Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Polaganje lovačkog ispita

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Polaganje lovačkog ispita
ssekir75
 da se razumemo, nemam nista protiv pripravnickog, ali tu trebada se uci kako se ponasa u lovistu. kako se ponasa sa oruzjem uci se na obuci za rukovanje vatrenim oruzjem. ili bi ti pripravnicki sa oruzjem? moze i tako, ne verujem da bi se neko od kandidata bunio.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

davorcalic
 pa kolega ja o tome pišem već koliko...baš o ponašanju(sa oružijem pre svega) ...ja nisam imao pušku kad sam bio pripravnik...a živ ti meni bio 100 godinaiveli 3 Bye
Žena mi Makedonka....ena Shock

davorcalic

davorcalic kaže:
pa kolega ja o tome pišem već koliko...baš o ponašanju(sa oružijem pre svega) ...ja nisam imao pušku kad sam bio pripravnik...a živ ti meni bio 100 godinaiveli 3 Bye

malo kasnim...Jaooo...da gleda druge kolege i da ga oni upute kako se ophodi sa napunjenom puškom...to sam hteo reći svo vreme...udaranje...nezameri
Žena mi Makedonka....ena Shock

Aleksandar@95
 Ima li u nekom udruzenju skoro pologanje lovacko ispita?

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!

lovac

mille
 Položio sam lovački ispit skoro. Interesuje me šta nakog toga ? Nisam član nikakvog LU. Dobio sam diplomu i to je to. Da li se dobija lovačka dozvola u vidu neke "klasične papirne dozvole" ili je diploma to. Ljudi u savezu su mi rekli da predajem za lovnu kartu u bilo kom LU. Interesuju me svi ti koraci šta i kako dalje dok se ne stigne legalno u lovište.

Ne znam mnogo lovaca, a koliko sam shvatio pravilo i kodeks, u lov se ide na poziv.

Za Admine:Možda ne bi bilo loše da se otvori podtema u LOVCI POČETNICI a da glasi " ŠTA NAKON POLOŽENOG LOVAČKOG ISPITA" . Možda ima još ovakvih slučajeva kao ja koji su "plali sa marsa " u lovačke vode, a vole to samo nema ko da im objasni.

DakiNS
 Kolega mille , kreni ovu temu čitati od početka , mnogo ako ne i sve što si pitao , već je pomenuto . Nakon toga ako te još nešto bude interesovalo pitaj , ima nas dosta koji ćemo ti rado odgovoriti.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Vuja
 Kolega mille evo ja cu pokusati da ti pomognem ako negde pogresim kolege ispravite me. Ako nisi pribavio oruzije trebao bi to da uradis i naravno ako imas mogucnosti da nabavis svog prvog i glavnog pomagaca jedne od rasa pasa zavisno od divljaci koju ces loviti. Nakon toga treba da podneses molbu za prijem u clanstvo u nekom LU, kada te prime naravno trebas uplatiti clanarinu po njihovim pravilima, upoznati se sa kolegama u cijoj ces grupi loviti, nakon toga naravno moras kolegama pomagati na ocuvanju divljaci i na unapređenju rada njihovog LU i na unapređenju lovstva.Nadam se da sam pomogao i da te nisam smorio ovim pisanjem.Dobar pogled.

kimi
 Kolega Mile u startu si napravio grešku što se prvo nisi dobro informisao. To te može a boga mi i hoće dobro koštati. Većina lovačkih udruženja ima pravilo da je cena upisnine za lovca koji je položio kod njih jedna( npr 5000 din) a lovaca sa strane daleko veća( od puta 5 pa na više ili u dinarima recimo 25000-50000 hiljada).
Ako si skoro položio ispit onda znaš koje uslove treba da ispunjavaš- da si obučen za rukovanje lovačkim oružjem, da imaš oružni list na svoje ime i da si položio lovački ispit.
Dobro bi bilo da kažeš gde živiš-malo preciznije pa da se orjentišeš teritorijalno gde ti je najbliže da loviš ako ne možeš u udruženju gde si polagao ispit.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

mille
 Hvala Vujo,

Malo su se promenila pravila od ,mislim 2012, u vezi sa pripravničkim pa sam ja polagao po ovom novom , odnosno bez pripravničkog. Naravno da je bolje sa pripravničkim jer se pored ostalog tokom tog perioda i dobiju odgovori na ova pitanja što ja postavljam kao i dragocene veze u LU, tako da je posle lakše ući u LU i započeti "karijeru lovca". Ovako, je mnogo teže, kad se kreće po novim pravilima.

Hvala na odgovru i Daki NS. Uglavnom sam se trudio da isčitam sve postove. Kažem, uglavnom se stvari odnose na period kad je pripravnički period bio obavezan a tad je čovek mogao da sazna tu sve što ga interesuje i da ga upute u lovačku tematiku.

Ovo je sad "naopaka" situacija. Imam pušku, imam položen lovački (diplomu). Nemam LU, Nemam ljude za kontakt i info, Nemam Lovnu Kartu, .. Na papiru sam lovac, a u rijalitiju ćorak Smile

Vuja
 Nema na cemu tu smo da se pomazemo.Kao sto ti i kimi rece daj neku informaciju o sebi odakle si koju bi divljac voleo da lovis da znamo kako da pomognemo.

DakiNS
 Kolega Mille u ovom upisu si dao malo više informacija. U sadašnjem statusu možeš loviti ali samo komercijalne lovove i hajke. Da bi učestvovao u redovnim lovovima moraš se učlaniti u neko LU ,da li najbliže ili neko malo dalje ( ja sam lovio godinama u LU koje je daleko oko 70 km od NS ) koje malo bolje gazduje sa divljači to je stvar tvog izbora , lokacije stanovanja i normalno LU koje je spremno da te primi u članstvo. Da bi se učlanio u LU trebaš napisati molbu. Upisnina varira od Lu do LU. Neka LU su ukinula upisninu zbog drastičnog opadanja članstva, dok druga naplaćuju prema odluci UO. To može biti od nekog fiksnog iznosa do recimo dve ili tri godišnje članarine. Napiši još informacija o sebi i svojim namerama , jer ćemo jedino tako moći da ti damo adekvatniji savet.

kimi
 Kolega Daki je zaboravio da napomene da je i za komercijalu potrebna lovna karta.

DakiNS
 Lovnu kartu dobije na osnovu diplome o položenom lovačkom ispitu , to bar ne predstavlja problem , a verujem ni onih 1100 dinara troškova za istu.

huntinggirl1
 ju, pa onaj ko polaže lovački ispit mora da zna zakon o divljači i osnovne lovačke skte,
a tamo je sve ovo napisano ko i kako može da ide u lov
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

mille
 Evo ima ovih zlonamernih, obavezno na svakom forumu. Smile @huntinggirl: Nije problem u poznavanju teorije i etičkog kodeksa lovaca, koja je divljač, kad , prigon pogon kružno, dal ide lovna karta markice za odstrel, dozvola za pušku..kalibri,,, bla.. bla i sva suva teorija koja ne kažem da nije važna , al ja pitam nešto drugo.
Moje pitanje je bilo više da mi neko kaže kako to ide u praksi upravo iz razloga što nisam ima istu praksu jer su se pravila promenila i ovakvih kao ja će biti sve više. Ne živim na selu, nemam šumu iza kuće, nemam veze po LU. Krećem da gradim lovačku karijeru od nule.

Hvala DakiNS. Znači Ova diploma / uverenje da sam položio lovački ispit koju sam dobio je ustvari lovačka dozvola i sa njom predajum u bilo kom LU zahtev za lovnu kartu za tekuću sezonu bez obzira da li sam član nekog LU ili ne. I to radim svake sezone, ista procedura ? A onda je na meni da jurim LU i predam molbu za prijem. I sad dal će da me prime, zavisi od tih faktora koje si naveo. Pretpostavljam da LU mogu da menjam svake godine. Otežavajuća okolnost što sam išao ovim "naopakim "sistemom odnosno nemam pripravnički, tako da pretpostavljam da je bolje da jurim ove kojima je kriza za članstvo Smile

DakiNS
 Kolega sve je kako si napisao osim zlonamernosti, ta ti baš nije na mestu. A što se tiče menjanja LU svake godine , ovisi o tvojoj platežnoj moći i njihovom raspoloženju da te prime u članstvo. I ne moraš da lovnu kartu tražiš samo u LU . Može i Srbijašume, Vojvodinašume ili NP.

mille
 Pozdrav DakiNS. Mislio sam na komentar člana huntinggirl ne na tvoj. Ovo je forum je pod imenom "lovci početnici" pa se očekuje da neko pita nešto što je možda nekom iskusnom glupost a da ga ne poklope Smile

DakiNS
 Kolega Mille, na koleginicin upis sam i ja mislio. Koleginica ti je navela materiju gde je regulisano sve od polaganja , članstva, prava i obaveza jednog lovca. Kodeks lovaca nije obavezujući kao zakonski i lovački akti ,ali dobro vaspitanje i kolegijalnost a naročito odnos prema divljači i lovstvu ti nalaže da ga se pridržavaš.Lovac 3

mille
 Primljeno k znanju Smile Nazad na literaturu po odgovore. Mada, kad sam polagao lovački, literatura za polaganje mi je bila iz 2004. To LSS zvanično daje. Ali u suštini dobio sam odgovore na ono što me zbunjivalo, a to je:
Lovačka dozvola kao dokument, sa istim natpisom (kao na primer vozačka dozvola) ne postoji već je to uverenje o položenom lovačkom ispitu, a lovna karta, za koju se naknadno predaje na osnovu ovog uverenja mu u praksi dodje dozvola. Ja sam očekivao da će mi stići neki papirić sličan oružnom listu i vozačkoj dozvoli na kojoj piše "lovačka dozvola" Smile Smile A pored toga spominje se i "dozvola za lov" koju onda na osnovu svega toga daje ovlašćeno lice korisnik lovišta, lovcu ili vođi grupe na osnovu svih ovih prethodnih dokumenata odnosno oružnog lista i lovne karte, id kartice za pse.

kimi
 Mile gde živiš, koji deo grada? Pojaviće se možda ovde neko iz komšiluka da ti se nađe.... Ali realno ne računaj da će te iko primiti ove sezone u lovačko društvo tj sekciju jer je prijem novih članova za tekuću sezonu završen--uglavnom.
Nisi nam rekao ni gde si polagao lovački ispit? Tražiš iskrenu pomoć i savete a sa druge strane tajiš i prećutkuješ.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1788 15.06.2025. 23:14
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,963 posete www.srbijalov.com