Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na zeca

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na zeca
nidzamotocross
 Druze Bojk, sledecu nedelju bez fotoaparata ne mrdaj. Grin
I cestitke na prvom odstrelu novom puskicom. Smile
Evo iz vikenda u vikend pesma nasih gonica ne prestaje, slusam ih i punim baterije, jedva cekam sezonu da se i ovi nasi malo ostrve. Zeceva vise nego ikada, svi se nadamo da ce ovo da bude rekordna godina po odstrelu zeca na nasem terenu. Smile
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

ssekir75
 e pa mi ove godine "postimo"... Cry
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

BOJK
 Ma imam tel sa dobrom kamerom, nego sam zaboravio, ranije sam se vratio kuci a uvek se slikamo na kraju lovnog dana Sad

PEZ
 I kod mene danas pocela sezona na zeca, uz pomoc gonica i nemica podigli smo danas 4 zeca dva smo odstrelilia dva ostavili za neke naredne lovove, pala je i jedna teta lija.
Cu turim i slicke samo da napravim internAtiveli
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Marko_1986
 Ljudi ja mislim da se jos uvek kod nas ide u lov napamet! To jea ako imam 100 zeceva u polju nemogu da odstrelim 70 ove sezone i da se nadam da cu imati i sledece godine tolko. Smatram da se tu premalo vodi racuna i mahom prekasno vidi pravo stanje.
Brzo se vraćam
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima Lovac 1saita. Srbijalov

Tomash
 I kod nas danas otvoren lov na zeca, zeca nikada nije bilo više na delu lovišta gde lovi naša sekcija(naše selo), ali na žalost ove godine lovimo samo tri nedelje, da li zbog drugih sekcija u društvu kod kojih ih ima manje, nebitno, svakako je situacija od prošle i ove godine nebo i zemlja, u pozitivnom smislu. A i ostaće ih više za sledeću godinu ;)

Nas četvorica, skor je tri ulovljena zeca do 10h, do kad smo i lovili(zbog obaveza u komšiluku), i još duplo viđeno bez prilike za pucanje, i poneki promašaj.

Od ta tri što smo skinuli, dva su okrajcovana (jedan i više puta), i da nije bilo koleginog nemca, odneli bi pogotke i uginuli negde, tako da nam je Kvint odbranio čast u grupi da se ne vratimo praznih ruku.

Pored dotičnog junoše što je spasao i mene od bruke, imali smo i dva mlada goniča koji se još uvode u lov, i jednu nemicu vrhunskog nosa koja je radila do prvog pucnja (posle pauze od dve godine) i posle sat-ipo lova se oslobodila i odradila extra do kraja, uz marku jarebice, koju nismo ni pucali.

Sledeće nedelje kompletiramo kerove(moj je na turneji zbog dolaska bebe,jer bo' kolege postao sam ponosni otac budućeg podmlatkara Smile iveli iveli 2 Veselo 2), a i kolege su povele samo iskusnije kerove(ne računajući ove goniče što uvodimo u lov).

Sve u svemu, od tri zeca, sva tri su bila mlada, što pokazuje da je prirast dobar i objašnjava toliki broj zečeva, svaka sledeća nedelja može biti samo bolja.

gavra bakos
 KATASTROFA !!! U poznatom, po zecu nekada bogatov lovištu , LU "ADA", u nedelju je izašlo svega 41 lovac (broj članova LU u opadanju) i u tri kruga ulovilo svega 13 (trinaest zečeva). Član sam ovog udruženja blizu 40 god. i ovo nje nikada bilo.Tvrdim da je mnogo uticalo i loše gazdovanje ovom divljači i to prekomeran izlov i prodaja živih zečeva ! Nekada smo osvežavali krv unošenjem jedinki sa drugi područja ,a danas o tome niko i ne govori. Ista situacija i u LU " Šajkaška" . U nedelj je u sekciji Gardinovci izašlo oko tridesetak lovaca , a odstreljeno oko trinaestak zečeva Nemam baš tačne podatke. Ukratko ALARMNO zvono za ovu divljač ZVONIIIII !
gavra bakoš

fotolovac
 Slažem se, nisu uvek krivi prirodni faktori, intenzivna poljoprivreda i pesticidi. Direktni krivci lošeg snanja su i mnoga neodgovorna rukovodstva LD i LU koja samo gledaju kako da se ogrebu od nekog srndaća i neki lov, gledaju samo svoje lične interese i džepove.
Njihov rad se vidi direktno u broju zeca kao i u broju lovaca, većina društava ove godine nije mogla ni krug da zatvori, sve u svemu lovci kao i zec u našim lovištima postaju retke zverke. Yes

-ANUBIS-

fotolovac kaže:
Slažem se, nisu uvek krivi prirodni faktori, intenzivna poljoprivreda i pesticidi. Direktni krivci lošeg snanja su i mnoga neodgovorna rukovodstva LD i LU koja samo gledaju kako da se ogrebu od nekog srndaća i neki lov, gledaju samo svoje lične interese i džepove.
Njihov rad se vidi direktno u broju zeca kao i u broju lovaca, većina društava ove godine nije mogla ni krug da zatvori, sve u svemu lovci kao i zec u našim lovištima postaju retke zverke. Yes

[xhide]Bravo[/xhide]

duskov
 Najljeoši lov u planini. To više nije običan događaj. To se stapa sa najljepšim emocijama.

nidzamotocross
 Kolega Dusko, jos da dodam rec ''gonic''u tvom upisu, i da potpisem, pecatiram i zapecatim. Bravo 2
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

mrwa22250

fotolovac kaže:
zato krivolovci,doopelisci,partijski vojnici,drzavni funkcioneri,lovni neradnici i ostali dlakavi a bogami i celavi predatori,nicu kao pecurke posle kise.oni su glavni krivci za situaciju u lovstvu uopste pa tako i po pitanju populacije zeca.daleko iza njih idu svi ostali razlozi pa i predatori na koje je lov dozvoljen zakonom ali ga ovi svrstani iznad zakona ne dozvoljavaju,nalazeci svake godine sve imbecilnije razloge za zabranu istog.osnovni je razlog sto manje lovaca u lovistu-manje neugodnih svedoka njihovih bahanalija po lovistima.rezultat takvog rada je sve redja pojava fazana i zeca u odredjenim lovistima(o srnecoj divljaci sa setom pricaju uglavnom stariji clanovi)a lisice i sakala u selima i gradovima na svakom koraku a u lovistu da ne pricam.Tri prstaprosecan srpski lovac ce pre da napusti svoj omiljeni hobi nego da se zapita sta rade drugovi odozgo,ostalo nam zapisano u genetskom kodu jos od 45-teKoTuKoga
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

duskov
 Nidžo puško-to je to! Planina, zec i gonič. I Bog te veselio.

Lala

mrwa22250 kaže:
zato krivolovci,doopelisci,partijski vojnici,drzavni funkcioneri,lovni neradnici i ostali dlakavi a bogami i celavi predatori,nicu kao pecurke posle kise.oni su glavni krivci za situaciju u lovstvu uopste pa tako i po pitanju populacije zeca.daleko iza njih idu svi ostali razlozi...

Ni ja ne bih uspeo bolje da napišem ovo! SmileOdobreno
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

sheytan
 [xhide]+ nezajažljivi članovi-mesari, kakvih sam video u svojoj kratkoj lovačkoj karijeri OHO-HOOO!!! Shock Sad[/xhide]
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Sremac75
 Ma to je sve zbog "prljavog" atara.... kažu preCednici, lovnici, i drugi istaknuti rukovodioci!

A kada se atar očisti onda kažu ...jbg šta bi ti, pa lovi se već mesec dana!

SadSadSad
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

apinest
 Veoma me interesuje kakvo je stanje zečije populacije u lovnim revirima bačkopalanačke opštine, s obzirom da smo nekada bili u zajedničkom Udruženju?
Od jednog lovca sam čuo da je u nedelju u njegovoj sekciji 20 lovaca odstrelilo samo JEDNOG zeca(!!!), a navodno je čuo da ni u ostalim revirima nije ništa bolja situacija... Ima li neko više informacija?
Brine me kako li će biti kod nas u Sremu , ako je u Bačkoj zaista ovako?!? Cry

Podunavac
 U B. Palanci izgleda zečevi navikli da ih se lovi farom po noći, pa danju spavaju. Ko ne veruje nek pita istaknute lovne radnike Piškaća i Šarca.
A vi ste se sremci u Veri napromašivali zeca za celu sezonu.Grin Uključujući i onoga bačvana iz zapadne Slavonije koji se predstavlja kao Sremac.ROFL
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Kod mene u mom lovištu i okolnim lovištima zeca ima u priličnom broju. Rekao bi više nego zadnjih 2-3 godine.
Tri prsta 2Kolce

srle1976
 ja gostujem u nedelju u Karlovčiću u sremu pa ću videti šta ima tamo. Prvi put idem tamo u goste.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Obuka goniča za lov na zeca KINOLOGIJA 464 31.05.2018. 09:45
Paraziti zeca i prepelice u Bačkoj STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 07.11.2014. 15:02
Sindrom evropskog zeca u Vojvodini STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 23.10.2014. 23:13
VEŠTAČKA PROIZVODNJA ZECA STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 10.03.2014. 19:41
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,056,160 posete www.srbijalov.com