|
Nemački kratkodlaki
|
| Sarovic Miladin |
Objavljen 03.06.2012. 21:57
|

Mlađi član

Upisa: 23
Pristupio: 15.10.2011. 16:52
|
Hvala Djole,i meni je drago da smo se upoznali i razmenili koju oko ishrane i treniranja meni puno znaci,poceli smo ozbiljnije ring dresuru danas,za koji dan ce i noga proci pa na trening ... |
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 04.06.2012. 08:00
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Evo jedna sličica iz jučerašnje šetnje..
..marka na Fazana oba psa imaju divljač u nosu i to drugi pas je radio kule na sekundu dok nije dobio miris!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 04.06.2012. 08:09
|

Lovčina

|
[IMG=http://img213.imageshack.us/img213/5383/grandaasmarkanafazana03.jpg][/IMG]
Uploaded with ImageShack.us
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 04.06.2012. 08:15
|

Lovčina

|
..malo je bilo problema oko postavljanja, ali uspeo sam..!!
Miladine samo napred imaš jako lepog psa!!..i jedan prijateljski savet ..obavezno pre nego što počneš da pametuješ okolo kao neki "veliki stručnjaci" moraš najpre pas naučiti da dolazi na poziv k tebi, inače češ morati uz skupu ishranu platiti i ekstra skupu obuku !!..bez ljutnje kolega, ali zna onaj na kog se ovo odnosi!!! Ovde može i triper da se zaradi od pojedinaca !!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Sarovic Miladin |
Objavljen 04.06.2012. 16:51
|

Mlađi član

|
Iskreno hvala ako vamse moj pas svidja verovatno svako uci psa onoliko koliko zna ume i moze pa tako i ja ,ja sigurno necu pametovati al cu dosadjivati na pitanjima svakojakim u vezi pticara i obuke ...I ovom prilikom pozdravljam sve kolege koji su bile u Beceju na izlozbi iskreno sam se odusevio koliko su bili svi druzeljubivi oko ringa .... |
| |
|
|
| Bacelj Djordje |
Objavljen 04.06.2012. 17:43
|

Stari član

Upisa: 273
Pristupio: 04.02.2011. 16:35
|
samo opusteno kolega !!! svako ko je normalan se tako ponasa kao mi na izlozbi svi smo dosli da uzivamo u lepim psima i druzenju !!!(samo da cesce ima onako dobrog kulena) svako izvodi ono sto ima!!!!!
evo jos nesto iz nase avlije samo za tvoje oci druze!!!!
BACELJ DJ
|
| |
|
|
| Bacelj Djordje |
Objavljen 04.06.2012. 17:50
|

Stari član

|
Bacelj Djordje kaže:
pozdrav svima evo jedan jak NKD po mom ukusu

uzrast 12 meseci
evo miladine druze samo za tebe posto volis jake i velike nkd!
BACELJ DJ
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 04.06.2012. 19:06
|

Lovčina

|
Bacelj Djordje kaže:
samo opusteno kolega !!! svako ko je normalan se tako ponasa kao mi na izlozbi svi smo dosli da uzivamo u lepim psima i druzenju !!!(samo da cesce ima onako dobrog kulena) svako izvodi ono sto ima!!!!!
evo jos nesto iz nase avlije samo za tvoje oci druze!!!!
O da "dragi kolega" vi ste baš poznati po dobrom druženju "s leđa" , a čujem od kolega da ste u Bečeju onako uz kulen, ipak uspeli opet malo da spomenete i moju malenkost, iako koliko se sećam nemam nikakav kontakt sa tobom ...no neka kolega to je dobro, da ljudi što pre shvate ko si ti u stvari!! 
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Sarovic Miladin |
Objavljen 04.06.2012. 20:50
|

Mlađi član

|
Netreba ova stranica da sluzi dvojici ljudi da se raspravljaju neznam sta se moze postici sa time Djole lep pas voleo bi jednu kuju nekad da imam od 64 bar to mi je nekako extra,a kolega Zoran P,voleo bi da i vi ubacite jos koju sliku pasa da obogatimo stranicu i ja cu ubaciti mog malisana samo dok skontam,pozdrav |
| |
|
|
| Nikola Vukovic Plandiste NKD |
Objavljen 04.06.2012. 22:13
|

Stari član

Upisa: 345
Pristupio: 26.06.2011. 13:53
|
Sarovic Miladin kaže:
Djole lep pas voleo bi jednu kuju nekad da imam od 64 bar
Druze a sta je lepo u tome imati kuju od 64, imao sam prilike da vidim takvu jednu repatu koja se povlacila po nasim izlozbama.. Po meni cista diskvalifikacija jer je ona imala i dobrih 65 66, ali i ljuljala je kao djavo u ledjima... Standard je standard... Muzjaci 62-66 zenke 58-62 +-1 cm kao greska merenja.. Ali savrseno je po meni za zenku 60 za muzjaka 64 65... Pas od 66 mora da bude savrseno gradjen da bi mogao da izdrzi turnus... kuja od 64 65 itd Iskreno sto se kuje tice uvek cu pre izabrati 58 nego 63 64... I POD HITNO TREBA UVESTI MERENJE SVAKOG PSA KAO OBAVEZU NA IZLOZBI... Iznenadili bi se koliko bi pasa sa desetinama caceva i caciba bilo u diskvalifikaciji... Dodjes na izlozbu u razred radnih sa muzjakom visine 66cm u radnoj kondiciji i budes plasiran kao 3. iako su oba muzjaka vidljivo visi od ovog, znaci diskvalifikacija, a sem vodica sto se tice proporcija hodova uglova i ostalog su podjednaki, a o tezini i kondiciji nasih pasa u razredima radnih necu ni pricati.. Kako li samo kao takvi polazu utakmice nije mi jasno, al ajde... Metar u Ringove pod hitno!!! I primetio sam da sudije cesto ne proveravaju testise muzjacima sto je isto zabrinjavajuce...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
|
| |
|
|
| Sarovic Miladin |
Objavljen 04.06.2012. 22:20
|

Mlađi član

|
EVO I neka slika od mene Max 10 meeseci
Sarovic Miladin priložio:
|
| |
|
|
| Sarovic Miladin |
Objavljen 04.06.2012. 22:58
|

Mlađi član

|
Max
Sarovic Miladin priložio:
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 05.06.2012. 06:06
|

Lovčina

|
Nikola pa već dugo vremena se koriste i po ovome i po nekim drugim forumima termini krupni, kockasti, sitni ,itd..psi, što samo govori o znanju onih koji se "prave pametni"..Nema tu ni ovih ni onih, nego po standardu ili na gornjoj ili na donjoj granici, sve ostalo nevalja!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Bacelj Djordje |
Objavljen 05.06.2012. 10:07
|

Stari član

|
evo koja slika od nasih pasa!!!!! jos jednom se zahvaljujem huntinggirl na slici

BACELJ DJ
|
| |
|
|
| Bacelj Djordje |
Objavljen 05.06.2012. 10:24
|

Stari član

|
Nikola Vukovic Plandiste NKD kaže:
Sarovic Miladin kaže:
Djole lep pas voleo bi jednu kuju nekad da imam od 64 bar
Druze a sta je lepo u tome imati kuju od 64, imao sam prilike da vidim takvu jednu repatu koja se povlacila po nasim izlozbama.. Po meni cista diskvalifikacija jer je ona imala i dobrih 65 66, ali i ljuljala je kao djavo u ledjima... Standard je standard... Muzjaci 62-66 zenke 58-62 +-1 cm kao greska merenja.. Ali savrseno je po meni za zenku 60 za muzjaka 64 65... Pas od 66 mora da bude savrseno gradjen da bi mogao da izdrzi turnus... kuja od 64 65 itd Iskreno sto se kuje tice uvek cu pre izabrati 58 nego 63 64... I POD HITNO TREBA UVESTI MERENJE SVAKOG PSA KAO OBAVEZU NA IZLOZBI... Iznenadili bi se koliko bi pasa sa desetinama caceva i caciba bilo u diskvalifikaciji... Dodjes na izlozbu u razred radnih sa muzjakom visine 66cm u radnoj kondiciji i budes plasiran kao 3. iako su oba muzjaka vidljivo visi od ovog, znaci diskvalifikacija, a sem vodica sto se tice proporcija hodova uglova i ostalog su podjednaki, a o tezini i kondiciji nasih pasa u razredima radnih necu ni pricati.. Kako li samo kao takvi polazu utakmice nije mi jasno, al ajde... Metar u Ringove pod hitno!!! I primetio sam da sudije cesto ne proveravaju testise muzjacima sto je isto zabrinjavajuce...
pozdrav Nikola ukusi su razliciti o tome netreba raspravljati!!! svako nek drzi sto voli ja drzim o no sto mislim da trba!!! i izgleda ovako!!!
BACELJ DJ
|
| |
|
|
| darkon |
Objavljen 05.06.2012. 10:30
|

Lovčina

Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
Bacelj Djordje, slažem se da su ukusi različiti, ali...
Standard je propisan i psi treba da bubu u okviru tog standarda. Vidim tu dogu, ali ona je jedna jedinstvena, ne trebano i NKD- a da pravimo da nam liče na doge...
Standard je jedan i treba ga se pridržavati. |
| |
|
|
| darkon |
Objavljen 05.06.2012. 10:33
|

Lovčina

Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
Eto nema nam EDIT- a, pa ne mogu da ubacim sliku u prethodni post.
Ovde već postaje tesno...

A evo jedne gromade , jedan od mužjaka, koji je star 2 nedelje.

Kakvi god da budu kasnije, dok su štenad, svi su prelepi.  |
| |
|
|
| Nikola Vojinovic |
Objavljen 05.06.2012. 10:52
|

Stari član

Upisa: 409
Pristupio: 15.05.2010. 20:38
|
Da su zivi i zdravi!
Priroda, kerovi i lov!
|
| |
|
|
| Migo |
Objavljen 05.06.2012. 11:33
|

Član

Upisa: 74
Pristupio: 07.07.2011. 22:18
|
Čestitam kolegama na uspjesima!
Ipak mislim da ste dobro prošli jer kolega Zoran (zoranp) nije izveo As-a na izložbu
zoranp--kolega mogao bi malo češće na teren, pa ovako lijepih slika da postavljaš ;)
Pozdrav svima i dobrodošlica novim članovima.
Jeste li ikada razmišljali kako psi misle o nama? Jer, gle nas, vraćamo se iz trgovine s izvanrednim plijenom - piletom, svinjom, polovicom krave! Mora da nas smatraju najvećim lovcima na svijetu!
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 05.06.2012. 11:47
|

Lovčina

|
Migo druže moj netreba meni izložba da bih pokazao svoje znanje o NKD-u!! Ja znam šta imam u boksu, a to su dve eksterijerno jake petice, i dva jako dobra lovna psa!! Ako je cilj nekome da se dokazuje uzimanjem CAC-ova u razredima gde se izlaže jedan ili dva psa neka mu bude, meni to nije nikakvo merilo, a verujem ni većini kolega koji znaju nešto o psima!! Ono što je meni mnogo bitnije je ono što je napisao Darkon u svom postu , a osim toga on kolega je stepenicu, dve iznad mene i pojedinaca iz prostog razloga što on ima legla i vrši selekciju, a samim tim i iznosi svoje mišljenje o rasi!!
Žao mi je što se ne uključe malo i Zorić, Sale i dr. po pitanju toga koliko je bitno poznavati standarde i biti dosledan u poštivanju istih, a u kojim segmenitima (a ima ih) se rasa može dalje razvijati !!
No Migo jarane moj, ti mene dobro znaš i moje mišljenje, pa tebi vala nemoram više ništa govoriti oko ove teme !!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|