Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
salezl
 E pa hvala svima, znam ,sad treba samo rad sa njim. Nadam se da ce sve biti OK i da će mo uspeti da napravimo nesto.
A Boki u pravu si to je taj ker. Pa bio sam se dvoumio oko onog tvog
braonca i ovg i presudilo je poreklo po" babine linije". Šalim se,ali majka mu je ćerka od BOSSA iz Doline Bairaa, a kao što sam već pisao ranije već sam imao ženku iz te linije.

Boban
 U sustini vise se isplati kupiti izucenog kera od 3-4 godine nego kupiti stene od 3-4-5 meseci.Tako cete ustedeti i novac i vreme i zivce.

salezl
 Boki možda si u pravu, ja nisam neki stručnjak ali po mom skromnom mišljenju mislim da nema bolje nego kad od početka radiš ti sam sa štenetom. Jeste da štediš sve ovo što si naveo ali mislim da to nije to.

Lala
 Ma zavisi na kakvog kera naidješ. Znam ljude koji su kupili odraslog kera, i extra dobro prošli, pas se primio na novog gazdu, poslušan, istreniran, radan... A isto tako znam za teške promašaje u kupovini odraslog.
Slično je i sa štencima: ako odabereš loše štene, džaba i dobar pedigre, i tvoj rad, i sve ostalo.
Prednost kupovine odraslog psa je što možeš da vidiš šta kupuješ (provera rada u lovištu, provera reagovanja na komandu...).
Pre ovog sadašnjeg kera, imao sam matoru kuju, koja je bila dosta tvrdoglava. Nije bilo baš sve kako treba, pa sam je poklonio.
Onda sam letos uzeo dvomesečno štene NKD (kuju), i mogu vam reći da uopšte nije lako bilo ni odhraniti, ni obučavati. I još uvek nisam siguran kako će sve na kraju ispasti, mada mislim da će biti sve OK. A da sam se naradio, jesam! I troškova, i rada, i nerviranja....
Sve ima svoje prednosti i mane.
Danas mislim ovako: ko živi u gradu, bolje mu je da uzme odraslog (1-2 godine max., ne stariji) kera, koji je već utreniran.
Ko je u manjim mestima, u blizini lovišta, štene je pravo rešenje.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

blackhunter
 potpuno se slazem sa lalom.....bez obzira gde zivim nikada ne bih uzeo odraslog psa....malo stene je pravi potez...najjaci razlog sto uzeti malo stene je taj sto si ga ti obucavao i tacno znas da nece nikada da te izneveri ako je dobro obucen....a pre svega ljubav....gledati kako raste malo stene i kako pravi prve korake u polju,i prvo reagovanje na divljac pucanj....je pravi uzitak za svakog lovca....naravno za pravog lovca....lovac koji ne lovi sa psom ne zna sta je lov...zato Sale samo napred imas odlicnog stenca sa odlicnim poreklom sve ostalo je na tebi....samo napred....neka kaze neko nesto ako nisam upravu....ali mislim da jesam...pozz za sve iz jagodine...
dobar pogled...lovac

nenadx
 Pa evo reci cu svoje iskustvo s tim sto se odmah ogradjujem jer nema striktnog pravila.Najlepse je kada kupis stene i sa njim dugo i uspesno lovis.Mozda najveci problem je ako lovac nema iskustva sa kerovima,pa se uci zajedno sa njim.Tada su propusti neminovni,pa i problemi u lovu.A ako potraju godinama.....Sa druge strane,sticajem okolnosti morao sam da prodam mog izvanrednog NKD,koji je ulazio u petu godinu(otisao u Cupriju)Nakon dve sezone sam otisao u goste kod novog vlasnika(lovili smo oko Ivankovca)Moj bivsi ker je i dalje bio izvanredan,a sa novim gazdom kao da je oduvek lovio,na mene nije obracao paznju.Sta zakljuciti,da je bio ljut na mene..Ne.Kod lovnih pasa je najjaci bas taj instikt,lovni.Ko ga vodi u lov on mu je gazda i brzo mu se prilagodi.Prisetite se da tacno znaju ko redovno ide u lov sa njim iz grupe....I da nepreterujem,rekao bih opet nema pravila,ali je lepse loviti sa njim od malena.
Dobar pogodak

Boban
 Svako ima svoje misljenje,pitanje je dali vlasnik ima dovoljno vremena da obucava to stene jer kakav je zakon dosao nemozes da vodis kera kad ti hoces,divljaci je sve manje treba to izuciti.Ja licno sam odgaio mnogo pasa i sam znam kakva su pravila u odgoju i obuci,kupovao sam i odrasle kerove i nikada nisam imao problema samo treba dobro gledati sta se kupuje.

Negovan
 Evo slike od NKD sa celim repom!!!!!!

Negovan
 Ovako ce izgledati svi NKD i NOD za koju godinu.Frown

Lovac sa NLT-om
 Lep ker,ali ruzno je sa ovolikim repom......Frown
Samo NLT..... B)

Milos86
 Auuuuuuuuu,pa moracemo pazljivo da obilazimo oko kera kad zabode marku da mu rep ne zakacimo.ConfusedGrin
oooop Bye

Boban
 Sta za koju godinu ,najverovatnije ce biti vec od sledece godine.
Rotfajlerima je vec uskraceno secenje repa po zakonu.

Lala
 Pa moraćemo da se navikavamo polako na repate ptičare! $aAa
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Boban
 Iskreno bice mi ruzni mozda sto sam ih navikao bez repa alo navicicemo se ovog puta silom.Besan

bela
 šta bi rekli na to da nama treba neko da skrati rep.
navikli bi ?
tako i kere vole da imaju rep.
ma lepi su oni i tako.
vižlan i terier

Boban
 Ma svakako cemo se navici,vazni su nam kerove a rep manje vise.

milave
 I na to cemo se navici. Kako poenteri,seteri,vizle itdConfused

Lovac Marko
 Dali neko zna kako je proteklo evropsko prvenstvo za pticare u Nisu i dali je neki nas pas nesto uradio

Lovac Marko

Boban
 Cakic je dobro prosao,imao sam podatke ali sam ih greskom izbrisao.Nabavicu pa cu da postavim.

Boban
 Aport ,i skok iz zaleta.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,533,550 posete www.srbijalov.com