Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovne karte, izgled i važenje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovne karte, izgled i važenje
Indjijanac
 ljudi u čemu je problem,jel nije uplaćen članski doprinos u kom se nalazi deo za lovnu kartu,ili nedostaju podatci za spisak koji se predaje uz zahtev za preuzimanje lovnih karata ili je nešto treće?
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Uca
 Kad sve ide kako treba onda se priloži lična karta, članska karta sa upisanim položenim lovačkim ispitom, oružani list i priznanica o izvršenoj uplati članarine. Podnese se zahtev i za 5 minuta se posao zavrpava. Ali uprava LU''Kruševac'' uvek čeka da im stignu sve uplatnice pa tek onda naručuju lovne karte kad imaju uvid da je sve isplaćeno umesto da posle 2. ili 3. rate naruče lovne karte za one koji redovno uplaćuju. Sad iako sam uplatio dva meseca unapred moram da čekam da se neko smiluje i ode po lovne karte. Problem je i oko toga što ne rade svoj posao pa nam je izosto lov na prepelice i još uvek se nezna kad će da počne. Oni su dužni da obezbede termine i teren za lov prepelice za sve one koji su izvršili uplatu. Ovaj put su zapravo kažnjeni i oni koji su svoje obaveze oko članarine odaaaavno izmirili. Evo jedan primer. Kolega lovac je pre nekoliko meseci uplatio celokupnu članarinu i sad je došao iz Švajcarske da bi išao u lov na prepelice (uzeo čovek odmor ), a kad je došao doživeo je razočarenje. On i neće biti ovde u glavnoj lovnoj sezoni i odlazak na prepelice mu je jedina mogućnost, a sad je ostao bez toga iako je još u januaru isplatio 8000 dinara. Šta reći sad? Pa samo čovek da uzme motku i da bije, BRE!

djosa69
 Uco kod nas u Vlasotincu ne prilazu se nikakve uplatnice jer nema poterebe na izvodima banaka sve to ima sekretar pregleda izvode i napravi spisak i tako svakog ponedeljka i narucujemo lovne karte kad se uplati prva rata a ne celokupna članarina obicno lovne karte stizu za nedelju dana i ponovo lovci nisu zadovoljni hteli bi da se to brze zavrsi.Kolce

Uca
 I kod nas sekretar ima sve izvode iz banke ali se desilo više puta da nije lepo evidentirao pa nije ni naručio lovne karte, a njih naručuje isključivo kad se uplati celokupna članarina a ne posle prve rate. Zato kao dokaz o uplati treba da se ponesu priznanice. Bravo za vas kad svakog ponedeljka naručujete lovne karte. To je fenomenalno jer i ne očekujem da lovnu kartu dobijem za jedan dan. Ali kod nas se naručuje svakog 5. ili 6. u mesecu - znači jednom mesečno.

Lala
 Još dok je pisan Pravilnik o lovnim kartama, ja sam na forumu, a i u razgovoru sa nekim ljudima koji mogu da utiču, skrenuo pažnju na jedan nedostatak u Pravilniku, a to je da nigde nije precizirano u kom roku je korisnik lovišta dužan da lovcu izda lovnu kartu. Na žalost, taj nedostatak nije uklonjen, i evo sada u praksi problema.
Da ne bude da je samo Pravilnik problem, mislim da se u dosta slučajeva malo 'gimnasticira' sa parama koje su uplaćene za lovne karte, i da tu takodje treba tražiti razlog.
Nedopustivo je zaista, da se dočeka početak lova na prepelice, a da lovci nisu dobili lovne karte. Tu je greška uprave, što nisu dobro planirali dinamiku plaćanja članskog doprinosa (članarine) na rate, pa su možda došli u situaciju da nemaju dovljno para da i za tekuće poslovanje LU i za prosledjivanje u Fond za razvoj lovstva - bez plaćanja, nema ni lovnih karata, a upravu LU treba pitati šta je to bilo prioritetnije od obezbedjivanja lovnih karata za lovce članove.
Ova tema zadire i u problem strukture članskog doprinosa, gde se lovcima ne predočava precizno šta sve plaćaju kroz ono što se naziva članarina.
U svakom slučaju, ružno je dovesti ljude u situaciju da su platili deo članarine, a da ne mogu da love. Možda uprave nekih LU imaju strah, da neće naplatiti celokupnu članarinu ako podele lovne karte, pa da će lovci ići u lov, a otezati sa plaćanjem ostatka. Taj problem je lako rešiv - ko ne plati sve u predvidjenom roku, ne stavlja se na dozvolu za lov, i tačka.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

elko
 Da malo pomognem oko nejasnoća vezanih za lovnu kartu.

Pravo na lovnu kartu je pojedinačno pravo, ne zavisi od volje bilo koga već samo od ispunjenosti uslova ( položen lovački ispit, punoletstvo, oružje u skladu sa važećim Zakono o oružju i municiji).
Zahtev za izdavanje lovne karte podnosi se bilo kom ( izbor podnosioca zahteva ) lovačkom udruženju koje je korisnik lovišta i koje je podložno kontroli od strane lovne inspekcije.Uz zahtev se prilažu predhodni dokazi i dokaz o uplati predviđenog iznosa.
Nije baš da ne postoji rok, on može maksimalno biti 1 mesec obzirom da je korisnik u obavezi da najkasnije do 10 u mesecu dostavlja informacije o preuzetim i realizovanim zahtevima za izdavanje lovne karte nadležnom ministarstvu pa se iz tog roka crpi i nemogućnost da korisnik manipuliše uplatama za lovnu kartu i sl.
Podnosilac zahteva ne mora biti član ni jednog društva, udruženja ili saveza, samo je bitno da ispunjava uslove koji su propisani.
Korisnik lovišta čini povredu Zakona o divljači i lovstvu ukoliko odbije da primi i izda lovnu kartu ili to uslovljava na bilo koji drugi način.
Teoretski korisnik se može pojaviti kod nadležnih službi ministarstva sa jednom zahtevom te broj zahteva za lovnu kartu nije razlog za čekanje i prolongiranje izdavanja lovne karte.
U praksi se javlja problem identifikacije lovca sa pravom lova u LU u grupnom lovu obzirom da se dozvola za lov popunjava na terenu i to vrlo često od strane lica koja nisu dovoljno upoznata i edukovana uz pojavu da to pojedinci zloupotrebljavaju i ne uplaćuju sve obaveze prema korisniku.
Najlakše se taj problem rešava izdavanjem Članske karte korisnika ili saveza ( LSCS izdaje Članske karte svim LU, sa mestom za upis imena LU,lovca, broja lovne karte i sl. za onaj broj uplaćenih članskih doprinosa Savezu, za isti broj po spisku koji se obavezno dostavlja važi i polisa godišnjeg osiguranja za slučaj nezgode u lovu ).
Napominjem da u toku kontrole od strane lovnog inspektora na terenu prilikom učestvovanja u lovu lovac mora da poseduje LOVNU KARTU bez obzira na člansku kartu, oružani list za nošeno oružje, potvrdu za lovačkog psa u skladu sa propisima.
Korisnici lovišta nemaju pravo da izdavanje lovne karte uslovljavaju uplatama obaveza podnosioca zahteva prema LU .U lovnom turizmu bilo domaćem ili inostranom lovac mora da poseduje lovnu kartu koja može biti i jednodnevna jer5 je njeno posedovanje uslov za bavljenje lovom.

Gedza66

Lala kaže:
Još dok je pisan Pravilnik o lovnim kartama, ja sam na forumu, a i u razgovoru sa nekim ljudima koji mogu da utiču, skrenuo pažnju na jedan nedostatak u Pravilniku, a to je da nigde nije precizirano u kom roku je korisnik lovišta dužan da lovcu izda lovnu kartu. Na žalost, taj nedostatak nije uklonjen, i evo sada u praksi problema.
.................................................
U svakom slučaju, ružno je dovesti ljude u situaciju da su platili deo članarine, a da ne mogu da love. Možda uprave nekih LU imaju strah, da neće naplatiti celokupnu članarinu ako podele lovne karte, pa da će lovci ići u lov, a otezati sa plaćanjem ostatka. Taj problem je lako rešiv - ko ne plati sve u predvidjenom roku, ne stavlja se na dozvolu za lov, i tačka.

elko kaže:
Da malo pomognem oko nejasnoća vezanih za lovnu kartu.

Pravo na lovnu kartu je pojedinačno pravo, ne zavisi od volje bilo koga već samo od ispunjenosti uslova ( položen lovački ispit, punoletstvo, oružje u skladu sa važećim Zakono o oružju i municiji).
Zahtev za izdavanje lovne karte podnosi se bilo kom ( izbor podnosioca zahteva ) lovačkom udruženju koje je korisnik lovišta i koje je podložno kontroli od strane lovne inspekcije.Uz zahtev se prilažu predhodni dokazi i dokaz o uplati predviđenog iznosa.
Nije baš da ne postoji rok, on može maksimalno biti 1 mesec obzirom da je korisnik u obavezi da najkasnije do 10 u mesecu dostavlja informacije o preuzetim i realizovanim zahtevima za izdavanje lovne karte nadležnom ministarstvu pa se iz tog roka crpi i nemogućnost da korisnik manipuliše uplatama za lovnu kartu i sl.
Podnosilac zahteva ne mora biti član ni jednog društva, udruženja ili saveza, samo je bitno da ispunjava uslove koji su propisani.
Korisnik lovišta čini povredu Zakona o divljači i lovstvu ukoliko odbije da primi i izda lovnu kartu ili to uslovljava na bilo koji drugi način.
Teoretski korisnik se može pojaviti kod nadležnih službi ministarstva sa jednom zahtevom te broj zahteva za lovnu kartu nije razlog za čekanje i prolongiranje izdavanja lovne karte.
U praksi se javlja problem identifikacije lovca sa pravom lova u LU u grupnom lovu obzirom da se dozvola za lov popunjava na terenu i to vrlo često od strane lica koja nisu dovoljno upoznata i edukovana uz pojavu da to pojedinci zloupotrebljavaju i ne uplaćuju sve obaveze prema korisniku.
Najlakše se taj problem rešava izdavanjem Članske karte korisnika ili saveza ( LSCS izdaje Članske karte svim LU, sa mestom za upis imena LU,lovca, broja lovne karte i sl. za onaj broj uplaćenih članskih doprinosa Savezu, za isti broj po spisku koji se obavezno dostavlja važi i polisa godišnjeg osiguranja za slučaj nezgode u lovu ).
Napominjem da u toku kontrole od strane lovnog inspektora na terenu prilikom učestvovanja u lovu lovac mora da poseduje LOVNU KARTU bez obzira na člansku kartu, oružani list za nošeno oružje, potvrdu za lovačkog psa u skladu sa propisima.
Korisnici lovišta nemaju pravo da izdavanje lovne karte uslovljavaju uplatama obaveza podnosioca zahteva prema LU .U lovnom turizmu bilo domaćem ili inostranom lovac mora da poseduje lovnu kartu koja može biti i jednodnevna jer5 je njeno posedovanje uslov za bavljenje lovom.

Verujem da ovog problema ne bi bilo kada bi se više pažnje posvetilo Zahtevu za dodelu lovne karte koji lovac podnosi udruženju uz podnošenje dokaza o ispunjenosti uslova za dodelu.

Pitanje je kada lovac podnosi Zahtev za dodelu? Da li se isti podnosi nakon uplate prve rate, druge rate ili konačne rate ili se isti može podneti i pre bilo kakve uplate.

Zahtevom se upravno iskazuje namera da neki lovac želi da svoje pravno na lovnu kartu ostvari preko tog udruženja, nezavisno od toga da li je član udruženja. To pravo će ostvariti tek nakon ispunjavanja predviđenih uslova za dodelu. Ti uslovi moraju unapred biti predvidjeni, ali se postavlja pitanje ko određuje te uslove i na koji način?. Ako zakonom i izvršnim propisima to nije predviđeno onda se to treba predvideti aktima udruženjima (pravilnikom ili čak odlukom).

Znači da je problem u nedostatku ovih akata udruženja i problema više neće biti kada se donesu ovi akti. Donošenjem ovih internih akata, svaki lovac će unapred znati koji su uslovi i rokovi za dodelu lovne karte.

Kolega elko je u delu svog citiranog upisa naveo "U praksi se javlja problem identifikacije lovca sa pravom lova u LU u grupnom lovu obzirom da se dozvola za lov popunjava na terenu ............."

Grupni lov na sitnu, krupnu divljač ili z*veri, podrazumeva lov na određenom terenu, reonu ili reviru. Ako se svakom vođi grupe omogući da dozvolu za lov popunjava na terenu (o broju učesnika u grupnom lovu bez ikakve koordinacije), realno može doći do prevelikog broja lovaca koji taj teren, reon ili revir može objektivno da izdrži. Postavlja se i pitanje, da li o tome trabaju da odlučuju vođe grupa (pratioci lova), koji objektivno nemaju kavalifikacije za tako nešto ili o tome treba da odlučuje upravniik lovišta, kao stručno lice sa odgovarajućom licencom za te poslove (zaštita i gajenje).

Upravnik lovišta, kao stručno lice mora unapred znati koji su kapaciteti određenog dela lovišta (uzimajući u obzir i bezbednost izvođenja lova), reona ili revira i u skladu sa tim znanjem, upravnik lovišta treba unapred izdavati dozvole za grupni lov u kojima će unapred biti određen broj učesnika u lovu a ne da to radi lice kome je izdata dozvola, na samom terenu.

To je praksa koja se sprovodi u lovačkom udruženju iz Vlasotinca. Možda se u ovom udruženju greši ovakvim postupanjem ali argumente za drugačije postupanje ovog trenutka nema. Jaooo

Ljudski je grešiti, zar ne!?Krsti
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Uca
 Da, slažem se da je ljudski grešiti ali mislim da onaj ko je napravio grešku treba da se potrudi i da je ispravi. Da sam u potpunosti u pravu kad sam rekao da se svašta radi po lovačkim udruženjima (navedeno u prethodnom postu ) dokazje moj jučerašnji primer. Evo šta se sve izdešavalo. Članarina za lov za ovu lovnu sezonu u Lovačkom društvu ''Kruševac'' je 8000 dinara sa mogućnošću plaćanja u 8 mesečnih rata počev od januara 2012. godine. Za svako zakašnjenje u plaćanju rate (makar bilo ono i jedan dan) plaća se kamata od 100 dinara za svako zakašnjenje. Da li Lovačko udruženje ima pravo na to? Mislim da nemaju prava na to ali je to živa istina. Drugu ratu koju je trebalo platiti do 29. februara ja sam uplatio 1. marta i morao sam da platim 100 dinara više. Da bi dobio lovnu kartu za ovu godinu, poslednje dve rate za juli i avgust platio sam 7. jula (subota). Dana 9. jula javio sam se sekretaru Lovačkog udruženja ''Kruševac'' sa zahtevom da mi se izda lovna karta ali mi je on rekao da jednom mesečno (do 5. ili 6. u mesecu) idu u BG,KG ili Niš za lovne karte, pa sam ja zakasnio za tu turu, već da mu se javim 6. avgusta (mesec dana kasnije) kako bi dobio lovnu kartu. Tada sam mu ponudio priznanice na uvid ali on nije hteo da ih gleda uz obrazloženje da uvid o uplati ima u izvodima koji mu stižu iz banaka. OK, kažem ja, nema problema, javiću se 6. avgusta. Juče 6. avgusta spremim svu potrebnu dokumentaciju (člansku kartu, dokaz o lovačkom ispitu, ličnu kartu, uplatnice,zahtev za izdavanje lovne karte...) i proturim kroz šalter. Kad je sekretar Vlasta otvorio moju dokumentaciju u kompjuteru, nije imao šta da vidi. Podaci o mojim uplatama nisu evidentirani (navodno je neko instalirao neki program pa mi je izbrisao podatke) pa zato ne može da mi izda lovnu kartu. Eto, kaže, desila se greška pa će je ispraviti u nekom narednom periodu. KAD BRE!? Nezna da odgovori. Na pitanje da li mogu da idem u lov na prepelice ako se pusti lov za vikend, odgovorio mi je da ne mogu da idem bez lovne karte, a to isto potvrdio i upravnik lovišta Miki Civić. Ja sam bre ljudi isplatio sve na vreme, čak i skoro dva meseca ranije samo da bi mi lovna karta stigla za lov na prepelice, a sad mi saopštavaju da do daljnjeg ne mogu da idem. Jesu li bre oni normalni? Ako se bude pustio lov za vikend, a meni kojim slučajem ne stigne lovna karta do petka 10.8. 2012. ja odoh u lov, a oni neka pišu prijave. Čak razmišljam da i ja pre odlaska u lov presavijem tabak i uspostavim tel. liniju sa rečima ''Zdravo lovni inspektore'' i da mu do tančina opišem sve ove zajebancije koje doživljavaju članovi Lovačkog udruženja ''Kruševac'' pa da se teramo po sudu i da vidimo da li ću ja popiti prijavu za odlazak u lov bez lovne karte ili će je oni popiti zbog naplate kamate i zbog toga što mi nije lovna karta stigla na vreme zbog njihove greške. Razumem ja da su greške moguće ali u LU''Kruševac'' je to svakodnevna pojava. Da ne pričam o drugim stvarim koje se dešavaju jer nije tema za ovde. Ajde sad budite pametni pa mi kažite šta da radim. Da li i dalje da budem tolerantan ili da presavijem tabak i tužim sve one koji su zaposleni u udruženju. Najgora stvar u svemu ovome je ta što svi peru ruke, niko nije kriv, i prebacuju lopticu na drugog i nemaju pojma kad će da mi obezbede lovnu kartu. Mene stvarno ne interesuje ko je kriv i kako se greška dogodila ali neću dozvoliti da mi propadne lov zbog njihovih grešaka. Da vas čujem za mišljenje!

Sremac75

Uca kaže:
................... Ako se bude pustio lov za vikend, a meni kojim slučajem ne stigne lovna karta do petka 10.8. 2012. ja odoh u lov, a oni neka pišu prijave. Čak razmišljam da i ja pre odlaska u lov presavijem tabak i uspostavim tel. liniju sa rečima ''Zdravo lovni inspektore'' i da mu do tančina opišem sve ove zajebancije koje doživljavaju članovi Lovačkog udruženja ''Kruševac'' pa da se teramo po sudu i da vidimo da li ću ja popiti prijavu za odlazak u lov bez lovne karte ili će je oni popiti zbog naplate kamate i zbog toga što mi nije lovna karta stigla na vreme zbog njihove greške. Razumem ja da su greške moguće ali u LU''Kruševac'' je to svakodnevna pojava. Da ne pričam o drugim stvarim koje se dešavaju jer nije tema za ovde. Ajde sad budite pametni pa mi kažite šta da radim. Da li i dalje da budem tolerantan ili da presavijem tabak i tužim sve one koji su zaposleni u udruženju. Najgora stvar u svemu ovome je ta što svi peru ruke, niko nije kriv, i prebacuju lopticu na drugog i nemaju pojma kad će da mi obezbede lovnu kartu. Mene stvarno ne interesuje ko je kriv i kako se greška dogodila ali neću dozvoliti da mi propadne lov zbog njihovih grešaka. Da vas čujem za mišljenje!

KoTuKoga
Pa jel to kod vas niko ne lovi dok sve rate ne uplati, odnosno do 8.meseca?
Jedino što ti ne preporučujem je da odeš u lov bez lovne karte jer rizikuješ krivičnu prijavu za nezakonit lov i verovatno trajni gubitak prava na posedovanje lovačkog oružja.
Šta si onda uradio?

Što se tiče ponašanja u tvom LD ili LU, ja bih još juče sve prijavio lovnom inspektoru.
(vidi član 4. st.2
http://www.mpt.gov.rs/download/Lovna%...erzija.pdf )
Ovo ti je obavezujuća instrukcija, ali i način na koji možeš doći do lovne karte!

A najbrži način da rešiš svoj problem je da se javiš nekom JP ili NP koji gazduju lovištem u tvojoj okolini, da im odneseš uplatnicu na 1000 dinara i tražiš da ti izdaju turističku lovnu kartu (po mojim saznanjima oni imaju dovoljno lovnih karata za sve zainteresovane), a onda da odeš u tvoje LD i lepo im se zahvališ na trudu, i tražiš da ti vrate 1000 dinara s obzirom da si lovnu kartu sam kupio.

Jedini problem će ti onda biti sa kim ćeš u lov (mislim ako ni drugi nisu dobili lovne karte)?
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

bogoljub
 Ma i kod nas nedaju da se ide u lov samostalno već u grupi od tri člana misle da će time smanjiti krivolov.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Lovac Stari
 Kupis kartu negde na stranu i resio si problem.
Ovako te neko cuca i voza po njegovom redu voznje i to kad i kako hoce.
Cast je negde biti clan Udruzenja ali u vecini slucajeva to je vec mucenje(smaranje).
Kupio sam ove godine po prvi put kartu i bas mi je laknulo, mogao sam ih kupiti jos na 10 mesta.
Dobar pogled.

Sniper Hunter
 Meni je iz udruženja stigla kada sam završio odmor da sam na njih čekao nebih ni išao u lov na srndaća ove godine ,dobro je da sam kupio lovnu kartu preko drugog udruženja i da mi je stigla na vreme .

Uca

Sremac75 kaže:

KoTuKoga
Jedino što ti ne preporučujem je da odeš u lov bez lovne karte jer rizikuješ krivičnu prijavu za nezakonit lov i verovatno trajni gubitak prava na posedovanje lovačkog oružja.
Šta si onda uradio?

Sremac, kod nas u Kruševcu još niko ne ide u lov jer nije otvrorena sezona na prepelice. A to što ću popiti krivičnu prijavu ako odem u lov bez lovne karte to mogu da okače mačku o rep jer je neposedovanje lovne karte njihova greška, a ne moja. Već sam razgovarao sa advokatom i spreman sam na to da im isteram pare iz džepa i neka sve do dinara uzme advokat. Meni ne treba ništa osim da se dovedu neke stvari u društvu na pravo mesto i da se stane na put neodgovornim licima. Naravno da u lov nebih išao sam jer mi i nije cilj da sam idem već sa drugarima, da se ispucamo da nešto ispečemo i popijemo, jednostavno rečeno da se družimo bez obzira na ulov. Jedan deo članova je dobio karte, a određeni broj nije. Razumem ja da su greške moguće jer se nekad čovek trudi da uradi nešto najbolje, a ispadne najgore. Nisam za to da se seku glave ali mi je više muka da mi svaka lovna sezona započne ili se završava kojekakvim problemima. Volim prirodu, lov, druženje i lovac sam jer me to opušta, a upravo se dešava drugačije. U lov idem napet jer non-stop vlada neka tenzija. Da ne pričam recimo o tome da je društvo podeljeno u sekcije i da član jedne sekcije ne može da ide na teritoriju druge sekcije u prve dve nedelje lova, a u ostalim lovnim danima može i to ako mu predsednik te sekcije dozvoli. A tu je i problem što su sekcije podeljene po katastarskim parcelama pa jedna sekcija ima po 110 hektara po lovcu, a druga samo 5 hektara po lovcu. U tih 5 hektara koje pripadaju mojoj sekciji polovinu ( a možda i više ) čini naselje, a druga polovina je teren za lov pa otprilike ispada da jedan lovac ima 2,5 hektara. Članarina za sve lovce u lovačkom udruženju je ista bez obzira na površinu koju poseduje jedna sekcija. Da ne govorimo o tome da su u martu mesecu 2011. godine lovci pripravnici uplatili za polaganje lovačkog ispita i da do dana današnjeg još nije organizovano polaganje ispita, a ljudi su ponovo uplatili članarinu za ovu godinu, tako da ni oni neće moći da idu u lov na prepelice sve dok ne polože lovači ispit. Već sam otišao u OFF , a mogao bih da pričam nedelju dana bez prekida o problemima sa kojima se srećam. Jedina svetla tačka poslednje godine je predsednik lovačkog udruženja Gandi koji se svakodnevno trudi da društvo dovede u red ali očigledno je da saam ne može mnogo da učini jer je okružen ljudima koje ''boli uvo za sve''. Da se razumemo, najlakše je nekoga kritikovati pa se zbog toga i suzdržavam jer ni saam ne volim one koji mnogo pametuju ali ovde postoji 1001 problem.

Sremac75

Uca kaže:

Sremac75 kaže:

KoTuKoga
Šta si onda uradio?

........ A to što ću popiti krivičnu prijavu ako odem u lov bez lovne karte to mogu da okače mačku o rep jer je neposedovanje lovne karte njihova greška, a ne moja. Već sam razgovarao sa advokatom i spreman sam na to da im isteram pare iz džepa i neka sve do dinara uzme advokat.

Vidi....
U dozvolu za lov se upisuje broj lovne karte, a ako ti nemaš lovnu kartu znači da ne možeš biti upisan u dozvolu za lov, a ako nisi upisan u dozvolu za lov to znači da ćeš da loviš bez dozvole za lov, a to opet znači da činiš krivično delo nezakonit lov!
I ja sam advokat, i nikada ti ne bih savetovao da uradiš nešto slično!
Pazi!

Što se ostalog tiče, žao mi je što imate toliko problema, ali ako te to teši niste jedini, u stvari to je, na žalost, uobičajeno u Srbiji!
A i taj novi predsednik Gandi bi mogao malo da se potrudi pa da reši makar ove gluposti koje je u suštini veoma jednostavno i lako rešiti!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Uca
 Danas mi je konačno stigla lovna karta ali se još uvek nezna kada će biti dozvoljen lov na prepelice Sad

slavaplana
 Nemojte se igrati da bez lovne karte, na neke potvrde ili na REC idete u loviste !!!U KRIVICNOM STE DELU!!!!

Indjijanac
 Ništa bez potpune dokumentacije,bez obzira ako neko kaže da može jer je samo kompletna dokumentacija potrebna da bi bili ispravni u lovu!!Bye
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Lala
 Sve više je informacija da se u pojedinim LU pojavljuju problemi oko izdavanja lovnih karata. Ja ne znam više, da li ljudi umeju da čitaju propise, ili jednostavno tumače onako kako im odgovara. Kanda bi neko trebao da nagrabusi, i da plati kaznu, pa će se onda opametiti i ostali.
Stavio sam na naslovnu stranu jedan tekst o problemima sa dobijanjem lovnih karata. Pošto znam da se ovaj portal čita i prati i od strane nadležnih, onda je i to način da im skrenemo pažnju na probleme koji se dešavaju.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

vuk71
 vidim da se ovde ozbiljno shvata lovna karta kao dokument bez koga nema lova ali... uvek taj ali...cak gospodin slavaplana pise i o krivicnom delu ako se neposeduje... u mom lu doticni lovac ili je nema ili je izgubio jednostavno je dosao u lov i kada je ustanovio da je nema nazove telefonom gospodina REVIRNIKA i uredno ode u lov bez LOVNE KARTE, zakljucak je jasan nije tascno da se lovna karta mora nositi u lov...

vuk71
 da me neko neshvati pogresno nisam ja za javasluk ili tumacenje zakona o lovstvu na svoju ruku ali mnogo je slusajeva gde se jasno vidi da je nas zakon jadan tj. veoma je precizno napisano sta se mora ispostovati ali u praksi nema ko da iskontrolise propise koje neko propisuje pa se vrtimo u zacaranom krugu...kako je krenulo necemo mi iz tog kruga jos dugo izaci.....

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Unošenje živih zečeva u lovište DIVLJAČ 124 02.01.2021. 18:25
Održavanje (čišćenje) karabina KARABINI 165 05.01.2019. 07:20
Zagađenje okoline i lovišta PRIRODA I EKOLOGIJA 46 06.07.2018. 09:54
TRAIL CAM -kamere za praćenje divljači DIVLJAČ 22 02.02.2017. 18:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,472
Najnoviji član: David N

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,802,724 posete www.srbijalov.com