Lovačko udruženje
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 06.03.2011. 21:24
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Ma neki od njih su super al bez ovih nema posla, samo su deca ne iskvarena i gledaju da pošteno odrade zadatak što im se da.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
peda |
Objavljen 06.03.2011. 21:54
|

Član

Upisa: 104
Pristupio: 03.06.2009. 14:07
|
Ma zecovi !!! se primili, lepo razmnozili, malo lovili, pa ih ponovo nema, mislim nismo uneli 2 godine i OSETNA je razlika, ali nadam se biće boljih dana.... |
|
|
|
saja rudnik |
Objavljen 06.03.2011. 22:37
|

Stari član

Upisa: 224
Pristupio: 11.06.2010. 08:48
|
Ovo je ekipa sa kojom ja najcesce lovim.Ja sam prvi sa leve strane.
Saja Rudnik
|
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 06.03.2011. 22:54
|

Lovčina

Upisa: 1039
Pristupio: 26.01.2010. 09:37
|
LU Aleksandrovo kaže:
Ma neki od njih su super al bez ovih nema posla, samo su deca ne iskvarena i gledaju da pošteno odrade zadatak što im se da.
buduci lovci svaka im cast
UZIVAM U LOVU 
|
|
|
|
saja rudnik |
Objavljen 07.03.2011. 12:59
|

Stari član

|
Crnuca
Saja Rudnik
|
|
|
|
saja rudnik |
Objavljen 07.03.2011. 13:07
|

Stari član

|
Crnuca
Saja Rudnik
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 07.03.2011. 13:10
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
LU Aleksandrovo kaže:
Bravo za ove dečake, samo bih voleo da ovu sliku postaviš u temi Podmlatkari u lovu....neka se vidi kako naši naslednicu učestvuju u raznim lovačkim aktivnostima....
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 07.03.2011. 13:15
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
Limun kaže:
Gedza66 kaže:
A ja mislio da je udruzenje iz Trstenika OK. Citali smo o njemu u nekim lovackim novinama o onom uspesnom naseljavanju zeca itd, kad i tamo opsti javasluk.
Nikako da shvatim da 1800 clanova dozvoli da se desava to sto Browningbar navodi. Pa gde vam je Nadzorni odbor udruzenja, lovna, upravna inspekcija, organi unutrasnjih poslova, sud.
Mozda bi prvo trebalo traziti odgovornost clanstva sto svojim necinjenjem dopusta ovakve pojave u lovackim udruzenjima, lovackim savezima itd.
Kazu moje gedze 'dok je ovaca bice i pastira', pa zato tastature u ruke i razjurite te pastire.
Ostao sam duzan odgovor kolegi. Sto se tice tog naseljavanja zeceva to u pocetku nije izgledalo lose, ali je svake naredne godine pocelo da izgleda smesno, naime svake godine smo kupovali sve vise zeca ali zbog nesloge medju sekcijama pa cak i podruznica u nekim sekcijama, zeca su poceli da pustaju radi mira u LU na pusku ko fazana pa nije ni stizao da se razmnozi jer gotovo sve sto se pusti to se u narednoj sezoni i otsreli! Totalno se pobeglo od pravila po kom bi zec trebalo da se naseljava, a ove ga godine nismo ni kupili tako da jedva cekam da vidim kako ce lovci da odreaguju kad ne bude bilo zeca. Misliteli da ce ovi moji iz LU i da pomisle na to da se ove sezone obustavi lov na zeca, malo morgen! 
Limune hvala na odgovoru. Malo je neverovatno da ljudi koji su imali ideju i vodili takve akcije (nabavka i naseljavanje zeca u lovistu), budu isti oni koji udruzenju pricinjavaju stete u milionskim iznosima.
Cucic isto kaze da je sa tim ljudima imao korektnu saradnju.
Cini mi se da na ovom portalu ima dosta pretpostavki i indicija ali nikako nekog opipljivog dokaza i cini mi se da to nikoga ne interesuje, vazno je da se pise i ucestvuje.
Ja sam u svom prvom postu izneo neke cinjenice u formi pitanja upucene jednom clanu portala (Sumadinac) koji je godinu dana iznosio neistine o mom udruzenju iz Vlasotinca. Vecina komentara je bila zasto se ja nisam predstavio a najvise sam ocekivao komentare u vezi Zapisnika lovne inspekcije, ali bice prilike.
Zasto njega vise nema na ovom portalu, "ubise ga prejaka pitanja" a to je samo 10 % nepravilnosti i nezakonitosti u kojima je on direktno ili indirektno ucestvovao.
Naravno sa svim dokazima.
Posto je moje znanje iz informatike veoma skromno, napravio sam propust prilikom predstavljanja a to je i razlog sto neznam da na ovom portalu prikazem Izvestaje Nadzornog odbora udruzenja iz Vlasotinca u prethodne dve godine i pokazati da je sa takvim Izvestajima izuzetno lako smeniti ili promeniti sve sto je lose u udruzenju.
Samo treba izabrati ljude koji znaju i hoce.
Dokazi su cudo. Pozdrav
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 07.03.2011. 13:15
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Lala kaže:
Pa nije rešenje da se zec donosi u lovište, i da se odmah puca. Ako unesete zeca, trebalo bi, barem ja tako kontam, da se obustavi lov barem godinu-dve dana, da se malo populacija oporavi. Zamisli šta znači, ako imate 1800 lovaca, puta 4 izlaska, to je najmanje 5-6 hiljada cevi koje u mesec dana čekaju zeca. Pa normalno da će biti drastično smanjena populacija. Treba malo dugoročnije gledati.
Pa nije samo cilj odstreliti, majku mu?
Tako treba i jedino je tako ispravno, u našem lovištu ima dosta zečeva ali se unosi svake godine i nešto zečeva sa strane čisto da se malo obnovi krv...Te zečeve unosimo u naš rezervat koji nije uopšte mali i u njemu se ne lovi pet godina....Na taj način uspevamo da održimo fond divljači na zavidnom nivou....
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
komsija |
Objavljen 18.03.2011. 18:11
|

Pripravnik

Upisa: 3
Pristupio: 20.02.2011. 12:12
|
Molim da prokomentarisete da li veterinarski inspektor koji je clan lovackog udruzenja, dodje u kontrolu lovackog udruzenja gde je clan i u istom izvrsi kontrolu, utvrdi nepravilnosti kojih ima u svim udruzenjima u okruzenju, a u vezi sa prostorijom za prijem odstreljene divljaci a drugima soli pamet o sukobu interesa, i drzi pridike o moralu
komsija
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 18.03.2011. 18:20
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Nije sukob interesa, ako je član LU, a ako službeno dodje u kontrolu. To nema veze; šta kad je neki policajac član LU, pa kad je na dužnosti, naplati kaznu što Lada Niva vlasništvo LU, nije registrovana? Nema sukoba interesa.
Ali ima nešto drugo, a to je, da je kao član LU, taj inspektor trebao da skrene pažnju rukovodstvu, šta je u obavezi da uradi. To mu je bila, kao članu, obaveza.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
komsija |
Objavljen 18.03.2011. 22:40
|

Pripravnik

Upisa: 3
Pristupio: 20.02.2011. 12:12
|
ma jeste mu bila obaveza, da zatraži od rukovodioca organa da ga izuzme od postupanja i pošalje kolegu i onda bi bilo sve u redu ali je isti hteo da pokaže ko je i šta je da rukovodstvo ima strah od njega
komsija
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 19.03.2011. 07:56
|

Moderator

|
Koliko ja znam, veterinarski inspektori su teritorijalno rasporedjeni. I u kontrole idu po nalogu, a ne po svom nahodjenju.
Mada, moguće je da je i hteo da se pokaže. A što bi neko imao strah od inspekcije, ako je sve u redu?
Ono oko objekta za prihvat divljači, mnoga LU nisu obezbedila te objekte, to je tačno, i ta odredba zakona je vrlo diskutabilna, sa stanovišta ispunjenja (dosta skupo ulaganje).
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
savo bp |
Objavljen 19.03.2011. 17:14
|

Član

Upisa: 92
Pristupio: 21.02.2011. 17:12
|
koliko ja znam, inspektor kada dođe u kontrolu, ako nađe nepravilnosti da određeno vreme da se te nepravilnosti otklone. Posle određenog vremena ponovo dođe u kontrolu, pregleda da li su nepravilnosti otklonjene i postupi po stanju koje je zatekao. Ako ni onda nisu nepravilnosti otklonjene izriče meru. Kod nas je u L U Bačka Palanka inspektor otkrio nepravilnosti, dao rok od ,ne znam tačno koliko i kada je došao ponovo u kontrolu sve što nije bilo otklonjeno po ranijem zapisniku izrekao mere.U zakonu o lovu i divljači član 96 navedena su prava i dužnosti lovnog inspektora a u članu 97 ovlašćenja lovnog inspektora. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 19.03.2011. 18:03
|

Moderator

|
Tako otprilike ide, Savo, osim ako se radi o nekoj povredi zakona, koja ne može da se ispravi, onda odmah idu sankcije.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
asivica |
Objavljen 19.03.2011. 22:42
|

Stari član

Upisa: 287
Pristupio: 22.04.2010. 23:22
|
[xhide]Lalo to si u pravu,evo ti primer kod mene u LU naisao lovni inspektor i vidi italijane na jednom terenu sa dreserom dresiraju kerove,ode u lovacki dom od VD upravnika {posto trenutno nemamo upravnika doduse i ovaj nije mogao da zavrsi skolu i ako se skolovao od para LU ali nema veze} potrazio odluku upravnog odbora odluka je donesena da se na sasvim drugom terenu vrsi obuka ovaj nije odredjen za to, i on ti dodje tras 500.000.00din kazna LU.uredu prekrseno je pravilo i povreda zakona zasto se nije postupalo po odluci .Ali sada treba disciplinska komisija pa krivicna prijava protiv lica koja su odvela na to NE predvidjeno mesto za dresuru,prijava onom ko je izdao dozvolu pa ih onda sve tuzi za NESAVESTAN RAD pa da oni plate te kazne,zasto da LU i lovci trpe sto se neko zajebava i da si radi kako hoce i mimo onog propisanog.A nije to jedna kazna ima ih jos dve takve,prva sto lovocuvar tj.VD upravnik pusti italijana na dresuru u loviste a ne upise u dozvolu broj pasosa navodno da ga ne vraca 15-20km do hotela,i druga bilo je reci o tome za domace lovce zabranjen lov jarebice a predsednik,sekretar,lovocuvar{VD Upravnik}pustali italijane i francuze da love,navodno po godisnjem planu ino odsrela planirano je da se 120 jarebice odstrele a odstreljene su 92 ali dzaba upravni odbor nije doneo odluku da ino lovci mogu da love a da domaci ne,odluka je jasna ZABRANJUJE SE LOV JAREBICE i tu odose 500hiljadarke.Pa sada vidite koga tu treba kazniti odnosno ko treba da plati kaznu,uredu LU ce platiti ali ko treba nadoknaditi nanetu stetu LU nesavesnim radom. [/xhide]
Jedva cekam da nedelja dodje...!!! 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 19.03.2011. 23:10
|

Moderator

|
Asivica, dok nekog ne klepiš po džepu, neće se opametiti. Ljudi i dalje misle 'ma neće to biti tako strašno, neće te kazne primenjivati'.... cvrc! Ne da će da primenjuju, nego će da pletu po ušima samo tako. I mslm da je krajnje vreme, da tako počnu, dogorelo je do nokata. postupak inspektora, bez obzira što je debela lova u pitanju. Ljudi moraju da shvate da je prošlo vreme hajdučije, da u lovištima radi ko šta hoće.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
asivica |
Objavljen 19.03.2011. 23:37
|

Stari član

Upisa: 287
Pristupio: 22.04.2010. 23:22
|
[xhide]E sada su nam izbori Lalo maja meseca, menjamo idu sve novi ljudi ovi moji iz sekcije su rekli da mene stavljaju kao clana u upravni odbor a vec je prijavljeno i u privredni kriminal pa vise su prevrsili sve mere ovi dosadasnji ponasaju se kao da je njihovo privatno pa rade kako njima odgovara pa ja u mojoj firmi da kazem posto drzim autoservis pa ne mogu da radim sta hocu nego zna se sta moze sta po zakonu ne moze,ali izgleda da je mnogo lepo i lako da se sa tudjim parama igras i da ih trosis koliko hoces a da se nikome ne pravdas mnogo lepo izgleda,ali nece moci vise tako.Prijavili prihod za2010.god da sada na racunu ima 1.830.849.41din pa to nije prihod iz 2009.god preneta sredstva su 1.523.242.27din pa babe i zabe se ne sabiraju preneta sredstva ne mogu da idu u prihode i sta je prihod 307.607.14din e izedem ti poslovanje{pisem tacne iznose zato sto imam materijal kod mene}to za mene nije posao bolje neka idu kod privatnika da rade za 20000-25000din pa ce toliko zaraditi,samo da napomenem da su od dresure i ino lova naplatili{prijavili}1.330.690.55din a gde su clanarine od 450lovaca doduse samo 250 prijavljenih LSS a 200 su ostali bez lovnih karata pa kazna za kasnjenje sa uplatom clanarine svaki mesec po 300din samo su oko 150lovaca bili platili do 31.03 a ima ih koji su kasnili i po sest meseca to je jos 1800din preko redovne karte i para nema. Pare nisu problem para nema.[/xhide]
Jedva cekam da nedelja dodje...!!! 
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 19.03.2011. 23:44
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
teren za obuku pasa se zna i gde je i ko može da ga koristi,
u vašem kraju je opšte poznato da italijani dolaze sa dosta pasa i treniraju za lepu kotizaciju,
da bi ino lovac izašao u teren, mora imati pratnju,
pratnja mora da zna gde se ide i kako,koliko pasa...
500.000 nije malo, ali neko mora već i da nauči kako se vrši obuka sa ino psima,
vi ste na žalost nagrebusili, ali to će sigurno biti velika škola i nauk za stručnog pratioca u obuci,
papiri i Zakon, pa na teren,
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 19.03.2011. 23:49
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
pa u kinološkim vodama se priča da kada su utakmice pasa kod vas, Naiss i ostali hoteli su prepuni, udruženje dobro zaradi na utakmicama i treninzima prodavajući miris,
ja ne razumem baš da ste tako siromašni, nešto ne valja, izgleda.
|
|
|