"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Swašta, Swarowski! Poziv na linč? Gde si ti to video? Ti kritiku nekih poteza shvataš kao poziv na linč? O kakvom linču i pretnji za ličnu bezbednost govoriš? Pa si tako zabrinut došao da gledaš neki izmišljeni linč koji se dešava samo u tvojoj glavi, ili šta? Ili samo pišeš radi provociranja reakcije? Ili nisi baš najbolje obavešten... Ne preteruj, čoveče!
Pa gazda Lalo na ovoj temi sam ja procitao mnogo tih pretnji,govnjivih motki i poziva na razne aktivnosti!
Da li je ovo preterivanje sa moje strane???
"...Kod nas kad neko nekog u selu ne voli samo ga pozove u lov. I drmmm. Ubistvo u lovu ne podleže krivičnom zakonu. Sve se to vodi kao nesretan slučaj..."
Da li vam je poznat ovaj citat odnosno ovo pojasnjenje koje krasi ovaj forum vec dvadesetak dana.
Na javnom mediju vi imate objasnjenje kako nekoga "nekaznjeno ubiti"??
Meni jednostavno nije jasna tolika ljudska zloca ili pakost.Dal se ponosite sto vam ovo krasi forum.
Dade mi čovek dobru ideju, kako da materijalizujem ovo pisanije na forumu... Swarowski, hajde da mi budeš menadžer, vidim da se razumeš, pa da uhvatimo neku kintu, delimo ko ljudi posle Smile
Ova vas izjava mi dade misao zasto vi toliko sumljate u onu cesto spominjanu vertikalu.
Pa vi kad bi bili u takvoj prilici bije verovatno zloupotrebili pa mislite da ce i ovi.
To onda dodje nije sija nego vrat.
Ljudi nemojte ovome pridavati toliku pažnju!
Normalno je da sistem rada ljudi protiv čijeg autoritarizma se borimo predviđa i kojekakve sabotaže putem dirigovanih provokatora!
Ali neka......pa oni sabotiraju i Državu, pa zašto ne bi i jedan, doduše uticajan i čitan, lovački forum!
A sa gospodinom "kristalom" ne treba polemisati sve dok ne kaže koliko su to Odžaci i njegovo LU "Mostonga" blizu Kragujevca, pošto nam je odatle poslao poruku!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
..ni Swarovski nije ono što je nekad bio ...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Poceo sam biti zabrinut kad krenu one cesto spominjane ofekaljene-usrane motke i kad to pocme sad da udara po ledjima funkcionera nastradao je.
Medjutim stvari idu proverenim tokom,oko doticnog se pocimaju okupljati najzesci vikaci i uz postovanje gospodine sekretaru pokusavaju ponizno da sa njim razmene po neku pametnu i da udele ili dobiju koji pametan savet.
Dalje, obeležene reči nikada nećete čuti od jednog lale iz Odžaka!
I meni nije jasno kako je to neki "kristal" prepoznao sve najveće vikače kada se mi ni međusobno nismo mogli prepoznati!
Kako si prepoznao nas najveće vikače?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Lalo tema je za desetku a ti si za brojku ispred.Sta reci kad covek vidi kako i sta pojedinci rade na takvim funkcijama, citaj komora ili bolje reci nerade!!! Mi se trebamo informisati na forumu ma nema smisla njima lebac da oduzimamo, kakvi smo mi to lovci...Posto sam clan ld jelen Backa Palanka vrlo dobro znam sta se radilo i sta se trenutno radi kod nas. Ja te iste iz komore nazovem Zeremskog, familiju Kunovac i pitam za odgovore za nas problem . Kad ono Zeremski odgovara to moramo resiti na nivou udruzenja, dobro kazem al udruzenje nezeli da resi problem, ili ne moze. Sledi odgovor nema dobre volje pa nemogu ni ja pomoci... To je odgovor!!!!! Clan 9 lov. komore kaze komora se osniva radi ostvarivanja i zastite prava i interesa lovnih radnika i unapredjenja lovstva. O kakvom unapredjenju pricamo, sve argumente stavis na sto da rukovodstvo ld jelen Backa Palanka radi protiv unapredjenja lovstva tj protiv lovstva uopste a oni u komori (Zeremski odgovara) nemogu nista . Znaci jedno malo ld je ispred udruzenja kao i ispred lovackog saveza VOJVODINE pa ni formirana komora mu nece moci nista. Navedene ljude u komori nista nedotice samo gotovina, ako bi bilo dzabe nebi se prihvatili tog posla si 3 sekunde. Da nepricam o edukaciji lova koje citam na forumu, pa ljudi edukacija je kontraproduktivna smo sa polu obrazovanim i neobrazovanim ljudima se ovako manipulise. Komoru zabole koliko ce biti lovaca 75000, 60000 ili 50000 hiljada kakve ima veze pa oni su obezbedjeni a ko nema para neka i ne lovi... Kako kaze Charuga mozda da osnujemo sindikat... ali nacin za borbu moramo imati. Za predsednika komore bi pre glasao za SILVIJA BERLUSKONIJA nego nase neradnike. Znam da ljudi razlicito razmisljaju i nezelim nikoga vredjati ali ovo napisano da su neradnici licno sam osetio nakon razgovora sa celnim ljudima lovackog saveza vojvodine, kada oni na ukazane probleme u raznim udruzenjima nezele da reaguju pa naravno svi ti koji prave probleme u udruzenjima i na koje se dize dzeva su njihovi priljatelji sa kojim su bas dogovorili neki novi lov bas u tom udruzenju...
Marcony, isti taj članak, ali u dlaku isti, je objavljen i u raviji ZOV, a mi smo ga preneli na naslovnoj strani pre jedno nedelju dana, pogledaj.
Zamisli, u dve novine (Dnevnik-novinar sa inicijalima D.Kn.-Dušan Knežić, pretpostavljam, i ZOV, novinar M.Pašić, a možda i u još nekim novinama), isti tekst potpisan od dva različita novinara
Kakva slučajnost! Pa jel neko misli da sam ja budala, pa da me vuče za nos? Toliko izvedeno diletantski, da se iz aviona vidi da je tekst pisan na jednom mestu, i samo prosledjen novinarima 'na vezi'. Copy/paste novinarstvo!
O sadržaju teksta nemam komentar, sve što smo imali da kažemo na forumu u vezi Komore, piše na temi 'Lovačka komora'. I tu ja ne bih ništa menjao, osim da dodam, da mislim da ima načina da se nepravilnosti kojih zaista ima, budu ispravljene na neki način. I nadam se da će ovi u ministarstvu uraditi nešto da se izbegne još veća blamaža, pošto po izjavi Radosavljevića vidim da je ostavljen prostor za ispravljanje grešaka, nije nigde rekao da smatra da je u priči oko Komore baš sve super.
O izjavi Djordjevića, koji reče da su sve priče oko Komore tračarajke, bolje da ne komentarišem, lepo se legitimisao, kao što se legitimisao i u onom nesretnom 'pozdravnom' govoru, kada je pretio 'nekima'. Mi smo o Komori pisali pre više od mesec dana, a tek sada vidim da kreće ova nespretna kampanja po novinama, u vezi toga.
Šta da radim, mnogo smo brži, a bogami ne fali nam ni znanja . A možda su 'čitači' naših upisa, baš u upisima našli neke stvari koje sad izbijaju na videlo. Sve mi se čini da ima i toga.
Što bi rekao Charuga, u potpisu: 'hoće centrala da pogreši jednom, ali da pogreši sto puta...'.
Ja se iskreno nadam, da će propusti koji su evidentno napravljeni u priči oko osnivanja Komore, počev od načina osnivanja, pa preko izbora 'delegata', pa do kadrovskih rešenja u organima komore, biti na vreme, što hitnije, ispravljeni. Jeste tu ministarstvo dozvolilo sebi da se 'upuca u nogu', a i savez im je u tome pomogao (prihvatanjem slanja 'delegata' ), a o izboru ličnosti za delegate ne bih ovom prilikom, pisali smo već. Oko Komore se na jednom mestu slilo toliko sukoba interesa, da to prosto bode oči! Kakva objektivnost može da se očekuje od tako postavljene Komore? Pa jasno je da će svako u nekom od organa Komore štititi i gurati svoje interese, i ja ovako fomiranu komoru vidim samo kao još jedan ring u kojem će se 'boksovati' suprotstavljene strane (LSS, ministarstvo, JP, NP...). A lovci su tu planirani kao publika, lovočuvari i upravnici lovišta kao finansijeri. Pa kad neko nekom stane na žulj, eto još jedne mogućnosti da mu se zagorča život.
Što mi je drago što sam samo lovac, nemate pojma!
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?