SAINT HUBERT - Lovac i pas
|
milos zoric |
Objavljen 31.10.2012. 19:07
|

Član

Upisa: 149
Pristupio: 05.10.2011. 19:36
|
LU NOVI SAD organizuje takmicenje u subotu na terenima ld KOVILJ.Skup takmicara u 06 i 30h u zgradi zadruge u centru Kovilja. Sude Pera Misic i Borivoje Joksimovic. |
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 31.10.2012. 19:32
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
Zoriću, a koje je sada član LSV, a koje novosadsko društvo nije član,
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 31.10.2012. 21:40
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Najiću, upis ti je totalno off topic, i izbrisan je. Mani se komentarisanja administratora ili članova portala, nečijih samo tebi znanih interesa, i Frojdovske psihoanalize, jer kada bih baš hteo da ti odgovorim na tezu o produžetku nečega, mogao bih, ali neću iz pristojnosti i uvažavanja ženskog pola.
Piše se o temi, a ne o babama i uštipcima.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
elko |
Objavljen 01.11.2012. 08:43
|

Stari član

Upisa: 302
Pristupio: 20.07.2011. 10:51
|
Stanimo malo svi.
Pa zar kinolozi nisu i lovci i prijatelji i ljubitelji druženja, lovačke vatre i svega što lov čini našom opsesijom.
Nisam kinolog u profesonalno smislu, imam bretone lovačke i sa njma se družim.
Poznate su mi tenzije koje izazivaju varnice među odgajivačima i takmičarima.Svaki C... svoga konja hvali i to je možda u redu.
Ne treba nama lovcima ( računam tu i lovne kinologe ) da se međusobno trvemo nego da vidimo kako dalje i bolje.
Sigurno uvažavam sve koji znaju više i bolje o nekoj temi ali neka to bude u duhu tolerancije i druženja.
Onaj koji zna više od ostalih neka pomogne da svi saznaju i da se krene ka boljem, ne trebaju teške reči, i hajde da ih izbegavamo ne samo na ovoj temi.
Sutra kada se vidimo opet smo samo lovci, prijatelji naših pasa ( manji nego mi njima ), ljubitelji lova ali onog pravog.
Treba se truditi da u svakom slučaju pobede samo najbolji i ne treba biti sujetan i zavidan nego popraviti i sebe ali i mene koji mnogo manje znam o kinologiji.
Zavade nama ne donose dobro ali sigurno nekome donose zato se inače sve dešava i u društvu - mutna voda je raj za one koji ne misle dobro ni nama ali ni sebi ako gledamo dalje.
Pozdrav svima. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 01.11.2012. 09:15
|

Moderator

|
Elko, sve vreme upravo to pokušavam da objasnim ljudima, ali ne vredi, uvek neko hoće da se kači, preti, omalovažava, ili da meri 'čiji je duži'. Ma ne može to ovde na Srbijalov.
Poznavanje kinologije nikom ne daje za pravo da se tako ponaša. Ja nemam nekog velikog pojma o kinologiji, ali neću da dozvolim koješta, pa makar morao da uradim kao krajnju meru ono što najviše mrzim, da banujem nekog.
Kad ne budem admin ovde, onda probajte tako da radite, možda prodje.
Na žalost, barem ovde na forumu upravo je kinologija najčešći izvor sukoba i mesto intervencija admina. Već smo jednom razmišljali o tome da kinologiju ukinemo na forumu, pa smo čak imali i javnu anketu o tome; članovi foruma su odlučili da kinologija ostane, ali uz čvrstu kontrolu dešavanja na temama.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
milos zoric |
Objavljen 01.11.2012. 12:02
|

Član

Upisa: 149
Pristupio: 05.10.2011. 19:36
|
Sanja kao sto verovatno znas lu Novi Sad koje broji 11 drustava nije clan LSV vec dve godine.Zasto je to tako nemogu sa sigurnoscu da kazem jer do mene je stiglo nekoliko verzija prica.Mene sada interesuje da li ce komisija cij si i ti clan dozvoliti takmicarima lu Novi Sad takmicenje na nivou Backe?Molim odgovor jer postoji mogucnost da lu Novi Sad salje takmicare u Lazarevac na dalje kvalifikacije sto je po meni bezveze.Iskreno se nadam najboljem resenju tj da ce politika ostati po strani a da ce takmicari lu Novi Sad dobiti priliku na Backoj. |
|
|
|
darkon |
Objavljen 01.11.2012. 12:09
|

Lovčina

Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
Da li ima negde na netu, raspored takmičenja ovog tipa za centralnu Srbiju? |
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 01.11.2012. 14:07
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
takmičenje koje je na redu se zove LOVAČKO KINOLOŠKI KUP
ja ne shvatam zašto se prave razlike ko je gde član,
to je razlog zašto mi nismo imali kod nas predstavnika sa španijelima,
LSS tvrdi da ne može da se takmiči vodič lovac koji nije član LSS ili LSV,
po meni je to jako glupo,
ko ima urednu lovnu i člansku kartu, oružni list i psa koji zadovoljava uslove za takmičenje, taj bi mogao da se takmiči,
puno nelogičnosti koje treba jako brzo rešiti, ali rešiti sa svezima KSS i LSS,
tek tada niko nebi bio oštećen i svako ko zadovoljava ove uslove mogao bi da se takmiči
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 01.11.2012. 14:29
|

Moderator

|
A propo prava učešća: da li to znači da se, recimo, na LKK ne može takmiči lovac, koji nije član ni jednog LU? Zašto ne bi mogao da se takmiči svaki lovac koji ima lovnu kartu, sa psom koji ima sve potrebne papire? A šta ako se, recimo, medju takvim lovcima sa takvim psima, nalazi i neko od najboljih - onda reprezentacija bude oštećena.
Slična dilema je bila nedavno u vezi učešća nekih vojvodjanskih ekipa u takmičenju na glinene golubove, pa je rešavano ad hoc.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Loki |
Objavljen 01.11.2012. 16:49
|

Član

Upisa: 86
Pristupio: 25.07.2011. 18:58
|
Pošto sam ja već prošao kroz celu ovu priču, i kvalifikacije, bio nadomak reprezentacije, mogu da Vam pouzdano kažem, da nije dovoljno biti član LSS, imati lovnu kartu, psa, i sve ostale papire. Jako je važno, a za ovo takmičenje i od presudnog značaja, da ste Vi i vaše udruženje miljenik rukovodstva LSS, i da ne daj Bože, protiv vašeg predsednika nije podneta krivična prijava zbog ne plaćanja članarine LSS. |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 05.11.2012. 07:03
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Zna li neko gde se održava izborna za Bačku i jeli ostao termin 10.11.2012??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 05.11.2012. 08:27
|

Stari član

Upisa: 247
Pristupio: 03.01.2011. 19:53
|
Lala kaže:
A propo prava učešća: da li to znači da se, recimo, na LKK ne može takmiči lovac, koji nije član ni jednog LU? Zašto ne bi mogao da se takmiči svaki lovac koji ima lovnu kartu, sa psom koji ima sve potrebne papire? A šta ako se, recimo, medju takvim lovcima sa takvim psima, nalazi i neko od najboljih - onda reprezentacija bude oštećena.
Slična dilema je bila nedavno u vezi učešća nekih vojvodjanskih ekipa u takmičenju na glinene golubove, pa je rešavano ad hoc.
Kolega Lalo ma sve kod nas moze ,nemoj da bijes brigu, ponesi novac i pristupi ,cak ni odelo nije vazno.Jednom jedan kod mene, posto su mu oduzeli pusku ,doneo cova strelu, platio i oce da se nadmece ,umal da ga pustimo, eto sve za novac, hahaha. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 07.11.2012. 11:18
|

Moderator

|
Izvod iz zapisnika sa sednice Komisije za lovnu kinologiju LSV
posted 21 hours ago by Lovački Savez Vojvodine
Komisija je na svojoj sednici održanoj 06.11.2012. godine donela sledeće zaključke:
1.Prvenstvo države održaće se u Šapinama 24.11.2012.godine disciplina "Lovac i pas".
2.Prvenstvo Vojvodine u istoj disciplini održaće se u Vršcu, domaćin takmičenja je LU"Vršačka kula" 17.11.2012. godine u 8 sati.
3.Regionalna takmičenja održaće se 10.11.2012. godine sa početkom u 8 sati i to:
Srem- LU"Obedska bara" Pećinci mesto održavanja Deč, info tel:022 436 075
Banat- LU"Brzava" Plandište mesto održavanja Plandište info tel:062 808 1239
Bačka-LU"Palanka-Mladenovo" mesto održavanja Mladenovo info tel:021 767 519
Svi plasirani takmičari u lovačkim udruženjima koji su poslali zapisnike i ocenske liste na takmičenje dolaze sa overenom potvrdom od svog lovačkog udruženja i članskom kartom Lovačkog saveza Vojvodine i markicom za 2012/2013 godinu. Za detaljnije informacije obratite se predsedniku Komisije za lovnu kinologiju Lovačkog saveza Vojvodine Nenadu Glumcu na tel:064 3940 792
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 07.11.2012. 12:10
|

Stari član

|
Laki, rodjen si za sekretara LSS ili u najmanju ruku LSV, jer ti nista administrativno ne prepustas slucaju. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 07.11.2012. 12:30
|

Moderator

|
kosmajski div kaže:
Laki, rodjen si za sekretara LSS ili u najmanju ruku LSV, jer ti nista administrativno ne prepustas slucaju.
Taman posla! Samo mi još ta glavobolja treba...
Kakav bre sekretar, šta me zezate, prvo ste me krstili u nekog predsednika, pa onda u 'druga Glavnog', pa posle u direktora, a sad eto i sekretar.
Ma zaHebite tu priču!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Evodija |
Objavljen 07.11.2012. 15:47
|

Stari član

Upisa: 499
Pristupio: 27.06.2012. 21:59
|
LALO!!!polako.Prvo treba još malo da ti kosa pobeli,pa onda da si dobar sa jednim "sremcom" ( ne Sremcom), a i ovaj stari sekretar brzo će narukovati. |
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 07.11.2012. 20:24
|

Stari član

|
Lala kaže:
kosmajski div kaže:
Laki, rodjen si za sekretara LSS ili u najmanju ruku LSV, jer ti nista administrativno ne prepustas slucaju.
Taman posla! Samo mi još ta glavobolja treba...
Kakav bre sekretar, šta me zezate, prvo ste me krstili u nekog predsednika, pa onda u 'druga Glavnog', pa posle u direktora, a sad eto i sekretar.
Ma zaHebite tu priču! 
lalo , a zasto ne ,ti si transparentan covek, brz na odlukama, precizan [nemislim na pusku] u ispunjavanju ovih administrativnih zadataka, pomalo si poceo sve vise da volis LKK, a tamo ti je prdsednik za lovnu kinologiju Nenad Glumac, jedan kao prvo, izuzetan odgajivac, odlican dreser i posten sudija , a takodje neumoran kinolosko-lovni radnik.Vas dvojica bi bili izuzetan tandem , a verujem da ce i koleginica , kao snazna licnost saveza ,da vas podrzi.Cuce ovu moju ideju onaj ko treba i eto poziva,nemoj sada da se javno brecas.Verujem i da ce i Daki da kaze, da bi to ,kad bi bilo, bilo izvanredno. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 07.11.2012. 20:32
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ma složio bih se ja kada bi se mene pitalo, ali se ne pita. Najveća Lalina vrlina je njegovo poštenje i transparentnost, a i britkost. Međutim čovek ima svoju viziju budućnosti , porodičan posao koji se ne može napustiti tako lako , a sa druge strane ima mladih ljudi neiskvarenih a školovanih koji bi sa dobrim nadzornim odborom briljirali. Kod nas je najveći problem kontrola rada i transparentnost . Ali odosmo 
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 07.11.2012. 21:10
|

Moderator

|
Momci, manite se, ja nisam hteo da budem ni sekretar odeljenske zajednice u srednjoj školi, a ne neke druge organizacije. Mada, o mestu blagajnika bih razmislio, može da bude profitabilno, ako me ne uFate! 
Sad sam ukapirao!!! Vi bi mene da negde instalirate, da bi mogli da me ošinete na Srbijalov!!!
Kakav plan!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
INTERMAKER |
Objavljen 07.11.2012. 21:15
|

Super Admin

Upisa: 303
Pristupio: 28.01.2009. 13:01
|
A zamislite da Lala stvarno postane neko od gore pomenutih funkcija... bilo koja: LSS, LSV... pa da ga "nategnemo" na SRBIJALOV-u, onako "drugarski" ... (a pre toga naravno, uklonimo admin funkcije, jer ima "jaču" ) .. da mu se ispuni ona "narodna" "Dabogda ti se ime pominjalo na SRBIJALOV"
|
|
|