Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije
Sremac75
 Da nemaju neke veze u MUP-u i pravosuđu????
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

LU Aleksandrovo
 Evo dočekasmo prvu aprilsku subotu, i po nekim ranijim najavama, valjda i konačno osnivanje LSŠiP.
Doduše nešto mi sumnjiva ova tišina, za neverovati je da baš ništa nije procurilo u javnost, i sve mi deluje kao još jedna dezinformacija.
Ajd videćemo do večeras oće li se već ova legendarna osnivačka skupština uopšte održati.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Banatski Fazan
 Aleksandrovo, da li si cuo nesto da se i u Vojvodini spremaju za osnivanje novih Saveza?

A Pazin i Beukovic putuju okolo po Udruzenjima, ne uzimajuci u obzir novoosnovana Udruzenja (naravno, jer nemaju delegata), i vrbuju za glas na izborima, obecavajuci ko zna sta!!! Nije to ok, i mnogi to negoduju, i dize se tenzija protiv toga.

Lala
 Interesantno je da na ovoj temi vrlo malo pišu šumadinci, ali se zato vojvodjani raspisali! Grin
Ima to svoj razlog, verovatno...
Osnivanje LSŠiP se zaista oteglo, kao da prave Skadar na Bojani, već bi jednom trebalo da preseku - ili da ga osnuju, ili da odustanu (što ne verujem). Ovako samo drže tenziju, i komplikuju situaciju i oko LSS, i oko lovaca.
Mada, ne verujem da bi LSS to uradio (raskinuo ugovore o davanju lovišta na gazdovanje), jer bi time samo sebe izminirao dodatno.
Banatski, ovo sa posetama LU Pažina i Beukovića, to je OK, da putuju i obilaze LU, samo kad bi se obratili lovcima, a ne da agituju kod par ljudi u upravi LU, da bi dobili podršku. Normalno je da ima negodovanja, i tek će biti, koliko čujem, jer se nastavlja sa starom praksom, i sa istim ljudima, lovci hoće da čuju direktno. Čujem da je drugi kandidat Todorović iz Sente, i to mi se čini kao dobra opcija. Ako ništa drugo, njegov izbor bi mogao da označi neku vrstu zaokreta. Ove stare smo videli šta i kako su radili, ja bih voleo da vidim kako radi neko drugi - kako radi Todorović, vidi se u njegovom LU u Senti. Čovek je napravio odlično lovište, odličnu fazaneriju, extra dobro radi komercijalni lov sve vrste divljači, snabdeva mnoga LU sa fazanima, a njegovo LU funkcioniše kao sat. To sam se lično uverio, u više navrata. I što je najvažnije, nema za sobom brljotina i mrlja.
Pažin takodje, ima najveće lovište, mnogo članova. Za zamenika je Beuković. Nisam siguran da je dobro izvagao dobitak i gubitak, zbog postavljanja starog predsednika na mesto zamenika. Vreme će pokazati, vrlo brzo, da li sam bio ili nisam bio u pravu.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Banatski Fazan
 Jeste, jer ce pri dodeli Lovista priotitet imati clanovi LSS-a, pa zato nece da izadju iz LSS-a. Isto ce biti i kod nas, nista se nece desiti, dokle god budu dodelili lovista, a posle ce se raspasti LSV za jednu godinu.
Jer, ako hoce neko da polaze, platice, ako hoce neko da oceni nesto, platice, i to je to. ne treba zbog toga celo Udruzenje i samim tim svaki clan Udruzenja biti clan LSV-a, kada i tad mora da plati polaganje ili ocenjivanje, ne?

Lala
 Nisam siguran da treba dozvoliti da LSV, ili LSS, nestane, ako ništa drugo, ono zbog duge tradicije.
ALi da će morati drastično da promene način rada u oba saveza, to sam siguran! Pare od članarine više neće dobijati samo zbog toga što su korisnici lovišta - iskreno, kada taj argument bude prestao da postoji, onda će na videlo izaći kakva je konkretno uloga saveza, i šta konkretno nude, za članarinu. Sve priče o ''zastupanju interesa lovaca', 'stručna pomoć', 'krovna organizacija' itd. pada u vodu kada se postavi pitanje konkretnih situacija u praksi: koliko košta nešto, i da li to 'nešto' može da se dobije od nekog drugog, po boljim uslovima, i nižoj ceni.
Rukovodstva oba saveza, i svih drugih potencijalnih, moraju da shvate, da neće oni biti više ta instanca koja odredjuje ko, šta gde i kako ima da gazduje lovištem. Ako žele da zadrže i omasove članstvo, moraju da budu servis lovaca, a ne institucija koja komanduje i doredjuje uslove gazdovanja.
Po mom mišljenju, svaki savez treba da POMAŽE, a ne da diriguje, i treba da za tu svoju pomoć naplaćuje članarinu, pa čak i da nečlanovima ponudi stručne usluge po komercijalnoj ceni.
Što pre ovo shvate u upravama svih saveza, to bolje za njih. I nek prestanu da se uglavnom bave sami sobom, nego neka se okrenu rešavanju konkretnih problema svojih članova, pa čak i pojedinačnih slučajeva lovaca, a ne samo LU, i njihovih predsednika. Niko nije mutav, i glup, da ne vidi kako se radi. To vreme prolazi, ili je već prošlo. Nastaviti sa istim načinom rada, je siguran put u gubljenje članstva, pa čak i gašenje. Pare su dobili još ove godine (ako su dobili od svih), videće se do septembra, a već od sledeće godine je pitanje da li će i koliko para imati od članarine. Nisam prorok da predvidjam, ali mislim da će biti dosta LU koja neće hteti da plaća nešto, što koristi mala grupa ljudi.

peda
 Lako je Vojvodjanima da pisu o drugim Savezima kad imaju LSV. Ostalo je jos da urede i ostale delove Srbije, kad ovi ostali cute Cve�e

LU Aleksandrovo
 E moj bate, nije lako zagristi, a biti unapred svestan da nemaš moć za bilo kakvom promenom, lako je pričati al teško je preći sa reči na dela, a samo ona najbolje mogu da govore. nema tu dvojbe, članarina izglasana, skupština LSS već zaboravljena i tako revolucionarni duh se polako ali sigurno topi, na šta i oni koji su sve pokrenuli sada mudro ćute, biće da je i njima informisanje budućeg članstva zadnja rupa na svirali.
Žalosno, ali i ova je priča izgleda stigla do kraja. Dobar nauk za ona udruženja koja do sada od dva drveta nisu videla celu šumu, da se moraju pouzdati u same sebe i početi da planiraju svoju budućnost, ne očekujući pomoć od nikog.

Lala
 Koliko ja čujem priče, statut budućeg LSŠiP je spreman, a izgleda da se sad razmišlja o datumu održavanja osnivačke skupštine. Sve je na nivou glasina i priča, pa me nemojte uzimati zdravo za gotovo.
Biće kako šumadinci odluče, njihova odluka - njihov savez, kako skroje, tako će i nositi. Od srca im želim da budu pametniji, sposobniji i uspešniji, nego što su oni, po čijem uzoru hoće da naprave taj savez - mislim na vojvodjane.

LU Aleksandrovo
 Biće, kako neće biti, samo dok se izaberu i dočepaju funkcija, verovatno im i sada smeta raspodela kolača, inače bi to već odavno bilo gotovo.
Možda bi trebali i da malo odmore od rada na statutu, kojem sledi i javna rasprava, il će to opet po dobrom starom receptu obaviti izabrani delegati.

LU Aleksandrovo

Lala kaže:

Biće kako šumadinci odluče, njihova odluka - njihov savez, kako skroje, tako će i nositi. Od srca im želim da budu pametniji, sposobniji i uspešniji, nego što su oni, po čijem uzoru hoće da naprave taj savez - mislim na vojvodjane.

Izgleda da su te poslušali i odlučili da odustanu od pravljenja saveza, što sam im ja od samog početka od sveg srca želeo.

Lala
 Nema ništa novo u vezi ovoga? Ili ima? Šta se dešava, da li je formiran ili nije ovaj savez?
U reviji ZOV, od 25.marta, u članku posvećenom sprovodjenju zakona o divljači i lovstvu, na strani 21., u poslednjoj rečenici članka se pominje najava osnivanja JOŠ ČETIRI NOVA SAVEZA!?

Sremac75
 Čuli su naša iskustva sa LSV pa odustali!
Pametno!B)
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 Polako!!!!!!!!!!!!!

Vreme radi za nas!!!!!

Sacekajmo jos malo!!!
Ja vise nepricam o svojim potezima vec cutim i radim i mogu vam reci da ima vise efekta!!Pricao sam i to vecina neuzima za ozbiljno a sada cutim i znam to sto znam i kad sve bude gotovo videce se ko je bio u pravu a ko je ziveo u iluzijama!!!

Lala
 Pa evo ima nekih najava, ne pitam ja bzvz, Slavo, pišu drugi, kad ti nećeš Smile
Pogledaj ovaj link:
http://www.lovcisrbije.com/index.php/...a/352.html

Lala
 Evo malo da osvežimo temu, sa novim informacijama:

Pre neki dan sam telefonom kontaktirao g. Tomicu Radosavljevića, u vezi osnivanja ovog udruženja. Tom prilikom mi je potvrdjeno, da je osnivačka skupština zakazana za 29.04., u Kragujevcu.
Dalje, rečeno mi je da je za osnivanje ovog saveza, podršku i učešće najavilo 37 LU, sa oko 27 000 lovaca - članova. Takodje, rečeno mi je da bi svi operativni poslovi (izrada planskih dokumenata npr.) bili obavljani u novom savezu.
Obzirom da smo ovde u pisanju na forumu, uočili da Zakon prepoznaje samo LSS (sa LSV i LSKiM), rečeno mi je da je data inicijativa za izmenu Zakona o divljači i lovstvu, da bi se u zakonu, u odeljku o lovačkim savezima, ubacio i novi LSŠiP.

Ono što je mene posebno interesovalo, jeste kakav odnos planira novi savez sa LSS, i drugim postojećim ili potencijalnim savezima. Za LSS mi je rečeno, da ga vide kao krovnu organizaciju, znatno manju i jeftiniju, sa manje zaposlenih, i da njihovu ulogu vide prvenstveno u predstavljanju lovaca Srbije pred medjunarodnim organizacijama. O finansiranju nisam hteo da pitam, jer bi bilo neumesno, pre osnivačke skupštine. Kako sam ja shvatio, i to mi je potvrdio g.Radosavljević, da oni budući LSS vide pre svega kao 'savez saveza', sa ograničenim ingerencijama.
Moram da kažem, da je g.Radosavljević bio vrlo otvoren u razgovoru, i da je obećao da će sve informacije koje nas budu zanimale, dostaviti, ako ih zatražimo. Takav otvoren stav zaista pozdravljam! (Još kada bi LSV bio otvoren za informacije...)

Mislim, da će Slava, kao administrator, imati zaduženje da 'pokrije' priču oko novog saveza.
Neka im je sa srećom!

Malo sam razmišljao: ako je LSV već praktično samostalan (sa oko 22000 lovaca trenutno), pa onda LSŠiP (sa 27000 lovaca), pa LSKiM (ne znam broj lovaca članova), i ako je tačno da u LSS ima oko 85000 članova, da li je i kako finansijski održiv sadašnji LSS? To pitam, imajući u vidu da je rečeno da od 1000 din. članarine lovaca u Vojvodini, za LSS ostaje svega 60 din. (ako sam dobro shvatio)!?
Ne ide mi iz glave, u vezi ovog, rečenica iz revije ZOV od pre mesec dana, iz jednog članka o propisima, da su najavljena osnivanja još 4 lovačka saveza! Koji bi to mogli biti?

Indjijanac
 verovatno jedan koji će obuhvatati BEOGRADSKI PAŠALUK,jedan će biti kontinentalni koji nema izlaz ni na jednu Moravu a nije ni u Šumadiji,a LU novoosnovanih i starih biće koliko ti duša poželi tako da će podrške biti koliko hoćeš.Nemogu samo da se setim jesu li ono krajem osamdesetih sarajevski Nadrealisti lepo predvideli stanje sa malim državama,a dal nisu mislili tako i na lovstvo u budućnosti.Kolce

Lala
 Izgleda da je definitivno odlučeno: u petak, 29.04., u Kragujevcu će biti održana osnivačka skupština novog Lovačkog Saveza Centralnog regiona.

U toku večeri ćemo postaviti predlog Statuta novog LS, kao i Odluku o osnivanju, sa obrazloženjem. Obzirom da je materijal prevelik za postavljanje na temi, radimo na tome da omogućimo članovima Srbijalov foruma uvid u materijal.
Hteo bih da pozdravim otvorenost ljudi koji rade na osnivanju ovog saveza, i da poručim da nastave sa potpunim informisanjem lovaca, o budućim dešavanjima.

slavaplana
 Pozivam udruzenja da uzmu ucesce na osnivackoj skupstini u Kragujevcu u petak 29.04 u 18h u hotelu Kragujevac kako bi svi zajedno uz konstruktivne predloge postavili osnovu za jedan dobar,kooperativan i organizovan savez na nivou Sumadije i Pomoravlja koji ce blize saradjivati sa samim udruzenjima !!!!!Struka da se konacno stavi u prvi plan a ne ASTRONOMSKE PLATE pojedinaca koji su radili samo zarad svojih interesa!!!!!!

Lala
 Na naslovnoj strani je postavljena vest o osnivanju novog LS CS, a možete pogledati i Odluku o osnivanju, sa obrazloženjem (dosta interesantno), kao i Statut LS CS.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1790 29.06.2025. 11:38
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П�...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,818,685 posete www.srbijalov.com