Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Polaganje lovačkog ispita

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Polaganje lovačkog ispita
Bzena
 Da se pohvalim i ja, u subotu sam polozio lovacki ispit, startujem od sledece nedelje posto tada pocinje glavna sezona ( jedva cekam Sme�ko)....
Budi lovac, budi džentlmen Dasa

Kad su dosli gde je sevar gusti,
tada lovac svog gonica pusti,
Gonic vrisnu lovac pusku stisnu
a iz zbuna samo nesto puce
zekan bezi gonic arlauce.
O gonicu pevace se pesme,
nas se gonic zaboravit ne sme!!! Stari Pas srbijalov

nidzamotocross
 Sa srecom kolega omladinac. Smile
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

golf071
 Cestitam kolega i dobar pogled u nedelju.�iveli
Novine

Podunavac
 Čestitam.Bravo 2 I nek te krste u nedelju.Palica
Tri prsta 2Kolce

davorcalic
 cestitke kolega i zapamti da je bezbednost na prvom mestu ....dobar pogled i nek ti je sa srecom...
Žena mi Makedonka....�ena Shock

Bzena
 Hvala kolege, jedva cekam nedelju....Sme�ko

SashaM
 Pozdrav društvo. Nov sam i na forumu i u lovačkim vodama. Položio lovački pre desetak dana i čekam dozvolu za nabavku.

Bzena

SashaM kaže:
Pozdrav društvo. Nov sam i na forumu i u lovačkim vodama. Položio lovački pre desetak dana i čekam dozvolu za nabavku.

Cestitam kolega...Odobreno

veljko__
 Cestitam. Bravo 2
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

slavaplana
 kako ste kolega polozili lovacki ispit a da pri tom nemate oruzje za lov na svoje ime?

U kom udruzenju se ovo radi na ovaj nacin???

Malo je cudan sam postupak polaganja???

LSS organizuje polaganje lovackog ispita i to kosta oko 4.000din
Ceranic na ime obuke preko privrednog drustva Jelen DOO naplacuje svoju uslugu 1.300din!!

Ostalo do 4.000din ide LSS i to 1650din polaganje ispita dok je 1.300din za obuku +ostali troskovi od kojih su svi troskovi uracunati u 4.000din???

LSCS to isto organizuje preko Kosovai Metohije za 1.700din???

Postavlja se pitanje ako LSCS organizuje oko 1.000 ispita ove godine dok je LSS organizovao oko 3.000ispita prema mojoj proceni koliko to sve kosta nase lovce i po kojoj ceni???

Velika je razlika u ceni za istu stvar???

Ono sto je bitno jeste i cinjenica da LSCS organizuje ispite i za udruzenja i grupe lovaca koji nisu clanovi LSCS sto je jako pohvalno!!!

Bzena

slavaplana kaže:
kako ste kolega polozili lovacki ispit a da pri tom nemate oruzje za lov na svoje ime?

LSS organizuje polaganje lovackog ispita i to kosta oko 4.000din
Ceranic na ime obuke preko privrednog drustva Jelen DOO naplacuje svoju uslugu 1.300din!!

Ostalo do 4.000din ide LSS i to 1650din polaganje ispita dok je 1.300din za obuku +ostali troskovi od kojih su svi troskovi uracunati u 4.000din???

LSCS to isto organizuje preko Kosovai Metohije za 1.700din???

Postavlja se pitanje ako LSCS organizuje oko 1.000 ispita ove godine dok je LSS organizovao oko 3.000ispita prema mojoj proceni koliko to sve kosta nase lovce i po kojoj ceni???

Velika je razlika u ceni za istu stvar???

Ono sto je bitno jeste i cinjenica da LSCS organizuje ispite i za udruzenja i grupe lovaca koji nisu clanovi LSCS sto je jako pohvalno!!!

Koliko ja znam za polaganje lovackog ispita obavezno je imati uverenje da je prosao obuku za rukovanje oruzjem,

ssekir75
 upravo tako. potrebno je da se ima uverenje o završenoj obuci, a može i uverenje o završenoj šro, nabavka za vatreno oružje ili oružni list. kad sam ja polagao imao sam već tozu i bio sam jedini koji je došao sa oružnim listom. 5-6 ljudi imalo je nabavke a ostali uverenja o obuci.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану �iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

darko7x64
 Polaganje lovačkog ispita je za mene bio jedan od najlepših ispita,imao sam nekako uzvišeniji osećaj prilikom samog dolaska u udruženje gde smo polagali ispit. Ni jedan drugi ispit mi nije bio tako zanimljiv i tako lep kao taj LOVAČKI ISPIT,a polagao sam ispita i ispita... Celog života ću pamtiti taj dan- POLAGANJE LOVAČKOG ISPITA!!!!
Tri prsta
IN VINO VERITAS

Josev
 Kolege pa kod mene u Makedonije prvo se polaga lovacki onda za da podnesem baranje za dozvolu mi treba vec polozen lovacki ispit tako je kod nas tacnije lovacki pa onda balistika i onda tek baranje za dozvolu Grin tako je kod mene bar jer ja sam polozio lovacki 2012 oktombar i naravno polozio da se ne hvalim ali bio sam najbolji od svih 300-400 lovca koji su polagali vecina od njih oko 95 % su bili vec lovci koji nisu mogli da nadju svoju diplomu za polozen lovacki ispit pa su onda morali opet da polagaju sa nama mladjim lovcima ja sam bio ujedno najmladi i najbolji kako su ovi gospoda od komisiju izjavili kod nas se lovacki polagao usno pred komisiju ii bilo je dosta zanimlivo vcina lovaca koji su lovci vec 20 i vise godina jer nisu mogle da nadju svoje lovacke diplome morali su da opet polagaju ii treskale su dosta gluposte axax Grin
marka fazan

SashaM

slavaplana kaže:

Sve kolega lepo piše u novom pravilniku o polaganju lovačkog ispita. Ispit sam polagao u LSS.
Ono što je meni bilo izneneđenje je upravo ukidanje pripravničkog staža. Da li je to dobro ili ne vreme će pokazati. Ionako je većina završavala taj pripravnički preko �prijatelja, braće i kumova�. Daš poznaniku dnevnik pa ti on popunjava kako koja aktivnost prođe a ti si kilometrima daleko pa sutra u lovištu ne znaš da razlikuješ so od kukuruza.
Sa druge strane da platim LU Beograd prvu članarinu od 50000rsd je stvarno nenormalno. To je bre nova puška. Oni stvarno nisu u vinkli...

Bzena
 [/quote]
Sve kolega lepo piše u novom pravilniku o polaganju lovačkog ispita. Ispit sam polagao u LSS.
Ono što je meni bilo izneneđenje je upravo ukidanje pripravničkog staža. Da li je to dobro ili ne vreme će pokazati. Ionako je većina završavala taj pripravnički preko �prijatelja, braće i kumova�. Daš poznaniku dnevnik pa ti on popunjava kako koja aktivnost prođe a ti si kilometrima daleko pa sutra u lovištu ne znaš da razlikuješ so od kukuruza.
Sa druge strane da platim LU Beograd prvu članarinu od 50000rsd je stvarno nenormalno. To je bre nova puška. Oni stvarno nisu u vinkli...[/quote]

Zbog cega je ta clanarina? Ja kad sam polagao li kostao je 3000rsd i kad sam polozio odmah postao clan LU nikakvu clanarinu ne placam, samo sezonu uplacujem....

davorcalic
 uopšte nerazumem nekoliko zadnjih upisa...ili je svugde različito...ja sam 2010. podneo zahtev za prijem u lov.društvo i platio clanarinu za godinu u kojoj sam bio pripravnik....posle pripravničkog staza od jedne godine polagao sam lovački ispit 2011. koji sam platio 2400 din u prostorijama našeg društva i platio članarinu za prvu godinu lova... (slavaplana) nije valda da nemožeš polagati lovački ispit ako nemaš lov.pušku....bzvz... šta će s puškom oni koji nemogu da polože jer neće da uče.. ...uzgred,ni ja je nisam imao,nema to veze jedino je što sam znao od koga ću kupiti i koju pušku i to su upisali negde...kad sam ja polagao, toliko sam bio spreman da mi je komisija umesto 5 pitanja, koliko je postavljala drugima ,mene pitala 8 pitanja...valda jer sam brzo odgovarao...ko iz topa
1. fazan
2.šta je balistika
3.gde se nesme loviti
4.šta se nesmatra lovištem
5.šta je sanitarni odstrel
6.ko je zadužen za bezbednost u lovu
7. ko sme vršiti sanitarni odstrel
8.og se nesećam
Žena mi Makedonka....�ena Shock

slavaplana
 Postovane kolege jedan od obaveznih uslova kako bi lovac u opste mogao da polaze lovacki ispit jeste i pripravnicki staz koje udruzenje dostavlja kao informaciju onome preko koga se polaze lovacki ispit a dokaz za to je popunjen dnevnik rada lovca koji polaze i svako mora da ima mentora !!
Bez oruzja na svoje ime tj lovacke puske nije moguce pristupiti polaganju lovackog ispita i to jasno kaze zakon????

Oruzani list je shodno zakono o Divljaci i lovstvu uslov da neko bude LOVAC!!

Malo je neozbiljno kad vidim da se donose potvrde o obuci a to vam je isto kad ribolovac dobije potvrdu da u toj i toj prodavnici ima tih stapova............a cime misli taj isti da peca ili lovi u ovom slucaju???

Lovacki ispit koji ljudi polazu bez da su izvsili nabavku oruzja na svoje ime prestavlja prekrsaj i sakcionise ga Zakon !!!

Ljudi koji obavljaju polaganje kao i ljudi koji pisu u dozvole ljude bez oruzja koji za taj lov pozajljuju od trecih lica oruzje a da pritom nemaju svoje na svoje ime ili im je privremeno ili trajno isto oduzeto u KRIVICNOM SU DELU kao i ljudi koji ovakvim licima omogucavaju polaganje lovackog ispita!!!!

sve to prolazi ali kad-tad neko ce za to da plati cenu!!!

ssekir75
 savo, mozes ti da msilis sta oces, ali nisi u pravu. evo pa citaj. stav 2.

2. da priloži dokaz da je obučeno da rukuje lovačkim oružjem
(Uverenje o završenoj obuci za lovačko oružje � izdaju ovlašćene organizacije za obuku za rukovanje vatrenim oružjem)

http://www.lovack...ispita.htm
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану �iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

paninm
 pa i meni je logicno da svaki buduci lovac ima prvo polozen lovacki ispit,da bi uopste mogao nabaviti lovacko oruzije,mislim na osnovu cega ce u policiji da izdaju oruzani list ako nemas polozen lovacki ispit?

Ja kad sam polagao(bilo davno) prvo sam polagao lovacki ispit,,pa onda obuku za rukovanje vatrenim oruzjem, i onda sa ta dva dokumenta sam isao u SUP , da bi mogao da trazim izdavanje oruzanog lista .
E sad neznam da li se nesto promenilo od toga vremena.

Mislim kako je uopste moguce nabaviti lovacko oruzije a da nisi uopste lovac? I sta se desi ako ne polozis lovacki ispit a imas lovacko oruzije registrovano na tebe?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1788 15.06.2025. 23:14
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П�...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,820 posete www.srbijalov.com