Sad bi drzava mogla da demostrira svoju pravnu stranu i jednostavno "preuzme"LSS i dovede na nivo reprezentativnosti od dvoje-troje ljudi od struke,pred svetom i pred kamerama a uz 1000 dindzi za LK jos 300-400 pride za glasilo i jos po neku administrativnu manipulaciju bez ikakvih dodatnih troskova a na LU bi se prenela dodatna ovlascenja za samostalnije odlucivanje i profesionalniji,konkretniji rad zarad decentralizacije kojom su svima puna usta i to je to.
Uprosceno cista trzisna ekonomija bez ikakve halabuke i guzve pa ko kako radi tolko ce i da lovi ovde navodim kao primer meni najblize LU iz Vlasotinca koji su po mom misljenju ovo vec tiho i na mala vrata uveli kao veoma odrzivu praksu nadam se i uspesnu u narednom periodu
E sad kolko pametnih glava ima medju silnim sivim "doktorima"nase elite koja vodi drzavu ............
U prostorijama LSS u Bgdu 21.07.2014.g. Su prisustvovali: Zapošljeni u LSS-u, Predsednik NO LSS Pero Škobić, Novoizabrani predsednik LSS Dr Sinđelić Dragan, Zamenik predsednika LSS Boban Lazić i Sekretar LSS Dipl ing šumarstva Svetislav Tatović kad je Predsednik skupštine LSS-a Marko Tica obavestio Gdin-a Dragana Šormaza da je Skupština LSS na redovnom zasedanju 19.07.2014.g. donela odluku da je njega i Zamenika predsednika kao i članove UO LSS razrešila dužnosti i da su izabrani druga lica u te organe. Da je njegova obaveza da izvrši primopredaju kao i da preda ključeve, pečate i ostale pokretne stvari LSS koje su u njegovom posedu. Stavljeno mu je do znanja da ne može da raspolaže imovinom LSS i da mu se izričito stavlja zabrana raspolaganjem novčanih sredstava LSS-a. G-din Dragan Šormaz se svemu tome protivio govorći kako su Marko i Škobić smenjeni. Takođe je izjavio da primopredaju neće izvršiti dok ne vidi rešenje iz APR-a. Takođe je požurio da što pre preda njegov statut na registraciju u APR i mimo toga što je skupštinu koju je on sazvao suprotno statuta i Zakonu održana, smatra da je ta skupština legitimna a ova koja ga je izabrala i opozvala ne legitimna.
Takođe istog dana je počeo sa useljavanjem prijatelja i pomagača na donošenju i usvajanju njegovog statuta u prostorije LSS koji su radili ubrzano predpostavlja se na štimanju i doteravanju njihovog statuta i zapisnika sa privatne sednice G-dina Šormaza i Pažina a o trošku LSS-a. I na kraju dana svi cilindri na bravama ulaza u LSS zamenjeni od strane Šormaza jer po njemu on je još uvek Zakonski zastupnik i ja nedam vlast nikome pa makar to bila i skupština LSS-a ja sam po položaju iznad svih organa i tela skupštine.
- radi utvrđivanja da je Skupština održana u staroj Narodnoj skupštini Srbije nezakonita
- radi utvrđivanja da su sve odluke donete na toj skupštini ništave, ili nezakonite
- radi donošenja privremene mere zabrane Šormazu da raspolaže novčanim sredstvima na računu LSS-a, i da novoizabranom predswedniku preda kqučeve od poslovnih prostorija LSS-a.
Posle tužba privrednom sudu :
-radu utvrđivanja ništavosti upisa promene podataka kod APR Beograd za LSS koje su izvršene na osnovu Odluka koje su predme poništaja pred Osnovnim sudom.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Kad pogledam ove dve Skupštine, sve više delim mišljenje sa kolegom Mrwom da ovaj i ovakav LSS, kao i ovakvi savezi nikome ne trebaju i treba ih pod hitno rasformirati.
Ficho, Mrwo šta bi se u tom slučaju desilo sa imovinom Saveza, onom koja je stečena, izgrađena lovačkim parama, mislim da to priželjkuju i čelnici saveza malo im što su uzimali milione u dinarima sad hoće da uzmu milione al' u stranoj valuti.
To bi se dalo resiti,neka privremeno pripadne drzavi jer lovci ionako od te imovine nemaju ama bas nista.Neka se napravi neki ugovor da lovci Srbije daju svoju imovinu na koriscenje drzavi,jer ostane li u sapama ovih hohstaplera zavrsice kao i divljac,odnosno MIGRIRACE.Pa neka se lepo banda sastaje kod svojih kuca i o svom trosku jer meni je licno pun qr.c da na svojoj grbaci pored gomile drzavnih funkcionera,stranackih mastiljara,revizora,supervizora,kurte i murte nosim teret njihovih(citaj lovnih neradnika)bahanalija,kafenisanja,presipanja iz supljeg u prazno itd.
Bolje je resenje da tu nesretnu zgradu pogodi kometa nego da trpi smrad koji se toliko u njoj zalegao da mislim da ga ni ta kometa nebi u potpunosti neutralisala.
Gamad sa obe skupstine u potpunosti iskljuciti iz svih desavanja vezanih za lov i to jednoglasno(majke im ga jednoglasne) pa sa nekim novim ljudima pokusati spasti sta se spasti da.
U protivnom,iduci teorijom da biramo manje od dva ili tri zla,moze se desiti da...Uostalom vidite samo gde nas je to kao drzavu dovelo
- radi utvrđivanja da je Skupština održana u staroj Narodnoj skupštini Srbije nezakonita
- radi utvrđivanja da su sve odluke donete na toj skupštini ništave, ili nezakonite
- radi donošenja privremene mere zabrane Šormazu da raspolaže novčanim sredstvima na računu LSS-a, i da novoizabranom predswedniku preda kqučeve od poslovnih prostorija LSS-a.
-radu utvrđivanja ništavosti upisa promene podataka kod APR Beograd za LSS koje su izvršene na osnovu Odluka koje su predme poništaja pred Osnovnim sudom.
Samo jedno pitanje kolega po cemu je Skupstina na Veterinarskom fakultetu legitimna ,mozda samo zato sto je G Tica zakazao na mestu mimo odluke Upravnog odbora.Koje su oni to tamo imali pravo da donesu odluke sa 59 delegata o cemu pricamo...
Kad pogledam ove dve Skupštine, sve više delim mišljenje sa kolegom Mrwom da ovaj i ovakav LSS, kao i ovakvi savezi nikome ne trebaju i treba ih pod hitno rasformirati.
Ficho, Mrwo šta bi se u tom slučaju desilo sa imovinom Saveza, onom koja je stečena, izgrađena lovačkim parama, mislim da to priželjkuju i čelnici saveza malo im što su uzimali milione u dinarima sad hoće da uzmu milione al' u stranoj valuti.
"U prostorijama LSS u Bgdu 21.07.2014.g. Su prisustvovali: Zapošljeni u LSS-u, Predsednik NO LSS Pero Škobić, Novoizabrani predsednik LSS Dr Sinđelić Dragan, Zamenik predsednika LSS Boban Lazić i Sekretar LSS Dipl ing šumarstva Svetislav Tatović kad je Predsednik skupštine LSS-a Marko Tica obavestio Gdin-a Dragana Šormaza da je Skupština LSS na redovnom zasedanju 19.07.2014.g. donela odluku da je njega i Zamenika predsednika kao i članove UO LSS razrešila dužnosti i da su izabrani druga lica u te organe. Da je njegova obaveza da izvrši primopredaju kao i da preda ključeve, pečate i ostale pokretne stvari LSS koje su u njegovom posedu. Stavljeno mu je do znanja da ne može da raspolaže imovinom LSS i da mu se izričito stavlja zabrana raspolaganjem novčanih sredstava LSS-a. G-din Dragan Šormaz se svemu tome protivio govorći kako su Marko i Škobić smenjeni. Takođe je izjavio da primopredaju neće izvršiti dok ne vidi rešenje iz APR-a. Takođe je požurio da što pre preda njegov statut na registraciju u APR i mimo toga što je skupštinu koju je on sazvao suprotno statuta i Zakonu održana, smatra da je ta skupština legitimna a ova koja ga je izabrala i opozvala ne legitimna.
Takođe istog dana je počeo sa useljavanjem prijatelja i pomagača na donošenju i usvajanju njegovog statuta u prostorije LSS koji su radili ubrzano predpostavlja se na štimanju i doteravanju njihovog statuta i zapisnika sa privatne sednice G-dina Šormaza i Pažina a o trošku LSS-a. I na kraju dana svi cilindri na bravama ulaza u LSS zamenjeni od strane Šormaza jer po njemu on je još uvek Zakonski zastupnik i ja nedam vlast nikome pa makar to bila i skupština LSS-a ja sam po položaju iznad svih organa i tela skupštine."
Zbog svega ovoga što je naveo kolega Lustig.
Problem "Ticine" skupštine je što je bila koliko ja shvatam zakazana po zakonu ali nije imala kvorum, a ove "Šormazove" što nije bila zakazana po zakonu, ali je njoj prisustvovao veći broj LU. Na ovoj drugoj se videlo "bratstvo i jedinstvo" LSS, LSV i LSCS.
Pitanje za ove iz LSV i LSCS: kako to da oni, poštovaoci reda i zakona prisustvuju na skupštini koja je nezakonito zakazana osim ako nije od ranije pao neki "deal" između Šormaza, Pažina i Tomice po principu - ne diraj me, ne diram te.
Idealna prilika za Premijera da preispita ponašanje pojedinaca iz svoje stranke, njihovo zalaganje za poštovanje zakona ove zemlje, pa da onda UBPOK malo prošara po svim savezima jer bi imalo tu što šta da se vidi a Boga mi i privedu neki.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Samo jedno pitanje kolega po cemu je Skupstina na Veterinarskom fakultetu legitimna ,mozda samo zato sto je G Tica zakazao na mestu mimo odluke Upravnog odbora.Koje su oni to tamo imali pravo da donesu odluke sa 59 delegata o cemu pricamo...
Kolega, član 14. Statuta LSS između ostalog kaže:
- Skupštinu Saveza saziva Predsednik po sopstvenoj inicijativi, po odluci Upravnog odbora, Nadzornog odbora ili na zahtev najmanje jedne četvrtine članova Skupštine.
Dakle, Skupštinu saziva Predsednik, a mogućnosti su da to bude:
- po sopstvenoj inicijativi ( nikoga ne pita, samo zakaže )
- na predlog UO
- na predlog NO
- na zahtev najmanje 1/4 članova Skupštine
što znači da postoje 4 načina zakazivanja Skupštine, a on je kao predsednik odlučio da je sazove po sopstvenoj inicijativi, što opet znači da nije morao nikoga da pita niti konsultuje, ali se normalno u tim situacijama konsultuje UO i NO, jer sve su to organi LSS-a.
Po tome je Skupština na Veterinarskom fakultetu legitimno i zakonito (Statutarno) zakazana a ova "Šormazova" je nezakonita jer nigde ne stoji u Statutu da se ona može zakazati od strane Predsednika LSS-a koji je i predsednik UO nego samo na predlog UO, što opet znači da je UO morao da većinom glasova donese odluku o tome i zatraži od opet Predsednika Skupštine LSS-a da je zakaže, ovom prilikom na predlog UO.
Na stranu ona smejurija o šaranju poziva, dopisivanju...što je ozbiljno krivično delo kažnjivo po Kriivčnom zakoniku R. Srbije.
Trebaju li nama takvi čelni ljudi koji "bez hebem ti" prave krivična dela a da ne trepnu?
Ja mislim da ne.
Mada mi se i od ovih "legitimnih" povraća.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Kolega, član 14. Statuta LSS između ostalog kaže:
- Skupštinu Saveza saziva Predsednik po sopstvenoj inicijativi, po odluci Upravnog odbora, Nadzornog odbora ili na zahtev najmanje jedne četvrtine članova Skupštine.
Dakle, Skupštinu saziva Predsednik, a mogućnosti su da to bude:
- po sopstvenoj inicijativi ( nikoga ne pita, samo zakaže )
- na predlog UO
- na predlog NO
- na zahtev najmanje 1/4 članova Skupštine
što znači da postoje 4 načina zakazivanja Skupštine, a on je kao predsednik odlučio da je sazove po sopstvenoj inicijativi, što opet znači da nije morao nikoga da pita niti konsultuje, ali se normalno u tim situacijama konsultuje UO i NO, jer sve su to organi LSS-a.
Po tome je Skupština na Veterinarskom fakultetu legitimno i zakonito (Statutarno) zakazana a ova "Šormazova" je nezakonita jer nigde ne stoji u Statutu da se ona može zakazati od strane Predsednika LSS-a koji je i predsednik UO nego samo na predlog UO, što opet znači da je UO morao da većinom glasova donese odluku o tome i zatraži od opet Predsednika Skupštine LSS-a da je zakaže, ovom prilikom na predlog UO.
Na stranu ona smejurija o šaranju poziva, dopisivanju...što je ozbiljno krivično delo kažnjivo po Kriivčnom zakoniku R. Srbije.
Trebaju li nama takvi čelni ljudi koji "bez hebem ti" prave krivična dela a da ne trepnu?
Ja mislim da ne.
Mada mi se i od ovih "legitimnih" povraća.
Ma kolega slazem se ja ali koji je to kforum za rad od 59 delegata.
Tica bi bio veci smeker da je rekao GOSPODO NEMA KFORUMA NERADIMO DANAS,a ne on tera uz k....
Smatram da njegova Skupstina (sramota ovo samo u Srbiji ima ''moja-tvoja'')nije mogla da donosi nikakve odluke a posteno kao sto si i sam reko meni su se odavno svi oni smucili vec sve prerasta u cirkus koji mi lovci kao mala deca otvorenih usta posmatramo.
vuk 30-06 kaže:
Ја сам причао о "скупштини" коју је организовао Шормаз....
Скупштина на Вет. факултету је легитимна зато што је ту скупштину, сазвао председник скупштине, У СКЛАДУ СА СТАТУТОМ.
Нема ту, ПО СТАТУТУ, Управни одбор никакве ингеренције, нити Уо треба да поводом скупштине доноси било какве одлуке, јер би требало да СКУПШТИНА КОНТРОЛИШЕ УО.
Ево ти пример...сазове се ванредна скупштина са предлогом да се разреши комплетан УО.... онда УО донесе одлуку да се та скупштина одржи у Врању, или у Суботици....шта мислиш када би се скупио кворум?...
Да ли су одлуке које је донела та скупштина легалне.... мислим да нису...
Ако је заиста било 59 делегата онда није могло бити кворума за одлучивање....самим ти су и све одлуке нелегалне....
А и на Шормазовој "скупштини" мислим да није било кворума....он је рекао да има преко 300 ЛУ....онда 115 није кворум....али то није битно јер је та скупштина незаконита јер није сазвана у складу са Статутом....
Значи скупштина на вет.фак. је легитимна, али њене одлуке нису легалне.... а скупштина у Народној скупштини није ни легитимна, нити су одлуке легалне...
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Najrealnije i najbolje za lovce bilo bi usvajanje odluke sa skupštine na Veterinarskom fakultetu koje glase:
На скупштини је дат предлог за смењивање Председник, Заменика председника и чланова УО.
Одлуком већине гласова тајним гласањем Смењен је Председник Драган Шормаз, Заменик председника Милан Ковачевић и чланови Управног одбора
I odluke donesene u zdanju Narodne skupštine i to :
Doneta je odluka da se opozove Pero Škobić, kao član NO LSS, što su članovi skupštine jednoglasno prihvatili (bez protiv i uzdržanih).
Na osnovu podnetog zahteva za opoziv predsednika skupštine Marka Tice, koji je podnelo i potpisalo 47 članova skupštine, prihvaćen je predlog, tako da je jednoglasno (bez protiv i uzdržanih) opozvan predsednik skupštine.
Osvrnuvši se na revizorski izveštaj iz skupštinskog materijala, član skupštine Slobodan Grdinić je rekao da se sad vidi kako je novac trošen mimo odluka organa Lovačkog saveza Srbije, da na osnovu toga postoje sumnje o nezakonitom poslovanju i predložio je da se donese odluka da se traži odgovornost pojedinaca za to.
Sve mi se čini da i Elko duva u istu tikvu sa konobarom.
Svojim postupcima , to jest prisustvom na nelegitimnoj Šormazovoj skupštini rukovodstvo LoSoVa i LiSiCSa pokazali su koliko im je stalo do poštovanja statuta kako LoSoSa tako i u svojim savezima. Toliko o njihovom poštenju , poštovanju propisa i obrazu. A kako rade kod kuće mogu samo da zamislim. Isti taj Elko pokazao je svoj obraz pre neku godinu, a sad samo potvrđuje moje lično mišljenje o njemu. Drago mi je što ne živimo u istom gradu, iako i ovde ima šljama na izvoz. Dabogda im bio doživotni preCednik. Diskutabilna je i intiligencija onih koji glume lovne radnike, Glavni manipulant ih stručno navuče ko staru čarapu , neverovatno je koliko ne shvataju da će poslužiti samo da bi se ostvarili njegovi ciljevi. I nad preCednikom ima preCednik neću vam reći ko je ()
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
'На Редовној скупштини Ловачког савеза Србије одржаној 19.07.2014.г. на Факултету Ветеринарске медицине су се догодиле врло велике промене.
Скупштином је председавао актуелни председник скупштине ЛСС Марко Тица.
Након утврђивања кворума од стране верификационе комисије која је изабрана на предходној Изборној скупштини прешло се на рад.
Pitao bih, i zamolio člana lustig1896po da nam objasni kako su, po kojoj računici, utvrdili KVORUM na Skupštini?
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Evo počelo je i dizanje prašine po medijima, taman da malo dosoli sliku u javnosti o lovačkim organizacijama. Baš će ljudi imati lepu sliku o nama. Ako, možda je tako i bolje, možda će pre da se rasčisti mutna voda.
Evo šta piše dnevni list 'Danas' (klikni na link):
Vesti o smenjivanju Šormaza su objavljene na više informativnih portala, a isto tako i Šormazov demanti tih tvrdnji je osvanuo na istim ili sličnim info portalima (pressonline, vesti, navidiku, smedia...).
Kao šlag na tortu, do mene su stigle informacije (doduše, nezvanične) da je u APR je registrovan novi Statut, koji je podneo Dragan Šormaz!?!
Kao što rekoh u nekom ranijem upisu, rezultat ovog cirkusa u LSS će skoro sigurno imati sudski epilog! Nakon zamene brava na vratima u zgradi LSS, nakon istovremeno održane dve sednice skupštine, i nakon donetih odluka - predjena je, po mom mišljenju, crta posle koje više nema šanse da će LSS i njegovi čelnici (i ne samo oni) moći da izbegnu bruku pred domaćom, ali i inostranom lovačkom javnošću! Da ne govorim o sudskom procesu, a bogme se naveliko priča i o podnetim krivičnim prijavama za štošta - ne bih da pominjem imena, neka to objave oni koji krivične prijave nameravaju da podnose ili su ih već podneli.
Tako nam i treba, kad nismo MI LOVCI sposobni da rešimo probleme unutar svojih organizacija, nego moraju sudski organi da kažu svoje. A sve to itekako košta i koštaće, kako u novcu, tako još više u ugledu LSS - ko će bre posle ovoga uzeti za ozbiljno jednu organizaciju koja se urušava sama u sebe?!? Da li iko misli da će država posle ovoe blamaže prihvatiti ovakav LSS kao poželjnog i neophodnog partnera u nastupajućem formiranju i dodeli lovišta, ili u priči oko strategije lovstva u Srbiji? Da li bi iko od vas prihvatio da radi neki posao sa firmom u kojoj nije načisto ko tu kosi, a ko vodu nosi? Naravno da ne bi niko.
Eto, tu smo gde smo. Čestitam premudrim lovačkim funkcionerima koji su svojom mudrošću i pameću doveli do ovoga. Bravo majstori!
Nego kako bi bilo kad bi se malo okanuli ti gorepomenuti spasavanja LSS, i našli sebi neku drugu igračku? Što ga više spasavaju, to LSS sve više tone.
ДА СЕ УСВОЈЕ СВЕ ОДЛУКЕ СА ОБЕ СКУПШТИНЕ...осим усвајања Статута јер је то скинуто са дневног реда...!
...и да се поднесе кривична пријава против Шормаза због лова без положеног ловачког испита!
Kako mi se čini Lovni radnici iz LiSiCSa su nabavili poveću količinu svežeg vazelina čim su se opet uhvatili u kolo sa LoSoSima i LoSoVima. Očigledno da se prethodno zadovoljstvo lako ne zaboravlja
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Значи скупштина на вет.фак. је легитимна, али њене одлуке нису легалне.... а скупштина у Народној скупштини није ни легитимна, нити су одлуке легалне...
Значи скупштина на вет. фак. је легитимна, али њене одлуке нису легалне.........слажем се.
А скупштина у Народној скупштини није легитимна, нити су одлуке легалне.........
Па ако је "спор" само око права на закључивање уговора о закупу пословног простора ради одржавања Скупштине, онда ће несумњиво највећу лову згрнути адвокати, са коначним исходом да је мој брат Шормаз у праву а да мој други брат Сремац75 у овом случају греши.....??? Јер је коришћен исти позив, који је достављала иста стручна служба, са једином разликом у адреси, која је настала очигледном штампарском грешком, па како би се уштедело, лакше је било користити хемијску оловку????
Мада ми није јасно зашто је Шормаз морао бити тако тврдоглав, да и место одржавања скупштине буде по његовом???
Шта би се десило да је са свих 116 чланова скупштине отишао на Ветеринарски факултет, односно какве би се одлуке донеле и да ли би биле легалне и легитимне???
Очигледно је да Тичица мора у "старо гвожђе", када је дозволио да га овако превеслају????
Значи да има и бољих илузиониста од Тителског????
Opet ponavljam i APELUJEM DA NADLEŽNE DRŽAVNE INSTITUCIJE, DA RASPUSTE SVE LOVAČKE SAVEZE, I POSTAVE POTPUNO NOVE STRUČNE LJUDE U ISTE....A OVE EKIPICE FINO PREISPITATI I PROCESUIRATI..ONAKO PO ZASLUGAMA!! PA VIDI LI IKMO ŠTA SE OVDE RADI I DA OVO SVE VODI OPŠTEM UNIŠTENJU I PLJAČKI....ALO GAZDA, IMA LI KOGA KOD KUĆE!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Gedza66 kaže:
...Јер је коришћен исти позив, који је достављала иста стручна служба, са једином разликом у адреси, која је настала очигледном штампарском грешком, па како би се уштедело, лакше је било користити хемијску оловку????
....ааааа то се сад тако зове.... а ја мислио да је то ФАЛСИФИКАТ....
zoranp kaže:
Opet ponavljam i APELUJEM DA NADLEŽNE DRŽAVNE INSTITUCIJE, DA RASPUSTE SVE LOVAČKE SAVEZE, I POSTAVE POTPUNO NOVE STRUČNE LJUDE U ISTE....A OVE EKIPICE FINO PREISPITATI I PROCESUIRATI..ONAKO PO ZASLUGAMA!! PA VIDI LI IKMO ŠTA SE OVDE RADI I DA OVO SVE VODI OPŠTEM UNIŠTENJU I PLJAČKI....ALO GAZDA, IMA LI KOGA KOD KUĆE!!!
Zoki, kada nadležne državne institucije budu osnivači lovačkih saveza, one će ih i raspuštati, ali GAZDE savezima smo mi lovci koji to nikako da shvatimo.
A za procesuiranje su i pravu. Tu bi nadležni trebali da provere svaku informaciju ali izgleda da ih nema dovoljno, a toliko se pljačkalo, pljačkalo i pljačkalo, da ako se počne sa procesuiranjem i u oblasti lovstva, sigurno će doći do još većeg opterećenja zatvorskih ustanova a pošto takve sankcije skupo koštaju društvo bez ostvarivanja očekivanih efekata, bojim se da nama lovcima ne uvedu i članski doprinos za ovu namenu????
DakiNS kaže:
Kako mi se čini Lovni radnici iz LiSiCSa su nabavili poveću količinu svežeg vazelina čim su se opet uhvatili u kolo sa LoSoSima i LoSoVima. Očigledno da se prethodno zadovoljstvo lako ne zaboravlja
na gluposti kolega koju sam cuo od vas i jos jednom
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?