Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačka komora

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačka komora
mihailo

Lala kaže:
Slažem se, Mihailo, ali imaj u vidu, koje uslove mora da ispuni LU da bi konkurisalo za dodelu lovišta (konkurs će verovatno biti u toku godine).
Neki od uslova su, da LU, prema Pravilniku o dodeli lovišta, (čl.11 t.2 i čl.13. st.2) mora imati obezbedjenu stručnu i lovočuvarsku službu za gazdovanje lovištem.
Stručna lica (upravnici lovišta i lovočuvari), prema Zakonu o divljači i lovstvu, moraju imati licencu, koju izdaje Komora.
Obzirom da je već april mesec, a da su organi Komore izabrani pre 3 meseca, a da nema naznaka da se nešto radi makar na počinjanju licenciranja ljudi, mislim da će biti velikog cajtnota, ukoliko konkurs za dodelu lovišta bude raspisan u narednih nekoliko meseci. Jednostavno neće biti licenciranih ljudi, koji bi mogli da se zaposle u LU, na stručnim poslovima, a i ukoliko ih bude, sam proces raspisivanja konkursa i zapošljavanja traje oko mesec dana.
Nisam čuo da je neki organ Komore zasedao, i bavio se ovim problemom, kao što nisam čuo ni da se bilo šta oko Komore dešava. Možda i rade nešto (čulo bi se, da rade), ali o tome jednostavno nema informacija.

Lalo znaš i sam kaoko kod nas idu stvari,donese se uredba kojom se malo modifikuje zakon i sve funkcioniše,dok se neko žali dođe do ustavnog suda itd.prođe par godina posao se obavi i svi zadovoljni hteli to ili ne.
Što imam poverenja u pravni sistem............................

Lala
 Evo odbrojasmo još jedan mesec, u kojem od Komore nema ni nagoveštaja, da nešto radi.
A trebalo je već početi sa licenciranjem.
Da li je iko čuo da se nešto oko Komore dešava?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 Sad
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Indjijanac
 ljudi trebalo bi da žurimo biće i komora i licenciranje i mi možemo da čekamo ali priroda i divljač su nezaštićeni od samih nas bez lovočuvaraBrzo se vraćamBrzo se vraćam

VLADE

u indjiju ima djungla kaže:
ljudi trebalo bi da žurimo biće i komora i licenciranje i mi možemo da čekamo ali priroda i divljač su nezaštićeni od samih nas bez lovočuvaraBrzo se vraćamBrzo se vraćam
nista neznace lovocuvari ako necuvamo sami ko hoce da ukrade nesto nemoze lovocuvar da ga spreci u 90%slucajeva
jankovic vladimir

Indjijanac
 pa trenutno nemože niko lovokradicu da legitimiše u ataru osim službenog lica sa legitimacijom,dosadašnji lovočuvari volonteri su ukinuti i nemaju nikakva prava u tom pogledu u većini lovišta vlada anarhija što se tiče lovokradje,pojedinci su svesni toga pa koriste situaciju,prve deteline su pokošene a svako jutro je sve više tragova po njima od lovaca na farove,kod nas je jedan lovočuvar trenutno na celo udruženje koje ima oko 35000 ha,uz to je imao izliv krvi na mozak pa nije baš nešto posebno ni okretan

Lala

pa trenutno nemože niko lovokradicu da legitimiše u ataru osim službenog lica sa legitimacijom,dosadašnji lovočuvari volonteri su ukinuti i nemaju nikakva prava u tom pogledu u većini lovišta vlada anarhija što se tiče lovokradje,pojedinci su svesni toga pa koriste situaciju,prve deteline su pokošene a svako jutro je sve više tragova po njima od lovaca na farove,kod nas je jedan lovočuvar trenutno na celo udruženje koje ima oko 35000 ha,uz to je imao izliv krvi na mozak pa nije baš nešto posebno ni okretan

Trebao je već izaći Pravilnik o lovočuvarskoj službi, ali nešto kasni. A i Komora je valjda čekala taj pravilnik pa da počne da licencira, otkud znam? Kako god bilo, lopuže će operušati lovišta, ako se ubrzo nešto ne uradi. Svaki lovac može i treba da obavesti lovočuvara ako vidi tragove lopuža ili ako ih zatekne na delu, ali realno, ne može 1 lovočuvar da rešava sve, tu mora da učestvuje i policija, na informaciju od lovaca.

Indjijanac
 E moj Lalo dok ih sve obavestiš,oni se nakane i dodju na lice mesta,izvrše istražni postupak.... ako lovokradice nebudu mešali paprikaš će zagoreti
PilotKalanjikov

Lala
 Znam sve, druže.
Znam isto tako, da ako u nekom lokalnom LU, u upravi ima neko ko radi u policiji, uglavnom u takvim LU ima znatno manje krivolova i lovokradje, pošto član LU policajac može da urgira kod kolega da reaguju brže ako je frka, to je normalno. Pod uslovom da je taj policajac operisan od lovokradje, a uglavnom jesu.
DakleM, fotoaparate i mobilne u šake, pa kad šetate lovištem, ili kad vidite neko sumnjivo vozilo u ataru, javite policiji, onda bude ono 'dobar dan, rutinska kontrola, dokumenta, šta imate u gepeku?', pa kad lopuže nanjuše da se kontroliše, onda to lovište zaobilaze, i traže manje čuvana. Nema druge, moramo sami da čuvamo, kako znamo i umemo.

bela

VLADE kaže:

nista neznace lovocuvari ako necuvamo sami ko hoce da ukrade nesto nemoze lovocuvar da ga spreci u 90%slucajeva

smanji malo
vižlan i terier

Indjijanac
 kad lovočuvar ima motivaciju on će da radi,a kad lovočuvari rade lovokradice neće baš sobodno vršljati po lovištuLisica
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

DakiNS
 A šta je sa lovokradicama koje kradu divljač iz zamrzivača. Čuo sam da u jednom društvu fali 500 kg srnetine iz zamrzivača, pa se samo ispod oka zagledaju da vide ko je musav
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Miševi, Daki, miševi!! Ogladneli miševi, pa progrizli zamrzivač, čudo su ti miševi po zamrzivačima LD! Grin Grin Grin

Tema je Lovačka komora, 'ajmo Nazad na temu

Sremac75
 Kada se u jednom LD postavilo pitanje "otkud tako malo mesa u zamrzivaču?" odgovor je bio "PA ŠTA TI MISLIŠ, DA DIVLJAČ RASTE U ZAMRZIVAČU, TROŠILO SE!"
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 Kako bi bio interesantan odgovor bankara kada se utvrdi da nema novca u trezoru, a verovatno identičan i idgovor čelnika LSS i LSV

chaki
 ajd esta ste na kraj srca pa nestala struja i pokvarilo se pa je sve baceno 
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

DakiNS

chaki kaže:
ajd esta ste na kraj srca pa nestala struja i pokvarilo se pa je sve baceno
U KAZANČE čisto da ne propadne

Podunavac
 Možda se rukovodstvo toga LD vodi onim da pravim lovcima nije stalo do mesa, nego do lova, druženja i trofeja. A pošto oni nisu pravi lovci, njima je dobro i meso.Grin
Tri prsta 2Kolce

Lala
 Tema je 'Lovačka komora', vraćamo se na temu.

slavaplana
 Bio je upravni odbor komore na kome je doneta odluka da clanarina na godisnjem nivou za lovocuvara bude 1000 din , za upravnika 5000 din, a za planera 30.000din godisnje! Cene su prihvatljive shodno trenutnoj krizi i situaciji u zemlji!!!

Uskoro izlazi i pravilnik o nacinu polaganja za licencu za komoru!!!
Skupstina ce se verovatno odrzati ovog leta sa jasnomstrategijom kako dalje !!!!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1788 15.06.2025. 23:14
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,686,340 posete www.srbijalov.com