Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomatski karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomatski karabin
Barbarosa

stojkuki kaže:
A bre decaci ... Pertuum mobile, stalna rasprava istih aktera.
Kako bre vise ne shvatite da je ova prica u Srbiji potpuno izlisna. U zemlji u kojoj zavisimo od volje uvoznika koji gledaju samo gde imaju veci rabat a ne sta mogu zaista da prodaju, bez zelje da se menja zakon jer bi tada morali nesto i da rade, u zemlji u kojoj je sreca ako se na jednom mestu moze naci vise od tri laboracije u jednom kalibru (da druze 270 laboracije a ne elaboracije jer ovo potonje znaci nesto drugo), u zemlji u kojoj je zabranjeno punjenje municije ... Ova rasprava je potpuno suluda i svodi se na hvaljenja onoga sto se ima i poziv na balisticke tablice koje vcina nikada ljudski nije ni videla, ... Ima veci pad, ... Ima veci q ... Na lovnim daljinam sve je to u +/- 2 cm, a hajde iskreno da mi neko kaze koliko nasih lovaca moze da spakuje metak u 2 cm ... Koliko njih ima rutinu i znanje za tako nesto, a da ne pricamo o grupama ... Stoga, ...odbijam ucesce u ovoj i slicnim raspravama, ... Moj je veci.

Nije nego, ...

...lepo objašnjeno....Bravo 2 Bravo 2 Bravo 2

dadzic

Podunavac kaže:

dadzic kaže:
30-06 je mocan metak, ali ja licno mislim da je .308 bolja municija. Meni se .308 vise svidja jer je trzaj manji, i takodje .308 ima bolju balistiku na velikim daljinama. Za divljac je sigurno 30-06 malo mocniji (po meni je jako slican 7.62x54r, pogotovo kad je trzaj puske u pitanju ;)) Mada ja ne vidim razlog zasto ljudi moraju da imaju 30-06 za jelena. Ako neko nije iskusan strelac da, ali ako je strelac iskusan moze da prodje sa dosta manjim kalibrom. .223 kroz srce i pluca je mnogo efikasniji nego .300wm kroz stomak divljaci. Ja ovde u Viskonsinu znam mnogo ljudi koji koriste .223 za jelena, a ovde jelen dostize tezine od 70kg. Preciznost je po meni veci faktor nego velicina kalibra.

Kolega trzaj kalibra 308 Win. je stvarno mali, međutim ni kod 30-06 Spr. nije neugodan. Neznam odakle ta fama potiče? Šta onda reći za 300 WM ili 8X68S? Drugo, odakle ti informacija da 308 Win. ima bolju balistiku od 30-06 Spr. Do 300 m (što se bilo gde u svetu smatra krajnjim lovačkim daljinama) 30-06 Spr. sa istim tipom i gramažom zrna uvek ima veću energiju i manji pad. Ako si mislio na snajperske puške u kalibru 308 Win. i daljine između 600 i 800 metara, to nema apsolutno nikakve veze sa lovom.
Treće, ovde kod nas ne vrede zakoni iz Wisconsin-a. Kod nas kalibrom 223 Rem. može da se lovi srneća divljač, a DS i jelenska nikako. Naši (evropski) jeleni dostižu težine nekoliko puta veće od tih vaših Belorepih ili Virdžinijskih jelena. Telesna težina odraslog mužjaka evropskog jelena kreće se u rasponu od 125 do 300 kg. Preciznost jeste bitna u lovu bilo koje divljači, ali za divljač mase 300 kg mora da se koristi adekvatan kalibar. Iako sam poštovalac kalibra 308 Win. i smatram ga dovoljnim za odstrel sve naše divljači, ipak je 30-06 Spr. malo adekvatniji za pogonski lov DS. Jer razlika od 500-injak džula nije baš zanemariva.
Samo ti skrećem pažnju na razliku između zakonodavstva država i divljači koja se u njima lovi, bez neke loše namere.Bye

Kolega mislim da si me pogresno protumacijo. Nemam ja nista protiv .30-06 ja taj kalibar imam zato sto je to klasican kalibar i jedan od najboljih ikad, ali licno meni se vise svidja .308. Razlog zato sto je puska koja moze lakse i cesce da se koristi na strelistu (manji trzaj sto nije toliko velika stvar dok ne predjes 100 metaka, onda krene vise da se oseca), drugo .308 je jeftiniji (barem ovde). Takodje mislim da ako je neko noviji strelac i ima uslove za samo jedan karabin bolje da krene sa manjim kalibrom. Ja dosta cesto vidjam strelce koji kupe 300wm i onda zbog trzaja dobiju "flinch" (uvek strepe trzaj i onda se misici ukrute i metak ode pored mete). Moj devojka je mala filipinka od 50kg i nece da pridje .30-06 dok iz .308 obozava da gadja. U svakom slucaju nije .30-06 monstrum koji ce da ti odcepi rame, ali ja licno imam vise poverenja u .308 i vise volim da pucam iz njega. Takodje ja znam da je u Srbiji drugacije, ali ja u Srbiji niti sad zivim, niti imam tamo gde da pucam, niti mogu tamo da nabavim pusku, tako kako je tamo ja stvarno ne znam. Ali znam da se na zapadu Amerike lovi na mnogo vecim daljinama nego 300m. Tamo je lov na velikim daljinama veoma popularan i sve manje od 200 je maciji kasalj, takodje neki drugari iz Australije isto vole da prase na velikim daljinama. U Viskonsinu je maksimum 400 zbog sume, a ja ni toliko nisam imao priliku jer sam noviji lovac, ali vezbam da jednog dana i ja krenem na zapad da malo probam taj dalekometni lov. I takodje "snajperski" karabin je sasvim odlican u lovu ako gadjas iz lezece pozicije ili ceke (negde gde imas naslon), a ako mnogo pesacis ili pucas stojeci onda naravno da je bolji lovacki. Ja licno necu nista vise od .30-06 dok se skroz ne usavrsim u gadjanju. Jednog dana cu kupiti 7mm wsm, 7mm RM ili 300wm ali samo kad ispucam nekoliko hiljada iz .308. Neki su ljudi su prirodni strelci, ali ja sam mnogo puta video da neko napuni 18 godina kupi neki opasan magnum i nabije 20x optiku a ne moze kantu da pogodi na 300m. I to se svaki put primeti kako strepe trzaj i kako se stisnu pre nego sto puska okine. Ja ovog leta planiram da kupim mali .22 samo za vezbanje. I znam sada da sam skorz presao na drugu temu, ali ja licno volim kalibre sa manje trzaja jer mislim ako se krene sa manjeg na vece moze se dobit dobar strelac. U suprotnom ako krenes sa velikog kalibra na jos veci dobije se velika opasna puska i strelac koji ne moze da pogodi gde ne moze da pljne. A sto se tice lova na daljinama preko 300m uzivajte:

http://www.youtub...0vfp2utuGA
Oni koji oruzje tope u plugove, orace za one koji to ne cine!

stojkuki
 Samo dve opaske. Pvo, metak kroz srce i pluca obicno bude odnet. A kada je mali kalibar, ... Jedini ncin da se nesto krupnija divljac obori manjim kalibrom je pogodak iza uha ili pogodak koji ce prelomiti kicmu.
Upravo zato je i zabranjeno ispod 7 mm.
E sad nema rodjenih i nerodjenih ... Ima samo uvezbanih i neuvezbanih .... A mislim i da se i za trzaj moze reci isto.
Oni koji su 100% sigurni sta rade, koji znaju da drze pusku kako treba i koji znaju da ih optika nece opiciti po licu ne boje se trzaja. Pucao sam i iz 338 lapua magnuma i 375 HH i ... Nista ... Rita se kao magarac ali nije ni mrdnula posto sam je prisrafio kao kad grlim svoju snašu ... Smile

I naposletku, ...

Tema je PA karabin

Cvele

Neca92 kaže:

Cvele kaže:
Ja sam pisao da imaju isti ucinak do 150-200m, idi na temu "308.Win ili 30-06?" I procitaces sta ljudi pisu...

Cvele, bolje idi ti pa procitaj, nema puno da se cita... ;) Vecina nas zna da tvoj cale poseduje 308. Win i da ti je to omiljen kalibar, ali budi realan... Confused
Izvunjavam se za Van teme -> Nazad na temu

Nema potrebe ja da citam, moj cale poseduje karabin u tom kalibru, ali meni nije omiljen, tako da sam realan.
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Neca92

Cvele kaže:

Neca92 kaže:

Cvele kaže:
Ja sam pisao da imaju isti ucinak do 150-200m, idi na temu "308.Win ili 30-06?" I procitaces sta ljudi pisu...

Cvele, bolje idi ti pa procitaj, nema puno da se cita... ;) Vecina nas zna da tvoj cale poseduje 308. Win i da ti je to omiljen kalibar, ali budi realan... Confused
Izvunjavam se za Van teme -> Nazad na temu

Nema potrebe ja da citam, moj cale poseduje karabin u tom kalibru, ali meni nije omiljen, tako da sam realan.

Ako ga tvoj cale poseduje i ako tebi nije omiljen, onda to znaci da si realan? Grin ok, ok... Confused Grin

Cvele kaže:
Izvini molim te... ali tih 12mm koji 30-06 ima u duzini caure ne mora da znaci da je jaci od 308. Imas i ovde sve lepo na forumu ispisano od ljudi koji se stvarno razumeju da je 308 napravljen tj modifikovan od kalibra 30-06 da bi se skratila caura, a samim tim i hod zatvaraca, a do 150m imaju istu efikasnost.

Cvele kaže:

Nisi, Svele, nisi realan, jer da jesi, nebi pisao sve ovo gore sto si pisao. Confused
Ma ipak idi, podseti se, nemoj da ti bude tesko. http://www.srbija...ead_id=194 Ima samo 8 strana, a na kraju krajeva nema potrebe da citas do kraja, sve je receno u par prvih. itanje Yes Chut

Nazad na temu
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

stojkuki
 Nazad na temu

Marko_1986
 ima li neko iskustva sa PA marke merkel sr1 u ceni je dosta jeftiniji od ostalih.
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima Lovac 1saita. Srbijalov

Cvele
 Da, zaboravih da dodam u vezi s' temom. Kada sam bio na sajam, i kupac se dvoumio izmedju Browing Bar-a i Beneli Arga, prodavac ga je ubedjivao da je mnogo bolji Beneli od Browinga jer su imali slucaj da je dos'o kupac koji nije zalio za novcem, kupio Beneli i dva sarzera od 10 metaka i rekao im da ako bude glavio sa PPU municijom da ce im vratiti odma', pozvao je druga taj covek koji ima Browing bar, otisli da probaju, Beneli pucao bez problema 20 metaka za redom, dok je kaze Browing glavio na svakom drugom metku... e sad, verujem da je to prica prodavaca, zbog cega ne znam...

Marko_1986
 pa mislim da je to malo vise kod nas u srbiji propaganda mahom se ima samo par projzvodjaca u ponudi pa se to samo izvice.
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima Lovac 1saita. Srbijalov

stojkuki
 Cvele, takva naklapanja ostavi za negde drugde. Ima nas ovde koji imamo BARa i pucamo i sa PPU i nikada nismo imali zastoj. A prodavac je falio ono gde ima vecu zaradau. A posto je prodavao Benelija i browninga verovatno je bio neko ko nije prva ruka jer Grof koliko se secam ne prodaje Benelija. Prema tome, nemoj suditi na osnovu onoga sto ti prodavac kaze. A neko ce izvuci pogresan zakljucak.

Za sve godine upotrebe BARa nisam nasao metak sa kojim ne radi. A razlog je krajnje jednostavan: mehanizam pozajmice gasova kod BARa je zaista jednostavan i efikasan, pa do zastoja moze da dodje samo usled drasticno loseg odrzavanja oruzija a tu nema metka vec je u pitanju, ... Svinjarija, ...
A samo da napomenem, da sam pre 15 dana za nesto manje od dva sata ispalio na strelistu 60 komada PPUa bez zastoja, tako da .... Zakljuci sam.

vojkan
 Bravo 2

stojkuki kaže:
Cvele, takva naklapanja ostavi za negde drugde. Ima nas ovde koji imamo BARa i pucamo i sa PPU i nikada nismo imali zastoj. A prodavac je falio ono gde ima vecu zaradau. A posto je prodavao Benelija i browninga verovatno je bio neko ko nije prva ruka jer Grof koliko se secam ne prodaje Benelija. Prema tome, nemoj suditi na osnovu onoga sto ti prodavac kaze. A neko ce izvuci pogresan zakljucak.

Za sve godine upotrebe BARa nisam nasao metak sa kojim ne radi. A razlog je krajnje jednostavan: mehanizam pozajmice gasova kod BARa je zaista jednostavan i efikasan, pa do zastoja moze da dodje samo usled drasticno loseg odrzavanja oruzija a tu nema metka vec je u pitanju, ... Svinjarija, ...
A samo da napomenem, da sam pre 15 dana za nesto manje od dva sata ispalio na strelistu 60 komada PPUa bez zastoja, tako da .... Zakljuci sam.

Bravo 2Bravo 2

Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

Cvele

stojkuki kaže:

JA sam napisao da sam to SAMO CUO, i napisao sam da je TO VEROVATNO samo prica prodavaca, bolje procitaj pa onda pisi...

Podunavac

dadzic kaže:

Podunavac kaže:

dadzic kaže:
30-06 je mocan metak, ali ja licno mislim da je .308 bolja municija. Meni se .308 vise svidja jer je trzaj manji, i takodje .308 ima bolju balistiku na velikim daljinama. Za divljac je sigurno 30-06 malo mocniji (po meni je jako slican 7.62x54r, pogotovo kad je trzaj puske u pitanju ;)) Mada ja ne vidim razlog zasto ljudi moraju da imaju 30-06 za jelena. Ako neko nije iskusan strelac da, ali ako je strelac iskusan moze da prodje sa dosta manjim kalibrom. .223 kroz srce i pluca je mnogo efikasniji nego .300wm kroz stomak divljaci. Ja ovde u Viskonsinu znam mnogo ljudi koji koriste .223 za jelena, a ovde jelen dostize tezine od 70kg. Preciznost je po meni veci faktor nego velicina kalibra.

Kolega trzaj kalibra 308 Win. je stvarno mali, međutim ni kod 30-06 Spr. nije neugodan. Neznam odakle ta fama potiče? Šta onda reći za 300 WM ili 8X68S? Drugo, odakle ti informacija da 308 Win. ima bolju balistiku od 30-06 Spr. Do 300 m (što se bilo gde u svetu smatra krajnjim lovačkim daljinama) 30-06 Spr. sa istim tipom i gramažom zrna uvek ima veću energiju i manji pad. Ako si mislio na snajperske puške u kalibru 308 Win. i daljine između 600 i 800 metara, to nema apsolutno nikakve veze sa lovom.
Treće, ovde kod nas ne vrede zakoni iz Wisconsin-a. Kod nas kalibrom 223 Rem. može da se lovi srneća divljač, a DS i jelenska nikako. Naši (evropski) jeleni dostižu težine nekoliko puta veće od tih vaših Belorepih ili Virdžinijskih jelena. Telesna težina odraslog mužjaka evropskog jelena kreće se u rasponu od 125 do 300 kg. Preciznost jeste bitna u lovu bilo koje divljači, ali za divljač mase 300 kg mora da se koristi adekvatan kalibar. Iako sam poštovalac kalibra 308 Win. i smatram ga dovoljnim za odstrel sve naše divljači, ipak je 30-06 Spr. malo adekvatniji za pogonski lov DS. Jer razlika od 500-injak džula nije baš zanemariva.
Samo ti skrećem pažnju na razliku između zakonodavstva država i divljači koja se u njima lovi, bez neke loše namere.Bye

Kolega mislim da si me pogresno protumacijo. Nemam ja nista protiv .30-06 ja taj kalibar imam zato sto je to klasican kalibar i jedan od najboljih ikad, ali licno meni se vise svidja .308. Razlog zato sto je puska koja moze lakse i cesce da se koristi na strelistu (manji trzaj sto nije toliko velika stvar dok ne predjes 100 metaka, onda krene vise da se oseca), drugo .308 je jeftiniji (barem ovde). Takodje mislim da ako je neko noviji strelac i ima uslove za samo jedan karabin bolje da krene sa manjim kalibrom. Ja dosta cesto vidjam strelce koji kupe 300wm i onda zbog trzaja dobiju "flinch" (uvek strepe trzaj i onda se misici ukrute i metak ode pored mete). Moj devojka je mala filipinka od 50kg i nece da pridje .30-06 dok iz .308 obozava da gadja. U svakom slucaju nije .30-06 monstrum koji ce da ti odcepi rame, ali ja licno imam vise poverenja u .308 i vise volim da pucam iz njega. Takodje ja znam da je u Srbiji drugacije, ali ja u Srbiji niti sad zivim, niti imam tamo gde da pucam, niti mogu tamo da nabavim pusku, tako kako je tamo ja stvarno ne znam. Ali znam da se na zapadu Amerike lovi na mnogo vecim daljinama nego 300m. Tamo je lov na velikim daljinama veoma popularan i sve manje od 200 je maciji kasalj, takodje neki drugari iz Australije isto vole da prase na velikim daljinama. U Viskonsinu je maksimum 400 zbog sume, a ja ni toliko nisam imao priliku jer sam noviji lovac, ali vezbam da jednog dana i ja krenem na zapad da malo probam taj dalekometni lov. I takodje "snajperski" karabin je sasvim odlican u lovu ako gadjas iz lezece pozicije ili ceke (negde gde imas naslon), a ako mnogo pesacis ili pucas stojeci onda naravno da je bolji lovacki. Ja licno necu nista vise od .30-06 dok se skroz ne usavrsim u gadjanju. Jednog dana cu kupiti 7mm wsm, 7mm RM ili 300wm ali samo kad ispucam nekoliko hiljada iz .308. Neki su ljudi su prirodni strelci, ali ja sam mnogo puta video da neko napuni 18 godina kupi neki opasan magnum i nabije 20x optiku a ne moze kantu da pogodi na 300m. I to se svaki put primeti kako strepe trzaj i kako se stisnu pre nego sto puska okine. Ja ovog leta planiram da kupim mali .22 samo za vezbanje. I znam sada da sam skorz presao na drugu temu, ali ja licno volim kalibre sa manje trzaja jer mislim ako se krene sa manjeg na vece moze se dobit dobar strelac. U suprotnom ako krenes sa velikog kalibra na jos veci dobije se velika opasna puska i strelac koji ne moze da pogodi gde ne moze da pljne. A sto se tice lova na daljinama preko 300m uzivajte:

http://www.youtub...0vfp2utuGA

Kolega trzaj kalibra 30-06 Spr. nije preterano veći od trzaja kalibra 308 Win. za prosečnog strelca (muškarca). Malo ko kod nas može da si priušti pucanje 100 kom. metaka u jednoj seriji. A iskreno rečeno ne vidim i zašto bi? Lovac koji ne može da podnese trzaj kalibra 30-06 Spr. za lovačke potrebe bolje da menja hobi i počne da igra šah (sigurnije je i bezbolnije). Kod nas između kalibra 308 Win. i 30-06 Spr. nema razlike u ceni, tako da ni taj argument ne stoji. Što se tiče lovačkih daljina gađanja na divljač tu su ameri megalomani kao i u svemu drugome. I 300 metra je previše i kosi se sa lovačkim kodeksom i pravilom ponašanja, a kamoli daljine 500 i više metara. Ali o tome ne vredi raspravljati, to je sudar dve kulture i civilizacije. Za vežbu je najbolji kalibar 22 LR zbog male cene (prvenstveno) ali ni mnogo ozbiljniji kalibri nisu isključeni,. Oni koji imaju grč i strah od opaljenja srednjih kalibara u koje spada i 30-06 Spr. su definitivno promašili hobi. Bez obzira dali žive u evropi ili USA.
Tri prsta 2Kolce

ssekir75
 ajde bre ljudi, pa ne opaljujemo iz prage s ramena Shock trzaj je toliki koliki je, milioni ljudi su pucali tim kalibrom i u ratovima i u lovovima pa ostali zivi i sa celim ramenima. sto kaze stojkuki, zna se kako se puska drzi i onda nema problema.

cvele, ti opet u istu tikvu? eno vidi temu "308 vs 7,62 nato". onaj poduzi text, koji je zlatar postavio.

stojkuki, da li je mehanizam lovackog BARa isti kao i mehanizam BAR "puskomitraljeza" koji su koristili ameri u II sv ratu (BAR M1918.)?
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Cvele
 Ja u istu tikvu ?!?! Kol'ko ja znam 308 i 7,62 NATO je isti kalibar...

stojkuki
 cvele, ne znas dobro ... e da, ... i lose si cuo ... (po pitanju BARa)

Ali ljudi nije ovde tema 7,62 nato ni 308 win ni 30-06 ni 8x57 ...

PA karabin je tema ...
Alo administratori, .... reagujte ...

Cvele
 7,62 NATO i 308 nije isti kalibar ? Ja sam rek'o da sam cuo sta prica prodavac, a ti mi nabijas na nos da ja to tvrdim !Nazad na temu

mirko knezevic
 Sunce ti kalaisano pa ljudi vi izgiboste ko mancester oko trzaja oruzja,a lovci..... Auuu ..ebote gde ode onaj svet. Kad bi mi dali pusku koja ima 5kg i rekli iz dva metka rame mora da ti se izcasi nosio bih je i pucao pa makar i ta dva metka... 308 manje trza,a 30-06 nije los ali ima jak trzaj... Jaooo majko moja kao od svile da ste napravljeni...Grin Ja za bozic obavezno dam malo browingu vatre,jedno 20-tak komada,i trzaj ne osecam,a najbitnije je POLU AUTOMATSKI karabin ne glavi.... Tema tema tema tema......Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Nikola M
 Al ste oduzili za te trzajee.. pa ako ne valja 30.06 ili bilo koji kalibar imate luk i strelu i ne brinite za ramee nece da ga povredite
Dobar Pogled
lovac

veljko__

Nikola M kaže:
Al ste oduzili za te trzajee.. pa ako ne valja 30.06 ili bilo koji kalibar imate luk i strelu i ne brinite za ramee nece da ga povredite

Starima najbolje prackuHaHaHa
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovački karabin i optika pomoć ORUŽJE - SVAŠTARA 47 07.04.2015. 13:03
Karabin direktne akcije KARABINI 44 26.10.2014. 11:10
Voere-karabin sa električnim paljenjem KARABINI 19 11.01.2013. 01:56
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,532,270 posete www.srbijalov.com