Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Gađanje karabinom

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Gađanje karabinom
golf071

canis aureus kaže:
spaleph
i sam si naveo kako 8x57IS i 7,62x54R ... odlično funkcionišu i grupišu i posle puno više ispucanih od 176 metaka koliko si sa .243Win ispucao ..... što može da znači da su i puno bolji kalibri ali nećem o tom da ne bid'e da sam pristrasan Grin ....
Šalu na stranu Jaooo
Za takvo rasturanje pogodaka ta usta cevi bi morala biti vidno oštećena Confused

Slažem se sa mišljenjem kolege 270 i mislim da obrada usta cevi neće bitno promeniti sliku pogodaka!
Da je do metka/municije videli smo još u prvom upisu da nije jer je oprobana i domaća i stranjska mundža i uglavnom je rasipanje bilo sa svakom ... Nego, odnesi taj karabin nekom boljem majstoru da proturi kalibrator kroz tu cevku jer mi je ona najsumnjivija.
OdobrenoBravo 2
Novine

spaleph
 Evo da metnem metu da je malo proanaliziramo. Pucano na 100m sa naslona municija PPU i RWS...
img51.imageshack.us/img51/4751/owpo.jpg

Uploaded with ImageShack.us

ssekir75
 auuu, bogati, al ovo seje... Shock
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

stojkuki
 Izvinjavam se sto se ukljucujem ali tek sada kada vidim metu mogu da dam svoje misljenje.
Naime. Ovo je jasan slucaj nepostojanja grupe. Koji je posledica jedne od tri stvari.
Redosled ili dominantna, ... Ne znam, jer ne znam pucača ali nesto od ove ti jeste.
Prvo, druze daj da ti neko uradi beding. On ce ti resiti bar 80% rastura.
Drugo, jasno se vidi da grupe po dva ili tri postoje, sto znaci da ima mesta i za izbor metka. Naime. Pitanje je punjenja i odnosa kolicine baruta i kako cev reaguje na pritiske koji se postizu. Imao sam slucajeve kada je sa Rwsom puska rasturala u 10 cm na 100 m a sa PPU pakovala unutar 15 mm! Kda smo izmerili brzine videli smo da ta cev voli sporiji metak ... To znaci da svaka cev voli nesto, ... Tvoj zadatak je da nadjes sta.
I ono poslednje, sto moze da bude je koncentracija strelca a o tome ne mogu da govorim jer ne znam hronologiju i raspored metaka na meti.

hercegovac

spaleph kaže:
Evo da metnem metu da je malo proanaliziramo. Pucano na 100m sa naslona municija PPU i RWS...
img51.imageshack.us/img51/4751/owpo.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Imao sam skoro identičan problem sa zastavinim minijem u 223 ito kao bolji karabin rađen za Kettner, pisalo "Luger". Pokušao sa desetak vrsta fabričke municije i nikako grupu da dobijemili skoro nikako"s&b bio u 6-7cm, ostalo katastrofa.

Problem sam riješio tako što sam se riješio karabina. Kupio sam čeha u cal 8x57 i ima grupu za čistu 10-ku. Probao sa ppu, s&b i nekoliko vrsta fmj, sve mu odgovaralo.

sheytan
 ^ Nemoj ga vishe teshiti, molim te! ROFL
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

spaleph
 Znači da rezimiramo, kada budem menjao cev da bude standarnde debljine____? i standardne dužine_____?

stojkuki
 A bre .... Prvo da ti urade beding!!!!!
Videces o cemu pricam, .... Imas par majstora koji znaju to da odrade odlicno.
A menja je cevi, ..... Pa to je krajnja mera za kojom s poteze samo kada nema sta drugo ....

270

spaleph kaže:
Znači da rezimiramo, kada budem menjao cev da bude standarnde debljine____? i standardne dužine_____?

Sam si dao i pitanje i odgovor!!!

Stojkuki, ili ne čitaš predhodne upise ili voliš malo da z....!
Reko je čovek da je beding već urađen i nema poboljšanja!!!
A i nema tog bedinga koji grupu sa 14 cm smanjuje na ispod 5cm!
Inače reko je i da su optika i montaža proverene na drugom karabinu a koristio je i bar 3 različite elaboracije municije PPU, S&B, RWS!!!
Kad sve odbiješ ostaje karabin odnosno cevka!!!
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!

stojkuki
 Citam ja druze, ... Ali imas beding i beeeeding.... Nek prvo to malo neko pogleda. Svasta sam video. I onoga sto na oko izgleda ki upisato a ne radi nista i ono sto je neugledno a radi za 10+ ....
A to je smo prvi korak, ...

spaleph
 Kako nisam imao šta da izgubim rekoh ajde da probam sa obradom usta cevi, odem kod majstora on to odradi i pravac na strelište, municija PPU i grupa u 5 cm mehaničkim nišanom na 100m montiram optiku i dobijam grupu od 3,5 cm, e sad ostaje i da probam stranu munđžu da vidimo šta će biti sa njome, nego me brine dokle će to da drži?

270
 Dokle god da drži to je poklonjeno vreme do zamene cevi, zato prangijaj i ne misli.
Sad znaš da je problem u cevi i rešio si ga na izvesno vreme, kad ponovo počne da šeta znaš šta ti je činiti, odobrenje za zamenu cevi u ruke i pravac Kragujevac!
Po mom iskustvu sa obradom usta cevi u drugim većim kalibrima, bez predhodnog otkraćivanja cevi, drži dobro jedno 50-tak metaka a onda lagano počinje da širi grupe, sad koliko treba da te grupe budu ne prihvatljive za lov stvarno ne znam jer su cevi zamenjene pre nego je došlo do toliko velikog rastura!
Pozz!!! Bye
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!

Zlatar
 E još samo da montiramo prstenove,upucam pa da vidimo hoće li biti šta zanimljivo u kombinaciji sa JBM balistčkim kalkulatorom. MIL-MIL tureti i končanica za korekcije milina sad kako će raditi videću...jedva čekam strelište
i43.tinypic.com/25ggca1.jpg

s6.tinypic.com/prj39_th.jpg

i45.tinypic.com/sdzntx.jpg

skojic
 Kada vidim kako drugi imaju problema sa pogodcima , a ja bio zadovoljan a sad sam prezadovoljan . Inače Zastava 223 ispucala kišu božiju metaka sad promenim optiku dođe weaver grand slam 3-10x40 i probam PPU dve serije i nepoznato poreklo jedna ... rezultat www.dodaj.rs/f/3K/eI/3KafJTli/dsc0140.jpg
Svetislav Bato Kojić
Lov srbijalov i Žene enaidu zajedno

Cvele
 E kao sto rekoh, danas beoh do strelista malo da isprobam dal' ovo moje cudo uopste puca Grin I nije me izneverio, ipak radi Grin e sad, ima malo mog ne znanja, pucao sam sa oko 80-90m sa naslonom i mehanickim nisanima, prvo kako sam nisanio to je u dno crnog kruga(koji je stvarno mali i ako onoliko veliki na toj daljini) jer sam mislio da tako treba, i dva pogotka-jedan za drugim na oko 4-5cm u istoj visini, posle dajem jednom iskusnom lovcu i on pogadja malo ispod mene na mozda cm(gde se vide dva pogotka prelepljena jednom trakom) a on je gadjao u sred kruga, onda popricamo malo i on mi kaze da probam i ja da pucam u sredinu jer tako i treba da se puca(a ne kao vazdusnom u dno kruga Siroma) probam u sred kruga, kad ono meni ista razlika u visini kao kad sam pucao na ivici crnog kruga i u sredini, ista daljina kao preslikana... kaze on da ne poravnam bas nisane, a meni se ne cini tako, ili malo ja secnem ne znam sta je, u sustini karabin bije malo vislje, ali nismo imali srafciger da ga doteramo, tako da ce sacekati neki bolji dan kad ponesemo alat Grin a da, municija PPU 11,7gr...
Cvele priložio:
6_18.jpg

srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Cvele
 I malo blize slika Smile
Cvele priložio:
7_14.jpg

sheytan
 Bash malechka metica! El to za minobacache? Ogovaranje

Shali se chicha, kao i uvek! Odobreno

Fino je to, qrabeen je definitivno ispravan, po pravcu je sve tu negde! Bravo 2

A shto se tiche nishanjenja, mekanikom, koliko se ja razbiram u to, se uvek gadjaj u podnozje. Druga je stvar shto ti je meta "konjska" Grin , pa gadjanjem u dno konja, ako dobijesh u sred konja, to je bash solidno prebacivanje! Confused

Kako bih ja to nashtelovao? Pa, npr., napravish na A4 papiru jednu solidnu tachq, tipa 15cm. Nishanish u podnozje, i cilj ti je npr. da dobijesh ne centar, nego par cm iznad nishanske tachke, u ovom sluchaju podnozja...

E, sad, obrati akcenat i povezi rachuna Grin : pipkanjem zadnjeg nishana mnooogo se pomera mesto pogotka, tako da tu bidnesh oprezan, da ne bi leteli mechitji u PM... Shock

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Cvele
 Hvala na savetima Grin ali sve u svemu cini mi se da je karabin u redu, samo jos malo da se treniram, i podesim nisanske sprave? Smile

sheytan
 ^ Da, daa, naravno! Odobreno

Inače, nemoj ni da trošiš džebanu na štelovanje, ako š uzimati otpićki uskoro!

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Cvele
 Drago nas je Grin pa ne znam kada ce to biti, bolje malo da ga nastelujem Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Držanje oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 161 09.10.2016. 23:28
Boksevi (kavezi) za držanje kerova KINOLOGIJA 275 24.03.2016. 09:30
PONAŠANJE I NAVIKE DIVLJAČI DIVLJAČ 33 29.09.2014. 21:03
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,469
Najnoviji član: SloboM

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,625,621 posete www.srbijalov.com