Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Polaganje lovačkog ispita

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Polaganje lovačkog ispita
ssekir75
 zašto bi neko morao da bude lovac da bi posedovao lovačko oružje? eto, npr, ja oću da gadjam trap a ne da idem u lov. zašto bi ja morao da budem lovac, tj da polažem lovački ispit? obuka u rukovanju oružjem je sasvim dovoljna. da ne pričam da ima ljudi koji su postali lovci jer im je u ovoj us***oj državi to jedini način da nose i koriste oružje koje toliko vole.

a onda, šta ako ja uplatim članarinu, položim lovački ispit, i na kraju mi policija ne odobri nabavku? što sam bacao pare i na jedno i na drugo i na treće? ovo sad je ok i tako treba ida ostane.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

nidzamotocross
 ^ potpuno se slazem. Posedovanje oruzja nema veze sa polaganjem lovackog ispita. A takodje nema ni onog pripravnickog staza. Ja sam ga zavrsio ali iz dobre volje, nisam morao.

Da bi se izaslo na lovacki ispit potrebna je licna karta, uplata i potvrda o zavrsenoj obuci u rukovanju oruzjem. A da bi se dobila lovna karta, potreban je oruzni list i oruzje na svoje ime. A da bi se dobila nabavna dozvola za oruzje nije potreban lovacki ispit. Zasto bi neko ko puca trap morao da ga polaze, upravo.

Bar sam ja ove godine tako..
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

ssekir75
 lovna karta je nešto drugo. tu već treba oružje na svoje ime.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

SashaM
 Zakoni se menjaju ali ih niko ne čita...ccc...Sad Ovo je možda najizraženije kod upravnih odbora lovačkih udruženja. Na polaganju je bilo nekoliko ljudi koji su završili pripravnički i bili u ubeđenju da bez toga ne mogu na polaganje jer ih naravno njihovi mentori nisu na vreme obavestili o tome. Toliko o tome.
Samo polaganje - nije teško ali nije baš ni lako.
Inače moram da pohvalim Aleksandra Ćeranića iz LSS koji je stvarno ekstra lik...dugo nisam naleteo na čoveka tako vedrog duha.

nidzamotocross
 Upravo sam ja ostao neobavesten sto se tice pripravnickog staza. Tek kada sam bio na pola staza, rekli su mi da ne moram i to ovde na forumu. Ali nisam hteo da prekidam a i dobro mi je dosla godina prikupljanja materijala, razgovor sa starijima, ucestvovanje u akcijama, itd. Ja sam se sa Ceranicem tog dana ispricao za medalju. Ostavio je na mene dobar utisak. Smile

SashaM
 Imao položen lovački ispit ili nemao kao početnik ja ću sigurno biti pripravnik, ne jednu već ko zna koliko godina. Iskreno se nadam da ću uz starije kolege dosta toga naučiti...

nidzamotocross
 Posle polaganja lovackog ispita, nemas vise zvanje pripravnika. E sad mozes ti da nastavis sa tim sto si radio tokom pripravnistva, niko ne moze da te natera da uzmes pusku i lovis. Smile

ssekir75
 nidzo, jel ti to mislis ozbiljno??? Hmmm aj majke ti da vidim toga ko ce da polozi lovacki ispit i da ima pusku a da ne ide u lov. ma koliko je pripravnika dok je to jos postojalo "samo na 10 minuta" noslilo tudje puske, pa jos kad mozes da ne budes pravi lovac. idi begaj. ono, istina, niko ne moze da te natera, ali ja za takve nisam cuo.

nidzamotocross
 Najozbiljnije. Cuo ne cuo, po teoriji postoje. Sta je u praksi u to ne ulazim.

ssekir75
 pa sto bi onda polagao lovacki ispit, placao clanarinu i td... niko ne moze da ti zabrani da se sam skitas po terenu bez oruzja. nosis dvogled i fotoaparat, pa ako oces mozes i hraniliste da napravis da bi lakse fotografisao zivotinje. za to ti nikakav ispit ili dozvola ne treba Confused

nidzamotocross
 Kazem - ko, kako i sta zeli ne znam. Ali svako moze da placa clanarinu i bez da ima oruzje. Zakon to dozvoljava.

ssekir75
 gresis. zakon to ne zabranjuje. to ne znaci da dozvoljava. moze se podzakonskim aktom urediti da se zabrani. no nebitno, odosmo u Van teme pa ce posle da bude Admin PowerFIK

nidzamotocross
 Covek moze da ima polozen lovacki ispit, da placa clanarinu a da nema oruzje i ide tako goloruk sa ostalima. Zabranjeno? Nije.

A sad sto je to van pameti i sto to niko naravno nece da radi, to su druge price, price van zakona.

davorcalic
 kako god bilo ja reko ,,ili je svugde drugačije,,.. to da moraš imati oružni list da bi dobio lovnu kartu je ok...ali polagati lov.ispit a da moraš imati oružni list baš i nisam siguran...a što se tiče pripravničkog staža ja sam ,, za ,,...jer po mom mišljenju prvo treba da vidi kako se nosi puška tj. da nemlatara sa njom (i još mnooooogo toga pre nego je uzme u ruke )...pa nisu svi lepi i pametni tj.ozbiljni bar kad je oružije u pitanju....
Žena mi Makedonka....ena Shock

ssekir75
 za to postoji obuka za rukovanje oružjem. to "mlataranje" nema veze sa lovačkim ispitom

ssekir75

nidzamotocross kaže:
Covek moze da ima polozen lovacki ispit, da placa clanarinu a da nema oruzje i ide tako goloruk sa ostalima. Zabranjeno? Nije.

A sad sto je to van pameti i sto to niko naravno nece da radi, to su druge price, price van zakona.

naravno da nije zabranjeno, mada mi nikad neko takav ne bi bio jasanConfused

nidzamotocross
 Pa to stoji, ni meni ne bi bio. Ko je lud to da radi..
Ali to se moze u teoriji. ;)

davorcalic

ssekir75 kaže:
za to postoji obuka za rukovanje oružjem. to "mlataranje" nema veze sa lovačkim ispitom

sa ispitom nema al sa pripravničkim stažom ima...tako sam i napisao... to mlataranje puškom nemože da se spreči u dva dana sedenja (po par sati) i slušanja predavača o bezbednosti...praksa je ipak delotvornija ...misliš da su svi...al baš svi posle obuke spsobni da bezbedno nose napunjenu pušku...pa koliko iskusnih lovaca nepoštuje pravila o bezbednosti a ne mladi i neiskusni...ma pripravnicki staž je prava stvar baš zbog tih stvari...

ssekir75

davorcalic kaže:
pa koliko iskusnih lovaca nepoštuje pravila o bezbednosti a ne mladi i neiskusni...

opet veze nema. aman ljudi odvojte babe od zaba!Shock

davorcalic
 ssekir naravno da si u pravu...al i ja sam...moje lično mišljenje je ipak da se pripravniku prvo ukaže na to kako da nosi pušku bezbedno nego bilo šta drugo pa otud ja navalio na to...neće mene ubiti ni to kako se pravi čeka ni hranilište ni poilište...prvo to da nauče, jersutra kad uzme pušku da zna i da misli malo glavom, pa posle sve drugo..ionako nema više pripravničkog(neko napisa ranije)...Sad

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,615,301 posete www.srbijalov.com