... koliko je "ulovio zečeva" za te dve godine dok još nije bio pravi lovac?!? ... a može biti da slabo stoji s brojkama pa povećava kao i dnevnice i ostale troškove koje naplaćuje ... matematika mu lošO ide
Canis ja sam mišljenja da su oni, baš naprotiv, jako dobri matematičari, ali za svoju bulju!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Na moje pitanje :
Odakle Šormazu moralno pravo da bilo koga proziva, kada se hvalio kako je lovio još 2008. a lovački ispit je položio 2010.?
Dobio sam odgovor :
Zašto me to nisu pitali kada su me birali?
Na moje pitanje :
Zašto je lovcima lagao da je deceniju lovac?
Dobio sam odgovor od njega i vaskrslog jeremije, zajednički :
Hajde da se manemo kafanskih priča...to nije važno!
Iako me je začudilo zašto bi konobaru smetale kafanske priče, odustao sam od daljih pitanja....
A vaskrsli Jeremija nikako da shvati zašto je važno...
Zato što se ne sme dozvoliti da lažov bude predsednik LSS-a...
Zato što se ne sme dozvoliti da krivolovac bude predsednik LSS-a...
Sve što pokušava će uvek biti u senci ovih atributa za koje je sam kriv.
Nemam ja ništa protiv ni da je juče položio lovački ispit, niti sam lovce ikada delio po lovačkom stažu, ali ON SE SAM IZGLEDA TOGA STIDI PA JE SMATRAO DA TREBA DA LAŽE DA JE DECENIJU LOVAC...A O KRIVOLOVU 2008. - NEMAM REČI....
Šormaz je čak rekao i to da nije istina da mu je Tatović bio u komisiji za polaganje lovačkog ispita.
Ali ima indicija da je u zapisniku o polaganju lovačkog ispita kao predsednik komisije (ili bar član) naveden baš Tatović, kojeg Šormaz nije video na polaganju, kao što ima indicija da je Šormazovo ime poslednje na spisku kandidata koji su toga dana položili....
Pa sad, kada se zna da Šormaz nije video Tatovića, i kada se može pretpostaviti kolika je verovatnoća da, u to vreme, narodni poslanik Šormaz u nekoj čekaonici čeka da se izređaju svi kandidati, pa da tek onda On uđe na polaganje, i kada Šormaz za sebe kaže da je lovac pripravnik zato što lovi samo sitnu divljač......nameću se još neka pitanja oko tog polaganja...
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Stvarno je nezgodna situacija kad moraš da biraš izmedju Šormaza i Beukovića sa jedne strane, i Tice i Škobića sa druge strane!
Sve češće se pominje ime Beukovića i Popovića u Šormazovim odgovorima.
Kad slušaš u ovakvim emisijama goste, svako je ubedjen da je apsolutno u pravu, a da druga strana greši. Ja ne vidim tu nigde volju za kompromise, nego samo vidim želju da svako od njih ostvari isključivo SVOJE interese, zaklanjajući se iza lovaca, čije parice troše. A uredno svi optužuju one druge da krše propise, statute, da sprovode samovolju...
Sve je to ista ekipa, samo je pitanje koliko dugo će lovci da ih trpe sve redom ovakve kakvi su! Broj lovaca članova konstantno opada - kada će gospodi da zazvoni na uzbunu? Onda kad nestane para, eto odgovora! Dakle, po svemu sudeći, ako neko želi da disciplinuje i unormali situaciju u lovačkim organizacijama, onda jednostavno ne treba da plati člananrinu!? Pa zar smo dotle došli?
A bogme mi je pun nos i stručne službe LSS koja mešetari medju članstvom. Tek oni imaju štošta na svom rabošu, za čega bi ih lovci mogli propitati!
Šormaz nije odgovorio na pitanje zašto nije postavio nacrt izveštaja revizije na sajt LSS, a velikodušno ga daje da se objavi na sajtu Lorist?!? Nisam ljubomoran uopšte, naprotiv, da sam hteo, mogao sam ja da ga postavim na Srbijalov, ali NEĆU DA RADIM POSAO KOJI TREBA DA RADI LSS!!!
Oni tamo u LSS svi redom MORAJU DA SHVATE DA JE JAVNOST RADA OBAVEZA!
Pa zar nije predsednika Šormaza sramota da pored sajta LSS, svetlo dana ugledaju dokumenti saveza prvo na lovačkim portalima (bilo da se radi o Srbijalov ili Loristu), pa tek onda na zvaničnom sajtu!?
KO JE ZABRANIO POSTAVLJANJE DOKUMENATA NA SAJTU LSS???
Šormaz tvrdi da on nije, Marko TIca kaže da jeste Šormaz zabranio!
Ako je Izveštaj o reviziji poslovanja LSS za period od 2005. godine tačan, onda lovci ne bi trebalo da imaju dilemu???? POD HITNO OVAKAV LSS UGASITI I OSNOVATI NOVI!!!
Pa da li su bre oni bili normalni???
PROSEČNE MESEČNE BRUTO PLATE (neto + porez i doprinosti na teret radnika) ISPLAĆENE U LSS:
2005 godine - 115 000 dinara, kada je republički prosek bruto zarada iznosio 25 000 dinara,
2006 godine - 156 000 dinara, kada je republički prosek bruto zarada iznosio 31 000 dinara,
2007 godine - 204 000 dinara, kada je republički prosek bruto zarada iznosio 37 000 dinara,
2008 godine - 158 000 dinara, kada je republički prosek bruto zarada iznosio 44 000 dinara,
2009 godine - 141 000 dinara, kada je republički prosek bruto zarada iznosio 44 000 dinara,
2010 godine - 130 000 dinara, kada je republički prosek bruto zarada iznosio 47 000 dinara,
2011 godine - 115 000 dinara, kada je republički prosek bruto zarada iznosio 48 000 dinara,
2012 godine - 91 000 dinara, kada je republički prosek bruto zarada iznosio 57 000 dinara,
ILI PROSEČNE MESEČNE NETO PLATE:
2005 godine - 81 740 dinara,
2006 godine - 110 480 dinara,
2007 godine - 144 130 dinara,
2008 godine - 111 880 dinara,
2009 godine - 99 970 dinara,
2010 godine - 92 250 dinara,
2011 godine - 81 740 dinara,
2012 godine - 64 900 dinara, ,
A NA OVAKVE PLATE, PLUS SLUŽBENE DNEVNICE ISPLAĆENE PO RADNIKU:
2005 godine - 514 900 dinara godišnje ili 42 908 dinara mesečno,
2006 godine - 576 300 dinara godišnje ili 48 025 dinara mesečno,
2007 godine - 563 900 dinara godišnje ili 46 992 dinara mesečno,
2008 godine - 440 909 dinara godišnje ili 36 742 dinara mesečno,
2009 godine - 304 090 dinara godišnje ili 25 341 dinara mesečno,
2010 godine - 220 800 dinara godišnje ili 18 400 dinara mesečno,
2011 godine - 308 364 dinara godišnje ili 25 697 dinara mesečno,
2012 godine - 160 364 dinara godišnje ili 13 364 dinara mesečno,
PA I PORED OVAKVIH PRIMANJA, NISTE IMALI ZA UDŽBENIKE I OGREV, SRAM VAS BILO, PA ZAMISLI NA OSNOVU ODLUKE STRUČNE SLUŽBE LSS DANA 02/09/2008 GODINE, ZVEKNETE JOŠ 1 760 000 DINARA ILI 160 000 DINARA PO ZAPOSLENOM.
DA LI SU ZAPOSLENI "ŠTRPNULI" I OD AUTORSKIH UGOVORA, ZA KOJE JE ISPLAĆENO:
2005 godine - 757 000 dinara,
2006 godine - 1 626 000 dinara,
2007 godine - 2 238 000 dinara,
2008 godine - 2 102 000 dinara,
2009 godine - 716 000 dinara,
2010 godine - 1 721 000 dinara,
ILI PO OSNOVU UGOVORA O POVREMENIM ILI PRIVREMENIM POSLOVIMA, ZA KOJE JE ISPLAĆENO:
2011 godine - 969 000 dinara,
2012 godine - 1 225 000 dinara,
A I TO VAM BILO MALO, PA 11/06/2009, SEBE ČASTITE FARMERKAMA, KOŠULJAMA, PRSLUCIMA, SUKNJAMA I CIPELAMA U IZNOSU OD 360 000 DINARA.
PA NEKA SE NEKO USUDI I PRIGOVORI VLASOTINČANIMA ŠTO SU JOŠ 2010 GODINE NAPUSTILI OVE KRPELJE.
Nego da ne grešim dušu, jer ne verujem da su svi zaposleni uzeli isto. Verujem da tu prednjači "Zooteka", pa evo ako neko možda zna, da nas upozna koliko je napred navedeni keknuo love u navedenom periodu, po osnovu:
1. Neto plata:
2. DNEVNICA ZA SLUŽBENO PUTOVANJE:
3. Autorskih ugovora:
4. Povremenih i privremenih poslova:
5. Naduvanih računa za ugostiteljske usluge:
6. Udžbenike i ogrev:
7. Ostalo (nespomenuto):
A ono karabinče od 18 000 dinara iz 2006, čije li vitrine krasi???
Gledajući izveštaj revizora iz LSS skoro sam odahnuo. Pa svako od njih je sudeći po dnevnicama barem 200 dana godišnje provodio na službenom putu, a ranijih godina i 400 dana. Pa šta bismo hteli , ne stižu bre da rade od silnih putovanja. Sve smo mi to debelo zaslužili .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
DakiNS kaže:
Gledajući izveštaj revizora iz LSS skoro sam odahnuo. Pa svako od njih je sudeći po dnevnicama barem 200 dana godišnje provodio na službenom putu, a ranijih godina i 400 dana. Pa šta bismo hteli , ne stižu bre da rade od silnih putovanja. Sve smo mi to debelo zaslužili .
Naravno da smo zasluzili.Pa mi imamo rudnik gde bageri kopaju 25 sati dnevno i nikom nista.
Nisu se ovoliki paraziti nakotili odjedanput,to je proces koji traje godinama a UJEDINITELJ mu dodje kao slag na tortu iliti kao poslednji ekser u sanduk.Gedza je 100% u pravu kad kaze da ovakav savez treba da nestane,a ja bih jos dodao sa njim i sve koji su u njegovom radu ucestvovali poslednjih dvadesetak godina uz dozivotnu zabranu bavljenja lovstvom.Da se ne ponovi greska iz politike gde su umesto da su nestali,jahaci iz devedesetih u jednom momentu ponovo vedrili i oblacili (a mozda jos uvek vedre i oblace).Nema napred sa starim provereno losim kadrovima,bez obzira sto ce sad cinkareci svoje dojucerasnje saborce,pokusavati da sebe operu.Da li zaista misle da je istina ona prica o broju cipela i koeficijentu inteligencije srpskih lovaca(a mozda i jeste,vreme ce pokazati).
Liga sampiona se nastavlja,ko ima dobar zeludac mozda ce moci da odgleda prvo poluvreme,a drugo i sudijsku nadoknadu.....
O ovom falsifikatoru sam rekao sve pre svih ovih brljotina i tu nema iznenadjenja,a kako reklamira svoju najnoviju partiju nije ni cudo sto ima podrsku onih koji su bili ljubimci prosle vlasti.Da li je na pomolu novi prelet ili se drzi one da cilj opravdava sredstva
Evo da malo iznesem nezvanične informacije do kojih sam došao u toku jučerašnjeg dana i sve do kasno sinoć. Kao i obično, u nedostatku zvaničnih, stizala je gomila raznih, ponekad i kontradiktornih informacija o tome šta se dešavalo juče na Veterinarskom fakultetu i u zgradi stare Narodne skupštine Srbije, dakle, imali smo paralelna dva skupa.
Sa oba mesta su stigle tvrdnje da su baš oni učesnici legitimnog zasedanja Skupštine LSS, i da su njihove odluke važeće!?
Na Veterinarskom fakultetu se po nekim informacijama okupilo 59 lovačkih delegata. Podsetiću da je Marko Tica izjavio da je broj LU članova LSS 169, a da je od toga na decembarskoj Skupštini verifikovano 113 mandata, pa su na osnovu toga učesnici 'Ticinog zasedanja' smatrali da imaju kvorum, i da donose punovažne odluke (kao argument je izneto da je 59 delegata više od polovine verifikovanih mandata iz decembra 2013.). A odlučili su sledeće: smenili su Dragana Šormaza sa mesta predsednika LSS i Milana Kovačevića sa mesta zamenika predsednika, kao i neke članove UO LSS. Odmah su izabrali novog predsednika Dragana Sindjelića, i novog zamenika predsednika Bobana Lazića. Predlog novog statuta prema nezvaničnim informacijama nije razmatran - skinut sa dnevnog reda.
Ostaje da se vidi na koji način ova frakcija misli da sprovede svoje odluke.
Sa druge strane, skup lovačkih predstavnika u zgradi stare Narodne skupštine Srbije protekao je uz učešće najverovatnije 113 lovačkih predstavnika, od kojih je navodno pedesetak njih došlo iz Vojvodine, predvodjeni Milanom Pažinom i Milošem Beukovićem, čelnicima LSV! I ova struja je donela neke odluke: smenili su dosadašnjeg predsednika Skupštine LSS Marka Ticu i predsednika NO LSS Peru Škobića, smenili su članove UO LSS Bobana Lazića i Dragana Sindjelića, i usvojili Predlog novog Statuta. Vratili su u članstvo sva LU iz LSCS! Nije mi poznato ko je predsedavao tim skupom, niti ko je izvršio verifikaciju delegata.
Eto to je ukratko ono što sam nezvanično uspeo da saznam.
Saznao sam i da je Lorist TV snimao kompletan tok oba ova skupa, i očekujem da Jeremija u najskorije vreme postavi oba NEMONTIRANA snimka na uvid lovcima.
Ono što je meni definitivno jasno jeste da je LSS nepovratno podeljen, i da će se priča 'ćeraćemo se mi još' nastaviti, ali pred sudskim organima! Ostaje da se vidi da li će 'povratnici' - vojvodjani i šumadinci - platiti članarinu za LSS, i u kojem iznosu? Da li će konačno svi članovi LSS imati ista prava i obaveze, ili će to zavisiti od količine para koju budu ubacivali u tu organizaciju, koja prema revizorskom izveštaju za period 2005-2012 ispada 'bure bez dna', crna rupa u kojoj lovački novci misteriozno nestaju?
Takodje mi je jasno da se u lovačke organizacije i lovstvo duboko umešala politika, i da se ne biraju sredstva za ostvarenje nečijih zamisli. A jasno mi je i da će biti 'povuci-potegni' oko naplate članarine, jer ne verujem da će vojvodjani pristati da plaćaju isti iznos kao lovci južno od Save i Dunava (osnovna članarina je bila 300 dinara, plus još 300 za osiguranje, informisanje i ostalo), a skoro sam siguran da LU iz LSCS neće biti oduševljeni ako pored 350 dinara članarine za svoj savez budu morali da daju još jedno 200-300 dinara po lovcu za LSS!
Ne verujem da će lovci u Srbiji od ova dva skupa imati neki boljitak, skloniji sam mišljenju da će jedini boljitak imati advokati i država, po osnovu sudskih troškova, pošto sam siguran da posle ovog sledi jedan ozbiljan sudski spor!
Biće tu još svašta, već u ponedeljak će biti zanimljivo videti ko će ući u koju kancelariju u Alekse Nenadovića 19-23!
Sa jučerašnjim danom je po mom mišljenju završeno samo prvo poluvreme, a da nastavak tek sledi! Očekujem da će se sada dogadjaji ubrzano redjati, i da nas čeka vruće leto u lovstvu Srbije, a da će kraj biti odsviran tek u SUDIJSKOJ NADOKNADI VREMENA!
Meni lično se stalno u glavi mota pitanje: kako vam bre, gospodo, ne dosadi da radite ovo što radite, i jedni i drugi i treći?! Kako vam se, pobogu, ne gadi da se ovako blamirate pred članstvom i jedni pred drugima?
Ovo društvance po lovačkim organizacijama i savezima koje nas je dovelo do ovog sada, treba jednostavno ostaviti bez funkcionerskih fotelja, jer su unizili LSS!
Ili možda, ignorisati ih, neplaćanjem članarine bilo kome, dok se ne sklone sami!?
Ne znam koji 'penicilin' treba ovako razbucanom i demoliranom LSS-u dati kao terapiju?
Čujem da je Beuković juče na onom skupu u Narodnoj skupštini bio neuobičajeno tih i miran, jedan od prisutnih mi reče da je bio nekako 'kiseo'? Nešto mu nije po volji i po planu? Ili ga pogodila Šormazova rečenica izgovorena na Lorist TV (parafraziram) 'baš me briga i za Beukovića i za Popovića, ako revizija pokaže... biće prijava' ili nešto u tom stilu. Ili je shvatio da skoro polovinu prisutniih čine njegovi ljudi iz vojvodjanskih LU, a da ostatak čine šumadinci i poneki delegat LU iz drugih regija Srbije!?
Nije juče bilo ni većine LU sa juga Srbije - i oni izgleda rešili da gledaju svoju muku, a da se okanu beogradskih 'igrača' i beogradske utakmice na dva terena. Skraćeno, trenutna situacija je sledeća: imamo jedan LSS, i jedan pečat LSS, sa dva čoveka koji tvrde da su predsednici, dva čoveka koji tvrde da su zamenici, dva različita UO LSS, dva NO LSS, dve skupštine, podeljeno članstvo i SAMO JEDNU ZGRADU I IMOVINU! Čini mi se da će se ovo poslednje (imovina) pokazati kao lajt motiv celog ovog cirkusa.
Neko je ranije već uporedio sadašnju situaciju u LSS sa situacijom u Auto moto savezu Srbije - i tamo je bilo vrlo slično!
Čekamo još informacija, pre svega zvaničnih, ako ih uopšte bude.
Čekamo i Jeremijine TV snimke sa oba skupa, pa da odgledamo i procenimo svako za sebe, ko je šta radio, govorio, preduzeo, i da li je to sve baš po propisima i statutu, a naročito da li je sve ovo u interesu lovaca koji svu tu zayebanciju i plaćaju!?
Znači kuhinja radi punom parom . Možda bi ovo trebalo prebaciti na temu "(NE)lovački recepti". Glavni manipulant u kuhinji je naravno. Za uspešno manipulisanje kuhinjom potrebni su naravno sastojci. Pod 1. potrebni su prvo veliki novci (koje je naravno kuvar preko paža obezbedio od lovačke sirotinje). Zatim namirnice : Žvaka za (l)ovce. Dovoljan broj gluvih , glupih , lenih dupeuvlakačkih delegata. Malo papira ( u vidu poziva i falsifikata)da bi se razdvojili klimoglavci na dve strane da se slučajno ne zalepe jedni za druge ili ne daj bože ujedine. Potrebno je i par LoSoSa alavaca kojih ima više nego na Aljaski u vreme parenja. Polako se na tihoj vatri zakuvava, dodavanjem povremeno svežih začina ( revizorskih izveštaja i isturanjem prljavog veša). Natenane se navlače kojekakve umišljene Tesle trpaju se i krivolovci pripravnici (onako filuju ko sarma ili silovana paprika) Sve se to lepo snima na TV da bi se što više istrčavali sa glupostima. Ko tu prednjači ne znam ali u toj trci mi se čini da svi trče unatrag. Ima tu i starih paž tiganja koji su odavno za rashod, ali će poslužiti još jednom pre bacanja. Desert u vidu sudskog epiloga će biti uskoro poslužen. Konobar sve to lepo raznosi bilo po televizijama , skupštinama ili strankama , preskačući (l)ovce.
Epilog: Svi će gromoglasno tapšati uz ovacije glavnom kuvaru jer bože moj samo glavni može biti zaslužan za uspešno zakuvavanje. Skuvano jelo na kraju je bačeno ,a glavni kuvar se pojavljuje kao veliki ujedinitelj , objavljuje novi recept , staje na čelo Lososa i produžava sebi bajku od života na (po novom statutu) doživotno. Namirnice kao što su LoSoSi alavci , krpeljski LoSoVI , konobari , paževi , nisu više bitni , postadoše kuhinjski otpad i naravno biće bačeni , neki u kantu a neki u prdekanu.
Lala kaže: Skraćeno, trenutna situacija je sledeća: imamo jedan LSS, i jedan pečat LSS, sa dva čoveka koji tvrde da su predsednici, dva čoveka koji tvrde da su zamenici, dva različita UO LSS, dva NO LSS, dve skupštine, podeljeno članstvo i SAMO JEDNU ZGRADU I IMOVINU! Čini mi se da će se ovo poslednje (imovina) pokazati kao lajt motiv celog ovog cirkusa.
Imamo i pasivne Lovce i Lovačka udruženja, koja su NEOBAVEŠTENA; NEZAINTERESOVANA I NEORGANIZOVANA. Zar nije trebalo održati vanredne skupštine u svim LU , pa DELEGATIMA dati instrukcije kako da postupe na Skupštini LSS i na koju da odu!!!! Ubeđen sam da Ogromna većina Lovaca (čitaj ovce za šišanje zato što o vi KRPELJI žive od njihovih para) i ne zna šta se dešava i nemaju i nisu imali priliku da iznesu svoja mišljenja.
LOVCI SRBIJE PROBUDITE SE NE PLAĆAJTE ČLANARINU LSV I LSS DOK SE SITUACIJA NE REŠI!!!!!!
Sve mi se čini da i jedna i druga "struja" u LSS ima isti motiv, ovo što se prekjuče dešavalo je po meni samo "mućenje vode" da zamute još više pa dok se lovci opasulje oni dođoše do svojih ciljeva bez ikakvih poteškoća.
Voleo bih da nisam u pravu ali mi sve ovo liči na jednu dobro osmišljenu mutljavinu sadašnjih čelnika LSS, pa dok se lovci(oni koji hoće) pitaju koja je skupština bila legitimna i koje će odluke biti ne/važeće pa da li je imalo kvoruma na jednoj ili drugoj skupštini, oni će raditi "svoj" posao i ostvarivati svoje ciljeve. Na kraju će svakome od njih pripasti deo kolača koji prave a šta će ostati lovcima, pa koga je za to briga.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Сама чињеница да је ову, или било коју другу, "Скупштину" организовао Управни одбор говори довољно о њеној незаконитости.
Скупштину је отворио Шормаз (којег ја због признања о криволову) више нећу ословљавати ни преЦеником, чак је нешто стављао на гласање, а ТО ЈЕ СВЕ У НАДЛЕЖНОСТИ ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ.
И фалсификовање позива је по мени евидентно, јер је ПРЕЦЕДНИК СКУПШТИНЕ јасно изјавио да он није заказао Скупштину у старом здању Народне скупштине.
Уколико неко поднесе тужбу ради УТВРЂИВАЊА НЕЗАКОНИТОСТИ ТЕ СКУПШТИНЕ И УТВРЂИВАЊА НИШТАВОСТИ СВИХ ОДЛУКА ДОНЕТИХ НА ИСТОЈ, сигуран сам да ће Суд веома брзо донети законити Пресуду.
Једино што бих ја поднео и тужбе против свих "делегата" који су једногласно аминовали одлуке за које су морали знати да су незаконите.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sama činjenica da su "delegati" otišli na tu nezakonito sazvanu skupštinu govori koliko oni sami znaju šta i kako rade, to su oni kojima predsednikovo tapšanje po ramenu znači sve i sva, ti isti su bili i uz ZdrPa sad uz Šormaza sutra ko zna (ako će uopšte imati i ko da ih tapše po ramenu).
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Kolege da li su zakonite odluke ili ne ja lično bih prihvatio donesene odluke sa obe skupštine ( osim nakaradnog statuta koji nije prošao javnu raspravu) jer bi to bio jedini spas za lovstvo. Razmislite o tome!
Ja sam sigurno poslednji član na ovom forumu (obzirom da je moj drug Djoša trenutno zauzet oko svojih pčela koje je odvezo čak do Kikinde, kako bi bar malo smanjio troškove šećera, jer bagrem ove godine nije rodio) koji treba nešto da komentariše na ovoj temi, obzirom da sam još davne 2010. godine, aktivno učestvovao („zli jezici“ kažu, prednjačio) u širenju svesti među lovcima opštine Vlasotince u štetnost pripadnosti ovakvom LSS, gde su plate i primanja pojedinih radnika stručne službe bile za 50% većе nego plate i primanja predsednika RS, premijera i svih ministara u Vladi RS.
Pisao sam svašta o LSS na ovoj temi ali niko bre da me argumentovano ubedi da sam/smo pogrešili i niko da se ugleda na nas??? Stvarno ne razumem?
I šta će sada biti??? Na jednoj strani sednica REDOVNE skupštine zakazane po statutu ali bez kvoruma za rad a na drugoj neformalni skup sa kvorumom, čije odluke moj brat Sremac75 može da razbije sa samo dve rečenice. Prva, „Dobar dan sudijo“ a druga „Doviđenja sudijo, do konačne odluke iz Strazbura“???
Zašto to rade? Iako je to više pitanje za psihijatra, što ja nisam ali bih dao pravu terapiju kada bih nešto znao o pobudama i motivima zbog kojih to čine???
Zašto to čini Dragan Šormaz??? Očigledno je da se radi o čoveku koji je lovom počeo da se bavi pre četiri godine. Verovatno je i pre toga bez puške išao u lov sa svojim drugarima, radi učešća u njegovom najlepšem delu- druženju pre, za vreme i posle doručka a naročito druženju pre, za vreme i posle ručka, kada su se rezumirali rezultati. Verujem i da je prvog zeca odstrelio u takvom lovu, noseći ranac nekom drugaru i da je prvo „krštenje“ dobio odstrelom zeca u takvom lovu. Zašto se prihvatio funkcije predsednika LSS iako je i sam svestan da nema lovačkog kapaciteta za tako nešto??? Zato što je takvu ponudu dobio od onih koji su prekjuče učestvovali na obe sednice skupštine, koji su tada smatrali da treba „zadimiti“ kako bi oni ostali tu gde jeste. Čovek to prihvatio, računajući da je to ipak jedna javna funkcija kojom će koliko toliko biti u medijima a na taj način stalno u vidokrugu onih koji odlučuju o političkim sudbinama takvih političara, tj. da zbog pokazanih rezultata u javnom životu, bude bar 50-ti na onoj listi za poslanike. Legitimno zar ne???
Znam da većina Vas neće podeliti ovo moje razmišljanje, ali u ovom trenutku su mnogo značajniji odgovori na pitanja, šta bre tera Marka Ticu da čini to što čini i kako to da se Beuk nije zasitio svega ovoga a u ovome ga sigurno ima preko 10 godina, a čovek istovremeno u naučnim vodama i svinjogojstvu?
Mada mi se sve čini da ovo dvoje i nisu najveći krivici za ovu lovnu agoniju jer krivca treba tražiti na strani onih koji su imali najveće koristi (materijalne) od ovakvog LSS u prethodnih 20 godina? To se bar da izračunati uvidom u platne spiskove, uvidom u knjigovodstvene kartice službenih dnevnica, autorskih ugovora i privremeno-povremenih poslova.
A da bih mogao da razmišljam na temu kako Vam/Nam se sve ovo dešava zbog nepokretne imovine u Alekse Nenadovića 19-21, možda se treba zapitati čijim sredstvima su se te nepokretnosti gradile i kako se došlo do sadašnjeg prava korišćenja???
Mada i pored svih ovih dešavanja od prekjuče, nikako da shvatim za čega moja braća iz Vojvodine daju onih 1400 godišnje???
Gedžo, ja ću se složiti sa tobom u pogledu Šormaza. Ali se čovek uhvatio u kolo koje očigledno ne može/ne zna da igra. Takođe, ne zaboravi da je to čovek koji je do juče bio u DSS-u, a mi Srbi imamo izraz za takve. Odabrao je da se dokaže u sadašnjoj stranci i da "zavede reda" u jednoj od institucija Srbije, pa ukoliko bi se dobro pokazao ovde to bi mu bila odskočna daska kod čelnih ljudi njegove sadašnje stranke.
Jednom rečiju, pokušava da igra "igru prestola".
Nikada nisam cenio ljude/političare koji menjaju stranke k'o čarape pa se kobajagi zgražavaju dojučerašnjoj politici koju su branili ko zenicu oka svoga.
Kod mene, u mome mestu puno je takvih "preletača" koji su se do juče kleli u jednu politiku a sada je lagano puštaju niz vodu...
Što se Beukovića tiče, pa taj će uvek da bude na "aktuelnoj liniji" i uvek će se kao u ostalom i svi ostali "prišljamčiti" trenutnom pobedniku koji je u vladajućoj garnituri. Bar do sledećih nekih izbora i nekih novih podela karata.
Jer Čerčil je jednom davno rekao: "Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi."
I to je ono što vodi takve ljude. Svoj i isključivo samo svoj interes. Za lovce briga njih. Vi u Vlasotincu ste to shvatili na vreme, ali mene brinu ostala LU koja slepo slušaju, trudeći se da uvek ostanu na "aktuelnoj liniji".
Čerčil je rekao i sledeće: "Najviše se laže u ljubavi, lovu i u predizbornoj kampanji.."
A lov i "lov" i predizborne kampanje su kod nas uvek u modi i uvek u jeku.
Kad pogledam ove dve Skupštine, sve više delim mišljenje sa kolegom Mrwom da ovaj i ovakav LSS, kao i ovakvi savezi nikome ne trebaju i treba ih pod hitno rasformirati.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Mogu samo da nam zavide!
A ko sedi između -a i pazinskog purana. Ko?????
Pa preCednik lu Krćedin.
(na šerpicu je ceć vezana žica )
Da se zna ko je 16. marta 2012 godine gosn.IMRIKU ŠABI podPreCedniku CIC-e poklonio zlatnog Evstatiju za ulazak LSV u CICu
(imamo i lep videozapis "Mi okom Premil skokom -do silosa")
Ako neko baš želi da čuje neka me zovne O64..........
Baš čudno da i premijer nije skokno,makar na drugo poluvreme.
Samo da upozna "jurišnike"
Titel je znači "ipak pao"
UO LU Krčedin je "dao" ovlašćenje svom preCedniku gde da ide.
Kad pogledam ove dve Skupštine, sve više delim mišljenje sa kolegom Mrwom da ovaj i ovakav LSS, kao i ovakvi savezi nikome ne trebaju i treba ih pod hitno rasformirati.
Ficho, Mrwo šta bi se u tom slučaju desilo sa imovinom Saveza, onom koja je stečena, izgrađena lovačkim parama, mislim da to priželjkuju i čelnici saveza malo im što su uzimali milione u dinarima sad hoće da uzmu milione al' u stranoj valuti.
P.S.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?