Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačka komora

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačka komora
chaki
 Grupni lov nije zabranjen. Prvo su ga u stvari zabranili a onda su ga ppustili. Ja mislio zbog pritiska lovaca a ono zbog grupnog lova funkcionera hehehehe
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Sremac75
 Ne Chaki.
Prvo su ga pustili, pa su ga zabranili, a sada izgleda opet pustili!
Stari
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Primećujete li da se niko, ama baš niko, ni iz ministarstva, ni iz saveza, ne oglašava nigde? Svi se utišali! Šta se dešava?
Ne mogu da dodjem ni do koga od ljudi koji su ranije bili spremni da kažu novosti.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

chaki
 izgleda da mnogo informacija curi tj malo smo i mi svi preterali sa informacijama kojima raspolazemo. E sad ce sve manje biti takvih podataka a vs evise rada na tiho i ispod zite jer ce i oni mnogo manje stvari iznositi tj prepricavati jedan drugome iz straha da se ne saznaju stvari pre vremena.

nikako da saznam jel lov danas bio uspesan ili nije 
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Jank
 Je""m ti i komoru i komordžije i statut i izvršni odbor i unutrašnju samokontrolu i etički kodeks i sve po spisku ....što ih jednom ne ukinu....da nas više ne boli glava...ha ha ha...Sad
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Sremac75
 Da ne zaboravimo!

Sremac75 kaže:

Statut Komore je i neustavan!
Lično najstrašnije od svega mi je to što ceo Statut, u svim svojim odredbama, spominje pokrajinski organ i Autonomnu pokrajinu U JEDNINI.
ZAR SRBIJA NEMA DVE AUTONOMNE POKRAJINE?

OD KADA JE SAMO VOJVODINA POKRAJINA U SRBIJI?
I nemojte misliti da je to greška u kucanju!
Pa znamo već koliko je članova delegirano sa Kosova i Metohije!
NIJEDAN!
Da li je Komora je prva institucija/udruženje/organizacija, šta god, u Srbiji koja je priznala da Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija više ne postoji, da nije u sastavu R. Srbije?

Ljudi moji, braćo, drugovi lovci, pa zar mi da budemo najveći izdajnici u Srbiji?????

Ugrožavanje nezavisnosti

Član 305
Ko na protivustavan način pokuša da dovede Srbiju u položaj potčinjenosti ili zavisnosti prema nekoj drugoj državi,
kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina.

Priznavanje kapitulacije ili okupacije

Član 306
Građanin Srbije koji potpiše ili prizna kapitulaciju ili prihvati ili prizna okupaciju Srbije ili pojedinog njenog dela,
kazniće se zatvorom najmanje deset godina.

Ugrožavanje teritorijalne celine

Član 307
(1) Ko silom ili na drugi protivustavan način pokuša da otcepi neki deo teritorije Srbije ili da deo te teritorije pripoji drugoj državi,
kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Kršenje Ustava je krupna stvar, i daleko bi nas odvelo razmišljanje na tu temu. A sigurno bi nas odvelo na teren politike, od čega meni pripadne muka, i neću da se upuštam u tu priču. Imam svoje mišljenje, ali politici nije mesto na lovačkom portalu.
Dovoljno je i to što je Statut Komore predvideo da se ona organizuje kao udruženje gradjana, po Zakonu o udruženjima, a sa druge strane Zakon o divljači i lovstvu predvidja OBAVEZU učlanjenja lovnih radnika, upravnika lovišta i lovočuvara. Ovde se očito radi o koliziji dva zakona: ako radiš po jednom zakonu, kršiš drugi zakon. Kako god okreneš, ne valja, protivzakonito je!
NE POSTOJI OBAVEZA ČLANSTVA U UDRUŽENJU GRADJANA!!! Pročitajte zakon o udruženjima, i definiciju udruženja gradjana, videćete.
Takodje, ne postoji nigde predvidjeno, da neko udruženje gradjana radi poslove od javnog značaja, ili da vrši selekciju ko može, a ko ne može da radi neke stručne poslove! Mislim na licenciranje. Ispada da Komora, kao udruženje gradjana, ima PRAVO da nekom odobri, a drugom da uskrati pravo da se bavi nekim poslom (izrada planskih dokumenata, poslovi upravljanja lovištem, poslovi lovočuvara), i da državni organi postupaju u skladu sa tim.
Da li na ovaj način Komora ima mogućnost da utiče na nečije ustavno pravo na rad? Ako sam ja npr. upravnik nekog lovišta, i neću da budem član udruženja gradjana, kao dobrovoljne organizacije, i neću/ne mogu da platim članarinu tom udruženju, onda ostajem bez posla?!?! To ne pije vodu! Pravnici su ovde zamesili gustu kašu...
Komora po mom mišljenju, nije registrovana zakonski, a kako će se izvući nadležni iz ove zavrzlame, nemam pojma.

bela
 ja tek sad moram da nađem neku srednju školu da završim za šumara i kasnije lovočuvara jel zna neko tako nešto u ovoj našoj srbiji a ''da nije mućka''

vižlan i terier

boro

bela kaže:
ja tek sad moram da nađem neku srednju školu da završim za šumara i kasnije lovočuvara jel zna neko tako nešto u ovoj našoj srbiji a ''da nije mućka''

Srednja šumarska u Kraljevu, ili još bolje, s obzirom odakle si, Sremska Mitrovica.
Pozdrav.

bela
 da hvala
samo dali može i vanredno

vižlan i terier

Lala

bela kaže:
da hvala
samo dali može i vanredno

Naravno da može, Bela! Dobro bi bilo kada bi ti to završio.

bela
 samo da znam gde ga ima i da krenem što pre to bolje
vižlan i terier

Limun
 Bela dodjes do mene u goste lepo se druzimoiveliRotiljGladanpa lepo odemo do jednog mog drugara koji jr skoro zavrsio posao u Kraljevu, on ti sve objasni,a mozemo da odemo i do Kraljeva nije daleko.Cao poljubac
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Lala
 Ovo je lep gest, svaka čast, Limun, solidarnost na delu!

bela
 važi limune. hvala na pozvu. čujemo se ovih dana B)
vižlan i terier

slavaplana
 Liune ti rece ROSTILJ????

Limun
 Slavo i rostilj i iveli i da popravimo malo utiske iz SS
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

charuga
 vreme je da se i mi lovci organizujemo i osnujemo sindikat,komoru,udruzenje gradjana,nevladinu organizaciju...naime,za vecinu nas lov je hobi,ali u stvari to je veeeliki biznis.biznis u kojem samo mi lovci placamo a strucnjaci i drzava imaju korist.od drzave i ne mozemo da ocekujemo puno.ona je "poslodavac" .ali LSS.sta imamo od LSS[kao glavnog],dozvolu da pucamo?i sta jos,divljac?ko brine o toj divljaci vise od nas lovaca?sta su pametno uradili u zadnjih 10-20 godina za tu divljac?
mi smo potrosaci,kupci.donet je nov zakon o zastiti potrosaca.kupac ili potrosac je sad zasticen kao beli medved.taj zakon jos nije zaziveo u srbiji u tolikoj meri ali kolege koje zive u inostranstvu nam mogu reci vise o tome..
mislim da je vreme da se oglasimo,da stanemo na put tim kulacima i da preuzmemo stvar u svoje ruke.imamo snage,gro lovaca je nezadovoljna i treba traziti partnera u drzavnoj upravi[min.poljoprivrede] za dalji put srpskog lovstva.ovo ne vodi nicemu.ne resavaju probleme,vec traze mogucnost da nastave da vladaju..
..............

Sremac75
 Pa valda i neko i Ministarstva čita ovo, brate Charuga?
Dajemo im uputstva, pa neka rade!
Ako im treba pomoć, neka je traže!
Verovatno su do sada skontali da lovci i LS nisu isto, i da ako hoće nešto da urade u cilju poboljšanja stanja u lovstvu, moraju da pitaju i lovce a ne samo LS.

Ja ne znam da li je državi neko, nekada pomogao u uređivanju neke materije, kao što im mi lovci pomažemo oko lovstva.

A nas ako se sete, sete se,....ako se ne sete, nikom ništa...to je bila naša dužnost! 
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Sremac, mislim da smo u ovoj priči oko komore stvarno odradili posao pošteno. Jesmo kritikovali nemilice, ali smo i nudili neka rešenja za nastalu papazjaniju.
Ono što meni zaista bode oči, to je non-stop tenzija izmedju ministarstva i saveza, i tu vidim glavni uzrok nevolja. Prosto ne mogu da shvatim, da ozbiljni ljudi koji fakat znaju mnogo o lovstvu, nisu u stanju da sednu zajedno i da naprave sistem koji može da funkcioniše na dobrobit lovaca i lovstva, a za korist države. Sve se svodi na sukobe, osporavanja, zakulisne radnje, dopisivanja, dokazivanja 'čiji je veći' ... ego, na borbu ko će da upravlja kolačem zvanim 'lova u lovu', na isticanje svoje moći ili svog uticaja ili svojih veza i vezica...
Majke mi, mene sve ovo podseća na klince kad se kočopere jedan pred drugim, pa samo još čekam da dodje glavni baja u kvartu i da ih razjuri. Kad već ne mogu da prestanu sa tim.

Ako smo pomogli na bilo koji način, drago mi je.

Još jedna stvar, koja nekako izmiče našoj pažnji, a potencijalno je vrlo uticajna: Javna preduzeća. Tema o JP u lovstvu stoji otvorena, ali slabo živi. JP su zatvorena, nema informacija o tome kako se tamo radi i gazduje, a predsednik komore je iz JP...
JP u ovoj priči predstavlja treću stranu, koja nije toliko exponirana.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1790 29.06.2025. 11:38
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
Obaveštenje korisnicima lovišta
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,132,740 posete www.srbijalov.com