Najicu, a ja ću tebi, kolega, da ponovim, da uvredljive reči za bilo koga nećeš koristiti, dakle, ni za koga, pa ni za političare.
Takodje, kada pišeš da 'neko' krade, da 'neko' radi na razbijanju LSS, da 'neko' ima kafe kuvaricu sa tolikom platom, i da 'neko' ucenjuje, itd... dobro bi bilo da imaš dokaze za to, i da uvek taj neki 'NEKO' bude kriv, neuhvatljivi 'NEKO'...
Ne branim nikog, znamo da ima dosta loših stvari u lovstvu, ali kolega, ne može se ovako paušalno oplesti po 'nekom' ili 'nekima', i usput nazivati pogrdnim rečima 'neke' političare. To se neće tolerisati.
Iznesi svoje mišljenje, to je OK, ali neka to bude na primeren način.
O pravopisu i gramatici nemoj sa mnom, bilo bi lepo kada bi gadjao precizno, kao što precizno pišem.
Da li je bilo nekih uvredljivih reci u mom prethodnom upisu ?
Mislim da ste pogresno shvatili ulogu moda-goda nisam li rekao "funkcioneri" dakle ne neko vec celnici tj. funcioneri , vrsioci duznosti .
Vec sam negde rekao da sve ljude koji su od 90-tih ma 80-tih na ovamo imali veze sa lss ili lsv treba otpustiti...
Bilo je uvredljivih reči na račun političara u jednom od prethodnih upisa, a u prethodnom upisu je bilo optužbi za kradju, pa bi bilo lepo da napišeš šta je ukradeno, koliko, i kada.
Kada si rekao da 'neko' ucenjuje i tako 'gradi sebi kuću', jesi li mislio na bukvalnu gradnju ili figurativno?
slažem se sa kolegama koji kažu da treba malo stati na loptu i sačekati da se glave malo ohlade,tako da je isuviše rano ocenjivati rad nečega što još nije ni profunkcionisalo.Što se tiče ostavki na funkcije u LSS mislim da bi davanje ostavki u ovom trenutku bio pogrešan korak jer ti isti ljudi treba da guraju LSCS svojim radom u LSS,a ne da on bude prepušten da ga vetar nosi pa gde zvrši.
Nešto sam primetio čitajući ove postove,ili je sve više *vojvodjana*koji viču *DI SU NAŠI NOVCI* ili je to lovcima počelo da dolazi iz..... u glavu.
I na kraju pitao bih dali neko može da kaže,skoro je neko spomenuo formiranje 4 nova saveza nesećam se tačno ko ali pisali smo o tome,Koja su to još 3 nova saveza?po Lalinoj računici (23.000 lsv+27.000 lscs je 50.000 lovaca)do 85.000 ima još 35.000 lovaca
Pominjano je najava osnivanja 4 nova saveza u reviji ZOV, u jednom članku, pre oko mesec i po dana, ali samo u jednoj rečenici je najavljeno, nije rečeno koji će to biti.
Politika je čudo!
Toliko se uvukla u sve pore društva da ni lovstvo nije ostalo imuno!
Najiću, ja te potpuno razumem, kao što razumem i tvoju poruku da će političari u nekom kratkom roku, po ko zna koji put, promeniti svoju sferu interesovanja, i udariti u drugom pravcu, ali će iza njih ostati njihovi poslušnici i njihova dela, sa kojima ćemo se svi mi ostali patiti!
Ništa novo!
Ali, hajde da poštujemo pravila i da ne pričamo o politici!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Mnogo prljavog vesa koji vremenom niko nije prao a sledi kupovina nove garderobe a sa starom neznamo sta ce mo!!
Mislim na novu dodelu lovista a i stara nije kako treba uradjena sto se vidi po rezultatima pojedinih udruzenja koja su u blokadi i vise od godinu dana a svi ocekuju da ponovo dobiju ta ista lovista na gazdovanje!!!
KAKO?????
Bice tek igranki kad izadju konkusi!!!!!
POLAKO!!!
da je lss mislio na lovce a ne na plate,i reprezentaciju, ne bi svega ovog ni bilo.
Da su njihove plate uskladjene sa platama koje imaju svi obicni ljudi,niko nebi ni imao zamerke, ali kada se pominju plate od 130000, e onda to nije u redu. LSS treba da stvara novac od poverenih poslova(lovacki ispiti, ocenjivanje trofeja, izrada lovnih planova), tako da ce u skladu kako zarade,tako sebi i plate da daju, pa niko im onda nece nista ni reci, jer kako budu poslovali tolike ce im i plate biti.
Jednostavno su naucili da dobijaju 50 miliona dinara(zagarantovan prihod), pa su lako mogli da prave godisnje planove za potrosnju.
Pa gde to ima da neko unapred zna koliko ce zaraditi? Zamisli da imas 20 hektara zemlje i da kazes tacno koliko ces da dobijes, a ono dodje led i sve ti potuce. To se kod LSS nikad nije desilo, tako da su po meni oni najvise uticali da se LSS nadje u ovoj situaciji,a ne obicni clanovi , jer nas niko ni ne zarezuje nu 5%, samo smo im bili bitni kad treba da se plati clanarina.
Lovci su ovce za sisanje a Savez je MAJSTOR koji ti odere kozu sa ledja jednom godisnje i to 20 eura po lovcu koliko je bilo x 100.000lovaca koliko je bilo pa vi vidite 2.000.000eura podele 10 coveka na godisnjem nivou!!!!
Sad je ok i clanarina od 600 din !Vazno je da kane neki dinar pa se sada nudi i usluga izrade planskih dokumenata ,planova a kololiko to kosta po trzisnim cenama????
To sto savez nudi nas kosta ko svetog petra kajgana!!! plan izadj za udruzenje sa 300 lovaca 150.000din!!!!!!!!!!!A gde je lovcna osnova i koliko ona kosta!!Gde su lovacke ispiti i polaganje za ocenu trofeja koje ne ulazi u clanarinu a zasto??????????
Ja kad sam clan negde ocekujem da za svoj novac dobijem neke pogodnosti!!!
Ovako ne dobijam skoro nista a clan sam u LSS i sve placam pored redovne clanarine!!!!
Sta ce mo ako se pojavi druga mogucnost za polaganje lovackog ispita i ocene trofeja i sta ako drugi savez bude jeftiniji ili za svoje clanove vec bude uracunata i ova mogucnost polaganja???
Nema vise monopola i nema vise MONOPOLA ponavljam!!!!
Hvalitet pa da sami odlucimo sta ce mo!!! Ovako nemas kud !!Samo daj pare i sve je ok!!!!!
paninm kaže:
da je lss mislio na lovce a ne na plate,i reprezentaciju, ne bi svega ovog ni bilo.
Da su njihove plate uskladjene sa platama koje imaju svi obicni ljudi,niko nebi ni imao zamerke, ali kada se pominju plate od 130000, e onda to nije u redu. LSS treba da stvara novac od poverenih poslova(lovacki ispiti, ocenjivanje trofeja, izrada lovnih planova), tako da ce u skladu kako zarade,tako sebi i plate da daju, pa niko im onda nece nista ni reci, jer kako budu poslovali tolike ce im i plate biti.
Jednostavno su naucili da dobijaju 50 miliona dinara(zagarantovan prihod), pa su lako mogli da prave godisnje planove za potrosnju.
Pa gde to ima da neko unapred zna koliko ce zaraditi? Zamisli da imas 20 hektara zemlje i da kazes tacno koliko ces da dobijes, a ono dodje led i sve ti potuce. To se kod LSS nikad nije desilo, tako da su po meni oni najvise uticali da se LSS nadje u ovoj situaciji,a ne obicni clanovi , jer nas niko ni ne zarezuje nu 5%, samo smo im bili bitni kad treba da se plati clanarina.
Ma sve si ti to lepo rekao kolega, ali si promasio adresu. Za pare vojvodjanskih lovaca pitajte LSV gde ih je potrosio, i kolike su njihove plate, dnevnice i ostalo. I kako su naplacivali sve i svasta privatno a u radnom su odnosu u LSV.
Vec godinama unazad se vrsi povrat clanarine vojvodjanskih lovace nazad u LSV tako da iz Vojvodine u LSS ostaje crkavica, koja je samo simbolicna i lovci iz Vojvodine su samo simbolicno clanovi LSS, bar je tako govorio bivsi predsednik vojvodjanskih lovaca.
paninm kaže:
Ma sve si ti to lepo rekao kolega, ali si promasio adresu. Za pare vojvodjanskih lovaca pitajte LSV gde ih je potrosio, i kolike su njihove plate, dnevnice i ostalo. I kako su naplacivali sve i svasta privatno a u radnom su odnosu u LSV.
Vec godinama unazad se vrsi povrat clanarine vojvodjanskih lovace nazad u LSV tako da iz Vojvodine u LSS ostaje crkavica, koja je samo simbolicna i lovci iz Vojvodine su samo simbolicno clanovi LSS, bar je tako govorio bivsi predsednik vojvodjanskih lovaca.
stane komentarišeš o LSV a dečko je pričao o LSS izgleda si nešto pobrkao
Obrni-okreni, uvek se dodje do pitanja para, i načina trošenja.
Kada će biti poznato, koliku će članarinu plaćati lovci za LSCS, i koliki deo od tih para će ići za LSS? Da li će već ovoe godine biti uplaćivana članarina za novi LSCS, ili će sa prikupljanjem članarine krenuti od sledeće godine? Da li su LU iz centralne Srbije plaćala članarinu za LSS (600 dinara) ove godine?
Ovo su po mom mišljenju trenutno veoma bitna pitanja, i od odgovora na njih će se videti otprilike u kom pravcu će krenuti novi LSCS.
Nista ja nisam pobrkao. Od clanarine koju placaju LSSu vojvodjanski lovci, samo mali deo i ostaje za potrebe LSS. Najveci deo se vrati u LSV pa onda tamo treba pitati, di su nasi novci.
Tema je formiranje Saveza Centralne Srbije (sta god to bilo), a tu Sumadinci samo prepisuju od Lala.
Kljuc za rasturanje LSS a i obrazac za to nalazi se u LSV, kao uostalom i ljudi zasluzni za rastur, da ih ne nabrajam poznati su.
Kolege,sutra idem u udruzenje na sastanak na kome treba da se odlucuje da li da pristupimo LSCS,ovde ima mnogo komentara ali nemam vremena da to redom citam...
pa ako mi neko moze reci da li taj novi LSCS donosi dobro nesto nama obicnim lovcima ili ne...
Inace sam delegat,sekretar...ili sta vec ;) u LU Cacak
Hvala puno unapred...
E, Milorade, odgovor na tvoje pitanje ćete morati sami da potražite u razgovoru sa ljudima koji su osnovali taj savez.
Mada, ako je na osnivačkoj skupštini bilo nekoliko desetina LU, verovatno da nečeg pozitivnog ima, ali vreme će najbolje pokazati. Pročitaš statut LSCS, porazgovaraš sa ljudima, postaviš par pitanja o stvarima koje te zanimaju ili ti nisu najjasnije, i onda odlučite. Vidim da ima dosta revolta u komentarima članova iz Šumadije na rad LSS, i da je, čini mi se, i to bio jedan od motiva za osnivanje LSCS.
Ja sam pristalica čistih računa (verujem da je i većina ljudi takva), dakle, kolika je članarina, i šta lovci i LU dobijaju za tu članarinu, i koje još obaveze imaju. Odvagajte sve, pa odlučite.
Clanarina je 300 din a sta se daje za to i koje su obaveze jos uvek se nezna Obecanja su velika od dva coveka zaposlena do izrade godisnjih lovnih osnova i jos mnogo drugoga.Sto ja mislim da nije realno Ali sve je moguce.
Milorad kaže:
Kolege,sutra idem u udruzenje na sastanak na kome treba da se odlucuje da li da pristupimo LSCS,ovde ima mnogo komentara ali nemam vremena da to redom citam...
pa ako mi neko moze reci da li taj novi LSCS donosi dobro nesto nama obicnim lovcima ili ne...
Inace sam delegat,sekretar...ili sta vec ;) u LU Cacak
Hvala puno unapred...
za takvu odluku za koga ćeš glasati treba kao prvo da znaš u kom svojstvu glasaš,šta je interes tvog društva,kako če se to odraziti na dalji rad tvog društva,ko je potencirao rad LSCS i koji su njegovi interesi,razmisli dali će te neko sutra prozivati ako pristupiš ili ne pristupiš LSCS i na kraju šta će to značiti za budućnost tvog LD.Po mom mišljenju takve odluke se ne donose ovako preko foruma
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?