najic kaže:
Pratim ovih dana desavanja i moram priznati da mi ovo formiranje LSCS izgleda blago receno smesno !
Prvo pojam centralna srbija a sta spada u tu centralnu srbiju i kako je doslo do te konotacije ?
Drugo ovo otvara prostor novoj secesiji drugih ovim izmisljenih oblasti istok,zapad,jug a o severnoj pokrajni popularno zvanoj DI SU NASI NOVCI da ne pricam . Najbolje neka se svako Lovacko Drustvo proglasi savezom lovackih sekcija, a lovacke sekcije savezima lovackih podruznica ,tako da ne bi nekoм slucajno bio ostecen neki interes jer glupo je da svi ne dobijemo po neku funkcijui zadovoljenje neke frustracije !Pocepali smo se na svim nivoima.
Posto sam iz Mladenovca te lovim ovde znam kako je i sta je radio Zoran pa po njegovom padu je stvoren prostor za novog predsednika lss e tu nastaje problem previse dopredsednika na jednu funkciju >prosto ko`pasulj.
Ponavljam svi funcioneri LSS LSV LSCS je zajedno sedela druzila se i lovila do juce a sada kazu da je LSS zastareo te preskup sistem i te cuvene kafe kurvarice su nam preko glave . Sve se plasim nece biti kafe kurvarica u novom savezu . Istim tim funcionerima koji sada tupe o decentralizaciji hvala na novom zakonu i lovackoj komori (GASNOJ??) jer su zdusno radili za nas boraniju i zaista prave ljubitelje lova.
Vrhunsko je licemerje da se celnici LSCS ne odricu clanstva u LSS a rade na razbijanju istog. Zasto ti isti nisu u poslednjih dve godine koliko traje LOVACKA UJDURMA, u okviru postojecih organa i tela LSS ciji su vecina clanovi,poveli akciju za NEdonosenje raznih pravnih akata koje ne idu u prilog vecini clanova LSS i lovaca Srbije i na taj nacin se izborili za nasa prava.
Zasto nisu JASNO raskrstili sa odredjenim brojem lovnih radnika koji ne rade u interesu lovaca i koji blate i podrivaju LSS.
Zasto su ti isti dopustili da LSS postane marginalno udruzenje gradjana sa nejasnim funkcijama i zadacima.
Ako je utvrdjeno da neko krade tj ima kafe kurvaricu koja PRIMA 130000 onda je trebao da odgovara a ne da se to krije i ceka momenat da se time ucenjuje i gradi sebi kucu .
Da sam ja ministar ni u ludilu ne bih pricao sa 27000 clanova Divide et impera ili za pucanstvo zavadi pa vladaj u orginalu znaci podeli pa vladaj!!!!
Ima kolega koji opravdavaju cepanje glupavim floskulama o biodiversitetu , bonitetu razlicitih delova srbije (JEL`BONITET KADA STRANCI TREBA DA OSTAVE NOVCE) to su ciste demagoske gluposti pa nije srbija rusija..
Smatram da je LSS I LSV relikt komunizma i da treba da budu ukinuti-pretvoreni u novi savez LSS jedan jedini i pravi koji bi bio savez lovaca ,ljubitelja oruzja strelicara sokolara lovca sa hrtovima e sa 100000 clanova se pregovara !!!!!!!!!!
sapienti sat
pozdrav kolege
Najicu, tvoj komentar je jedan od najtacnijih komentara koje sam procitao bilo gde a ne samo na ovom forumu, koji tacno opisuje krizu koja je zahvatila lovstvo Srbije.
Kad je otisao macak ostali su misevi i pocela je trgovina, dogovaranje trulih kompromisa, varanje, davanje praznih obecanja i slicno. Klasicna borba za vlast i ocuvanje sopstvenih interesa.
Pocelo je cepanje i rasturanje udruzenja, narocito u Vojvodini, pa je logicna posledica toga i rasturanje saveza. Apetiti mnogih su porasli a da bi se oni zadovoljili potrebno je imati svoj feud, od gazda iz lovackih drustava koji su zeleli da postanu udruzenja do regionalnih lidera koji osnivaju svoje saveze. A sve to na stetu ugleda lovstva u Srbiji i na stetu clanova. I najvise rukovodstvo oba saveza dalo je tome legitimitet i tako ozakonilo i omogucilo da se nadjemo ovde gde smo sada.
A gospoda iz saveza, clanovi upravnih odbora, radnici strucnih sluzbi i sekretari i ostali nisu se izborili sa pojedincima zato sto ni oni nisu cisti i zato sto im to nije bio interes ali i zato sto nisu kalibar koji bi dotle mogao da dobaci pa da shvati koliku stetu cine lovcima i lovstvu Srbije uopste.
Nisu ni predpostavili koliko ce nas njihova sebicna politika srozati kao organizaciju a ljude koji su ih na to upozoravali nisu cak mogli ni da ukapiraju o cemu im ovi pricaju.
A sada, mislim da je samo drzava ta koja moze da prekine ovu agoniju, i da prema lovcima odnosno savezima zauzme cvrsci stav i da ih vrati tamo gde im je mesto.
Hvala kolega Boro . Samo moje skromno misljenje . Sorry admini namerno sam citirao ceo post da bi se ponovo video jer sam primetio da je to fora neka sta li ....
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Oooooo Sunce istoka....svi bi da postanu Kalif umesto Kalifa, lokalni lideri sa velikim ambicijama...šta li nam to treba...Narod je na ivici egzistencije a pojedinci bi formiranje novog Saveza....pa nekoliko skupocenih automobila, pa ponovo kafe kuvarice, pa čistačice pa &ebachice mislim prijateljice noći....a lovci sa primanjima od manje od 200e treba to sve da plate...
Momci, ja ipak mislim da treba malo da se sačeka, pa da se vidi šta će i kako biti. Suviše je ovo sve novo i friško, da bi mogli da veće sada ocenjujemo. Ako ja dobro mogu da procenim mišljenje lovaca iz centralne Srbije, osnivanje ovog saveza je njihova želja bila, i to treba poštovati. Da li su se prevarili ili nisu, ne znam. Imam neki osećaj da je osnivanje LSCS bilo kao kontra LSS, a možda i potreba. Da je LSS radio drugačije, verovatno nikom ne bi palo na pamet da osniva novi savez. Pa još kad su, kako kažu, imali primer LSV, nije im trebalo mnogo da se odluče.
Ne treba izgubiti iz vida ni ulogu države (ministarstvo); korisnik lovišta je još uvek LSS, jel tako? Drugo, zakon o lovstvu od lovačkih organizacija poznaje samo LSS, tako piše. Treće, samo je LSS član medjunarodnih lovačkih organizacija (CIC, FACE). To su ograničavajući faktori za novi LSCS.
Najbolnija tačka je članarina, čini mi se, jer još uvek ne znamo kolika će biti članarina u LSCS, i koliko će odvajati za LSS. LSV je za ovu godinu taj problem rešio, članstvo LSV plaća najveću članarinu u državi, a koliko i šta dobija? I na koji način? I to treba videti u dogledno vreme.
Imam osećaj da u lovstvu Srbije trenutno sve stoji, i da se čeka da počne konačno dodela lovišta preko konkursa. A da se u medjuvremenu zauzimaju pozicije za novo 'delenje karata', sa kojih (pozicija) će stara imena imati manji ili veći uticaj, nego do sada.
Trenutna situacija u lovstvu Srbije je po mom mišljenju prilično komplikovana i konfuzna.
Svim funkcionerima bih ja drage volje dao i kafe kuvarice, i kola, i visoke plate, i sve beneficije, samo da je u lovstvu Srbije bolje! Ali nije dobro... Divljači sve manje, lovokradje i lopovluka sve više, čak i kad je očigledno i dokazivo da se krade, sankcije izostanu, malo-malo pa čitamo o nesrečnim slučajevima u lovu, najčešće u krivolovu (poslednji slučaj u Sremu, nastradao mladić u krivolovu u NP). Kao da neko (ne daj Bože) koči sredjivanje stanja! Eventualno nadrlja neki sitan lopov, ostane bez oružja, plati kaznu, i idemo dalje. Evo, čitao sam ovde da su u Ćupriji lovočuvari uhvatili na delu lopove, baš me zanima kako će se to završiti.
Htele su kolege lovci da imaju LSCS, napravili su ga, treba malo sačekati, pa videti kako će raditi. Unapred nešto novo osudjivati, je preuranjeno. Mada, neko je negde napisao, da ga čudi da ljudi iz LSCS nisu podneli ostavke na članstvo u organima LSS, iskreno da kažem, i meni je to neobično. A opet, kad pogledam, da je npr. predsednik LSV po funkciji valjda član UO LSS, onda i nije čudno. Verovatno na sličnu poziciju misle i u LSCS, kada je u pitanju odnos prema LSS. Ne znam šta o tome misle u LSS.
G.Cucić molio bih vas da prokomentarisete ovaj novi savez , posto smatram da su vam komentari bili na mestu .
G.Lalo imamo od politicara koji trenutno tupi o decentralizaciji srbije pri tom ne misli na A.P vec ne izbija iz Kragujevca i okoline te se ljudi polakome i budu zavedeni pricama kako ce im evo od sutra biti bolje , nesto mi zvuci sestooktobarski ...
Isti modalitet druga organizacija ...
Politici nije mesto na lovačkom forumu. A uvredljivim rečima još manje.
Svaki sledeći sličan upis će biti brisan.
Srbijalov Admin Tim
Jel ti kolega najicu ovde pricas o lovu i osnivanju LSCS ili te politika nesto opasno zanima,ne vidim nista lose u osnivanju novog saveza,evo i Lala je lepo rekao daj da vidimo sta ce biti tako su osnovali LSV sad su videli da je to mozda greska jer nista novo nisu dobili,ajde da vidimo kako ce ovi da rade pa ako smo mi osudjeni da nam stalno budale sede za foteljama lova onda ili da batalimo to ili prihvati situaciju,sta sad osnovali su savez krenuli da rade nesto pokrenuli su se sa mrtve tacke,e sad da vidimo dal ce ispostovati data obecanja...
A kolega najicu meni se nesto bas svidja razmisljanje decentralizaciji Srbije mogu ti reci odlicnaa ideja....
Ja cu morati da pocnem da rasclanjujem na proste slogove svaki upis . Prvo vuk dlaku menja cud nikada , sada pripisao sebi novu titulu a do juce je radio bas na punjenju Beogradske kase . Drugo rekoh vec ja sam iz Mladenovca ne Bg-a tako da bi i nama trebala samouprava ali ne treba biti genije te videti sta narod muci pa igrati na tu kartu . Kolega zar stvarno mislis da je iskren u svojim namerama !!!???
Nazad na temu DO OVOGA NIJE TREBALO DA DODJE to sam mislio pod proslim upisom jer nas ce kostati sva ujdurma oko formiranja LSCS. Ako ne novcano a ono moralno eticki kako god , ispadamo kao snase na pijaci pa se cenjkamo sa 27000 ili 100000 lovaca .
Aman za......ti se sa ugledom LSS zarad licnih uskih interesa je u najmanju ruku bezobrazno.
Najicu, nemoj više da petljaš politiku ovde, nije joj mesto. Drugo: nemoj nikoga nazivati pogrdnim rečima (pa ni političare), jer je to nevaspitano, nekulturno i zabranjeno. Tvoja je stvar šta misliš o nekom političaru, imaš pravo na svoje mišljenje, a ovde, na lovačkom forumu iznosi, molim te, samo mišljenje o lovačkim pitanjima.
Nisam uopšte ljubitelj politike i političara, ali sam veliki ljubitelj lova i lovstva. Najveća greška je, mislim, napravljena onda, kada se politika počela petljati u lovstvo, i obrnuto. Ali, na žalost, izgleda da je kod nas sve politika .
Treće, za Mirka Kneževića, LSV je osnovan poodavno, davno pre nego što sam se ja rodio (što znači da je baš davno ). Ono što se unazad par godina dešava vezano za LSV, to je, po mom mišljenju, odredjeni jači stepen osamostaljivanja od LSS, naročito u finansijskom smislu.
Četvrto, koliko sam ja upoznat, nema registrovanih 100 000 lovaca, nego negde oko 85 000, od toga u LSV oko 22-23 000, a rekoše da u LSCS ima oko 27 000. Čisto radi preciznijih podataka, ako sam ja dobro informisan.
P.S.
Peto: reč Srbija se piše velikim slovom znam da je verovatno slučajna greška, ali mi zapalo za oko...
U vezi svih saveza lovaca LSCS-LSS-LSV-LSKM. Je nemoguce bilo sta napisati a da se nepomene politika Jer je politika odavno usla u lovstvo i nasi predstavnici u tim savezima su svi u politickim strankama ko u kojim se zna.I trgovina dogovori preglasavanja prelasci su kao i u narodnoj skupstini kod poslanika.I vecina ljudi koji znaju situaciju nece da to komentarisu na forumu jer to nije mesto za to.
U petak je u Cupriji bio sastanak L.U.iz Cuprije i desetak komsiskuh udruzenja sa kojima se Cuprija ili granici ili saradjuje .Ja sam takodje bio prisutan tom sastanku a ispred ministarstva je bio Aleksandar Radosavljevic.Tomica i sudija Tomic su takodje bili prisutni!
Razgovaralo se o konkretnim problemima oko lovnih podrucja i daljeg organizovanja novog saveza!
Radosavljevic je izrazio spremnost da se gde je to moguce lovna podrucja izmene a najavio je novu uredbu o lovnim podrucjima za jun mesec.
Ima prostora za promene ito me raduje.
U Cupriji sam video da da centralna Srbija ima zelju da napravi nesto novo i nesto drugacije u interesu lovaca!!!
Ja cu se licno zalagati da NOVI,MLADI,OBRAZOVANI ljudi moraju da budu nosioci ovog Sumadiskog Saveza jer samo tako on ima neku buducnost.
Ako se desi da se stari kadrovi iz LSS samo presaltuju u ovaj nov dzabe smo sve radili!!!!!
NOV SAVEZ NOVI LJUDI!!!!
Tomica kao jedao od iskusnih mora da pokrene citavu stvar ali za par godina i on se mora povuci i citavu ovu pricu mora da prepusti nekom mladjem!!!!
To je nesto sto je realno i sto ja licno ocekujem .
Mislim da se sa starim kadrom nemoze uci u ozbiljnije promene !!!!!
Pojedincima treba zabraniti pristup novom savezu jer cega god su se dotakli upropastili su ga nacisto!!!!
Mislim da su moja ocekivanja velika a da ce se vrlo brzo okriti sama pozadina svega sto sledi!!!!!!!
Ovo mora da zazivi a u hodu ce se stvari znatno brze menjati nego sto je to radadio LSS koji je sam sebe matirao!!!!!
Sastanak u Cupriji je bio jako konstruktivan i polako se ljudi okrecu sami sebii razmisljaju svojom glavom a ne preko Beograda!!!
Ja sam prvi da se napravi nesto u nasem interesu ali ako procenim da se nesto radi na stetu lovaca sigurno a u tome necu ucestvovati.
Ima vremena za analize daljeg rada novog saveza!!!!
Slavo malo me zaintrigiralo ovo što kažeš da će se gde je to moguće granice lovišta menjati, da li to znači da će Srbija zauzimati neke nove teritorije ili će se neko morati ogrebati na uštrb drugog, jer ne vidim treće rešenje, osim ako nije u pitanju razmena teritorija.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Postoje lovista sa dzepovima i teritorijom i terenom gde nema jasne granice!Tu ce se uzimati neki put,rekaili nesto sto se jasno vidi na karti!Tu ce neko dobiti a neko izgubiti deo lovista sto se mora jednom ispraviti!!!
Stane da je Tomica izabran umesto Zorana i da njega nisu "MANGUPI"
uzeli pod svoje nikad se ovaj drugi savez ne bi osnivao!!!
Dosta je bilo da centralna Srbija finasira gospodu iz Beograda !Pitanje je samo dokle je stvar bila podnosljiva!!
I pre kao i sada razne db-ovske strukture su vodile savez a videli smo svi ko je odgovarao za zloupotrebe !Svi su se izvukli samo Zorana jure !!!!!Mnogi su zakuvali i prodali Zivoinovica kako bi svoja dupeta sacuvali a sad su ONI posteni??????
Nismo ludi ali politika je pogresna vodjena i ovo je samo epilog citave price!!
Lala kaže:
Najicu, nemoj više da petljaš politiku ovde, nije joj mesto. Drugo: nemoj nikoga nazivati pogrdnim rečima (pa ni političare), jer je to nevaspitano, nekulturno i zabranjeno. Tvoja je stvar šta misliš o nekom političaru, imaš pravo na svoje mišljenje, a ovde, na lovačkom forumu iznosi, molim te, samo mišljenje o lovačkim pitanjima.
Nisam uopšte ljubitelj politike i političara, ali sam veliki ljubitelj lova i lovstva. Najveća greška je, mislim, napravljena onda, kada se politika počela petljati u lovstvo, i obrnuto. Ali, na žalost, izgleda da je kod nas sve politika .
Treće, za Mirka Kneževića, LSV je osnovan poodavno, davno pre nego što sam se ja rodio (što znači da je baš davno ). Ono što se unazad par godina dešava vezano za LSV, to je, po mom mišljenju, odredjeni jači stepen osamostaljivanja od LSS, naročito u finansijskom smislu.
Četvrto, koliko sam ja upoznat, nema registrovanih 100 000 lovaca, nego negde oko 85 000, od toga u LSV oko 22-23 000, a rekoše da u LSCS ima oko 27 000. Čisto radi preciznijih podataka, ako sam ja dobro informisan.
P.S.
Peto: reč Srbija se piše velikim slovom znam da je verovatno slučajna greška, ali mi zapalo za oko...
Znaci Lalo,nemoj da se ljutis za godine molim te nista lose ne mislim,ali tek od tvog rodjenja do sad je trebalo da se uvidi da LSV lose radi... Znaci ako budem poziveo dosta mozda i ja zakacim da osetim da je osnivanje LSCS bila ogromna greska... Nema veze...
slavaplana kaže:
Postoje lovista sa dzepovima i teritorijom i terenom gde nema jasne granice!Tu ce se uzimati neki put,rekaili nesto sto se jasno vidi na karti!Tu ce neko dobiti a neko izgubiti deo lovista sto se mora jednom ispraviti!!!
E ovo o podeli mi se posebno svidja jer moje drustvo ima ogroman problem sa jednim delom terena...
Stvari su učinjene i čedo se rodilo, kakvo će biti uskoro će se videti, jer delim Lalino mišljenje da je neke valjane komentare još uvek suviše rano i da treba malo sačekati, to je na kraju svima jedino ostalo, čekanje, sve dok se ne formiraju lovišta a zatim i njihovu dodelu.
U preduzimljivost i angažovanje naših pobratima iz Ćuprije nisam nikada posumnjao te koristim priliku da posebno čestitam predsedniku LU Morava iz Ćuprije Milanu Peciću na održanoj reči koju mi je u februaru dao, a svakako i onome ko je najviše gurao stvari, našem članu Pedi.
Klasicno izvlacenje iz konteksta .. Nisam li posle opaske o politici napisao nazad na temu ? ?
Srbija je vlastita imenica kolega Lalo , greska ili ce i pravopis biti cenzurisan ? Nisam rekao da ima 100000 lovaca no da bi mozda bilo i vise ako bi nam se pridruzili i sokolari,lovci lukom,ljubitelji oruzja,lovci hrtovima ma ko god samo da smo sila respektabilnog intelektualnog materijalnog potencijala.
Ponovicu :
Vrhunsko je licemerje da se celnici LSCS ne odricu clanstva u LSS a rade na razbijanju istog. Zasto ti isti nisu u poslednjih dve godine koliko traje LOVACKA UJDURMA, u okviru postojecih organa i tela LSS ciji su vecina clanovi,poveli akciju za NEdonosenje raznih pravnih akata koje ne idu u prilog vecini clanova LSS i lovaca Srbije i na taj nacin se izborili za nasa prava.
Zasto nisu JASNO raskrstili sa odredjenim brojem lovnih radnika koji ne rade u interesu lovaca i koji blate i podrivaju LSS.
Zasto su ti isti dopustili da LSS postane marginalno udruzenje gradjana sa nejasnim funkcijama i zadacima.
Ako je utvrdjeno da neko krade tj ima kafe kurvaricu koja PRIMA 130000 onda je trebao da odgovara a ne da se to krije i ceka momenat da se time ucenjuje i gradi sebi kucu .
Da sam ja ministar ni u ludilu ne bih pricao sa 27000 clanova Divide et impera ili za pucanstvo zavadi pa vladaj u orginalu znaci podeli pa vladaj!!!!
Ima kolega koji opravdavaju cepanje glupavim floskulama o biodiversitetu , bonitetu razlicitih delova srbije (JEL`BONITET KADA STRANCI TREBA DA OSTAVE NOVCE) to su ciste demagoske gluposti pa nije srbija rusija..
Smatram da je LSS I LSV relikt komunizma!!!!!!!!! i da treba da budu ukinuti-pretvoreni u novi savez LSS jedan jedini i pravi koji bi bio savez lovaca ,ljubitelja oruzja strelicara sokolara lovca sa hrtovima e sa 100000 clanova se pregovara !!!!!!!!!!
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?