Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
Bacelj Djordje

darkon kaže:
Bacelj Djordje, slažem se da su ukusi različiti, ali...
Standard je propisan i psi treba da bubu u okviru tog standarda. Vidim tu dogu, ali ona je jedna jedinstvena, ne trebano i NKD- a da pravimo da nam liče na doge...
Standard je jedan i treba ga se pridržavati.

pozdrav ja sam sa tim postom upravo to i rekao da svako drzi sto misli da treba!!!!! a da li je to standard to druge nije briga!!! doga je moj kucni ljubimac i nebi ga menjao ni za jednog drugog psa a imam tri NKD i svaki je razlicit ! u RINGU U BECEJU JE BILO DESETAK PASA U IZBORU ZA BOB!!! POZNAVAOCE!!!! lako je izvesti na smotru pasa pa dobiti 5 a na izlozbi dobiti 4
BACELJ DJ

Sarovic Miladin
 Nikola pratim po netu nekoliko foruma citam dosta o psima,vidim da od vas nekoliko moze da se nauci dosta,neznam puno al standard jako dobro poznajem ,znam da je standard do 62 ali toliko preovladavaju niski psi u lovistu ne niski nego ispod svakih mera,bar kod nas obicnih lovaca,aon izveo psa ocenio urodjene osobine sudija overio i kako ja ili bilo ko da ga ubedi da to nije dobro da nepari tu kuju i na kraju podeli 10ak kucica jer kad nesto nevalja lako uspeva,isvi oni srecni,svi osim nas koji znamo ako se ovako nastavi de ce zavrsiti rasa...zato reko da je jedna ogromna da vide ljudi lovci ka cemu tezitii...Pozdrav Nikoli Vukovicu od kga sam za sada svasta korisnog procitao

Sale Voban
 Zoki lose markiraju ti tvoji, mnogo visoko drze glave a to nije dobro, usinuce se Grin
Bacelj Djordje, voleo bih da vidim sliku marke od ovih tvojih preko 66cm

Evo jedne od Atosa, nesto starija ali vidi se
[img][http://img152.imageshack.us/img152/9425/atos04.jpg/img]

Zoki, obavezno da uparis kuju sa Asom, jeste malo muka oko stenaca ali vredi
Inace, ja uskoro uzimam stene od Besta del RS i Kajenove cerke, kuja je vlasnistvo mog brata, kuja lovi ali je i odlicno trcala dve prolecne utakmice
A Atos je upario crnu kuju sa donje slike i tu nameravam da uzmem stene, kuja je od Milana Ognjenovica iz Novog Sada, otac joj je Milanov Vento, a sada u vlasnistvu Jagodinca.
Jos nesto, standard je samo jedan i tu nema rasprave niti odstupanja po sopstvenoj zelji. Standard je upravo pravljen tako da u tom razmaku od 62 do 66 cm (kod muzjaka) svako moze da pronadje i cuva ono sto voli, a sve ispod i preko toga van iz ringa

img818.imageshack.us/img818/9576/ekipaz.jpg

darkon
 Bacelj Djordje, onda se nismo dobro razumeli.
Ja sam se na onu kuju od "bar 64cm" nadovezao, posle Nikolinog odgovora, a tvoje konstantacije da svako čuva šta voli.
Tako da sam zbog toga i odgovorio, jer gde je standard u 64cm kod kuja.
Dogu sam spomenuo, samo po onome po čemu je svima dobro poznata( njena veličina), a verujem da ti je kao kućni ljubimac veoma draga i tako treba i biti.

Sarovic Miladin, pozdrav.
Ti tamo čuvaju ispod standarda, a ti rešio da udariš totalni kontrast, pa da čuvaš ove preko. Grin
Pisano je već o izuzetno krupnim psima koji uzimaju titule, ima i kuja koje su svakako "u plusu" u odnosu na standard.
Ako se i nešto dobije van standarda ( može se dessti), svakako se može desiti i da ta jedinka bude vredna pažnje u lovnom delu, ali da li je treba koristiti za priplod?

Ja volim dobro građene pse, koji će loviti od 07h, pa do 15h popodne, kao da su na struju uključeni.
Lovio sam na raznim terenima, video dobrih pasa, lepih pasa, ružni, ali i gomilu pasa, koji se vuču na 20-ak metara od gazde, a posle nekih 2-3 sata lova, eto njih iza nogu vlasnika.
NKD je "radan" pas, i to treba biti prvenstveno.

zoranp, slab sam ti ja odgajivač, ali si u pravu da takvom(sopstvenom) selekcijom mogu da dobijem i prave pse.
Kad rešim da čuvam leglo, to je onda kad mislim da mogu da dobijem nešto kvalitetno iz tog legla.
Iz prošlog legla sam dobio dobre lovačke pse, a sada sam Agu hteo da iskoristim što pre u priplod i ostavim nešto od njega, jer znam kakav je to pas.
Štenci su još mali i nepoznanica je kakvi će biti kada odrastu, ali ne vidim razloga da ne budu dobri.

Sale Voban
 Ovo sam hteo da postavim u prethodnom postu
Muzjak 65 cm visok, fantasticnog nosa, solidne brzine i sirine trazenja,
nesto losijeg nosenja repa u galopu, od onog kako bi trebalo ali je pre svega ostavljen za lov zeca, fazana, prepelice i plovke

img811.imageshack.us/img811/3532/atos05.jpg

Bacelj Djordje
 pozdrav sale slike markiranja odma cim prodje reprodukcija divljaci i krenu prepelice da mogu sa psima u atar odma! pozzzz
BACELJ DJ

Bacelj Djordje

Bacelj Djordje kaže:
pozdrav sale slike markiranja odma cim prodje reprodukcija divljaci i krenu prepelice da mogu sa psima u atar odma! pozzzz
moj braon muzjak je 66 a ostala dva 64
BACELJ DJ

zoranp

Bacelj Djordje kaže:

Poznavaoče pre par dana si na istom mestu gde su moji psi prekjučer markirali divljač sa slike, ti šetao svoga psa, ali onda nije bilo valjda vreme reprodukcije...ako ti i znaš šta je to uopšteGrin!!! ...nego onda tvoj pas nije imao nikakve druge želje osima da se naganja sa mojim psima, a ti si drečao da se do Iloka čulo, jer neće da ti se vrati na poziv....ali to već treba znati naučiti psa ili platiti da neko nauči umesto tebe...kao što uostalom i radiš!!!...za moje izložbe se ti nesekiraj...ja sam postavio slike na svakom forumu šta je MIkalački nazvao nekompletnim zubalom ili ti misliš da Mađžarev nezna da sudi, pa mi dao peticu za isto!!!??... o ostalom ako imaš pitanja vidimo se opet u šetnjici, pa da divanimo!!!....mislim da nedavim forum sa tvojim kompleksima, a bojim se da me ne banuju zbog tebe...mnogo si naporanSad!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

milos zoric
 Zorane izvini sto se ne ukljucujem u pricu znajuci sebe letelo bi perje na sve strane tako da je ovako bolje veruj mi.

zoranp
 Znam zemljače, ali ja vala nemogu prešutiti pojedincima koji su me do juče zvali da me pitaju kako nemac uopšte i izgleda i od mene dobijali predloge kakve pse i gde da kupuju,pa čak sam i sa njima lično išao i upoznavao ih sa ljudima na moj obraz..DA BI ISTI POSLE MENE LAGAO I MULJAO O SASVIM NEBITNIM STVARIMA, a danas se predstavljaju kao da su šampioni sveta i kao da su pokupili svu pamet sveta...i još mene ismeva iza leđa pred ljudima...E TO NEMERE JARANEAngry !!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 Nareniga podase!Dragoljupe
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Bacelj Djordje
 bejbe pustio sam psa na bentu da se isere i ispisa i ide uz bicigli a ti si taj koji ide u sumu!!!!Sad izvedi pse negde na sledecu izlozbu i vidi gde se nalazis!!! ako te interesuje! a ako ne mani se laprdanja i odkaci se vise od mene nadji nekog drugog pa truj ! kolko znas o nkd mene tvoje znanje neinteresuje shvati vec jednom!!! ja imam moje ati svoje pse ja radim kako mislim da treba a ti kako ti mislis !!!! ByeByeBye VISE NEPISEM NISTA NE ODGOVARAM I NEKACIM NISTA SEM SLIKA
BACELJ DJ

zoranp

Bacelj Djordje kaže:
bejbe pustio sam psa na bentu da se isere i ispisa i ide uz bicigli a ti si taj koji ide u sumu!!!!Sad izvedi pse negde na sledecu izlozbu i vidi gde se nalazis!!! ako te interesuje! a ako ne mani se laprdanja i odkaci se vise od mene nadji nekog drugog pa truj ! kolko znas o nkd mene tvoje znanje neinteresuje shvati vec jednom!!! ja imam moje ati svoje pse ja radim kako mislim da treba a ti kako ti mislis !!!! ByeByeBye VISE NEPISEM NISTA NE ODGOVARAM I NEKACIM NISTA SEM SLIKA

Sram te biloNo no no da pse izvodiš na šetalište da seru kuda ljudi idu..pa zato jadni ljudi i gunđaju !!.. to nije lovište nego šetalište, pa pse mogu slobodno da šetam uz to da neplaše ljude i da se ne dernjam ko lud po bentu na pseSmeanSmean ...mada sam čuo da neki tvoji jarani tamo redovno pranglijaju zimi patke, a i još štošta..nisam siguranOgovaranje , ali proveriću...znaš meneKalanjikov!!!

..evo jedan zanimljiv isečak iz filma..čisto da malo nasmejemo i razbijemo napetosti i tenzije HaHaHaHaHaHa

http://youtu.be/u...

http://youtu.be/u...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Nikola Vukovic Plandiste NKD
 Djordje, eksterijerno mi se od tvojih svidja najvise crni pas upravo jer je najproporcionalniji i ima pravu radnicku gradju uz to je ako je po tvojim recima 64 onda savrsene visine sredina standarda.. Nego me interesuje koji od ta 3 psa te najvise zadovoljavaju u polju, koji ima najjaci nos, stilski da je dobar, karakter.... Mislim da ce biti onaj beli pas... Jer ga ti ne bi drzao jer eksterijerno nije u rangu ova 2 prethodna, a cini mi se po ranijim slikama da je keric gradjen za radnika, pa me interesuje da mi kazes nesto vise o tom psu, poreklo pretpostavljam preko Bara ali sta jos ima u njemu?? Ne znam da li sam rekao ali nama se u 4 dana razlike okotilo 17 stenaca od Maksa.. Pa ce se u toku 2012 i 2013 videti kakva je priplodno klasa taj pas, i koliko daje bolje pse od sebe, a on je sam po sebi izuzetan..
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!

DamirKS
 Posto nema tema precizirana za moje pitanje,pitacu ovde. Ako neko mozda zna imam kratkodlakog nemca zenku sad je 19. maja napunila godinu dana,koliku bi od prilike trebala tezinu da ima? Hvala unapred!

darkon

Nikola Vojinovic kaže:
Da su zivi i zdravi!

Hvala Nikola. Odobreno

A kako je njihov tata Aga bio na pauzi i nije dugo izlazio, malo dodao kilažu, pa pre par dana ga odvedem do bare.
I nije zaboravio da markira! Grin
Na putu od kola do bare, nađe matorog petla.

Primanje mirisa...

img266.imageshack.us/img266/7696/92516298d.jpg

Marka.

img708.imageshack.us/img708/7786/82495141.jpg

I posle malo dužeg kulea, tu je.

img402.imageshack.us/img402/7459/44004631.jpg

DamirKS, pa ne znam... Koliko je visoka, kako je građena....?

Nikola Vukovic Plandiste NKD
 preko 20 ispod 30...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!

DamirKS
 Kerusa Beta, 19. maja napunila godinu dana...
Za pocetak lepo zateze na petlove iz komsiluka Grin

www.dodaj.rs/t/K/Em/3ZjXToJf/1/p6060100.jpg

www.dodaj.rs/t/1B/Sq/2Gr7VVzk/1/p6060108.jpg

www.dodaj.rs/t/1Z/fM/117uNeIa/1/p6060102.jpg

DamirKS
 www.dodaj.rs/t/3e/6T/TS2i4A/p6060107.jpg

DamirKS
 klikni na sliku pa ces videti vece

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,477
Najnoviji član: uhazaminje

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,237,044 posete www.srbijalov.com