Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na srndaća

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na srndaća
Jank

slavko75 kaže:
E pa toje da sto manje mesa ostetis xaxaxaxBravo 2

Sigurna ruka, verujem i dobra optika, ma majstor si Slavko za visoku divljač.....još jednom čestitam....B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

saja rudnik
 Sad mi je krivo sto nemam sliku,ali prosle godine u maju,drugi izlazak na srndaca,potez Vis,izmedju sela Donja i Gornja Crnuca a u podnozju Rudnika odstrelim kao srndaca,po proceni lovocuvara cist skart,dvogodac,jedan veci rog od drugog i slicno.A najcudnija stvar je u tome sto je bio hermafrodit.To kako kazu stariji lovci se nikada nije desilo kod nas,i lovocuvar nije mogao da veruje.Pitao sam i veterinara da li to meso sme da se jede,a on mi kaze dogadja se kod koza,ovaca pa sto ne bi i kod srnece divljaci...Sad sta se tu dogadjalo pitaj boga.Dal je posledica bombardovanja ili prosto ukrstanje medju srodnicima...

Sniper Hunter
 Cestitke na ulovu!

petar
 Sajo, to se jednostavno dogadja prirodno, svugde, ne samo kod nas, a u okolini Subotice, mislim, je odstreljena srna koja je imala rogove u zlatnoj medalji, priroda je cudo...B)
Just like old times!

saja rudnik
 Sad mi je malo lakse,posto sam uvideo da se dogadja tako nesto svugde a ne samo kod mene.Iskreno u prvom trenutku sam se bio i uplasio,sve mislim nemoguce srna sa rogovima,ode oruzje,nema lova...nije svejedno...Sad vidim da je sve i svasta moguce,ali sta je tu je....Zivot ide dalje i nova sezona zdravlja boze pred nama...Dobar Pogled svima,a na srndaca sledece godine u maju...

darkon
 Nije cesta pojava,ali se povremeno i priroda poigra.
Sto se tice oruzja,pa nisi ti mogao da vidis sta ima izmedju nogu,tako da je odstrel opravdan.
Cestitke na odstrelu,posto ulov nije bas uobicajan.B)

petar
 Od mnogih iskusnih lovaca sam cuo da je dobro odstreliti takvu srnu, sa rogovima, jeste da se priroda poigra, ali ta jedinka je nezdrava i treba je izvaditi iz lovista...B)
Just like old times!

darkon
 Pa naravno da je treba izvaditi iz lovista.

Vulpes
 Pre neki dan sam isao sa drugom na planinu da dovede on svoje ovce jer su gore na ispasi,i tako kad smo isli prema gore naisli smo na mrtvog srndaca ali sto je bilo zanimljivo imao je 2 rupe na vratu.Cudno da je lovokradica odstrelio sigurno bi ponio odstrel ali ne izgleda na ugriz bilo kojeg predatora koji lovi srndaca...Da li je neko imao slicno iskustvo??
Dobar pogled.

Lala
 Awp, možda je gadjan sa PP, neki idiot ga sastavio sa tom municijom, pa srndać otišao i skot ga nije našao. Mislim da je to jedino objašnjenje za dve rupe na vratu!
Crko dabogda onaj koji to uradio, nanu li mu naninu lopovsku!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 Mozda Vampir Frown $aAaSmeko MUAAAAHHHHHHAAAAAHHHHHAAAAA!!!!

darkon
 Ja takvo iskustvo nemam.A ako je rana od vatrenog oruzja i ako ga je odstrelio krivolovac,a tom prilikom mislio da je primecen,on bi ga ostavio bez razmisljanja.Za te ljude,bitno je samo meso,a jedan srndac manje vise,za njih nista ne predstavlja.SadAngry

darkon

Sniper Hunter kaže:
Mozda Vampir Frown $aAaSmeko MUAAAAHHHHHHAAAAAHHHHHAAAAA!!!!

E toga se nisam setio.
Japisem,o tamo nekim krivolovcima,a evo pravog objasnjenja.Smeko

Sniper Hunter
 SmekoFrownB)Grin

Lala

darkon kaže:
Ja takvo iskustvo nemam.A ako je rana od vatrenog oruzja i ako ga je odstrelio krivolovac,a tom prilikom mislio da je primecen,on bi ga ostavio bez razmisljanja.Za te ljude,bitno je samo meso,a jedan srndac manje vise,za njih nista ne predstavlja.SadAngry

Ma još kako se dešava da posle lošeg pogotka srndać ode, i ugine. Skot koji ga je upucao sa PP, ga nije našao, ili ga nije uopšte ni tražio.
Pravi lovac traži divljač, dok je ne nadje, a srneću divljač puca samo sa predvidjenom municijom! Mogu da se kladim da je upotrebljen PP, u ovom slučaju o kojem govoriš!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

saja rudnik
 Nisam siguran ali kod nas na Rudniku bilo je dosta napada na ovce ove godine,gde im je popijena krv a ove nisu pipnute.Srndaca nismo nalazili tako ubijene ali ovce jesmo.Sad dal je sakal,vuk,ili PP nezna...ali znam samo da se tome treba stati ukraj..Ako su lovokradice(a bice ih sve vise kad novi zakon stupi na scenu)teko nama.Sa predatorima znamo,ali sa svojim dojucerasnjim kolegama lovcima....bice TESKO..ako se vise i mogu nazvati lovcima...Tesko nama ali najteze ce biti divljaci u to sam siguran..

darkon
 Nije nemoguce da je pp,ali opet pogodak u vrat,jos dve rane.Cisto sumnjam da bi mogao da ode.Bilo kako bilo,steta za loviste.
Awp ,kakav je bio srndac?

AcaNik
 znaci bez glogovog kolca vise ni u lov$aAa

Vulpes
 Lalo mislim da si u pravu, a siguran sam da je lovokradica jer ovo nije prvi put.Steta bio je to mladi srndac ... 
Dobar pogled.

saja rudnik
 Mi smo se u podruznici dogovorili pre jedno 4.god da necemo tolerisati lovokradju uopste pa ni na srnecu divljac.Nemogu sto posto biti siguran da je nema ali evidentno je da smo sa srnecom divljaci u ekspanziji i to samo takvoj.Nedaj boze da te vidi neko od lovaca a i od seljaka da si dosao u krivolov i to jos na njegovu livadu ili sumu...Ocas posla je tu milicija a onda tesko tebi..Tako je bilo do sada ali od Nove Godine videcemo...Doduse glogov kolac jos nisam poceo da nosim..ha..ha ali baba mi uvek stavlja beli luk po dzepovima pre lova..ha..ha..Nekad taj beli luk dobro dodje uz dorucak negde u planini...ha...ha..

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Galerija abnormalnih srndaća GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 86 13.02.2017. 20:42
Rast, razvoj i deformacije parogova srndaća STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 12.05.2014. 18:46
Lov srndaća vabljenjem LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 13 31.10.2013. 12:50
OSPORAVANJE SA ILI BEZ ARGUMENATA TROFEJA SRNDAĆA ODSTRELJENOG U SRPSKOM KRSTURU 2009. GODINE STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 18 07.10.2011. 21:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,780,343 posete www.srbijalov.com