|
Nemački kratkodlaki
|
| Sale Voban |
Objavljen 30.06.2012. 12:33
|

Stari član

Upisa: 287
Pristupio: 04.02.2011. 22:39
|
Milose, ne valja to nista :-)!
Steta sto ode ovaj Balzak, da je sreca da je vise pario po Srbiji i da se vise kerova tako koci :-). Videcemo sad Darkonove stence, mislim da ce to biti fantasticno leglo, ne znam sto se tice exterijera ali tvrdim da ce to biti neverovatno radni kerovi. |
| |
|
|
| darkon |
Objavljen 30.06.2012. 16:49
|

Lovčina

Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
Strahinja, jako lepa marka. 
Miloše, lepa marka, Bravo za Azru, a i Ivanjički pejzaž u pozadini, prva liga.
Sale Voban, videćemo, ima dosta dobrih pasa iza njih.
Sada su već ojačali, pa prave haos, ne mogu da ih pokupim po dvorištu, kad krenu igre.
A valjda će i neki Balzakov muški potomak odmeniti oca, što se priploda tiče...
Jeste da zadatak nije lagan, ali bilo bi lepo... |
| |
|
|
| Nikola Vukovic Plandiste NKD |
Objavljen 30.06.2012. 19:19
|

Stari član

Upisa: 345
Pristupio: 26.06.2011. 13:53
|
darkon kaže:
A valjda će i neki Balzakov muški potomak odmeniti oca, što se priploda tiče...
Jeste da zadatak nije lagan, ali bilo bi lepo...
U kompletu da ga zameni mislim da male sanse, iz prostog razloga sto nije dao toliko kompletnog psa kao sto je sam bio, jer je vecinom pario kuje koje nisu njemu bile slicne tj kompletne, one kombinacije na helda tu fali stila, tezi su psi dosta, eksterijer dobar, ove druge kombinacije su obicno manjkale eksterijerom, e sad tu ima mladih pasa pre svega Darkov koji je izuzetan radnik i pas koji je eksterijerno pravilan skladan, da je jedino glavu dobio od balzaka moglo bi se reci i izuzetno lep, ali za rad ima telo fantazija sto se po snimcima i vidi, nos karakter to necu ni komentarisati jer se podrazumeva,
I ima jedno leglo a to je leglo od Saleta gde sam video par veoma zanimljivih muzjaka eksterijerno, a na snimcima sam video i da su perspektivni radno, ali kod njih treba vreme, koje ce sve pokazati, tako da vec sledece prolece ce se videti, ali ja bar po gradji tipujem na psa koji je ostao kod Saleta, jer sam ga video na slikama sa neke specijalke i pas je stanjen za utakmicu tip top a i dalje grudi odlicne, i celo telo uopste izgleda odlicno i skladno, mada kakva sam jos 2 muzjaka video mrtva trka....
Pozdrav
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
|
| |
|
|
| darkon |
Objavljen 30.06.2012. 21:57
|

Lovčina

|
Balzac je zaista malo pario, s' oobzirom kako je moglo biti.
Da je ostao ovde, a pošto se sada i videlo njegovo potomstvo i kakvo to potomstvo osobine ima od različitih kuja, mislim da bi Balzac sada imao pune ruke posle.
Nego, šta je, tu je...
Ima sada njegovih potomaka, većina mladih, a kako će ti njegovi potomci svakako pariti kuje, videćemo i šta će se dobijati iz određenih kombinacija.
Razlika je između kvalitetnog psa i kvalitetnog priplodnjaka, ostaje nam da se nadamo da će neki davati kvalitet, a moje mišljenje je da će biti toga. |
| |
|
|
| Sale Voban |
Objavljen 30.06.2012. 22:59
|

Stari član

|
Sto se tice exterijera tu se slazem sa Nikolom, ja znam nedostatke mog muzjaka i znam da nije na Balzakovom nivou ali sto se rada tice,dobili smo pohvale od ljudi koji su gledali Balzaka i mog kera. Zenka je vec nesto drugo, pravi trkac, nju sam resio da sledece godine uparim sa nekim vrhunskim trailerom, to volim i necu zaliti sredstva da to uradim.
Inace, Atos je upario jednu dobru crno meliranu kuju u Jagodini i danas sam cuo da je ostala skotna, videcemo sta ce dati |
| |
|
|
| Sale Voban |
Objavljen 30.06.2012. 23:00
|

Stari član

|
Sto se tice exterijera tu se slazem sa Nikolom, ja znam nedostatke mog muzjaka i znam da nije na Balzakovom nivou ali sto se rada tice,dobili smo pohvale od ljudi koji su gledali Balzaka i mog kera. Zenka je vec nesto drugo, pravi trkac, nju sam resio da sledece godine uparim sa nekim vrhunskim trailerom, to volim i necu zaliti sredstva da to uradim.
Inace, Atos je upario jednu dobru crno meliranu kuju u Jagodini i danas sam cuo da je ostala skotna, videcemo sta ce dati |
| |
|
|
| aleksandar-m |
Objavljen 01.07.2012. 08:55
|

Mlađi član

Upisa: 21
Pristupio: 26.04.2010. 23:31
|
Moja kuja Elia cerka Balzaka i Helde (Heldova cerka )
Mirkov Aleksandar
|
| |
|
|
Objavljen 01.07.2012. 12:12
|

Stari član

|
Aleksandre prelepa kuja, verujem da je i jako radna...
evo i legla od kojeg ja puno ocekujem na eksterijernom planu, a radno ce biti svi stabilnog karaktera i vrhunski lovci sigurno, a mozda se i neki takmicar odatle pojavi...
37 dana im je

|
| |
|
|
| Hunter forever |
Objavljen 01.07.2012. 14:03
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Darkon zelim ti sve najbolje sa ovim stencima bas su lepi i mislim da ce biti veoma radni i lovni psi 
Nikola takodje i tebi zelim da ostvaris sve planove sa ovim stencima,jako mi se svidja njihova bela boja
Pozdrav drugari.
 Engleski poenter 
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 01.07.2012. 17:12
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Biće zanimljivo pratiti ove lovne sezone sve ove za lov pristigle potomke Balzaka, a u kombinaciji sa raznim kujama!! Biće takmičarskog duha među nama, ali tako i treba...i samo bez varanja!!! 
nikola ovaj na najdonjoj slici "ubija"!! Lepi štensci nema šta!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
Objavljen 01.07.2012. 20:18
|

Stari član

|
Hvala zemo, ja cekam da vidim sta ce dati ova tvoja Barova cerka ako se ne varam sa Balzakovim sinom... Ako nekoga interesuje od ovih stenaca neko stene, ali da je ozbiljan i da sa stenetom zeli da napravi nesto, a to nesto podrazumeva dobra hrana, izvodjenje redovno na izlozbe i polaganje solmsa sledecu jesen i derbija na prolece mozemo se cuti...
Ali mislim da ovo sto vidite oslikava pravi kvalitet jednog vrhunskog priplodnjaka, celo leglo jednako, bez skartova, bez razlika u kvalitetu, velicini, karakteru... U prvom leglu sam imao 2 muzjaka, koji su od 7 stvarno kvalitetnih pasa, bili prvi i drugi, treci pas je pas koji je ima vec 2 prm a njihovog je uzrasta, tako da ja sam prezadovoljan i ne govorim ovo zbog licne koristi, vec je moje misljenje da je Maks of Bert Haus jedan od ako ne i jedini pravi naslednik Kunfehertoi Baroa, a pritom prenosi neke stvari koje ni sam Baro nije davao, a jos uz to je neverovatno dominantan pas u priplodu i to svako ko vidi njega i njegove potomke odmah provali, ako ne po boji to je sigurno karakter...
|
| |
|
|
| Sale Voban |
Objavljen 01.07.2012. 22:28
|

Stari član

|
Da predstavim jednog izuzetnog stilistu! Mlad i perspektivan ker, za par dana ide u Nis pa ce biti slika i snimaka jer treba videti kako ovaj ker osvaja polje, kako markira i realizuje divljac.

|
| |
|
|
Objavljen 02.07.2012. 00:59
|

Stari član

|
Gradju ima.... Od cega je?? Meni deluje kao neki del RS x od Bube koktel koliko je visok?
|
| |
|
|
| strahinja |
Objavljen 02.07.2012. 12:50
|

Veteran

Upisa: 523
Pristupio: 19.01.2011. 17:48
|
Hvala milose i darkon!
Sale lep ti je ovaj braonac ! |
| |
|
|
| Sale Voban |
Objavljen 02.07.2012. 14:11
|

Stari član

|
Lepuskast je :-), za nijansu je duzi nego sto bi trebalo ali je steta sto nije bas moj, kod mog brata je u boxu. Nikola jeste del RS, ima svega po malo :-), nismo ga merili ali je oko 64cm, to je manje bitno, napravicu neki snimak kad se skine zito pa ce se tu videti ono sto mene odusevljava |
| |
|
|
| darkon |
Objavljen 03.07.2012. 15:57
|

Lovčina

|
Žito se već uveliko vrše, tako da još malo, pa ćemo i na teren...
Evo do tad jedna slika, napravljena ranog proleća ove godine.
Ovde Aga markira fazansku divljač.

A evo i jedne skorašnje Agine u stavu, jer kad krenu treninzi, slikaće se samo kad stanu na divljač.
 |
| |
|
|
| strahinja |
Objavljen 03.07.2012. 20:05
|

Veteran

|
Darkon prelep je! 
A evo i od mene jos jedne marke moje Bete(Bine)

Kod mene su fazancici porasli,a i vec se osamostalili,ali nazalost pojavile su se zmije kako i u vodi tako i na kopnu pa prekidam sa treniranjem neko vreme,bolje nego da rizikujem... |
| |
|
|
Objavljen 03.07.2012. 23:14
|

Stari član

|
Darko bogami je glava puno lepsa nego ranije... telo standard odlicno...
Strahinja, tvoja kujica pocela bogami ozbiljno da sije te marke na daleko samo radi s njom isplatice ti se i kroz lov, a posebno sto je priplodno ta kuja verovatno fantasticna, jer imas pareno koleno za kolenom pradeda Kunefehertoi Baro deda Obelix z Czarnego Dwory, otac Held Osterberg... A da ne pricam da je kombinacija rodjeni brat Svetskog sampiona u lepoti i rodjena sestra evropskog sampiona u lepoti... Pametno je upari i uzivaj... Pozdrav
|
| |
|
|
| strahinja |
Objavljen 04.07.2012. 11:17
|

Veteran

|
Hvala Nikola! Sada je pocela bas lepe marke da pravi a i bogami na daleko,ja sam prezadovoljan...A prosle zezone sa 9meseci se pokazala vrhunski,a ova ce biti prava,sazrela je, bolje pretrazuje i sve...A sto se tice priploda kada dodje vreme razmisljacu,ali samo je parim sa nemackom liniom,i onda se nadam da ce iz te kombinacije dobiti prave svabe... pozz |
| |
|
|
Objavljen 04.07.2012. 15:33
|

Stari član

|
Strahinja druze, mislim da to bas i nije put kojim ces napredovati posebno... Prvo sto ti u Srbiji imas samo jos 2 linije nemacke koje nemas u kerusi tako da ti izbor i nije nesto velik... Drugo takvim uparivanjem dobio bi samo ono sto vec imas, moj savet ti je iscisti krv, idi na nesto poput Balzaka ili idi pod nekog potomka Ajk-Uba ali pazi da ne bude jako tvrd pas... Tvoja kuja je verovatno karakterom 10ka isto tako i svestranoscu, zato je moj savet da na njoj sad ides pod kera kojim popravljas stil, nos, volju, dosta nemackih pasa ima izuzetno jak nos, jaci i od vecine takmicarskih linija, ali ne ume da ga koristi, jer kupi mirise sa nize zone...... Mozes jako puno dobiti.... a i malo da pobegnes iz te teze varijante, jer ipak imas pareno Baro, Obelks, Held sve su to izrazito teski psi... valjalo bi ti neki sad gradje kao sto je braonac ili Atos sto je Sale Voban izbacio... Video bi da bi i u eksterijeru dobio puno, iz prostog razloga jer su ti psi bolje gradjeni u telima od 90% nemackih, manje ljuljaju u kasu, laksi su, i selekcija na stil je uslovila indirektno da moraju imati savrsene uglove jer se svaka mana u uglovima manifestuje kao pogorsanje stila...
Pozdrav
|
| |
|