Što bi rekao Meshtan : Pa gospodo draga dal vi divanite ili ne divanite izmedju sebe!
I na kraju ako ne divanite onda lepo nek ovi iz ministarstva uzmu lepo jednu metlu i nek vas opajaju sve redom iz lovstva u Srbiji!
A JP nisu interesantna zato što 99% lovaca nikada nije lovilo u njihovim lovištima. Nisam ni ja!
Iskreno, ni meni nisu interesantni, oni su samostalni već godinama, i to je mslim završena priča!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Jel i divljač u lovištima JP završena priča? A šta ako sutra shvatimo da nam možda članstvo u LU predstavlja balast, pa rešimo da idemo samo u komercijalu? Hoće li onda biti interesatnija priča? Da li je divljač u lovištu JP isto vlasništvo države? Jeste. A kako se gazduje u JP? Teško da neko može tačno da kaže, od običnih lovaca. Šta će biti sa lovištem koje neko LU dobije, pa posle LU bankrotira, npr., kome ide lovište? Ide JP-u.
Doci ce i javna preduzeca na red imamo vremena!!!Ovaj sukob na nivou Drzava - LSS i ta prepucavanja preko medija i osporavanje saveza u ulozi koju sada ima LSS ce se brzo resiti ako bude malo sluha u savezu, ili ce ih drzava definitivno zatvoriti i staviti katanac na njihov rad u buducnosti!To sto jednom dogovore sa drzavom nema ostupanja i kajanja posle sto sada rade!!!
Savez mora da shvati da mora biti partner drzavi i da nemoze da bude iznad drzave cemu tezi svo ovo vreme!Izgubio je poziciju koju je imao is sad moze samo da zali za proslim vremenima kad je vedrio i oblacio!!!!!
To vreme je proslo!!
Ja uskoro ocekujem jos slicnih firmi kao sto je LSS jednu zdravu konkurenciju pa ko bude imao hvalitet i bolju ponudu taj ce opstati!!!
Imamo mi dovoljno strucnjaka u Srbiji da se osnuju jos 100 saveza!!!!!!!!!!!Ne pustaju ovi iz Beograda kisu !Taman posla da je tako!
Ogroman novac je u igri i svako bi deo kolaca koji nije mali!!
Lala kaže:
Jel i divljač u lovištima JP završena priča? A šta ako sutra shvatimo da nam možda članstvo u LU predstavlja balast, pa rešimo da idemo samo u komercijalu? Hoće li onda biti interesatnija priča? Da li je divljač u lovištu JP isto vlasništvo države? Jeste. A kako se gazduje u JP? Teško da neko može tačno da kaže, od običnih lovaca. Šta će biti sa lovištem koje neko LU dobije, pa posle LU bankrotira, npr., kome ide lovište? Ide JP-u.
Evo predloga da i ta tama postane interesantna:
Neka država odredi da se sa lovnom kartom u svim lovištima može loviti pod istim uslovima (mislim na cene)!
Ovako, nemamo mi tih para!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Zakon o divljači i lovstvu jeste predvideo mogućnost postojanja i drugih saveza, osim LSS. Može se i nekoliko susednih LU udružiti u savez, ko im brani? Svako treba da traži svoj interes i računicu. Sve velike priče o 'šefovanju u svom lovištu' gube na težini kada ljudi budu videli šta znači voditi ekonomiku jednog LU. Kad dodje do pitanja novca i nedostatka istog, još kako će biti udruživanja. Kad zima zategne, i pas i mačka spavaju zajedno! Nadam se da će to što pre ukapirati i ovi iz saveza i iz ministarstva.
Sve mi se čini, da čitava ova trenutna frtutma nije ništa spram onoga što će se desiti kada dodje na red crtanje granica lovišta i konkurs za dodelu!
Po meni je ovo idelano vreme da država stekne uvid u pravo stanje u lovištima kako po ingerencijom LSS-a, tako i u onim sa kojima upravljaju Srbija šume.. Znači komisije na teren objektivne izveštaje sa istog u ministarstvo, pa da se vidi ... a onda se može preći na Francuski i Nemački i na neke načine gazdovanja kojima se divimo, ali je pitanje koliko ih želimo sprovesti...sad se talasa, pa kad je tako onda treba dignuti sav mulj...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Ljudi, vi mene zayebavate!
Danas sam bio kod lekara, i rečeno mi je da strogo mirujem i odmaram. A ni slučajno da se nerviram (dijabetičar sam). I ja sad opet ovde palamudim, a vi mi samo ubacujete teme od kojih ne mogu da se odlepim, a mozak mi radi 200 na sat, u 5 pravaca!
Idem da se vidim sada sa Lovcem Starim, prolazi pored NS, pa da popijemo kafu. Pozdraviću ga u vaše ime.
Neće me biti on line, nemojte praviti peezdarije!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
[xhide]remac,tesko da ce neko iz min.poljoprivrede na tamo nekom sastanku reci,ej na forumu srbijalov sam cuo to i to..nesto nisam procitao nijednu pravu analizu danasnjeg lovstva u srbiji..po svim komentarima na forumu mogao bih da dam analizu sa 85% tacnosti da je u manje-vise svakom LU isto..
predsednici LU sa predsednicima LD,lovnicima i lokalnim mocnicima,bivsim i sadasnjim policajcima,vojnim licima,kojekakvim nabedjenim mafijasima love po nasim lovistima nemilice..to se puca samo visoka divljac..njih zec ne zanima..zec zanima sitne krivolovce,kokosare..oni ne rizikuju puno,ionako su bivsi lovci...cast retkim predsednicima i lovackim radnicima koji rade posteno..takvi kao slava su retki i ne opstaju puno jer nece ovo-ono..
to su prvi neprijatelji lovstva.drugi su ovi iz saveza..lepe plate,dnevnice,vozaci licni,privilegije,ruckovi..tzv jagnjece brigade..vuku jedno drugo jer mnogo znaju jedni o drugima..[/xhide]
drzava je na jednoj strani i gleda kako zna i ume da napuni budzet..lovci su na drugoj,usamljeni,kao ovce za klanje..kako se kome digne da formira cenu mi samo mrdamo glavom i gledamo kako da se snadjemo za clanarinu..a ovi jahaci,su na trecoj,predstavljaju struku i mudruju,kako da se preobuku i da nastave..garantujem da kada bi se mi digli malo ozbiljnije,barem trecina sadasnjih lovnih radnika bi preslo na nasu stranu i onda bi bila pata karta..drzava bi zamrzla sledecu sezonu lova i svasta bi izbilo na videlo..i plate u LSS I LSV i krivolovi,oni krupni...novi izbori,novi ljudi ali izabrati prave..na dve godine i ponovo izbori da ne puste korenje..
Charuga, grešiš, za te sastanke!
Još kako se neke stvari koje pišemo ovde, čitaju, i ovo što govorim nije samoreklama portala. Ozbiljan problem je postojao i postoji u komunikaciji izmedju nadležnih gore (i ministarstvo i savez) i lovaca, što bi rekli, baze. Niti 'oni gore' znaju kakav je puls kod lovaca, niti mi lovci znamo šta nam kroje 'oni gore'. Pa ako Srbijalov i ništa drugo nije uradio, makar je omogućio da 'oni gore' i 'mi dole' ostvarimo komunikaciju.
Dokaz su neke informacije koje smo u zadnje vreme ekskluzivno objavili. Šta misliš, da je to palo za neba, iz nevezanog?
Zato ja puno puta insistiram na ozbiljnosti u raspravi o nekim temama, i hvala Bogu, sve je više kvalitetnih i rezonskih upisa. Naravno, neki put se i zezamo i sprdamo, ali bilo je pametnih ideja.
Ide teško, ali ipak ide. Ni 'oni gore' nisu nadljudi i bezgrešni, najpametniji i najbolji. Nismo ni 'mi dole' tutumraci, koji samo bleje i čekaju. Zato treba pisati sve što mislite.
nemozes da verujes koliko mi je drago sto sam pogresio..daj boze da tamo neko cita ovo..samo, ja sve cekam na vestima da cujem pohapsena lovacka mafija ali jos nista..trebali su odavno da popadaju,a ne da nas oni uvode u evropski lov..
charuga kaže:
nemozes da verujes koliko mi je drago sto sam pogresio..daj boze da tamo neko cita ovo..samo, ja sve cekam na vestima da cujem pohapsena lovacka mafija ali jos nista..trebali su odavno da popadaju,a ne da nas oni uvode u evropski lov..
Za lovačku mafiju potreban je prvo jedan serijal "Insajdera" da ih malo Brankica razvuče po B92 i obeleži lopurde.
charuga kaže:
Za lovačku mafiju potreban je prvo jedan serijal "Insajdera" da ih malo Brankica razvuče po B92 i obeleži lopurde.
gde si ti punisher..citao sam nesto tvojih postova na loristu,svidja mi se kako razmisljas..nedostajes nam ovde..
Prijatelji, braćo, drugovi...
Praštajte moje izostanke jer moram trenutno nekim drugim životnim problemima da se bavim, tako da neki put ne stignem da pogledam upise na forumu.
Lalo u pravu si, ali vidiš da još lovci u Srbiji nisu jedinstveni ali ovaj portal po meni ne da radi pravu stvar nego ubija. On je umesto svih onih "mrtvih" lovačkih novina i kojekakvih "lovaca" postao pravo glasilo lovaca i to mi je izuzetno drago. Ako sam nekim svojim upisom doprineo podizanju lovačke svesti i "bacanju u nesvest" kojekakvih "drugova" i "nabeđenih funkcionera" drago mi je zbog toga. Lično smatram da se ovde okupila jedna kvalitetna ekipa ljudi koja dosta dobrog može da iznedri u lovstvu. Mnogi će smatrati da je bavljenje nas pojedinaca sa "lovnom politikom" glupost ali smatram da je to okosnica svega budućeg. Definisanje pravaca u kojma će se lovstvi razvijati u budućnosti nemoguće je bez pre svega pravne regulative ( zakona, pravilnika... ) Što je ta normativa kvalitetnija to će se i samo lovstvo bolje razvijiati. I obrnuto a čega smo danas svedoci.
U pogledu Lorista, portal ima dosta kvalitetnih tema ali su baš u pogledu lovne politike omanuli. SLučajno ili namerno ne znam. Polemisao sam sa Oscarom ne iz bilo kakve zle namere, niti u cilju da namećem neke svoje stavove nego da se realno počnu sagledavati problemi u lovstvu kojih je suviše mnogo da bi se mogli sakriti pod tepih. Oscar se bavi uljuljkivanjem lovaca, što je po meni nerealno i ne vodi nikud. Pišeš mi o lovištima koja su kao ok, pa su kao puna divljači, pa je rukovodstvo dobro... E baš bih voleo da se neko iz tih toliko hvaljenih LU javi pa da ispriča svoju priču.
I tako... što bi reko Radašin
punisher dobro se vratio kolega !!! B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Vreme je za sledeću priču!
Veoma je teško zamisliti čoveka bez ljubomore, bez ljutnje, bez rivalstva, bez težnje za moći, ali ipak je sve to moguće.
Mi samo o tome nismo razmišljali: kako da otklonimo uzrok. Zašto ljudi žele moć? Jer sve što oni rade nije poštovano.
Obućar nije poštovan koliko i predsednik vlade. Ustvari, on može biti bolji obućar nego što je taj predsednik. Kvalitet bi bio cena ako je on bolji obućar tada ne bi trebalo da bude zainteresovan da bude predsednik. Njegova sopstvena umetnost, njegovo stvaralaštvo će mu doneti ugled i dostojanstvo narodu.
To se i dogodilo jer je Linkolnov otac bio obućar, a Linkoln je postao predsednik.
Sva američka aristokratija je bila šokirana što ce živeti pod predsedništvom obućarevog sina. U Senatu su bili svi aristokrati - veoma bogat svet.
Prvi govor koji je Linkoln održao bio je prekinut upravo sa rećima arogancije i egocentričnosti:
Gospodine Linkoln, vi ste slučajno postali predsednik ali nikada nemojte zaboraviti da je vaš otac obućar. Zapravo, vaš otac je dolazio da pravi cipele mojoj porodici. Cipele koje ti upravo pokazujem su delo tvog oca.
Čitav Senat se smejao; oni su mislili da su ponizili Linkolna. Ali nije bilo lako poniziti čoveka nalik Linkolnu. Videle su se suze u njegovim očima, i on im reče: Ja sam vam neizmerno zahvalan što ste me podsetili na mog oca. On je bio izvrstan obućar. Ja znam da neću moći bili tako dobar predsednik kakav je on bio obućar. Ne mogu ga nadmašiti. Ali ću pokušati, što budem mogao bolje, da se približim njegovoj veličini. Kao što je vama radio cipele, ja mogu obavestiti cenjeni Senat da je on radio kod još mnogo aristokratskih porodica. Nešto malo od obućarske veštine on je preneo i na mene. Ako njegove cipele ne slute dobro, ako vas žuljaju ili su previše komotne - uvek ih ja mogu podesiti. Ja sam ponosni sin. Nikada se nemojte osećati nezgodno - samo mi recite. Ja ću doći i učinili najbolje što mogu. Naravno, neće to biti isto kao što bi uradio moj otac, ali tu se ništa ne može jer je on vec umro.
Zavladala je velika tišina... senatori to nisu mogli verovati - od kakve je građe sazdan ovaj covek Linkoln? Ne možeš ga nikako povrediti.
On je sposoban da tvoju uvredu okrene u poštovanje. A on je tako skroman, kako ga možeš vređati? Samo arogantna osoba može biti ponižena.
Nadam se da je priča poučna!
..e zato se mi ovde na forumu nikada ni ne uvredimo...Linkon je za nas mala maca...što mi obični lovci možemo da otrpimo (a bome već dobrano i trpimo), pa to nemože niko..zaista poučno..svaka čast..valjda ste mislili na nas obične lovce??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?