Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na zeca

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na zeca
golf071
 Mi zeca lovimo u nedelju sada 27.10. ove nedelje smo videli samo jednog.A prosle godine ga nismo lovili.Cry
Novine

gavra bakos
 Banaćani, kakva je situacija sa zecom kod vas?, Javite se Novomiloševci, Novobečejci , Novokneževčani i drugi!!!
Pozdrav
gavra bakoš

ssekir75
 lose...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

golf071
 Evo upravo sam se vratio iz lova.Nas trinaest lovaca danas je lovilo zeca, dva odstreljena i dosta promasaja,i ja sam jednog promasio.U odnosu na proslu nedelju dosta smo vise podigli zeceva.Izuzetno toplo.iveli
Novine

Cvele
 Neki ste lovili, a neki cekamo sledecu nedelju... Vreme Kalanjikov
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

nidzamotocross
 Da se danas lovio zec, ne bi bilo nicega jer je bilo pretoplo. 25 stepeni nije za jesenji lov. Od cetvrtka kod nas najavljuju zahladjenje, a u nedelju maksimalnih 17 stepeni, sto ce dovesti do eventualne rose i u sumi da psi mogli da rade. Tako da mi je drago da sezona nije pocela ranije. Smile
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Cvele
 To si u pravu nidzo sto se tice toplote... samo da se ne okrene pa pocne kisa... Frown
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

nidzamotocross
 Mislim da nece, bar po meteorolozima i ovim nasim i ovim belosvetskim. Pa i da padne neku nedelju nije strasno. Ovo je stvarno pretoplo. Kraj novembra a ja u majici idem u lov. Nije to to. Ocekujemo bas lepu sezonu na zeca jer ga po svemu sudeci ima dosta. Samo da nam vreme podje na ruku sve ostalo je spremno. I psi i mi. Dobra stvar je to sto bar trenutno retko ko ima u udruzenju bolje zecare od nase grupe pa ce biti vise za nas a i vise za sledecu sezonu. Odlucili smo da krenemo sa nizim terenom pa da se iz nedelje u nedelju povlacimo prema planini. Sve u svemu, jedva se ceka otvaranje. Smile
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

golf071
 Od jutros jedna.
golf071 priložio:
88588588588588588588520131027_081646.jpg

Novine

srle1976
 ja sam danas bio u gostima kod prijatelja u sremu. fenomenalan lov dan je bio ko stvoren za lov, lovio se zec i fazan. od 7h do 11h svi smo imali po zeca i fazana.

Lala

golf071 kaže:
Od jutros jedna.

Svaka čast, ovo je lepo videti da su lovci ovako opremljeni, svi sa fluo prslucima, grupa sasvim po kodeksu i pravilima!Odobreno
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

gavra bakos
 U LU "ADA" u Adi , lovna zeca se tradicionalno obavlja "Kružnim lovom".O bezbednosti lovaca u ovom lovu se strogo vodi računa. Nikako se ne puca u krug kada za to lovnik da znak. Od ove sezene se i oblače narandžast iprsluci čime je bezbednost povećana za još jedan stepen.No ima jedan problem koj nas grupa lovaca ne možemo da rešimo. Naime, prilikom kružnog lova na zeca, traktor sa prikolicom koji nas vozi do terena za lov,ulazi u centar kruga i tu sačekuje završetak kruga. Problem je u tome što je i traktorista lovac i on aktivno učestvuje u lovu! Dakle traktorista lovac puca na zečeve i to iz centra kruga ka periferiji, odnosno, u pravcu lovaca koji mu nailaze i obrnuto, nailazeći lovci sa periferije pucaju ka centru kruga to jest na traktoristu lovca. Osim traktoriste , lovnik toleriše i nekoliko starijih lovaca da ostanu na prikolici traktora, koji takođe pucaju na zečeve koji trče ka traktoru. Ukratko lovci sa kružnice pucaju ka centru kruga ,a traktorista i lovci sa prikolice od centra ka periferiji kruga. Kratko rečeno pucaju jedni na druge!!!Upozoravali smo lovnika više puta da ne treba da se dozvoli odlazak traktora u centar kruga iz bezbednosnih razloga, ali on to nije prihvatio.Tražili smo da traktor prati lovce ali na bezbednom rastojanju van kruga gde se puca na zeca. Dao je objašnjenje da je traktor u centru kruga kako bi lovci znali gde se završava lov i gde treba da idu -ka centru kruga . Ne možemo da se pomirimo sa ovim objašnjenjem ,a kako sa lovnikom ne možemo da se dogovorimo ,molimo da nam pomognete i date nam kontaktne podatke lovnog inspektora koji je zadužen za ovo lopvište kako bismo zatražili pomoć sa njegove strane., kako bi lov organizovali na bezbedniji način.
gavra bakoš

milenko0609
 kod nas se na sličan način lovi zec, ali sa jednom bitnom razlikom, napravi se velika potkovica a traktor odnese starije lovce na dogovoreno mesto(to je jedna od poprečnih letnjih puteva), tu se traktorista postavi sa nekolicinom starijih lovaca, nepuca se u krug samo van njega. kako lovci tako i traktorista i svi....
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

gavra bakos

milenko0609 kaže:
kod nas se na sličan način lovi zec, ali sa jednom bitnom razlikom, napravi se velika potkovica a traktor odnese starije lovce na dogovoreno mesto(to je jedna od poprečnih letnjih puteva), tu se traktorista postavi sa nekolicinom starijih lovaca, nepuca se u krug samo van njega. kako lovci tako i traktorista i svi....

Poznat mi je i ovaj način lova, a i pravilo da se puca samo na zeca van kruga i to je u redu.
gavra bakoš

kimi

gavra bakos kaže:
U LU "ADA" u Adi , lovna zeca se tradicionalno obavlja "Kružnim lovom".O bezbednosti lovaca u ovom lovu se strogo vodi računa. Nikako se ne puca u krug kada za to lovnik da znak. Od ove sezene se i oblače narandžast iprsluci čime je bezbednost povećana za još jedan stepen.No ima jedan problem koj nas grupa lovaca ne možemo da rešimo. Naime, prilikom kružnog lova na zeca, traktor sa prikolicom koji nas vozi do terena za lov,ulazi u centar kruga i tu sačekuje završetak kruga. Problem je u tome što je i traktorista lovac i on aktivno učestvuje u lovu! Dakle traktorista lovac puca na zečeve i to iz centra kruga ka periferiji, odnosno, u pravcu lovaca koji mu nailaze i obrnuto, nailazeći lovci sa periferije pucaju ka centru kruga to jest na traktoristu lovca. Osim traktoriste , lovnik toleriše i nekoliko starijih lovaca da ostanu na prikolici traktora, koji takođe pucaju na zečeve koji trče ka traktoru. Ukratko lovci sa kružnice pucaju ka centru kruga ,a traktorista i lovci sa prikolice od centra ka periferiji kruga. Kratko rečeno pucaju jedni na druge!!!Upozoravali smo lovnika više puta da ne treba da se dozvoli odlazak traktora u centar kruga iz bezbednosnih razloga, ali on to nije prihvatio.Tražili smo da traktor prati lovce ali na bezbednom rastojanju van kruga gde se puca na zeca. Dao je objašnjenje da je traktor u centru kruga kako bi lovci znali gde se završava lov i gde treba da idu -ka centru kruga . Ne možemo da se pomirimo sa ovim objašnjenjem ,a kako sa lovnikom ne možemo da se dogovorimo ,molimo da nam pomognete i date nam kontaktne podatke lovnog inspektora koji je zadužen za ovo lopvište kako bismo zatražili pomoć sa njegove strane., kako bi lov organizovali na bezbedniji način.

Pa nek izađe vozač traktora iz kruga, a ako je baš bitno nek ostanu traktor i prikolica.traktor
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

ssekir75
 a da lepo umesto traktora koristite bvp? HaHaHa

ljudi, mante zajebanciju sa oružjem! kakvo crno pucanje u krug! puca se van kruga kad zajci pokušaji da se probiju iz obruča. traktor nema šta da traži u centru, a za orijentir može da se uzme kakvo visoko drvo, dalekovod, ili kakav drugi objekat koji se vidi iz daljine ili lovci znaju za njega.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Loki
 Biće bolje kad dobijemo malo kondicije...

tomo vrbas
 Mi danas lovili zece i rezultat katastrofalan od 40 lovaca svega 10 odstreljenih zeceva i 5 lisica najverovatnije ce biti i zatvoren lov naredne 2-3 godine ako budu pametni ako opet nepadnu pod uticaj par grupa koje bi lovile do istrebljenja zeca!

Zeljko92
 Mi smo juce lovili zeca i posle prve dve duzi koje smo presli hteli smo da prekinemo lov posto je zeca bilo ispod bioloskog minimuma.... Na cetrdeset lovaca odstrljeno je 3 zeca i jedan se izvukao. Posle smo odlucili da predjemo na drugi deo da bi imali bar 10 odstreljenih zbog vadjenja ociju ali krenulo je nabolje pa je bilo na kraju lova 30 odstreljenih zeceva. Uglavnom i to je malo u odnosu koliko bi trebalo da ih bude po proracunima sa prebrojavanja zeca i u odnosu na ranije godine. Ovo je bio prvi izlazak na zeca posto je sav kukuruz tek sad skinut pa je moguce da su se razbezali jer je dosta parcela sveze preorano.

sheytan
 [xhide]

tomo vrbas kaže:
Mi danas lovili zece i rezultat katastrofalan od 40 lovaca svega 10 odstreljenih zeceva i 5 lisica najverovatnije ce biti i zatvoren lov naredne 2-3 godine ako budu pametni ako opet nepadnu pod uticaj par grupa koje bi lovile do istrebljenja zeca!

To je veliki problem u većini LD/sekcija, gdi ima više grupa! Mogućnost interne kontrole JAKO MALA... Sad[/xhide]
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Obuka goniča za lov na zeca KINOLOGIJA 464 31.05.2018. 09:45
Paraziti zeca i prepelice u Bačkoj STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 07.11.2014. 15:02
Sindrom evropskog zeca u Vojvodini STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 23.10.2014. 23:13
VEŠTAČKA PROIZVODNJA ZECA STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 10.03.2014. 19:41
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,631,603 posete www.srbijalov.com