Lov na zeca
|
nidzamotocross |
Objavljen 20.10.2013. 20:33
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Druze Bojk, sledecu nedelju bez fotoaparata ne mrdaj. 
I cestitke na prvom odstrelu novom puskicom. 
Evo iz vikenda u vikend pesma nasih gonica ne prestaje, slusam ih i punim baterije, jedva cekam sezonu da se i ovi nasi malo ostrve. Zeceva vise nego ikada, svi se nadamo da ce ovo da bude rekordna godina po odstrelu zeca na nasem terenu.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 20.10.2013. 20:40
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
e pa mi ove godine "postimo"...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
BOJK |
Objavljen 20.10.2013. 20:40
|

Član

Upisa: 197
Pristupio: 28.06.2012. 08:48
|
Ma imam tel sa dobrom kamerom, nego sam zaboravio, ranije sam se vratio kuci a uvek se slikamo na kraju lovnog dana  |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 20.10.2013. 21:08
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
I kod mene danas pocela sezona na zeca, uz pomoc gonica i nemica podigli smo danas 4 zeca dva smo odstrelilia dva ostavili za neke naredne lovove, pala je i jedna teta lija.
Cu turim i slicke samo da napravim internAt
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
Marko_1986 |
Objavljen 20.10.2013. 21:08
|

Član

Upisa: 147
Pristupio: 12.03.2011. 21:42
|
Ljudi ja mislim da se jos uvek kod nas ide u lov napamet! To jea ako imam 100 zeceva u polju nemogu da odstrelim 70 ove sezone i da se nadam da cu imati i sledece godine tolko. Smatram da se tu premalo vodi racuna i mahom prekasno vidi pravo stanje.
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima  saita. 
|
|
|
|
Tomash |
Objavljen 20.10.2013. 22:52
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 04.02.2012. 17:44
|
I kod nas danas otvoren lov na zeca, zeca nikada nije bilo više na delu lovišta gde lovi naša sekcija(naše selo), ali na žalost ove godine lovimo samo tri nedelje, da li zbog drugih sekcija u društvu kod kojih ih ima manje, nebitno, svakako je situacija od prošle i ove godine nebo i zemlja, u pozitivnom smislu. A i ostaće ih više za sledeću godinu ;)
Nas četvorica, skor je tri ulovljena zeca do 10h, do kad smo i lovili(zbog obaveza u komšiluku), i još duplo viđeno bez prilike za pucanje, i poneki promašaj.
Od ta tri što smo skinuli, dva su okrajcovana (jedan i više puta), i da nije bilo koleginog nemca, odneli bi pogotke i uginuli negde, tako da nam je Kvint odbranio čast u grupi da se ne vratimo praznih ruku.
Pored dotičnog junoše što je spasao i mene od bruke, imali smo i dva mlada goniča koji se još uvode u lov, i jednu nemicu vrhunskog nosa koja je radila do prvog pucnja (posle pauze od dve godine) i posle sat-ipo lova se oslobodila i odradila extra do kraja, uz marku jarebice, koju nismo ni pucali.
Sledeće nedelje kompletiramo kerove(moj je na turneji zbog dolaska bebe,jer bo' kolege postao sam ponosni otac budućeg podmlatkara ), a i kolege su povele samo iskusnije kerove(ne računajući ove goniče što uvodimo u lov).
Sve u svemu, od tri zeca, sva tri su bila mlada, što pokazuje da je prirast dobar i objašnjava toliki broj zečeva, svaka sledeća nedelja može biti samo bolja. |
|
|
|
gavra bakos |
Objavljen 21.10.2013. 06:54
|

Član

Upisa: 168
Pristupio: 04.08.2010. 14:18
|
KATASTROFA !!! U poznatom, po zecu nekada bogatov lovištu , LU "ADA", u nedelju je izašlo svega 41 lovac (broj članova LU u opadanju) i u tri kruga ulovilo svega 13 (trinaest zečeva). Član sam ovog udruženja blizu 40 god. i ovo nje nikada bilo.Tvrdim da je mnogo uticalo i loše gazdovanje ovom divljači i to prekomeran izlov i prodaja živih zečeva ! Nekada smo osvežavali krv unošenjem jedinki sa drugi područja ,a danas o tome niko i ne govori. Ista situacija i u LU " Šajkaška" . U nedelj je u sekciji Gardinovci izašlo oko tridesetak lovaca , a odstreljeno oko trinaestak zečeva Nemam baš tačne podatke. Ukratko ALARMNO zvono za ovu divljač ZVONIIIII !
gavra bakoš
|
|
|
|
fotolovac |
Objavljen 21.10.2013. 11:39
|

Stari član

Upisa: 227
Pristupio: 11.12.2010. 14:20
|
Slažem se, nisu uvek krivi prirodni faktori, intenzivna poljoprivreda i pesticidi. Direktni krivci lošeg snanja su i mnoga neodgovorna rukovodstva LD i LU koja samo gledaju kako da se ogrebu od nekog srndaća i neki lov, gledaju samo svoje lične interese i džepove.
Njihov rad se vidi direktno u broju zeca kao i u broju lovaca, većina društava ove godine nije mogla ni krug da zatvori, sve u svemu lovci kao i zec u našim lovištima postaju retke zverke.
|
|
|
|
-ANUBIS- |
Objavljen 21.10.2013. 14:43
|

Stari član

Upisa: 378
Pristupio: 04.01.2011. 17:11
|
fotolovac kaže:
Slažem se, nisu uvek krivi prirodni faktori, intenzivna poljoprivreda i pesticidi. Direktni krivci lošeg snanja su i mnoga neodgovorna rukovodstva LD i LU koja samo gledaju kako da se ogrebu od nekog srndaća i neki lov, gledaju samo svoje lične interese i džepove.
Njihov rad se vidi direktno u broju zeca kao i u broju lovaca, većina društava ove godine nije mogla ni krug da zatvori, sve u svemu lovci kao i zec u našim lovištima postaju retke zverke. 
[xhide] [/xhide] |
|
|
|
duskov |
Objavljen 21.10.2013. 21:37
|

Lovčina

Upisa: 1159
Pristupio: 18.10.2011. 23:34
|
Najljeoši lov u planini. To više nije običan događaj. To se stapa sa najljepšim emocijama. |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 21.10.2013. 21:40
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Kolega Dusko, jos da dodam rec ''gonic''u tvom upisu, i da potpisem, pecatiram i zapecatim.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 21.10.2013. 22:41
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
fotolovac kaže:
Njihov rad se vidi direktno u broju zeca kao i u broju lovaca, većina društava ove godine nije mogla ni krug da zatvori, sve u svemu lovci kao i zec u našim lovištima postaju retke zverke.  zato krivolovci,doopelisci,partijski vojnici,drzavni funkcioneri,lovni neradnici i ostali dlakavi a bogami i celavi predatori,nicu kao pecurke posle kise.oni su glavni krivci za situaciju u lovstvu uopste pa tako i po pitanju populacije zeca.daleko iza njih idu svi ostali razlozi pa i predatori na koje je lov dozvoljen zakonom ali ga ovi svrstani iznad zakona ne dozvoljavaju,nalazeci svake godine sve imbecilnije razloge za zabranu istog.osnovni je razlog sto manje lovaca u lovistu-manje neugodnih svedoka njihovih bahanalija po lovistima.rezultat takvog rada je sve redja pojava fazana i zeca u odredjenim lovistima(o srnecoj divljaci sa setom pricaju uglavnom stariji clanovi)a lisice i sakala u selima i gradovima na svakom koraku a u lovistu da ne pricam. prosecan srpski lovac ce pre da napusti svoj omiljeni hobi nego da se zapita sta rade drugovi odozgo,ostalo nam zapisano u genetskom kodu jos od 45-te
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
duskov |
Objavljen 22.10.2013. 08:20
|

Lovčina

Upisa: 1159
Pristupio: 18.10.2011. 23:34
|
Nidžo puško-to je to! Planina, zec i gonič. I Bog te veselio. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 22.10.2013. 08:36
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
mrwa22250 kaže:
zato krivolovci,doopelisci,partijski vojnici,drzavni funkcioneri,lovni neradnici i ostali dlakavi a bogami i celavi predatori,nicu kao pecurke posle kise.oni su glavni krivci za situaciju u lovstvu uopste pa tako i po pitanju populacije zeca.daleko iza njih idu svi ostali razlozi...
Ni ja ne bih uspeo bolje da napišem ovo! 
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 22.10.2013. 08:42
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
[xhide]+ nezajažljivi članovi-mesari, kakvih sam video u svojoj kratkoj lovačkoj karijeri OHO-HOOO!!! [/xhide]
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 22.10.2013. 09:15
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Ma to je sve zbog "prljavog" atara.... kažu preCednici, lovnici, i drugi istaknuti rukovodioci!
A kada se atar očisti onda kažu ...jbg šta bi ti, pa lovi se već mesec dana!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
apinest |
Objavljen 22.10.2013. 15:56
|

Stari član

Upisa: 418
Pristupio: 02.06.2011. 18:28
|
Veoma me interesuje kakvo je stanje zečije populacije u lovnim revirima bačkopalanačke opštine, s obzirom da smo nekada bili u zajedničkom Udruženju?
Od jednog lovca sam čuo da je u nedelju u njegovoj sekciji 20 lovaca odstrelilo samo JEDNOG zeca(!!!), a navodno je čuo da ni u ostalim revirima nije ništa bolja situacija... Ima li neko više informacija?
Brine me kako li će biti kod nas u Sremu , ako je u Bačkoj zaista ovako?!?
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 22.10.2013. 19:34
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
U B. Palanci izgleda zečevi navikli da ih se lovi farom po noći, pa danju spavaju. Ko ne veruje nek pita istaknute lovne radnike Piškaća i Šarca.
A vi ste se sremci u Veri napromašivali zeca za celu sezonu. Uključujući i onoga bačvana iz zapadne Slavonije koji se predstavlja kao Sremac.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 22.10.2013. 19:36
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Kod mene u mom lovištu i okolnim lovištima zeca ima u priličnom broju. Rekao bi više nego zadnjih 2-3 godine.
|
|
|
|
srle1976 |
Objavljen 22.10.2013. 19:39
|

Mlađi član

Upisa: 35
Pristupio: 25.08.2013. 14:47
|
ja gostujem u nedelju u Karlovčiću u sremu pa ću videti šta ima tamo. Prvi put idem tamo u goste. |
|
|