Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
blackhunter
 evo jedne marke uz sekundiranje setera...
dobar pogled...lovac

milave
 blackhunter-to je roba .Jesu li digli sta iz te marke?Bravo 2Bravo 2

blackhunter
 fazana....a one predhodne dve marke je bila koka...
dobar pogled...lovac

Boban

milave kaže:
Bobane i stricrvi izgledaju fenomenalno.Dali kuju vodis na utakmice ili samo u lov,Pozdrav

Kuja ima jednu utakmicu " B " ima ispit i nekoliko puta je vodjena na izlozbe,nju trenutno samo u lov vodim .

Boban
 Ovako je bilo proslog vikenda u Nisu,utakmica NKP.
Pogledajte koja kolona Italijana sa kerovima.
Boban priložio:
214clsm.jpg

milave
 Na Bobanovoj slici je inace istaknuti kinolog i odgajivac NKD-a Rade Savic sa psom Gold.Bravo 2

Lala
 Bobane, ovde da je policija zaredjala da naplaćuje kazne Italijanima za parking, bilo bi para za ceo LSS ! Grin Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

milave
 Da napisem nesto iskreno.Nisam ljubitelj manifestacija popud ove u Nisu.Svaka cast tim odgajivacima i organizatorima ,ali to nisu psi za mene.Mislim da tu ima veoma malo pravih lovnih pasa koji bi meni bili upotrebljivi.

blackhunter
 milave@nije tacno da to nisu pravi lovni psi....naprotiv...odlicni su u lovu...gledao sam mnogo psa koji trce utakmicu i mogu ti reci da imaju nos bolji od bilo kog lovnog pticara...bar ove koje sam gledao...ne znaci da je svaki takav....mana tih pasa ako se moze nazvati manom je to sto se mnogo otvaraju tako da ih na brdovitom terenu nekad i izgubite iz vida....ali ovaj pas ima potpuno drugaciji sistem pretrazivanja od psa koji se koristi samo za lov....tako da je suvisno komentarisati pse za utakmicu i pse za lov...iste rase ali potpuno drugacija obuka....verovao ili ne ja sam bio prisutan kada je pas koji ima 5 godina i nema nijednu lovnu sezonu markirao fazana na 150 metara.....pas se inace ne plasi na pucanj.....pozz...
dobar pogled...lovac

Milos86
 Ljudi mozeli neko da mi kaze,ili je imao iskustva sa rahitisom kod stenadi. Nadavio sam NKD stene dva meseca i ima rahitis,znali neko jel ta bolest ostavlja posledice i kakve i imali uticaja na to da ker bude los u lovistu.
oooop Bye

Lala
 Ko je postavio tu dijagnozu rahitisa? 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

milave
 blackhunter ocigledno se nismo dobro razumeli.Ima medju tim "trkacima" dobrih pasa ali oni su vecinom,znaci vecinom,u prakticnom lovu neupotrebljivi.Kakvu korist imas ako stane u marku na150 metara.Koliko tih pasa ulazi u prljavo(trska,sevar,kupina,kukuruzovina itd.)Ta marka na livadi veruj mi u Vojvodini malo znaci.

milave
 milos86 neznam tacno ocemu se radi u tom slucaju,ali jedan moj prijatelj je imao stene sa x nogama(kravlji stav)Veterinar mu je savetovao neke dodatke kalcijuma i sto vise trcanja.On je sa tim psom lovio godinama bez problema ,samo je bio malo smesan kad trci.

Boban
 Pas koi od malih nogu ima bilo kakav poremecaj sa nogama,dali je to od rodjenja ili kasnije se nesto iskomplikovalo naravno da moze da lovi.
Malo ce vise da se umara i sporije ce da trci ali kome ne smeta takav pas moze ici sa njime u lov bez problema.
Stence dok su bas mali netreba drzati u boksevima,jedino ako se bas svakog dana pustaju u dvoriste a uvece u boks to je vec nesto drugo.

Boban
 Velika je razlika u Trkacima i lovackim psima,ali svako preferira nesto svoje.

Boban
 Ovo stene je od moih pasa,tacnije od Vidoka & Brije,
covek ga cuva u gradu.Zove se Maks ima samo 5 meseci ,a vec pozira na radijatoru.
Zanimljivo.

blackhunter
 milava@pogledaj malo po internetu...postoji jedna odgajivacnica koja ima takmicarske pse a ti psi se koriste i u lovu.....naziv odgajivacnice je ,,kurzah of djuric,,a mozda si i cuo za nemce iz te odgajivacnice....to samo pokazuje da ako na utakmici stane na 150 da ce u lovu stati ako treba i na 5 metra na marku....sve zavisi od terena i stanja divljaci....pozz...

boban@lepo stene....obucava li se to stene za lovca...ili je samo kucni ljubimac????
dobar pogled...lovac

milave
 blackhunter ovako mozemo sto godina.To je dilema kao ono"ko je stariji ,kokoska ili jaje".Znaci za moj ukus,za moje vidjenje lova trkaci su za utakmice,a lovni psi za lov.Ima i medju takmicarskim psima sigurno dobrih lovnih pasa ali u malom procentu.I jos nesto mislim da lovni tas nikada nemoze da bude vrhunski takmicar i obratno. Pozzz.
A da...Ja nisam milava nego milave.;)

blackhunter
 slazem se sa tobom da mozemo ovako sto godina...misljenja su razlicita,ali zato postoji forum da ih mozemo izneti i uvek saznati nesto vise...pozz...izvini zbog imena...omaklo se...
dobar pogled...lovac

Milos86
 Hvala svima na komentarima,nosio sam stene kod veterinara i ima vidno naticanje zglobova i prednje sape mu idu u x a zadnje blago u (). Ali posle intervencije od pet injekcija vitaminskih stene kao da je malo zivnulo i pocelo lakse da se krece. Od prilike mesec dana je potrebno da se to ispravi,ali moracu da dajem keru do godinu dana vitamin D i kalcijum. Hvala Bogu da ce sve da bude u redu. 
oooop Bye

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,544,450 posete www.srbijalov.com