Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Novi Zakon o divljači i lovstvu

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Novi Zakon o divljači i lovstvu
papiga
 Kolega Daki mislim da se slazemo da se ne razumemo sta je tu posteno da oni koji vec imaju sve papire o osnivanju novogLU tj.staro su vec podelili kako su znali i umeli i verovatno se dele sto su im fazani i zecevi visak pa ce ovako brze da ih umanje,i cekaju samo papir od mistra o dodeli teritorije na gazdovanje treba da placaju clanarinu u starom LU ?????,kolega Lalo ako je takvo stanje pozdravljam,postujem,i supotpisujem cis racun pa svako svojim putem uz najlepse zelje

Lala
 Pa ja mislim, da kada ima dobre volje, onda se do dogovora brzo i jednostavno dodje.
Kada se iskopaju ratne sekire, onda je svaki dogovor nemoguć.
Pade mi na pamet: koliko razvedenih brakova znate, da jedan od partnera ne priča kako je loše prošao? E, isto tako je sada, čini mi se, oko deljenja LU. Sedite, dogovorite se, prelomite, ne može neko da dobije sve, a drugi ništa.
Oko ažurnosti u vezi lovišta i ustanovljenja, sam već pisao - da se ne ponavljam.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS

papiga kaže:
Kolega Daki mislim da se slazemo da se ne razumemo sta je tu posteno da oni koji vec imaju sve papire o osnivanju novogLU tj.staro su vec podelili kako su znali i umeli i verovatno se dele sto su im fazani i zecevi visak pa ce ovako brze da ih umanje,i cekaju samo papir od mistra o dodeli teritorije na gazdovanje treba da placaju clanarinu u starom LU ?????,kolega Lalo ako je takvo stanje pozdravljam,postujem,i supotpisujem cis racun pa svako svojim putem uz najlepse zelje

Kolega izvini ali nisam baš razumeo tvoj upis.U upisu kojim sam odgovorio Djuri napisao sam da smatram da je nekorektno od starog LU da traži plaćanje članarine za nastupajuću sezonu. čak sam napisao i šta bih ja uradio ako staro LU insistira na plaćanju.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

papiga
 Kolega Papiga ,Slava nije mislio na obaveza koje traže stara LU nego na obaveze novoosnovanih LU
Isto kolega i meni ovaj tvoj upis nije bas najjasniji kakve obaveze ima novo LU prema starom i zasta?Ima to mnogo scenarija ali da ne razglabam mozda kad se nekad vidimo recimo sajam u Nisu

DakiNS

papiga kaže:
Kolega Papiga ,Slava nije mislio na obaveza koje traže stara LU nego na obaveze novoosnovanih LU
Isto kolega i meni ovaj tvoj upis nije bas najjasniji kakve obaveze ima novo LU prema starom i zasta?Ima to mnogo scenarija ali da ne razglabam mozda kad se nekad vidimo recimo sajam u Nisu

Nisam mislio na obaveze novog Lu prema starom Lu nego na obaveze (finansijske ) lovaca koje trebaju novom LU da prebrode početne teškoće. hvala na pozivu ,ali Niš mi je ipak malo predaleko a obaveze ovde u NS prevelike.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

temudjin
 Da podsetim na molbu i upozorenje.

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE
ministar dr Saša Dragin, Beograd, 19.08.2010.

PREDMET : Ublažavanje negativnih posledica zakona o divljači i lovstvu
i Pravilnika o uslovima i načinu organizovanja lova, izgledu
i sadržini obrasca lovne karte, izgledu i sadržaju obrasca
dozvole za lov krupne divljači i dozvole za lov sitne divljači,
kao i izgledu i sadržini obrasca izveštaja o izvršenom lovu

Poštovani gospodine Dragin,

svim dobronamernim ljudima koji vole prirodu i lov zajednički je interes rešavanje problema koji su prisutni u lovstvu. Ideja da se nagomilani problemi reše kroz donošenje novog zakona i potom podzakonskih akata nije realizovana.
Dana 19.04.2010. godine, direktoru Uprave za šume poslat je putem elektronske pošte, dopis sa naslovom "Analiza zakona (ad hoc) i predlog rešenja".
U tom tekstu iznete su osnovne primedbe na zakon i ujedno molba da se pravilnici rade na jednostavan, razumljiv odnosno primenjiv način.
Analiza zakona je pokazala da su pojedine odredbe nesprovodive i/ili nestručne sa stanovišta lovne struke (analiza nije obuhvatila poglavlja IX, X i XI).
1. Dozvola za lov krupne odnosno sitne divljači je kolokvijalni izraz i ne postoji u praksi, u Evropskom lovstvu postoji dozvola za lov (pojedinačni lov - lovac i pratilac i dozvola za grupni lov divljači -vođa grupe 2 i više lovaca) na jedinstvenom obrascu radi lakšeg monitoringa. (član 4. tačka 6. i 7. i član 63).
2. Protivno pravilima lovne struke o lovnim vrstama, divljači, bez obzira na status zaštite, data je formulacija >divljač je zakonom određena vrsta divljih sisara i ptica<; (član 4. tačka 8).
3. U prethodnom periodu ustanovila su se dva termina - lovište (prostorna celina sa malim učešćem površina koje se ne smatraju lovištem i nelovnih površina uglavnom ne obuhvata naseljena mesta) i uslovno lovište (prostorna celina sa većim učešćem površina koje se ne smatraju lovištem i nelovnih površina uglavnom obuhvata naseljena mesta) a ne termin lovište posebne namene (član 4. tačka 17. i član 33).
4. Ograđeno lovište (minimalne površine 100ha) je ujedno i park divljači, uzgajalište, uzgajalište posebne namene i farma (engleska reč za uzgajalište) jer je sve nabrojano samo specifičnost namene prostora koji je ograđen (član 4. tačka 27,33,43 i 44.).
5. Neophodno je izvršiti dopunu termina površine van lovišta sa sledećim tekstom; "površine koje se ne smatraju lovištem su naseljena mesta i parkovi u naseljima, plantažni voćnjaci i vinogradi, rasadnici i druge šumske i poljoprivredne površine koje su ograđene propisanom ogradom, objekti za lečenje, odmor i rekreaciju, aerodromi, groblja, javne saobraćajnice, aktivni površinski kopovi i druge komunalne površine i ostale površine i objekti na kojima je u skladu sa drugim propisima zabranjen lov", jer je grad samo statusno pitanje naseljenog mesta (član 4. tačka 34).
6. Opis definicije >trofeji divljači<; nije dovoljno precizan i podložan je različitim tumačenjima i zloupotrebama jer nedostaje odrednica u skladu sa propisima CIC-a (član 4. tačka 41).
7. Za opis dat u članu 27. dosadašnje iskustvo je pokazalo da je samo lepo rečeno ali nesporovodivo jer se u većini Evrope odstrel divljači ne planira samo na jednom elementu na brojnosti, kao što je kod nas.
8. Opis nelovnih površina dat u članu 36. je nesprovodiv za korisnike lovišta.
9. U članu 31. predviđa se ustanovljavanje lovnih područja, u članu 34. lovna područja ustanovljava Vlada, a u članu 44. Ministar bliže uređuje način ustanovljenja lovnog područja.
10.Odredbe člana 38. su podložne tumačenjima (u članu 38. povezuje garanciju sa članom 44.) i ujedno nesprovodive i neusklađene sa opisom datim u članu 41. i 44.
11. Član 40, stav 4, formulacija "najveća planirana vrednost ulaganja u lovište", dosadašnje iskustvo u sprovođenju Zakona o lovstvu iz 1993. godine, je pokazalo da predstavlja direktan element korupcije.
12. Termin - usklađenost lovne osnove i godišnjeg plana je nesprovodiv u praksi jer zavisi od tumačenja, lovna osnova predstavlja elaborat za ustanovljenje lovišta (član 48. i 99.).
13. U članu 50 dat je tekst "dužni da sarađuju", još jedna lepo zamišljena ideja za koju nije rečeno kako da se sprovede u praksi.
14. U članu 54., stav 2, i u članu 56. stav 3, odrednica službenog oružja je data kao da se radi o agenciji za bezbednost dok se u članu 58. tačka 2. predviđa policijski posao, što je zabranjeno drugim zakonima.
15. U članu 67. nema odrednice zašto se traži obeležavanje divljači, verovatno se misli na obeležavanje divljači koja se potom stavlja u promet i recimo raseca i prodaje u nekom marketu u Velikoj Britaniji i na taj način se poštuje HACCP. Ovako napisano je nesprovodivo i protivno propisima EU (nema obeležavanja sitne divljači i predatora).
16. Odredba da je agencija dužna da obezbedi lovnu kartu iz člana 75, u direktnoj je suprotnosti sa članom 61. stav 2. da se zahtev podnosi korisniku lovišta tako da je odredba nesprovodiva.
17. Kako se iz samog teksta zakona ne zna šta je divljač odredbe člana pominju samo >vuka, šakala i lisicu< a ne i ostale grabljivice koje su u prenamnoženju (član 76, tačka 2 i 3.).
18. U članu 79. dolazimo do očigledne kolizije između stava 1. u kome se pominje održivo gazdovanje iz stava 2. gde korisnik lovišta plaća veću naknadu od korisnika lovišta posebne namene što je protivno Ustavu (ravnopravnost). Ovo je naročito izraženo zato što korisnici lovišta u praksi gazduju sa tzv. uslovnim lovištima i dužni su da svima nadoknade štetu od divljači tako da se eventualna korist gubi zbog velikih šteta na poljoprivrednim kulturama od divljih svinja i sl., što je opisano u članu 88. stav 2.
19. Uvođenje novog termina >poligon za lov divljači< za koji nema pozitivnog mišljenja lovne struke, bez dodatnog opisa >uz registrovani objekat za proizvodnju divljači< predstavlja loše rešenje za problem unošenja fazana.

Kako je za proceduru neophodnih izmena zakona potrebno znanja, volje i vremena i na osnovu činjenice da je važeći zakon donet bez prethodne javne rasprave, predlažem da se pažljivo radi na pravilnicima i ujedno ispravljaju i ublažavaju nesprovodive i netručne odredbe.
Prva negativna posledica su odredbe "Pravilnika o uslovima i načinu organizovanja lova, izgledu i sadržini obrasca lovne karte, izgledu i sadržaju obrasca dozvole za lov krupne divljači i dozvole za lov sitne divljači, kao i izgledu i sadržini obrasca izveštaja o izvršenom lovu" jer umesto jednog obrasca imamo četiri sa opisima i rokovima (12 časova) koji su u domenu naučne fantastike.
Ovo svi dobronamerni i stručni ljudi misle, a ćute!
p.s.
Zato je tema> Kako je lovstvo sistematski unisteno od idiota<

Cadara
 Temuđine 100% si u pravu.
Ovo pored stručnih radnika misle isto i svi lovci, upravnici lovišta pogotovo i lovočuvari.
Ne dirajte mi Temuđina!!!
iveli

Djura33
 Temudjine, i ja se slazem sa tobom, u puno clanova novog zakona stoje stvari, koji su u suprotnosti sa cak stvarima koji pisu dve recenice ispred, itd.

Samo me interesuje, samo radi diskusije, kako je izgledao tvoj predlog, tvoje resenje za celu problematiku?

Lala
 Kako već piše u tekstu pisma, ovo je pisano ad hoc, dakle, posle donošenja važećeg ZODL. Da li su ove primedbe (od kojih su mnoge zaista opravdane) bile upućene predlagaču zakona, pre izglasavanja zakona?
U vezi sa tim, postavlja se pitanje, DA LI JE LOVAČKI SAVEZ, tj. ZASTUPNIK LSS, DAO SAGLASNOST NA PREDLOG ZAKONA?
J E S T E, koliko ja znam!
Dodatno pitanje: DA LI JE ZASTUPNIK LSS ZA TAKAV POSTUPAK PO STATUTU MORAO DA IMA STAV UO I SKUPŠTINE LSS? DA LI JE IMAO ODLUKU ORGANA LSS DA POTPIŠE SAGLASNOST?
Ne znam odgovor na ovo pitanje, ja mislim da je trebao da ima, ali nisam pravnik - to neka pravnici pojasne.

Sva pisanja ad hoc, ne mogu puno da utiču. Naknadna pamet je zakasnela pamet.
I moje mišljenje je da u ZODL ima loših stvari, da je dosta toga moglo bolje, ali jedna stvar je kapitalna, i tu stvar ne treba menjati ni pod kojim uslovima, a to je da su prvi put ovim ZODL lovišta i divljač poverena direktno korisnicima - LU!
Možemo da kritikujemo ZODL, i treba, ali se bojim da kritike koje stižu od lovaca, i kritike koje stižu iz saveza, nemaju iste motive!!! Mislim da lovci žele da poprave neka rešenja iz zakona, ali ne znaju kako, ili su jednostavno u neznanju (vide da nešto ne valja, ali ne znaju kako bi bolje), dok kritike iz saveza kao moguć motiv imaju povratak na staro - e to neće da bidne! Jednom kad lovišta budu dodeljena direktno LU, teško da će se posle uglaviti neki posrednik ponovo. Osim ako to sami lovci ne budu želeli.
Koliko ja znam, pored ovog pisma postoje i neka druga pisma. Takodje znam, da sekretar LSS učestvuje u radu UO LSS, ali nema pravo glasa. Svojom diskusijom i učešćem u radu, sekretar je mogao i može da utiče na dogadjanja.
Meni je interesantnije da čujem, šta se dešavalo unutar LSS, a ne izvan LSS. Ja sam lovac, i nemam uticaj na dešavanja u ministarstvu, ali kao lovac još kako mogu i treba da utičem na dešavanja u mom LU i savezu.
Pozdravio sam povratak Temudjina na forum, njegovo znanje je zaista dragoceno, a još dragocenije je njegovo saznanje o dogadjajima unutar saveza, koji su doveli do ove tačke, u lovstvu Srbije.
Naravno da neću otvoriti temu koju je Temudjin predložio 'Kako je lovstvo uništeno od strane idiota', jer time mogu da uvredim one prema kojima je majka priroda bila surova. Ali očekujem otvorenu diskusiju na svim ovim 'vrućim temama', naročito zbog trenutka (lom u LSS, cepanje, novi savezi, dogadjaji oko lovišta u Vojvodini, 'vojvodjanska vertikala, itd.). A mislim da ne bi škodilo, kada bi bila i jedna doza samokritike, u Temudjinovim upisima.

temudjin
 Sva pisanja ad hoc, ne mogu puno da utiču. Naknadna pamet je zakasnela pamet.
. A mislim da ne bi škodilo, kada bi bila i jedna doza samokritike, u Temudjinovim upisima.[/quote]

P(r)osveceno Lali

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE
ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE

n/r g-dinu Danilu Goluboviću, 26.05.2008. godine

PREDMET : Lovstvo - Uprava za šume

Poštovani gospodine Goluboviću,

obraćam Vam se povodom problema vezanih za oblast lovstva koje je kao delatnost pod ingerencijom organa unutar ministarstva - Uprave za šume.
Direktor Uprave za šume je g-din Aleksandar Vasiljević i u njegovoj nadležnosti su poslovi vezani za rešavanje problema u lovstvu.
Međutim, u svom radu, Uprava za šume ne samo da ne rešava probleme lovstva već je na žalost generator problema i to na sledeći način:
- ustanovljenje lovišta po posebnim kriterijumima (ovde se naročito istakao g-din Miković sada već bivši radnik Uprave za šume) koji je lovišta ustanovljavao u duhu najviših slobodarskih tradicija društva odnosno prema svom slobodnom sudijskom uverenju;
- planiranje u lovstvu, izrada planskih dokumenata je rađena po proncipu ključ u ruke, ista osoba ugovara izradu planskog dokumenta, radi dokument (lovnu osnovu), vrši pregled i daje saglasnost (piše pozitivno rešenje o davanju saglasnosti) ;
- primena zakona i pravilnika je u domenu AD HOC tumačenja i tu se iskristalisalo pravilo da svaki dokument urađen prema tumačenju radnika Uprave ima prolaznost a u slučaju da se neko drzne da ima drugačije mišljenje (uz to obraloženo sa pozitivnim iskustvima drugih Evropskih zemalja) taj je destruktivni element i radi protiv ineteresa Uprave, samim tim i ministarstva odnosno države Srbije;
- period rešavanja predmeta zavedenih u pisarnici ministarstva je naravno u duhu propisa naročito Zakona o upravnom postupku uz malu korekciju rokova jer se za slučaj da se predmet rešava dva meseca (60 dana) primenjuje pravilo od dve godine itd.
- rad pojedinih lovnih inspektora (ovde se ističe g-din Rodoljub Stevanović) po principu krivične prijave za pogrešno vezane pertle kod lovočuvara....

Ovo je samo mali deo problema vezanih za rad Uprave za šume.

Autor ovog dopisa je uvek bio blagonaklon prema Upravi za šume (takođe ima iskustvo od godinu dana rada u Upravi sa vođenom delovodnom sveskom o primljenim i rešenim predmetima) i upozoravao je nadležne i zaposlene u Upravi da ako nisu ključ rešenja problema u lovstvu onda su i sami problem.

Lala
 E, Temudjine, za ovo pismo nisam znao. Baca neko novo svetlo na jedan deo ličnosti pisca tog pisma.
Gde se taj deo ličnosti pisca u medjuvremenu izgubio, ili se povukao u senku?

Kakva je sudbina ovog dopisa, da li je izazvao neke reakcije, i kako je prošao autor pisma, posle slanja ovoga??? 

Cadara
 Danilo Golubović nije u ministarstvu poslednje 4 godine koliko ja znam.
Jeli nešto Danilo uradio povodom pisma upućenog, znam da je lovac (bili smo u lovu zajedno). Znam da poznaje problematiku lovstva pošto je i sam lovac.
Čini mi se da je sada kadar SNS-a. Možda grešim.

slavaplana
 Zasto je Zoran DR. Popovic slao hvalospeve Draginu???Koje potpisao zakon Ja ili On????Kasno ste se setili!!!!

slavaplana
 Djuro 33 nisi merazumeo a ja nisamdo sada video tvoj upis pa malo kasni saodgovorom !!!Vase jepravo da donesete odluku da seodvojite, to saljete Ministrastvu ili Pokrajinskom sekretarijatu koje na osnovu te odluke vrsi ucrtavanje Vaseg lovista i Vi kad dodje do dodele konkurisete pa ako dobijete onda je sve ok!!!Nemoze te sada dok se lovista jos nisu ustanovila da seodvajate od maticnog necete moci da lovitejer korisniklovista je vase staro udruzenje sa vazecim ugovorom !!!!To sam mislio ali ocito nisam shvacen ili ja to nisam lepo rekao!!!Sacekajte ustanovljavanje lovista pa konkurs pa posle postajete svoj na svome!!

Djura33

slavaplana kaže:
Djuro 33 nisi merazumeo a ja nisamdo sada video tvoj upis pa malo kasni saodgovorom !!!Vase jepravo da donesete odluku da seodvojite, to saljete Ministrastvu ili Pokrajinskom sekretarijatu koje na osnovu te odluke vrsi ucrtavanje Vaseg lovista i Vi kad dodje do dodele konkurisete pa ako dobijete onda je sve ok!!!Nemoze te sada dok se lovista jos nisu ustanovila da seodvajate od maticnog necete moci da lovitejer korisniklovista je vase staro udruzenje sa vazecim ugovorom !!!!To sam mislio ali ocito nisam shvacen ili ja to nisam lepo rekao!!!Sacekajte ustanovljavanje lovista pa konkurs pa posle postajete svoj na svome!!

Slavo, stvarno se pitam da li uopste nesto razumes.

Zbog tebe sam banovan, i opet ulazim u opasnost, jer nije mi jasno da li neces da razumes, ili sta vec......

Znaci, jos jednom da ti nacrtam: Zar stvarno mislis da ovi Lovci neznaju pravnu regulativu, dokle su zajedno sa starim LU, i do kad vazi staro davanje lovista na gazdovanje, itd.

Ali ovde se radi o tome, da blagovremeno izadju Lovci iz te price, bez da plate clanarinu starom LU, jer je u ministarstvu sve vec reseno, itd.....

Jel sad jasno?

slavaplana
 Djuro nije reseno dok novo udruzenje nedobije loviste na gazdovanje !!!U Srbiji ce to biti do kraja ove godine a vazi ce od 1.4. 2013god!U Vojvodini situacija je drugacija!!Koje je to udruzenje i gde se nalazi??

sajap
 Imal neko link za skidanje službenog glasnika 023/2012. itanje
ko umre od straha prde mu na daći

slavaplana
 Djuro o kom se udruzenju radi i da li je ono u Srbiji ili Vojvodini?

Sremac75

sajap kaže:
Imal neko link za skidanje službenog glasnika 023/2012. itanje

Pozdrav malom Šaji, predsedniku LD "SOKO" Silbaš!
Radi se o broju 7/2012 ali ga još uvek nema ni na jednom sajtu!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

nvucic
 Nikola, pogresio si, Sasa nije mali Saja, nego veliki! Pozdrav kolegama. Da li si predao za loviste u petak ili subotu?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Divljač i saobraćaj DIVLJAČ 63 07.08.2022. 21:10
Najznačajnije osobine mesa divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 8 20.07.2022. 20:18
Prihrana sitne divljači u zimskom periodu! DIVLJAČ 377 14.10.2021. 16:24
Izmene zakona o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 116 09.06.2020. 18:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,770 posete www.srbijalov.com