzenju i okolini.
Pojedinci zagubili, nekima se pocepale diplome, nekima cak i misevi pojeli. Bilo bi smesno da nije tuzno. Svaki dokument je vazan i mora se cuvati, pa cak i stare uplatnice iz prethodnih godina.
Mada ruku na srce ima i ovakvih slucajeva, kao ovaj gore a zna se koje kriv.
Mnogi ce resiti problem preko nekog rucka ili 50 ispod ruke.
Papir trpi sve.
Dobar pogled.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 28.06.2010. 22:37
|

Moderator

|
Sve je to sviranje qrcu! Ako je neko dobijao unazad godinama lovne karte, znači da je položio lovački ispit, i šta tu sad neki mudroser u kancelariji smislio da mu se dostavljaju kopije diploma! Nek mu tata dostavi kopiju, pacov kancelarijski, šta sad da cima neke koji su lovci decenijama, da nekom umišljenom 'malom Bogu kancelarijskom' dokazuje da je lovac?!?
Ćate i pisari izgleda da nemaju drugog posla, nego da smišljaju zvrčke i začkoljice, i da zagorčavaju ljudima život.
Voleo bih da vidim da neko podnese prijavu protiv nekog čiče koji lovi 50 godina, a nema orginal diplome. Baš bih voleo da vidim tog majčinog sina, koji bi imao muda da to uradi!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
aca81 |
Objavljen 28.06.2010. 23:01
|

Lovčina

|
NeMoj se ljutis i neRviRas jer ima mNogo koJi Ce isto kO ti da pOcnu da Okaju i gAlame pa kUde Ce se dEvamo i kvo cE pravimo tEgaj ce ispadne golEma hajka na OvijA nA vlAs pa ce rEcu da smo mNogo zaJnat
DOBAR POGLED
|
|
|