MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Gedza66 kaže:
"LAKI", "iskopali" ste stenogram, "iskopali" ste izveštaj NO LSS, ali ako "iskopate" i materijal za naredne REDOVNE sednice Skupštine LSS (Veterinarski fakultet - prednost ambijenta), onda ste "gori" od FSB-a, CIE, Mosada, BND-a i SDB-a, zajedno???
Ma brate Gedžo, samo reci šta te zanima, NO PROBLEMO!
Samo za Gedžu i simpatično društvo u ćošku sale, po narudžbi!
Dnevni red Skupštine koju je zakazao Marko Tica na Veterinarskom fakultetu (klik na sliku za uvećanje):
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Gedza66 kaže:
"LAKI", "iskopali" ste stenogram, "iskopali" ste izveštaj NO LSS, ali ako "iskopate" i materijal za naredne REDOVNE sednice Skupštine LSS (Veterinarski fakultet - prednost ambijenta), onda ste "gori" od FSB-a, CIE, Mosada, BND-a i SDB-a, zajedno???
Ma brate Gedžo, samo reci šta te zanima, NO PROBLEMO!
Samo za Gedžu i simpatično društvo u ćošku sale, po narudžbi!
Dnevni red Skupštine koju je zakazao Marko Tica na Veterinarskom fakultetu (klik na sliku za uvećanje):
"Laki", iskreno verujem da bi ste objavili i sav materijal za zakazanu/e sednicu/e a ne samo poziv za članove Skupštine, zakazane na Vet. fakultetu, jer mi nešto govori da isti i nije dostavljen ikome ili bilo kom udruženju, odnosno da je isti nepoznat široj lovačkoj javnosti-ZAŠTO???
Da je taj materijal dostavljen nekom LU, sigurno bi neko od 3714 članova ovog foruma o tome nešto napisao ili bi isti objavio, a ima nas raznih (i predsedniika i članova izvršnih organa i članova raznih organa i komisija), što navodi na opravdani zaključak da se možda sva ova "prašina" i digla kako se neko ne bi zapitao zašto se ovoliko kasni sa usvajanjem izveštaja o radu svih organa LSS i usvajanjem finansijskog plana za 2014. godinu (mada bih ja više voleo da glasi Plan rada LSS za 2014. godinu, a naročito Plan rada Stručne službe LSS za 2014. godinu).
To potkrepljuje upravo ovaj poziv koji ste objavili. Iz svega što je "Laki" objavio, može se zaključiti da struja u LSS (Tica, Škobić i ostali), koja je sednicu Skupštine zakazala na Veterinarskom fakultetu, ima na dnevnom redu predlog novog Statuta, iako imaju mnoge zamerke na proceduru izrade i predlaganja istog???
Stvarno je nejasno, kako to da su oni suprotstavljeni a raspravljaće se o usvajanju novog Statuta čije razmatranje ni jedno lovačko udruženje nije imalo na svojim redovnim sednicama Skupštine, koje su se u većini slučajeva održale do kraja marta, odnosno ne verujem da su zbog toga zakazale vanredne sednice Skupštine, pa se onda osnovano može postaviti pitanje legitimiteta javne rasprave, zar ne brate Sremac 75???
"Laki" možda je Narct ili Predlog Statuta LSS (stvarno ne znam da li je isti prošao na UO LSS i da li isti ima status Nacrta ili Predloga), stvarno dobar, ali ja zaista iz predloženog ne mogu da utvrdim:
- da li se može desiti da na primer LU iz Lebana, sa svojih 400 članova (realno), uplatom članskog doprinosa za 50 članova u Lovački savez Jablaničkog upravnog okruga (recimo 200 dinara) i Regionalni južni savez (recimo 200 dinara), može zbog nesumnjivog "šarma" mog drugara Gorana Janjića, da kandiduje Predsednika i najveći broj članova izvršnog organa ovog okružnog lovačkog saveza koji će biti izabrani , da istovremeno kandiduje predsednika i najveći broj članova izvršnog organa Regionalnog saveza koji će biti izabrani i da na kraju kandiduje člana/ove Skupštine i člana u Upravni ili Izvršni odbor LSS (ako bude bilo mogućnosti, obzirom da je u opticaju najviše 5 mesta), a da pritom LU iz Vlasotinca ili Niša sa svojim iskrenim članskim doprinosima za 500-1000 članovaa, sve to gledaju, ko što su Daki i Papućka gledali onog vepra kada ga je Daki pucao na onoj steni, kada su članovi "Srbijalova" bili gosti ovog "otpadničkog" udruženja"???
Mislim, da je igra na "popuštanju pametnih uz istovremeno još jače progovaranje budala" (fukare neću spominjati), sasvim nerealno u ovom lovočkom trenutku, pa iz tog razloga molim UNIFIERA da se dozove pameti i shvati da je period 2004-2008 davno iza nas, tj. da shvati da se nalazimo u 2014-oj, kada NAROD samo što se nije dohvatio gomnjivih motki ili pumpi sa sredstvima za prskanje sredstvima za sprečavanje PALAMIDE)???
Mislim, iako su nam Turci i Nemci značajno s.ebali genetski materijal (počev od seče dahija, pa preko streljanja popova i učitelja), da i ovo što je ostalo ima mogućnosti da shvati, da li im je d.pe na izvolte ili ga treba okrenuti prema zidu???
"Laki", možeš li da objaviš karakteristike "lovačke ovce"??? Možda se prepoznamo, a možda i utvrdimo sa kog podneblja su "lovačke ovce" sa najvećim prinosima u "vuni i mesu"???? Moj je utisak, verovatno neosnovan, da su prinosi u "runu i mesu" najjjveći sa područja Vojvodine, ako se ti i mojo braća: (ima VAS puno, da VAS ne imenujem), slažete!!!???
J.ebiga, znam da se nećete složiti sa mnom, obzirom da za potpredsednika Pokrajinskog LS imate čoveka koji ima značajne rezultate u veličini kesa pitomih svinja, o čemu Sremac75 vodi urednu evidenciju, ali 1400 dinara su 1400 dinara, ali ja ne znam - ZAŠTO???, pa ako moj brat Sremac75 ima obrazloženje, može, ako nema m.da, da mi o tome nešto napiše na PP!!!???
Nego, gde se dede onaj naš član i brat ROE??? Čudi me da ON nema komentara na ovako značajna lovačka dešavanja (uprkos činjenici da smo periodu godišnjih odmora i da je možda negde u Grčkoj)?????
E moj brate Gedžo: pa zar misliš da MI moramo da radimo baš sav tudji posao i da objavljujemo ono što bi po logici, zakonu i statutu trebalo da radi LSS, imajući u vidu javnost rada i obavezu informisanja, i to ne makar kakvog nego pravovremenog i celovitog?
Mrsko mi je više da ja odmeravam i premeravam šta i kada da objavim, a da se svojim postupkom ne svrstavam u ovu ili onu frakciju u LSS - meni su svi oni podjednako krivi, prave takve brljotine, i vuku takve poteze da je teško poverovati da nekom može tako nešto pasti na pamet. Jedina razlika izmedju njih (frakcija) je u tome što su neki od njih brljotine pravili u ranijem periodu pa imaju putera na glavi, a drugi to rade i sada, jednako bahato i bezobzirno, pa čak i bezobzirnije i bezobraznije nego prethodni! A ima i ona treća grupa, koja se poplašila za radna mesta pa čuva svoja d.upeta, pa četvrta grupa koja iz pozadine vuče konce i koja generiše stalnu napetost i nestabilnost u lovačkim organizacijama, a ta je grupa po mom mišljenju smeštena nešto severnije od Beograda i raspolaže sa najvećom količinom lovačkih para u odnosu na druge. Pa peta grupa koja je zabavljena svojom mukom da opstane, a ranije su bili u onoj priči još od doba Živojinovića.
E vidiš, meni su svi oni krivi za ovo stanje, neko manje neko više, ali nema nevinih! Samo se sad džapaju izmedju sebe, e u toj makljaži i u tom blatu Srbijalov neće baš da učestvuje i da se valja.
Neka se pomakljaju do te mere da sav prljavi veš izadje na videlo - što pre to bolje, pa nek pukne tikva, pre će lovci shvatiti kakav mulj je u lovačkim organizacijama, i pre će se moći početi raditi na zdravim osnovama, sa drugim ljudima za kojima se neće vući repovi višegodišnjih brljotina, manipulacija, troškarenja, zakulisnih igara i igrica... Mada, dobar deo i ovih novih sadašnjih sledi 'svetle tradicije' onih starijih i umazanijih, čast izuzecima.
Prosto ne smem da napišem šta se sve ovih dana radi, a vrlo dobro sam informisan. Ne smem da napišem, jer mi se, pod jedan, gadi da pišem o tome, vrlo ružne stvari se rade, a pod dva, ako napišem, onda bih morao neke stvari da dokazujem, pozivajući se na jedan dobra broj ljudi koji su odjednom postali vrlo kooperativni sa prenošenjem informacija, puštanjem probnih balona, tračevima, plasiranjem istina i poluistina, a oni mogu 'ladno sutra da poreknu da su bilo šta pričali meni i mojim kolegama! Takve 'igrače' bih ja zamolio da pokažu da imaju malo veća mooda od komarca, pa neka istupe javno, ali sa kompletnom pričom, rado ćemo im izaći u susret, pa nismo mi neki lovaččki savez da cenzurišemo informacije! E, ali taj dan iskrenog javnog nastupa teško da ćemo dočekati.
Ostaje mi, dakle, jedino da postavljam pitanja, ali toliko pitanja sam postavio ovde, pa malo neka drugi lovci pitaju svoje delegate, svoje predsednike, svoje rukovodioce u LU i savezima...
Onu motku koju pominješ u svom prethodnom upisu, Gedžo, čini mi se da su se tako opisane 'fekalisane' motke (u prenosnom smislu, naravno) dohvatili naši vrli čelnici, pa će da bude veselo, a čini mi se da će i smrdeti prilično. Neka ih, dobro je čak ako bude tako, mada ja nikom od njih ništa ne verujem, tako da ne isključujem mogućnost da neko od njih u zadnjem momentu ne preokrene ćurak, pa da bude opet kao u dečjoj igri 'mir, mir, mir, niko nije kriv', a lovci samo nek šalju pare i neka ne pitaju ništa. Ovo što se sad dešava je daleko od dečje igre, kako po mogućim posledicama, tako i po načinu na koji se 'makljaju' naši čelnici. Prljavo, ispod pojasa, a i iznad, jednostavno ne biraju se sredstva i načini, a ja se lično ne sećam da je ikad bilo ovako!
Da ponovim po ko zna koji put: nemojte da gubite iz vida imovinu koju LSS poseduje. Pare nisu problem, para NEMA! Ali ima imovine!!!
Možda je tu ključ za odgovor zašto se ovo sad dešava što se dešava?!
Ne znam, samo razmišljam...
Што се тиче јавне расправе о Статуту који је последњи пут мењан на УО ЛСС од дана 11.07.2014. године - јасно је да је о томе бесмислено трошити речи.....
Слична је ситуација и са Законом о раду, али нећемо о томе....мада је могуће да су инспиратори оваквог правног силеџијства исти....
Што се тиче 1400 динџи - ни о томе не треба трошити речи.
Ено Пажин је обмануо Скупштину ЛСС када је рекао да ће 200 динара ЛСС-у бити плаћено по усвајању новог Статута (вероватно и обавезно по мери ЛСВ-а који има још увек колико-толико стабилне приходе што је последица заглупљености ловаца очараних ликом и делом Првог Војвођанског Свињара) - па ником ништа....
Могао би и свих 1400 динара да пребаци ЛСС-у, па да онда направи један мали ребаланс и затражи још 1400 динара од ловаца Војводине - и то би прошло...
Не знам, са или бРез моода, шта да ти одговорим...
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Prema mojim informacijama, LSV je na ime članarine za LSS pre neki dan prebacio (uprkos usvojenom stavu da će novac prebaciti tek nakon vraćanja vojvodjanskih LU i LSV u sastav LSS) iznos od 2.240.000 dinara.
Ako se zna da je odlukom skupštine LSV opredeljeno 200 dinara po lovcu za LSS, to znači da je LSV do pre neki dan uplatio oko 11.200 članarina!!! Taj broj članarina je daleko manji od lanjskih oko 17.000!
Po mojim informacijama, LSS je naplatio oko 13.000 članarina, bez ovih vojvodjanskih!
Sjajan rezultat, za poštovanje! A do pre samo nekoliko godina, LSV je sam imao oko 24.000 članova, a LSS oko 70.000 članova!
Ne treba se uopšte upuštati u bilo kakvu raspravu o bilo čemu dalje: članstvo se osipa, novca je sve manje, svadja sve više. To je rezultat rada i prethodne i sadašnje garniture u oba saveza!!!
ČESTITAMO!!!
Pa samo nastavite tako, pravite skupštine i kontra-skupštine, pišite pisma i kontra-pisma, pravite nacrte i kontra-nacrte i izmenjene izmene nacrta, tumačite i kontra-tumačite statut, delite lovce Srbije po nahijama, seckajte lovačke organizacije, usvajajte faraonski nacrt novog statuta za doživotne funckionere, ma radite šta vam je volja gospodo!
Broj članova u oba saveza vam pokazuje kako lovci vrednuju ono što radite!
A jedan od ciljeva postojanja saveza je omasovljenje i razvoj lovstva?!? Ma nemoj?? Ala ga omasoviste...
Jok Daki msm da bi pravo ime trebalo biti:
-LSS .ebe lud zbunjenog a svi se prave blesavi
s obzirom na sled dogadjaja zakazivanja skupstine i mesta odrzavanja
papiga kaže:
Jok Daki msm da bi pravo ime trebalo biti:
-LSS .ebe lud zbunjenog a svi se prave blesavi
s obzirom na sled dogadjaja zakazivanja skupstine i mesta odrzavanja
Može i tako samo krajnji rezultat je nestanak lovstva. To mazanje gomnima je njihova navika samo su složno to radili protiv lovaca i onih koji su hteli da rade ispravno ili kada su hteli da smanje broj onih koji grickaju lovački kolač, a sada međusobno, sve sam talog iz septičke jame.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Синоћ сам од Марка Тице чуо неколико интересантних ствари :
1. преЦедник Шормаз је ФАЛСИФИКОВАО Позив за Скупштину.
2. преЦедник Шормаз је ЗАБРАНИО ОБЈАВЉИВАЊЕ ПОЗИВА ЗА СКУПШТИНУ И ИЗВЕШТАЈА НАДЗОРНОГ ОДБОРА на сајту ЛСС.
3. преЦедник Шормаз је НАРЕДИО ДА СЕ ПОЗИВИ ЗА СКУПШТИНУ ПОВУКУ ИЗ ПОШТЕ.
4. преЦедник Шормаз ЈЕ ЛАГАО ЛОВЦЕ У КАМПАЊИ ЗА ИЗБОРЕ У ЛСС-у КАДА ЈЕ РЕКАО ДА ЈЕ ДЕЦЕНИЈУ ЛОВАЦ.
5. преЦедник Шормаз ЈЕ ПРЕ 2010. ГОДИНЕ КРИВОЛОВИО (а можда учествовао и у злостављању животиња).
6. МИЛОШ БЕУКОВИЋ ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈОДГОВОРНИЈИХ ЗА СТАЊЕ У ЛСС-у.
МИ, ЛОВЦИ У СРБИЈИ МОЖЕМО ДА СЕ ПОХВАЛИМО ДА ЗА ПРЕЦЕДНИКА СВИХ ЛОВАЦА ИМАМО ЧОВЕКА КОЈИ ЈЕ ЈАВНО РЕКАО ДА ЈЕ ЛОВИО И У ВРЕМЕ ДОК НИЈЕ ПОЛОЖИО ЛОВАЧКИ ИСПИТ, МОГУЋЕ И ФАЛСИФИКАТОРА, ЧОВЕКА КОЈИ КРШИ ОДРЕДБЕ ЗАКОНА И СТАТУТА О ЈАВНОСТИ РАДА ЛСС-а.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Imao je sinoć Marko Tica i svojih svetlih trenutaka, kojima me je podsetio na zvezdane trenutke svog predsednikovanja!
Vuče mu se kao rep ona smederevska skupština i kasniji cirkus oko statusa vojvodjanskih LU na kojoj je onoliko radio četverac Popović, Tica, Pažin i Beuković, vuče mu se tako da neće moći doživotno da se izleči od 'smederevskog virusa'.
Sve ovo što se sada dešava je samo rezultat višegodišnjih trzavica na relaciji LSS-LSV, i sukoba dvaju rukovodstava, tako da ni lovcima nije jasno čiji smo sada članovi. I ubedjen sam da se sad glavna koplja lome oko vojvodjanskih LU, a da u ovim sadašnjim dešavanjima itekako imaju umešane prste vojvodjanski kadrovi, koji su, prema mom vidjenju, sklopili neku vrstu dogovora sa Šormazom, verovatno u stilu 'mi tebi novce, a ti nama monopol za članstvo', možda uz još neke ustupke ili neku funkciju u LSS. To je moje vidjenje.
Jedino je jasno da su LSS, LSV i LSCS pravno gledano RAZLIČITA PRAVNA LICA, kao i ostali lovački savezi u Srbiji. A različita pravna lica su i LU!!!
Svako od njih ima svoj PIB, svoju registraciju, svoj račun. Samostalni su.
Ne sme se izgubiti iz vida da Zakon o divljači i lovstvu prepoznaje samo i isključivo LSS, LSV i LS KiM!!! Ovu zakonsku odredbu niko ne pominje?!? ZAŠTO? A ko je učestvovao u donošenju ovakvog ZODL? Ko se slikao pred kamerama sa tadašnjim ministrom? Popović i Beuković!
Nema više velikog LSS kao što je nekad bio. Čini mi se da je to sada defintivno. Zašto? Zato što je način na koji je NEKO mislio da izvrši ujedinjenje lovaca potpuno pogrešan, i da su pogrešni ljudi koji su pokušali da izvedu to! Ne mogu ujedinjenje lovaca Srbije pod kapom LSS da obave oni koji su taj isti LSS razbucali - a to su isti oni ljudi koji danas rukovode u LSS, LSV i LSCS - svi oni su bili na nekim funkcijama u LSS kada se taj veliki savez počeo raspadati!
Na LU je da odluče da li će i gde će biti članovi, jer im slobodu udruživanja garantuju i Ustav i zakoni ove naše države. Bilo kakvo uslovljavanje tipa da je obavezno biti član u jednom savezu da bi bio član u drugom, je vrlo diskutabilno, a ja mislim da je suprotno važećim zakonima!
Iako nisam uopšte simpatizer lika i dela Marka Tice, moram da kažem da mislim i da sam ubedjen da je u ovom cirkusu oko Skupštine LSS i oko sazivanja zasedanja on potpuno u pravu - ali ga to barem u mojim očima uopššte ne amenstira za brljotine koje je pravio ranije, i ne sumnjam da će napraviti uskoro još koju brlju, pa će opet dovesti lovačku javnost u situaciju da ne zna da li da se smeje ili da plače!
Koliko vidim Tica je sinoć bio dobro na udaru kod Jeremije, pretpostavljam da je vreme za njegov odstrel a prvi rok je od 01.08. Jeremija je u duhu naredbe dobrano preslišao Ticu, da su neki Ticini odgovori bili ne smešni nego žalosni, na kraju ostalo je nerešeno pitanje ko je član LSS. Ono smešno objašnjenje o kuriru Pažinu pobio je današnjim pismom. Tako da sam u nedoumici kada je govorio istinu sinoć ili danas.
Precednikova računica ona čuvena konobarska:
3x7 je 28 , salatu niste imali !
Ukupno 42!
izgleda da neće baš glatko proći. Očekujem da će brzo uslediti tužbe i kontratužbe zainteresovanih pretendenata na lovačke novce.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Nemojte mi verovati ali i dalje ostajem pri stavu da je ovo bas precizni scenario kojim se polako ali sigurno novi vlasnik/ci priblizavaju zdanju u Alekse Nenadovica,sad mozda gresim al moj insekt nikad ne vara
Ima nas 3714 na ovom forumu, verovatno iz svih ili većine LU Srbije, pa me interesuje da li ima saznanja o održanim raspravama povodom Nacrta ili Predloga novog Statuta LSS??? Ima li konkretnih predloga izmena i dopuna istog??? Ima li saznanja na koju adresu će uputiti svoje predstavnike za Skupštinu LSS ili nas to ne interesuje, već jednostavno uplatimo onih 600 dindži godišnje i baš na bole ko će ih i kako ih trošiti????
A Roe......ili svi trebamo zati lovnu politiku, saveze i skupštine? Jednostavno se okrenemo samo našim LU u čijem interesu trebamo samo raditi i braniti na Srbijalov forumu, okrećući se ili zalagajući se samo za struku kao skromnom doprinosu razvoju lovstva Srbije???
Iskreno, voleo bih da pročitam neki tvoj komentar oko Nacrta ili Predloga novog Statuta a naročito tvoje mišljenje na kojoj adresi sutra otići, odnosno da li će Šumadinci ići i gde????
Isto tako nemam ništa protiv protiv one stare: "Ćutanje je zlato", naročito "tamo kude cigančiki patke mere"!!!
Večeras u 21h na Lorist TV ponovo je gost Dragan Šormaz predsednik LSS.
Tema emisije je:
'Koliko se trošilo u LSS po izveštaju revizorske komisije'.
Ne znam da li će biti govora i o trošenju u ovoj godini, ima zanimljivih podataka!
papiga kaže:
Nemojte mi verovati ali i dalje ostajem pri stavu da je ovo bas precizni scenario kojim se polako ali sigurno novi vlasnik/ci priblizavaju zdanju u Alekse Nenadovica,sad mozda gresim al moj insekt nikad ne vara
Члан УО ЛСС каже да је Шормаз положио ловачки испит 2010. године.
Председник Скупштине ЛСС каже да је Шормаз положио ловачки испит 2010. године.
Ја сам чуо да је каже да је Шормаз положио ловачки испит 10.11.2010. године.
А ДРАГАН ШОРМАЗ ПРИЧА ЈОШ 2008. ГОДИНЕ КАКО ЈЕ ОДЛАЗИО У (КРИВО)ЛОВ СА ДРУГАРИМА, ПА СЕ ЧАК И СЕЋА КАДА ЈЕ ОДСТРЕЛИО ПРВОГ ЗЕЦА.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?