|
Nemački kratkodlaki
|
| zoranp |
Objavljen 07.07.2012. 18:15
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Sve ste kolege opet u pravi i znam da je odgoj štenadi velika stvar..no samo da se prvo kuja ošteni, pa ćemo onda o tome..a nisam bankrotirao ni zbog većih troškova, pa neću valjda ni zbog par štenadi!
Migo ti znaš da kod tebe jedno ide i to prvobirano kako smo se i dogovorili!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Nikola Vukovic Plandiste NKD |
Objavljen 07.07.2012. 22:37
|

Stari član

Upisa: 345
Pristupio: 26.06.2011. 13:53
|
Ja oko parenja nisam imao troskove, ali sam odgoj stenadi, plus vakcine, rodovnici... Royal Canin maxi starter je sada 700din/kg..... I posle ti neko omalovazava to sto se trudis i ubijas oko stenaca... A da ne pricam osecaj kakav je kada se takmicis sa psom koji je tvoj odgoj... Najlepsi osecaj, a i daleko si vise vezan za stence... Ali jos jednom ponavljam jaaako skupa rabota, posebno ako se u selekciju ide kako treba, a to je ostavljanjem kompletnog legla... Nego drugari cime hranite vase pse u ovo vruce vreme... i kad pocinju treninzi za jesenju sezonu... Ja mojima dajem trenutno zadnje ostatke Gosbi Performanca uzeo sam ga da se ne nagoje preko leta kad nisam kuci, sad posto pocinje teren opet prelazim na Energy i mogu reci da ta hrana mi se puno bolje pokazuje od naprimer Purine Pro Plan, Cibau Power, Josere, Ecopet... stvarno dlaka perverzija sjajna i sto je jos bitnije izuzetno tamnu boju su dobili od nje, onda misicna masa fantasticna, sve u svemu nemam nameru bar za odrasle jos duuugo da je menjam, jos samo kad bi je bilo u svakom pet shopu da ne moram sa 100km da je narucujem... A ne znam jel iko slucajno odgajao leglo stenaca od 2meseca na dalje na Gosbi Puppy hrani, bitno mi je samo kakva je sa vitaminima i kvalitetom proteina unutra a sto se tice Ca i P to uvek dajem Sogeval Pet Phos i ne razmisljam
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 07.07.2012. 23:04
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolege neki ljudi su odrasli sa zlatnom kašikom u ustima a neki sa drvenom ili bez nje.Od vlastitih mogućnosti ovisi kako ćemo pse hraniti.Najbolje bi bilo kada bi svi imali mogućnosti za najkvalitetnije ali ne može. Imam kolegu koji samo što ne peva uspavanke kučićima ,ali jadničak nema sreće izgubio je dva legla za redom, sa druge strane imam kolegu kojem se kuja oštenila u buretu pod orasom . svi kučići živi i zdravi , a ni kuja baš nije neka majka.Naravno to ne znači da ne treba posvetiti pažnju i negu kučićima ali ne i preterivati.U današnje vreme krize teško je prodati kučiće ,a još je teže staviti na vagu uloženo - dobijeno.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Sale Voban |
Objavljen 07.07.2012. 23:20
|

Stari član

Upisa: 287
Pristupio: 04.02.2011. 22:39
|
Darkon, evo jedne danasnje

Nikola, ja sam sa 6 meseci poceo stence da hranim Gosbi hranom, tada junior a sada energy, odlicna hrana i nemam nameru da je menjam. |
| |
|
|
| PEZ |
Objavljen 07.07.2012. 23:36
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
DakiNS kaže:
U današnje vreme krize teško je prodati kučiće ,a još je teže staviti na vagu uloženo - dobijeno. 
Kolega Daki potpuno si u pravu,mada poneko (ne kazem za kolege sa foruma) sve stavlja na vagu i unapred preracunava koliko ce zaraditi na stencima,ne razumem takve ljude pa neka su neznam koliki odgajivaci. |
| |
|
|
| darkon |
Objavljen 08.07.2012. 01:38
|

Lovčina

Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
Sale, pa ti prelaziš u profesionalce, kad i auto prepravljaš za te stvari.
Atos odlično izgleda, a sada sa predstojećim treninzima, kada se još utegne, izgledaće još bolje.
Pričao mi je Aca da kuja treba da mu se okoti, rekao mi je o kojoj se kombinaciji radi, ali se nisam video skoro sa njim. Jaka kombinacija, i pas, a i njegova kuja su dobri.
Ima Milan i tog Francuza.
Nikola Vuković, i ja koristim GOSBI od kako je počeo da se uvozi kod nas i mišljenja sam da je hrana odlična.
U Jagodini nema royala startera, a cena mu je bila 560 dinara.
Situacija sa GOSBY PAPPY (super premium), je ovakva:
Vitamin A: 18000 U.l/kg
Vitamin D3: 2000 U.l/kg
Vitamin E: 125 mg/kg
Proteini: 32%
Kalcijum: 1,90%
Fosfor: 1% i tako dalje...
Što se tiče preterivanja, mislim da ovde niko nije ni pričao o preterivanju, već o jednoj realnoj situaciji.
pez, ja sam pak drugačijeg mišljenja i razumem ih.
Ako je to odgajivač kao što si rekao, ozbiljan, koji misli da zaradi na tome, kako da to ne stavi na papir i proračuna da vidi šta radi.
Mora, jer drugačije ne može. |
| |
|
|
| strahinja |
Objavljen 08.07.2012. 12:15
|

Veteran

Upisa: 523
Pristupio: 19.01.2011. 17:48
|
Nikola i ja isto koristim Gasoby od kada je bila štenac,a i dodajem i dzigericu..Granule ujutru a dziga uvece...
Nego kako izdržavaju ovu vrucinu,dali ih rashladjujete sa nečim ? |
| |
|
|
| Boban |
Objavljen 08.07.2012. 13:45
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Pozdrav drustvo,vidim dosta diskusije oko hrane bar sada ima veliki izbor sa molo razlike u vitaminima to jest u kvalitetu kao i u ceni.
Darkon,stenci napreduju samo napred.
Pa najbolja je rashlada na ovoj vrucini na vodi em se kerovi rashladjuju em nabijaju kondiciju.
|
| |
|
|
| Nikola Vukovic Plandiste NKD |
Objavljen 08.07.2012. 14:35
|

Stari član

Upisa: 345
Pristupio: 26.06.2011. 13:53
|
Meni sad idu kerovi sledecih 10tak dana na drasticnu dijetu, uz plivanje, sad se dovode na to da se sve i jedno rebro vidi... pa ce biti super za prepelice i jesenje utakmice... Odradio sam prve treninge sad za vikend, mogu reci da Akron ide na ovom zitu tek skinutom jos jace nego proletos, Maks takodje odlicno ide, mozda i najbolje do sad ikad, a bogami i Duma je imala lep start, a morali smo i Silu da pustimo, i ovako sa vimenom i van kondicije i dalje odusevljava nosem, voljom, stilom.... za sad samo malo problemi sa pregrevanjem, ali to ce resiti dijeta i bicikl i plivanje... Malo i problemcici sa slusanjem, ali s obzirom da je ovo tek pocetak priprema zadovoljan sam, bolje da ih vracam, nego da ih ne mogu odvojiti od sebe... Prepelice vec ima u zitu, i svaki turnus se ima prilika za poen, tako da je odlicno za sad samo fali vlage u terenu jer je i u 6 ujutro jako suvo...
http://www.facebo...8710685514 evo i snimka stenaca MaksxSila sa 5 nedelja... vecina koja me ima za prijatelja na fejsbuku ce moci da vidi...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
|
| |
|
|
| strahinja |
Objavljen 08.07.2012. 16:45
|

Veteran

|
Nikola plivanje je sad po meni zakon,ja ovu moju teram sad uzvodno da pliva,razvija sve zivo samo tako... |
| |
|
|
| strahinja |
Objavljen 08.07.2012. 16:47
|

Veteran

|
Evo jos jedne marke moje Bete(Bine)  |
| |
|
|
| milos zoric |
Objavljen 08.07.2012. 18:40
|

Član

Upisa: 149
Pristupio: 05.10.2011. 19:36
|
Nikola o Gosbi hrani sve pohvale.Ja sam odranio stence na junioru sa 20 dana poceli su da je jedu i bogu hvala odlicno napredujU.Slike sam postavio pre neki dan i sad stenci imaju 3,5 meseci.A i odrasle hranim sa Gosbi hranom i mogu ti reci da pomesana sa pilicima i hlebom daje odlicne rezultate.Vec neko vreme izvodim pse na plivanje a od pre neki dan pustam ih na strnjiku i mogu ti reci da sam zadovoljan kondicijom koju imaju.Dvadeset minuta na strnjici pa dvadeset minuta neprekidnog plivanja i tako do prepelica. |
| |
|
|
| Boban |
Objavljen 08.07.2012. 21:59
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Milose svaka cast stenci su lepo odnegovani
Strahinja,Beta dobro izgleda samo je vise forsiraj na vodi zbog kondicije i ove vrucine i taman da se zategne.
|
| |
|
|
| strahinja |
Objavljen 08.07.2012. 23:25
|

Veteran

|
Boban kaže:
Strahinja,Beta dobro izgleda samo je vise forsiraj na vodi zbog kondicije i ove vrucine i taman da se zategne. 
Hvala druže!
Skoro svaki dan idemo na ibar,na plivanje..Nego moram samo da smanjim hranu podebela je za ove vrucine... |
| |
|
|
| milos zoric |
Objavljen 09.07.2012. 11:30
|

Član

|
Hvala Bobane.Dosta slika stenadi je zadnjih dana postavljeno na forum.Svi su lepi na svoj nacin ali ozbiljnije nesto videcemo za mesec dva.Evidentno je da su vlasnici malisana dosta ozbiljno pristupili poslu samo tako neka nastave i uspeh nece izostati. |
| |
|
|
| mile mladenovo |
Objavljen 09.07.2012. 12:59
|

Stari član

Upisa: 234
Pristupio: 01.05.2010. 23:21
|
Pozdrav svima 
Vidim dosta lepih pasa a bogami i malih stenadi svaka cast momci samo napred
Evo i od mene par slika
http://i48.tinypi...sdk4eh.jpg
http://i45.tinypi...zl7reu.jpg
http://i45.tinypi...z4evk7.jpg |
| |
|
|
| strahinja |
Objavljen 09.07.2012. 14:01
|

Veteran

|
Mile lepis su ti psi,ali ja mislim da ce ovaj stenac iz kombinacije Dina i Daisy biti prava stvar,prelep je,a i svi ostali iz tog legla su dobri... |
| |
|
|
| Hunter forever |
Objavljen 09.07.2012. 17:12
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Strahinja bas je izrasla Beta , prelepa je a koliko vidim i marke postaju sve lepse i lepse . Samo izvodjenje i trening sa psima i sve se to vrati. Budi pozdravljen drugar.
 Engleski poenter 
|
| |
|
|
| milos zoric |
Objavljen 10.07.2012. 07:50
|

Član

|
Au Mile svaka cast prelepi psi.Ovaj beli je pretpostavljam od Olge a ovaj mali braonac od cega ti je on? |
| |
|
|
| mile mladenovo |
Objavljen 10.07.2012. 11:09
|

Stari član

Upisa: 234
Pristupio: 01.05.2010. 23:21
|
Strahinja dosta obecava belac
Zoricu ta mala braon zenkica je od Ralfa(erik) od bernjanski vratnica |