DakiNS kaže:
Kako mi se čini Lovni radnici iz LiSiCSa su nabavili poveću količinu svežeg vazelina čim su se opet uhvatili u kolo sa LoSoSima i LoSoVima. Očigledno da se prethodno zadovoljstvo lako ne zaboravlja
na gluposti kolega koju sam cuo od vas i jos jednom
?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Kakva sprdja postade Srbsko lovstvo, bruka i sramota. Kolega Daki primedba je na mestu, sudite ishitreno! Mozda oni vole bez vazelina..
DakiNS kaže:
Kako mi se čini Lovni radnici iz LiSiCSa su nabavili poveću količinu svežeg vazelina čim su se opet uhvatili u kolo sa LoSoSima i LoSoVima. Očigledno da se prethodno zadovoljstvo lako ne zaboravlja
Kolega Vuče ti bi kao profesionalac (Upravnik lovišta) trebao biti bolje upoznat sa dešavanjima na relaciji LSCS-LSS,LSV, od običnih lovaca pa ti onda Dakijev upis ne bi zvučao kao glupost nego bi shvatio da će te opet biti nasamareni. Vrati se malo unazad pa pročitaj ili ako ti je to teško, pitaj Tomicu i Elka, koliko puta su ih dosad na...samarili LoSoVi i LoSoSi i opet trče i daju im podršku a pride što LSCS-ovci nisu članovi LSS-a jer su isključeni.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
LSCS po meni nije ni trebao da se "fata" u ovo kolo sa ovom "finom gospodom" jer njih ZODL ne vidi nigde. Krenuli su sa lepom pričom, organizovali se, ali ne shvatam šta im bi da ponovo "legnu na rudu" i poveruju praznim obećanjima.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
DakiNS kaže:
Kolega Vuče ti bi kao profesionalac (Upravnik lovišta) trebao biti bolje upoznat sa dešavanjima na relaciji LSCS-LSS,LSV, od običnih lovaca pa ti onda Dakijev upis ne bi zvučao kao glupost nego bi shvatio da će te opet biti nasamareni. Vrati se malo unazad pa pročitaj ili ako ti je to teško, pitaj Tomicu i Elka, koliko puta su ih dosad na...samarili LoSoVi i LoSoSi i opet trče i daju im podršku a pride što LSCS-ovci nisu članovi LSS-a jer su isključeni.
Kolega i te kako sam dobro upoznat,prica sa LSCS je i te kako dobra i mi kao clanovi Centralnog Saveza smo zadovoljni kako to sada funkcionise a neradi se o nikakvom Tomicinom dodvoravanju ni Sormazu ni nikom drugom iz LSS vec o pokusaju spasavanja jedne Srpske lovacke krovne organizacije koja treba da radi u interesu svih nas a ne da sluzi za sprdnju i smejuriju kao sto je to danas slucaj...Upravu si sto se iskljucenja tice bilo je i boljih resenja od toga licno mislim da to nikom neide u prilog...Vreme ce pokazati dali je Tomica upravu
A koliko znam na ''ovoj'' Sormazovoj skupstini koja je za mnoge NELEGALNA I NELEGITIMNA (iako je imala 119 delegata i na kojoj su bili predstavnici LSK LSV i LSCS, za razliku od Ticine koja je imala 59 delegata ) sva iskljucena udruzenja su vracena u clanstvo..
Kolega i te kako sam dobro upoznat,prica sa LSCS je i te kako dobra i mi kao clanovi Centralnog Saveza smo zadovoljni kako to sada funkcionise a neradi se o nikakvom Tomicinom dodvoravanju ni Sormazu ni nikom drugom iz LSS vec o pokusaju spasavanja jedne Srpske lovacke krovne organizacije koja treba da radi u interesu svih nas a ne da sluzi za sprdnju i smejuriju kao sto je to danas slucaj...Upravu si sto se iskljucenja tice bilo je i boljih resenja od toga licno mislim da to nikom neide u prilog...Vreme ce pokazati dali je Tomica upravu
A koliko znam na ''ovoj'' Sormazovoj skupstini koja je za mnoge NELEGALNA I NELEGITIMNA (iako je imala 119 delegata i na kojoj su bili predstavnici LSK LSV i LSCS, za razliku od Ticine koja je imala 59 delegata ) sva iskljucena udruzenja su vracena u clanstvo..
Ти само мислиш да си упознат...
Сје.баће вас Беук на првој кривини....само полако....
Тренутно сте потребни Беуку и Шормазу, али убрзо нећете бити...
Што се тиче Скупштине...да ли треба да објашњавам да је потпуно небитно где је било више делегата?
Ко да смо деца, па "нас је више - ми смо јачи"....глупости...
Хајде нека Вучић сазове Скупштину Републике Србије?
И ако ћемо о бројевима, па сам Шормаз је рекао да има преко 300 чланова скупштине...
Шта онда значи 115?
Што се тиче ЛСЦС који "добро функционише"....колико је чланова платило чланарину за 2014.?
Како ћете платити још и чланарини ЛСС-у (основну) од 300 динара?
Знаш ли да је Беук "избоксовао" да Војвођани плаћају 200 динара?
Мало понижавајуће, зар не?
Ако је циљ уједињење, и ако је Шормаз тај ујединитељ, хајде онда нека се спроведу све одлуке са његове скупштине, нека се региструје његов Статут, нека се отерају Тица и Шкобић и сви њихови..... и онда нека се угасе ЛСЦС и ЛСВ јер нема разлога више да постоје, пошто су се ловци ујединили и "покушај спасавања кровне организације је успео"!
Питај Томицу шта мисли о томе?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Vuče mlad si čovek ali jako brzoplet. Neću ti uzeti onu uvredu u obzir. Pokušaj biti malo objektivniji , a i malo pročitati statute , pravilnike ili zakone. Da krenemo od početka. Pitaj Tomicu kako je otišao iz LSS. Pa onda pokušaj saznati zašto je osnovan LSCS? Priseti se ili pročitaj na forumu kako je i na koji način organizovano polaganje lovačkih ispitakod vas. Pronađi Elkove upise pa ih pročitaj, pokušaj da svatiš njegov stav tada i sada. Ako ti nešto nije jasno potraži nekog da ti sve objasni. Nije sramota pitati , sramota je ne znati!
Sremac, upravo tako. Odluke sa "Šormazove" Skupštine padaju u vodu prvom prilikom. U opšte nije bitno koliko je članova bilo kada on po važećem Statutu u momentu održavanja Skupštine nije mogao da je sazove, jednostavno ni on ni UO nemaju tu ingerenciju. Oni mogu da iniciraju tako nešto, kao i NO, potom 1/4 članova i na kraju sam predsednik Skupštine. Tako kaže važeći Statut.
Ako UO zajedno sa svojim predsednikom to želi, donese lepo odluku, obaveti Ticu o zahtevu a Tica je taj koji je zakazuje, određuje vreme i mesto održavanja Skupštine.
Dosta bre više gluposti. Žalosno je što onda takvi ljudi koji ne poštuju sopstvene propise i akte organizacije na čijem su čelu vode istu.
To što je nešto registrovano u APR-u ne znači ama baš ništa. Jedan sudski spor rešava i taj "problem".
Što se tiče promenjenih brava, i to reši očas posla policija. Još veća je sramota ako je neko član vladajuće stranke a tako se ponaša čime samo šteti ugledu svoje stranke.
Gašić je bio juče u Užicu i stvar je elegantno rešena. Na preporuku Vlade...ostavka. Ne želi vladajuća stranka kompromitovanje kod naroda u Užicu.
Tako i ovde može da se dogodi.
Što se tiče ostalih, nema tu želje za spasavanjem već želje za "dodvoravanjem" čelnom čoveku LSS-a koji je član SNS-a. Pa se gleda isključivo lični interes a ne interes lovaca koji se predstavljaju na taj način. Želi se Vuče "abolicija" od sopstvenih, ličnih sranja i brlja, pa se misli da ako sedim bliže čoveku iz SNS-a ja ću biti aboliran krivice i krivične odgovornosti.
Kako to da LSCS treba da plati 300 din LSS-u a LSV samo 200? Da li je to u redu. Ko je tu bolje prošao?
Epilog će biti sudski sporovi, LSS ( Šormazov ) će te sporove pogubiti jer ne postoji zakonski i pravni osnov za takvo ponašanje, Statut ( Šormazov ) biće poništen, situacija vraćena u pređašnje s(r)tanje i nadam se da će se država konačno zainteresovati za ceo slučaj.
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Hvala kolega Sremac 75 a i tebi kolega Daki NS na dobronamernim savetima ali ocigledno se nikad necemo sloziti...
Osnovna clanarina LSCS je 350 dinara po lovcu a iskreno nisam razgovarao koliko je uplaceno clanarine nevidim razlog da bude manje nego prosle godine.To sta Beukovic radi po Vojvodini to neka vide lovci Vojvodine pa neka se malo zapitaju ta prica sa doplatama clanarine kod nas sigurno nece proci.Takodje nevidim razlog za gasenje regionalnih saveza vec za formiranje jos 2-3 a krovni savez bi bio LSS pa bi svi odvajali deo svojih clanarina za njih ali naravno tek po pre svega sredjivanju kompletnog stanja u LSS.Sto se tice DakiNS citanja Statuta,Zakona I pRAVILNIKA nista ne brini pune su mi fijoke toga a i glava a ovde se neradi ni o TOMICI nI SORMAZU vec o dve institucije lovacke koje moraju dobro da funkcionisu.
LSCS bi radio i bez Tomice ima jos pametnih ljudi i sposobnih.Imao sam u svom lovackom udruzenju lovacki ispit pre mesec dana ,odlicno funkcionise i to nam je do sada mozda i 5 organizacija ispita preko LSCS jedino sto sve ide preko LSK a iskreno mnogo mi je jeftinije nego kada sam sve to radio sa LSS.
Vuk kaza"Takodje nevidim razlog za gasenje regionalnih saveza vec za formiranje jos 2-3 a krovni savez bi bio LSS pa bi svi odvajali deo svojih clanarina za njih ali naravno tek po pre svega sredjivanju kompletnog stanja u LSS"
Polako bre Vuce s to placanje pa naplacale su se (l)ovce ajd da sad malo zamenimo teze nema koze od (l)ovaca a vi vec vidite sta cete za vunu(pare)
U principu po nezvanicnim informacijama onaj smederevski djilkos i krivolovac je vec pusten niz vodu tako da sta god uradi samo dublje tone sa svem ostalim kokosarima iz oba tabara sto se tice lovaca i njihovih LU preporuka je da ne placaju ni dinara LSS ponavljam ovo su NEZVANICNE INFORMACIJE sa pravog i kopetentnog mesta a vi drage kolege vidite sta cete
Vuče očigledno da menjaš teze. Prvo si rekao da pričam gluposti i podsmevao si se mom upisu. Zatim si dobio objašnjenje, ali si ga preskočio jer ti ne odgovara. Niko od nas nije rekao da LSCS ne radi dobro. Ovde smo ga na forumu najčešće hvalili. Provaljuješ sad teze o krovnoj nepostojećoj organizaciji. Kažeš da su ti pune fioke statuta , pravilnika i sl, pa što ih bar ne pročitaš? Prvo potraži na netu značenje reči statut. Neka ti neko objasni ako ti ne bude razumljivo. Posle se raspitaj šta znači kršenje statuta. Niko od nas ne podržava Ticu , ali ni način kako se od strane Šormaza krši statut. Statut je usvojen da bi se poštovao! O tome koliko si informisan o prethodnim događanjima na relacji LSS-LSCS i LSV - LSCS sam si napisao a mi videli da nemaš pojma. Pitaj kako je LSV u poslednji momenat ostavio LSCS na cedilu i kako je LSKM uskočio u poslednjem trenutku.
Ако је чланарина за ЛСЦС 350 динара, а сада ћете морати платити 300 динара чланарину ЛСС-у, поставља се питање како ће ЛСЦС функционисати са чланарином од 50 динара по ловцу?
Или ћете морати од ловаца да прикупите још тих 300 динара па ће вам укупна чланарина бити 650 динара?
Како ће вам реаговати чланство, хоће ли платити?
Чланарина у ЛСВ 1400 динара. чланарина у ЛСЦС 650 динара, а они који су директно чланови ЛСС-а, њима је чланарина 600 динара????
Где је ту логика?
Где је нужност постојања ЛСВ и ЛСЦС и др.?
Јесмо ли ми стварно ненормални?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Vuče, što su u opšte Tomica i bilo ko iz LSCS prisustvovali Šormazovoj Skupštini?
ZODL ne prepoznaje LSCS. To je udruženje građana i njegov rad regulisan je po Zakonu o udruženjima, Zakonu o privrednim društvima... ZODL govori o LSS, LSV, LSKiM...
Ali to nije bitno. Bitno je da ste vi po meni sasvim dobro krenuli i bez ovih derikoža, i da realno nije postojao niti jedan valjan i smislen razlog da se Tomica, Pera, Mika, Žika ili bilo ko iz LSCS kompromituje uzimanjem učešća u bilo kojoj, ili bilo čijoj Skupštini.
Nemoj samo da pričamo o Tomičinoj ili bilo čijoj želji da spašavaju lovstvo i institucije sistema...to je za mene demagogija.
LSCS je postao jedna firma, i ja je posmatram kao firmu koja uspešno posluje na zadovoljstvo svoga članstva. Niska članarina, dobra usluga su po meni sve ono što nema niti jedan od gore pobrojanih saveza, i mišljenja sam da u opšte ne treba da se petljate sa ovima ovde.
A da treba da pitate vaše čelne ljude zašto to rade kada ih niti zakon, niti nužda ne teraju na tako nešto - treba.
Eto reci mi molim te koji je to razlog koji ih je naveo da idu na tu Šormazovu skupštinu, a ne na recimo Ticinu. Ako poznaju pravne propise, a nemam razloga da sumnjam u to, jasno im je bilo "ko dan" ko radi po Statutu a ko ne.
Zašto bi onda oni davali legitimitet Šormazu, a na kraju krajeva i bilo kome drugome kada su sami sebi ( i svome članstvu ) dovoljni. Po meni stroga distanca od ovih "zaraženih" bi bila najbolja.
Eeee ali slatka je vlast i viđenije sa poslanicima, ovim, onim...da se mi ne zavaravamo. Najmanje je tu iskrene želje za pomoć lovcima koji svima vama ( mislim savezima ) kroz članarine plaćaju.
Kod LSCS je taj novac dugo vremena bio najbolje "oročen" u lovačkoj priči, ali sada posle ovoga lovci, članovi LSCS treba da se iskreno zapitaju kuda plovi LSCS brod.
A da sam za to da osnuje što više saveza poput vašeg - jesam. A možda nam i nisu potrebni kada vidim kolegu Gedžu i njegove Vlasotinčane kojima nikakvi savezi nisu potrebni da domaćinski rade i gazduju sa svojim i da imaju sasvim lepo lovište i udruženje, pitam se - šta će nama onda savezi?
Ovakav LSS je čist gubitak i sramota svih nas, a ponajviše države jer ne sme se zaboraviti da je LSS krovna organizacija svih lovaca koja lovce, pa samim tim i državu na neki način, predstavlja u svetu.
Kako nas predstavlja videlo se ovih dana. E zbog toga treba da bude ugašen, reorganizovan iz početka, sa novim nekompromitovanim ljudima, šta ti ja već znam, ali je evidentno da ovako više ne može.
FICHA 0071
Svaka čast na upisu , uzeo si mi reči iz usta !
Vala svaka ti je zlatna !
Lovci , članovi LSCS pazite dobro da ne prođete kao i mi. BUDITE SE I ODMAH REAGUJTE.
DakiNS kaže:
Kolega Vuče ne mogu da ti ne odgovorim a ujedno da te i priupitam, šta je to, koji je motiv, što vas (LSCS) vuče da opet budete članovi LSS i da se dodvoravate Šormazu ako ste zadovoljni funkcionisanjem svog Saveza. Nemoj mi samo opet reći da se radi o pokušaju spašavanja jedne/jadne srpske krovne organizacije koja treba da radi u interesu svih nas jer tu priču jednostavno ne mogu da prihvatim jer da je bilo želje i volje za spašavanjem te jedne/jadne srpske krovne organizacije, spašavala bi se od samog početka, odnosno da malo pojasnim ne bi se pravili neki novi savezi, pre svega mislim na LSCS i po mom mišljenju to je prekretnica odnosno stepenik odakle počinje propast LSS. Imate svoj savez zadovoljni ste radom istog pa šta vas je onda briga za LSS ili se pojavljuju neki novi momenti, odnosno otvaraju se novi vidici rukovodstvu vašeg saveza, možda se želi parče kolača iz "bakine kuhinje".
Što se tiče Šormazove skupštine Sremac i Ficha su objasnili zašto je ona nelegitimna i nelegalna ako i dalje misliš da je obrnuto, odnosno da se vodiš mišlju da je samo zbog toga što je na njoj bilo 119 delegata i da su odluke donešene na toj skupštini validne grdno se varaš, lepo su vas, da prostiš, "navukli" niti ste vraćeni u članstvo niti će neka odluka biti važeća.
I još nešto ako Skupštinu LSS može da saziva kako se kome hoće evo sazvaćemo jednu ja i brat Sremac ( ako on Šormaz po zakonu i statutu ima pravo da saziva Skupštinu imamo i ja i Sremac ) lično ću se postarati da svi delegati dobiju pozivnice na kućnu adresu dnevnice po 5000 din, ma može i više ionako plaća LSS.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Polako, rodjaci, mnogo ste se raspricali, ali nista konkretno niste rekli...
Daki, ne prilici tvojim godinama da prozivas lovne radnike LSCS-a (ili LiSiCa) na onakav, krajnje prost nacin, jer time prozivas i ljude od struke, upravnike, lovocuvare, koji nemaju veze ni sa jednom skupstinom, ni sa politikom u lovstvu uopste (a i podstices one koji nemaju svoje misljenje da tvoje prihvate, kao sto se da videti). A ako sad pocnete da se vadite na to da upravnici MORAJU da poznaju i da se bave i politikom, skacete sebi u usta jer ste svi koliko vas ima, na barem 20 strana ove teme, sugerisali da je lovstvo u Srbiji na ivici propasti upravo zato sto su se pojedinci iz struke bavili mnogo politikom (da ne spominjem imena)...
Dalje, Vuk je u potpunosti u pravu sto brani sebe, svoje udruzenje, svoj savez (LSCS) i samim tim i mene. Ono sto je nas posao funkcionise besprekorno,da se i videti na nasem sajtu, a ne moramo u slobodno vreme da se bavimo ovim forumom, ili bar ne ovom temom, jer slobodnog vremena nemamo mnogo, za razliku od pojedinaca (da ne spominjem imena). I ne bismo, da vi kolege ne mesate babe i zabe.
Vojvodjanski administratori, manite nas vise vasih dobronamernih saveta kako da se zastitimo od B(a)euka Strasnog. Da to znate, sami bi sebe zastitili od samovolje, separatisanja i pljacke lovaca koja se desava u LSV.
Molim Vas da ne plasirate informacije da cemo placati 300 dinara od nase (ili na nasu) skromnu clanarinu, dok Vojvodjani odvajaju samo 200 od svoje jednoglasno usvojene astronomske clanarine. Molim Vas nemojte, jer tako pojedinci mogu svakojake matematike da izvedu, koje nemaju veze sa vezom. Zaboravljate mnoge stvari.
Molim Vas da ne prozivate nase rukovodstvo, jer niko od njih nije glup (nemate samo vi u Vojvodini dobre politicare u lovstvu) i niko od njih nece da radi na stetu ovakve organizacije kakva je LSCS. Nemojte da subjektivna misljenja kao sto su ona da se dodvoravamo Sormazu da iznosite ovako punim glasom, jer politika ovog foruma nikad ni nije bila da se iznose neproverene informacije. Na kraju, ko je Sormaz da mu se mi dodvoravamo?
Nemojte (sve kolege) da, zbog svojih zlih namera u podsvesti, aludirate na to da neko drugi nema dobre namere. Znam da je tesko poverovati nekome ko ne zna sta je demokratija da je ta demokratija u lovstvu moguca. Znam da mislite da je LSCS tu da uzme deo kolaca (kog, kad kolaca vise nema, a torta je preko CIC granice koju predstavljaju Dunav i Sava?). LSCS hoce jedinstvo, ali ne sa ljudima koji su lovstvo poceli da unistavaju... A to su upravo oni koje vi sad branite jer slepo zelite da samo Sormazu vidite ledja! Kao i uvek u politici u Srbiji, prinudjeni smo ne da biramo dobro, nego da biramo izmedju dva zla. Pa, i ja bih birao manje, a to je Sor(g)maz, ali nisam ja taj koji treba da bira.
Svejedno, ne vidim da je ovim skupstinama ista reseno, osim da je situacija malo cistija: vidi se ko je spreman da drzi uzde u LSS, sve dok sa apsolutnom vecinom od 1 clana Skupstine ne donese sve potrebne odluke, sve po Statutu. Vidi se i ko podrzava opstanak LSS-a, i ko podrzava jedinstvo, i ko je podelio LSS (da li je osnivanje LSCS, ili uclanjenje i CIC nekih drugih struktura), i ko je bahat na osnovu stranackog opredeljenja, i ko zna i ko ne zna o lovstvu, i ko uvek stoji sa strane i kritikuje sve i svakog, samo da se tema ne ugasi...
Kolega Fico, sto se tice prepoznavanja LSCS u Zakonu, procitajte ZODIL jos jednom, ali sada i clanove posle Clana 4, mozda ce Vam neke stvari biti jasnije. Nama jesu, pa smo stoga i jurili ne samo LSV, nego i LSS, pa na kraju i LSKiM oko polaganja lovackog ispita. LSKiM je imao najbolje uslove (ili je samo on i hteo, nebitno), posao zavrsavamo na obostranu korist i zadovoljstvo, postujemo taj zakon, clanstvo zadovoljno, stvar resena, pamtimo, zlonamerni to potenciraju, mi necemo.
Neka su Skupstine nelegitimne i nelegalne. LSCS nastavlja da radi svoj posao, odvojen od svih ostalih saveza, u korist svojih udruzenja, nastavlja da arhivira, nastavlja da pamti, nastavlja da radi u svom cilju, ma kako to izgledalo zlonamernim ocima. Sve ce doci na svoje, pre ili kasnije, samo vodite racuna da ne vredjamo lovne radnike, odnosno jedni druge, jer smo mi najmanje krivi za nastalu situaciju. Znam da ti isti lovni radnici ispod Save i Dunava nisu po kvalitetu rada i obrazovanju i poreklu ni prineti onima iz Vojvodjanskog lovca, LSV-a itd. itd., ali trudimo se, zar ne vidite?
ROE, zašto je po tebi gospodin Šormaz ili "GMAZ" kako ga ti nazivaš, manje zlo. Zar zato što krši statut? Da li je to za tebe manje zlo?Molim te objasni nam.Koliko vidimo vi podražavate to manje zlo!?
Kolega ROE mislim da ipak nisi dobro sve pročitao unazad nekoliko strana. Ni jednom reči nje kritikovan rad LSCS. Kritikovani su postupci. Ukoliko je statutom tačno definisano ko saziva skupštinu svaka diskusija je neprimerena , sve do izmene statuta. Što se tiče postupaka pojedinih LR vrati se malo unatrag. Niti neko od nas nameće Beuka niti bih ja lično vama poželeo nikog sličnog. Sačuvaj bože da želim nametnuti svoje mišljenje, ali zato ih argumentovano branim. Postaviću samo jedno pitanje : Zašto je uopšte osnovan LSCS. Kada odgovorite na to pitanje znaćete razloge mojih stavova. Prolistajte temu unatrag , pa pokušajte prebrojati koliko puta su LSS i LSV jedno dogovarali sa LSCS a sasvim drugo uradili. Malo li je. Ukoliko poštujete statut kako to da se LR iz LSCS pojaviše u zdanju Narodne skupštine. Da li se statut poštuje samo kada odgovara ili uvek. Ovaj forum kritikovao je sve ono što nije urađeno po zakonu ili statutu ili se kosi sa moralnim normama.Opominješ mene zbog upisa koji ima na kraju smajlića dok sa druge strane tendenciozno i sam posprdno navodiše imena nekih ljudi, ali nema veze , mlada vrela krv. Upravo zbog svojih godina i iskustva stečenog za to vreme pišem svoje mišljenje jer ne treba čitati samo ono napisano, godine će te naučiti da malo pročitaš i između redova. Ako se vratiš prema početku uvidećeš da sam predložio da se usvoje zapisnici obe skupštine jer je to po meni jedini izlaz iz ove krize , a i sam si se sa tim složio , kako onda mi "Vojvođani" ili severnjaci podržavamo bilo koga od njih. Ako pažljivo pročitaš zbivanja i predloge videćeš a probaj i izračunati koliki bi bio vaš doprinos LSS-u da te ne iznenadi . U Vojvodini lovci izdvajaju za saveze od kojih nemaju nikakve koristi 1400 dinara . A običnom lovcu je sasvim svejedno ko će od njih koliko odgristi jer je lovac morao toliko da da. Imaš li neko drugo objašnjenje kako se onda LR (preskoči bre lovočuvare i upravnike jer oni nisu bili na skupštini niti ih je iko pominjao) nađoše na skupštini koja nije po statutu , kako to da se javljaju za reč a nisu članovi iste skupštine . Mani me demagogije koja propagira želju za boljitkom priklanjajući se strani za koju misle da će od nje imati više koristi. Videćeš a i vreme će pokazati koliko tu ima podmuklosti i zla , u borbi za lični interes.
I da ne zaboravim , mani se tih podela sever -jug postoje samo lovci ma gde bili!
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?