Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Novi Zakon o divljači i lovstvu

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Novi Zakon o divljači i lovstvu
slavaplana
 Djuro33 tebi nevredi objasnjavati!!!
Gubim vreme bezveze a ti se malo agazuj pa mene nauci u stvarima gde gresim!!!Raspitaj se malo!!!!Okreni neki telefon nemoj da si stipsa!!!!

Kjazim
 Ja bi voleo da vidim tog coveka koji za par sati predavanja i gulasa i pica koji su izgleda u kompletu za ovaj vid kursa takoreci strucni i kopetentni da na terenu procene srndaca!!!Ovo mi lici na posleratni period posle 45god kad su svi DRUGOVI sa kursom postajali direktori fabrika i clanovi komiteta!!Tu od strucnosti nema nista i sam pristup ovakvoj temi od strane ljudi iz saveza je SMESAN!!!LSS ce verovatno po vasarima i zavetinama gde ih ko bude pozvao organizovati ovakva polaganja a to nama govori na koje su grane pali!!!!!!SRAMOTA
Ovo je model donosenja diploma sa Kosova i Leposavica!!!!!!PLATI PA BUDI STRUCAN!!

Ovo je rezultat linka koji je dao kolega Lala.
Citat kolege Slave.
Očigledna je kontradiktornost njegovog pisanja o stručnoj pratnji.
To će i on shvatiti ako pročita ove njegove reči i reči koje je sada napisao, a oba teksta se dotiču STRUČNIH PRATILACA, hahahaha
Nemo se ljutiš, eto kad te molim...Bye

Djura33
 Kjazime, pricaj nam malo o iskljucenju 200 Vrsackih Lovaca iz LU Vrsacka Kula, jel to istina? I sto to?

DakiNS

Djura33 kaže:
Kjazime, pricaj nam malo o iskljucenju 200 Vrsackih Lovaca iz LU Vrsacka Kula, jel to istina? I sto to?

Jeli to Kum isključio te ljude
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala

Kjazim kaže:
Citat kolege Slave.
To će i on shvatiti ako pročita ove njegove reči i reči koje je sada napisao, a oba teksta se dotiču STRUČNIH PRATILACA, hahahaha

Dakle, oko stručnih pratilaca, niko nije na ovoj temi nije pominjao stručnost istih, nego mogućnost organizacje lova na DS, što je potencirano kao problem (3 pratioca u jednom LU). Slava je rekao kako taj problem može da se reši, administrativno. Možda bi bolje objašnjenje dobio na nekom drugom mestu (PSPŠV ili LSV)?
Druga je stvar i posebno pitanje, kvalitet tih kurseva i znanje koje se može steći za nekoliko sati.

Te dve stvari nemaju veze jedna sa drugom. Ja ne vidim nikakvu kontradiktornost.
Tako da mislim da ovaj tvoj upis nije baš potrefio temu, osim ako ne želiš da se zavitlavaš.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Djura33

Lala kaže:

Kjazim kaže:
Citat kolege Slave.

Dakle, oko stručnih pratilaca, niko nije na ovoj temi nije pominjao stručnost istih, nego mogućnost organizacje lova na DS, što je potencirano kao problem (3 pratioca u jednom LU). Slava je rekao kako taj problem može da se reši, administrativno. Možda bi bolje objašnjenje dobio na nekom drugom mestu (PSPŠV ili LSV)?
Druga je stvar i posebno pitanje, kvalitet tih kurseva i znanje koje se može steći za nekoliko sati.

Te dve stvari nemaju veze jedna sa drugom. Ja ne vidim nikakvu kontradiktornost.
Tako da mislim da ovaj tvoj upis nije baš potrefio temu, osim ako ne želiš da se zavitlavaš.

Lalo, ok, nek covek i dalje arogantno odgovara i nek se ponasa i dalje kao da je pamet kasikom ulivao u sebe, uopste tera dalje po svome. Problem koji sam naveo, je taj, da po Pravilniku u grupnom lovu na svinje nema docek sa ceke, nego samo u pojedinacnom lovu, a za to treba za svakog lovca jedan pratilac, sto je u praksi neizvodljivo.

I, DakiNs, jeste mislim da je on.

slavaplana
 Djuro je tebi vise necu odgovarati!!Ubuduce pitaj LSV sta te interesuje!!!!Beuk i Kunovac su ti tamo puleni lovstva u Vojvodini pa pitaj nekog strucnog posto ja ocito NEZNAM to sto ti pitas!!!Sta da radim!!Izgleda malom kasicicom sipam znanje u glavu a glava velika a kasicice mala i tu je problem!!! Bye

DakiNS
 Au ,znači kum zavodi red. Kako je prošlo onih 12000 fazanskih pilića tj strano ulaganje
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Kjazim

Djura33 kaže:

Da. Ti članovi nisu uplatili članarinu te su se isključili sami odnosno po automatici finansiskog toka.... Kada član ne izmiri obaveze prema višim savezima i udruženju automatsi mu prestaje članstvo....

Lala

Kjazim kaže:
Da. Ti članovi nisu uplatili članarinu te su se isključili sami odnosno po automatici finansiskog toka.... Kada član ne izmiri obaveze prema višim savezima i udruženju automatsi mu prestaje članstvo....

Pa koliko je bilo članova ukupno, ako može 200 da prestane članstvo? Toliko lovaca (200) ima neko prosečno LU.
Bogme 200 članarina je lepa para...

Kjazim

Lala kaže:

Kjazim kaže:

Pa koliko je bilo članova ukupno, ako može 200 da prestane članstvo? Toliko lovaca (200) ima neko prosečno LU.
Bogme 200 članarina je lepa para...

Ne drži me za reč, mislim da Vršačka Kula ima oko 380 članova pa i nešto više. No nije ni bitno. Meni je više krivo što je ekonomska kriza u Srbiji kao i svuda i žao mi je što otprilike svaki lovac mora malo da "uštine" para iz kućnog budžeta da bi lovio tekuću sezonu. Mislim od članarine pa do opreme....U taj srednji stalež spadam i sam i nije me sramota da to priznam, a i uvek ću biti veliki protivnik da je lov privilegija bogatih. Mislim da se zajedničkim snagama časnih lovaca moramo izboriti za iskonski status lovca i zato sam na forumu. Svaka svađa, vređanje me ne zanima jer je to neproduktivno. U lovu nemam pretenzije ni da budem u upravnom odboru, još manje predsednik ali svaki lovac ima u meni prijatelja ako to želi ako ne opet dobro. Lov treba da nam bude ventil za uživanje, a ne neka prepucavanja i svađe. Kada lov uđe u takvu atmosveru ja ga neću voleti i neću loviti. Pozdrav svima

Lala
 Kolega, ovo je korektan upis, i na liniji onog što mislim da Srbijalov forum treba da bude.
Ako je tačno da je 200 lovaca odustalo zbog ekonomske situacije, to je više od 50%, onda je to katastrofalan odliv članova.
Osim ako prestanak članstva nije samo iz ekonomskih razloga.

kempi
 Nazalost je tako ,ocekujte da ce ako ne u ovoj u sledecoj godini broj lovaca koji ce placati clanarinu nekom udruzenju pasti na 35-40000 a da ce onih ostalih sto ce uzimati samo lovnu kartu od ministarstva biti sve vise i vise, pa ce jednostavno loviti kad budu i koliko budu mogli (mislim na finansije) nece niko hteti da finansira javasluk tj. da iz dzepa placa strucnu sluzbu i ostale troskove samog lovista a da iz tog lovista nemoze izneti onoliko koliko je ulozio.
E to je ono gde je drzava htela napraviti presek u najnovijem upustvu iz ministarstva lepo pise da se ovlasceno lice nekog LU mora potpisati pod punom krivicnom i materijalnoj odgovornoscu za podatke tj za brojnost divljaci posle prebrojavanja a unesene u tabele, sad ce te videti kao se odustaje od predsdnickih fotelja.
Mislim da je muljanju odzvonilo i da ce clanstvo traziti da smanji svaki moguci rashod sa racuna samo da bi i troskovi bili manji jer niko se neuozbiljava dok ga dzep nezaboli, tek sad ce te videti da li i kako ce neko ubediti clanstvo da placa i clanarine kojekakvim savezima a nemora, malopre neko utvrdi najprostijom logikom da je jeftinije platiti izradu dokumenata kratkorocno i nekom nego davati silne pare kroz clanarine savezima, znaci polako pocinjemo da se osvescujemo.
Pitao sam se samo dokle ce ici ovi silni upisi oko ukidanja saveza i HRANJENJA CRKNUTE KOBILE!!!!

Lala
 Kempi, ta predvidjanja smo davali još pre godinu i više dana. Ko je hteo da razume i shvati, mogao je mnogo ranije, šta će se dešavati.
Zamisli samo, kolika će članarina biti onima koji ostanu u LU kao članovi? Ili će plaćati mnogo više, ili neće moći da izguraju godinu, pa će ući u bankrot. A onda ostaju bez lovišta.
Silni upisi na ovu temu imaju svoju svrhu još kako, da one članove koje ovo ne zanima preterano, i koji misle da će ići po starom, opasulje na vreme.
Potpuno ukidanje saveza bi bilo loše rešenje, ali da će morati drastično da se promene, i kadrovski i funkcionalno, to će se desiti.
Dobro si primetio, baš iz onog obaveštenja, oko krivične i materijalne odgovornosti. Valjda će sad pojedinima doći iz dupeta u glavu, da prikažu realno stanje brojnosti divljači, a ne da 'štimuju' i upisuju izmišljene brojeve - mislim da je sledeće, posle ovoga, neko kontrolno brojanje.
Sve mi se čini, da će sad predsednici lično ići da čuvaju srndaće i srne, da ne zafali koji, inače njih po džepu i po glavi će da lupi!
Samo ne znam, kako će sada oni koji su pumpali cifre o brojnosti divljači, objasniti odjednom nagli pad brojnosti?

Kjazim

Lala kaže:
Kolega, ovo je korektan upis, i na liniji onog što mislim da Srbijalov forum treba da bude.
Ako je tačno da je 200 lovaca odustalo zbog ekonomske situacije, to je više od 50%, onda je to katastrofalan odliv članova.
Osim ako prestanak članstva nije samo iz ekonomskih razloga.

Ne druže nije zbog ekonomije samo. Kula se cepa na dva udruženja. LU Fazan Vršac i LU Vršačka Kula koja ima kontinuitet postojanja. E sad o šta se zbilo. Pre deobnog bilansa, pre nego što je ustanovljeno lovište, pre nego što je Fazan Vršac u punom pravnom obliku iskoračio iz Udruženja, dakle Fazan je dao smernice članovima da uplate na račun Fazana članarinu a te pare nisu prosleđene Vršačkoj Kuli u okviru koje Fazan i dalje postoji te se nije stekao uslov da Kula uplati savezu novac jer Fazan nije hteo Kuli da uplati (iz nepoznatih razloga). Po statutu po kojem funkcioniše i temelji rad Vršačka Kula ovim članovima je prestalo članstvo. Zbog nekih svađa, inata i td. veliki broj lovaca je u "pat" poziciji.... Neki od njih su mi rekli da su u strahu platili na Fazan jer su se bojali konsekvenci koje bi usledile da su uplatili na još uvek zvaničnu udruženje a to je Vršačka Kula.
Na moje pitanje gde su vadili dozvole za lov svinja, gusaka,pataka, petla i td odgovor je bio PA U UDRUŽENJU VRŠAČKA KULA te se iz te činjenice može videti da je Fazan preuranio sa nekim odlukama i napravio bez potrebe tenziju među ljudima.
Inače na savetovanju u LSS dobili su toplu preporuku da se ne cepaju, međutim....
I tako....To ti je cela istina ni po babi ni po stričevima.... Druže LaloVrlo tuan

Lala
 Kapiram...
Ko će sad da otpuca onih 12 000 fazana (ako ih je ostalo toliko)?!?Hmmm

ivan djordjevic
 Pozdrav iz leskovca. Spadam u lovce srednjeg materialnog stanja tako da se slazem da lov ne treba da bude privilegija bogatih, ali nemoze da bude ni socijala. Ipak bavljenje lovom iziskuje izvesne troskove koji se nemogu izbeci. Smeta mi to sto se lovci okotoga pogadjaju kao napijaci kad se to lepo izracuna. Saberu se svi troskovi u udruzenju: Plate zaposlenih, lovne karte, divljac(zavisi koliko hocemoda unsemo u loviste) i td...Pa onda minus prihodi LU van clanarine, to se sve podeli sa br lovaca i eto iznosa clanarine. Slazem se sa Slavom da udruzenja moraju sama da resavaju svoje probleme bez da iste komplikuju na pr: koliko je imenovani pratilac u lovu strucanLupa. Sto se tice saveza do sada nikakve koristi nismo imali od njega a bilo je prilika da imamo npr:Sastanu se dve babadevojke i "i ljubiteljke" kuca Pas izlobiraju neki glup zakon na stetu lovaca koji odmah bude usvojen a savez nista potpuno anemican i malokrvan.Histerian (ove boljke je isti lecio injekcijama finanskijskim) i td...mislim da mnogo toga mora da se promeni!itanje

kum
 Dragi moji , nemam puno vremena ali , ironija me me je sa Laline strane ve' nekoliko puta dirnula danas , pa je red da dam oglas slede'e sadr/ine : HITNO POTREBNO VISE KOMADA ,,BRENERA,, DA IZLOVIMO SA STRANCIMA ONIH 12000 KOMADA FAZANA KOJI LALI TOLIKO BODU OCI , ,,

PS TO JE I NORMALNO JER TOLIKO KOMADA U JEDNOOM LOVISTU JE REDAK PRIMER JEL TAKO MISTER BRENER!!!

KJAZIME ,,UDRI,, MUSKI
Raanj

Lala
 Svašta, kakva ironija, otkud ti to? Smile
Redak primer, za jedno lovište, toliki broj. Baš redak!
Pozdrav od Mr. Brenera, ja svoje cehove i račune plaćam, i platio sam, a ti? Kako ti stojiš po tom pitanju?
Nemoj samo da reaguješ kao bacač plamena! Grin

kum
 Hvala na pozdravu , ali cika Lalo vi se stalno brinete za mene , i NASE fazane , pa je red i ja da se javim . Nisam se javljao iz postovanja prema Vama dok je trajala operacija ,, BRENER,, ALI TREBA IMATI MERE ZAR NE .
PS . Maticno jato od hiljadu komada !!! Pozdrav!!!Maka
Raanj

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Divljač i saobraćaj DIVLJAČ 63 07.08.2022. 21:10
Najznačajnije osobine mesa divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 8 20.07.2022. 20:18
Prihrana sitne divljači u zimskom periodu! DIVLJAČ 377 14.10.2021. 16:24
Izmene zakona o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 116 09.06.2020. 18:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,810 posete www.srbijalov.com