Meni je kerusa sa kojom cu ovu sezonu prepelice loviti u nekoj izlozbenoj kondiciji, ali stesace se brzo, dok Akron posto ga spremam za utakmice na jesen je u stanju da mu se vidi 5 rebara samo se to na slikama ne vidi... sad polako malo tura pojacavanja hrane i dodavanja malo cistog mesa, da nabije misicnu masu jos, a da ne dobije salo i teren stalno 10-15 minuta na 2. dan..
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
Sale Voban, čestitke na tituli. Čim je osvojena, sigurno je i zaslužena.
Ta mala kujica na slici je jako lepa.
Koliko su stari štenci od Perlice i koji je odnos polova u leglu od Atosa? Da li je ostalo na 6 mališana, ili ih ima još?
Nikola Vukovic, lepe slike.
Da li ćeš loviti sa Akronom prepelicu, ili je striktno u treningu za takmičenja?
Darko hvala na cestitkama. Znam da je bilo 4 zenkice i 2 muzjaka, takav je i odnos crno meliranih prema braon. A ova zenkica sa slike za par dana imace dva meseca, ovo leglo je mnogo bolje nego ona prvo sa Cikom
Darkon... Hocu lovicu sa njim, da bi pojacavao jos zelju za mesom, ali lov ce biti po pola sata maksimum, samo u vetar, i iskljucivo sam da bude tih pola sata bez drugih pasa, striktno da se ispostuje svaki poen, mirnoca na poletanje i pucanj i aport komplet sa predajom... tako ce se loviti i sa Maksom ove sezone, a onda posle tih sat lova lovi se normalno sa kerusama... I definitivno bez vabilica, jer one sem sto su zabranjene uniste psa apsolutno, tako nastanu psi koji kada nema divljaci nece da rade, i psi koji se boje da se trce jer ocekuju svakog trena da im poleti prepelica ispred nogu.. tako da za mene je lov na prepelicu najlepsi prirodno, 10-20 prepelica se odstreli, ali se zato uziva u perfektnom radu pasa, prelepim markama, stilskom sirokom pretrazivanju, fantasticnim aportima...
Nikola Vukovic Plandiste NKD kaže:
I definitivno bez vabilica, jer one sem sto su zabranjene uniste psa apsolutno, tako nastanu psi koji kada nema divljaci nece da rade, i psi koji se boje da se trce jer ocekuju svakog trena da im poleti prepelica ispred nogu.. tako da za mene je lov na prepelicu najlepsi prirodno, 10-20 prepelica se odstreli, ali se zato uziva u perfektnom radu pasa, prelepim markama, stilskom sirokom pretrazivanju, fantasticnim aportima...
E vala zemo svaka ti čast za ovu izjavu, tako razmišljaju oni koji vole ovu rasu i koji divljač cene kao blago, a ne kao mesnu prerađevinu!! Bez vabilice je prepelica mnogo veći i izazov i zadovoljstvo kako za psa, tako i za lovca....ali onda revolveraši i mesari prave probleme!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Pez druze ima tu svega, i Nemacke, Italije, Ceske i nasih pasa... Meni se svidja, posebno to sto imas Altos Uga toliko blizu... Iskreno ja bi za nju trazio parnjaka medju psima gospodina Djuric Zorana iz Stopanje, ima muzjaka od Balzaka i Kaliope, a Kaliopa ima u sebi Uga... mislim da bi to bilo odlicno jer bi dobio de la Haile au Loup liniju koja prenosi odlican eksterijer, odlican karakter a i odlican nos i stil i pritom bi imao i vezu za blago srodstvo na Uga kao osiguranje... To je bar moj komentar sto se samo papira tice... Ali bitnije je kakva je ona po tome joj treba birati parnjaka..
A pošto Galu nisam snimao uopšte, posle koćenja i odbijanja štenaca, izveo sam je malo na vodu, i napravio neki snimak.
Evo jednog kratkog snimka.
Imam još snimaka, ali mi internet očajno radi, tako da sam ovo uspeo da okačim.
Ovo je njen treći izlazak na vodu i ogromna volja za istom.
A tek kako radi u polju...
Nikola druze hvala ti za komentar,sto se tice trazenja "mladozenje" mozda je vec kasno,jer ce na prolece kad se bude rasparila vec biti u 9 godini tako da ne znam,videcu.
ako je ona dobro sluzila steta je da ne ostavi potomstvo, kuje se bez problema stene u tom uzrastu, samo treba obratiti paznju na ishranu kvalitetnu i da je naravno zdrava i ne jako propala
Sluzila je ona i vise nego dobro ovih godina i iskreno se nadam da ce jos koju,jer je iako u 8 godini veoma aktivna cak se u nekim trenucima ponasa poput mladih kerova sto samo po sebi govori da je zdrava i nije istrosena.
pez, da li se kotila do sad?
Ja sam za to da se dobri psi koriste za priplod, jer i sami mogu dati nešto kvalitetno...
Evo još neka slika od mene.
Kako sam sa štencima svaki dan i ne primećujem da rastu i napreduju, tek kad ih ovako uslikam, pa uporedim slike sa onima od pre 15-ak dana, vidim razliku...
Ovo su braća iz legla Age i Gale AFD, stari dva meseca.
darkon kaže:
pez, da li se kotila do sad?
Ja sam za to da se dobri psi koriste za priplod, jer i sami mogu dati nešto kvalitetno...
Kolega Darko, kotila se jednom,pre cetiri godine, stence sam izpoklanjao lovcima iz mog mesta,koji su ih kasnije rasprodali(jbg to ti je nas covek) , za sebe sam bio ostavio zenkicu koju sam kasnije dao bratu i jos uvek je kod njega.Evo postavljam sliku mada se ne vidi bas najbolje
Pozdrav Jank. Mališani su baš simpatični.
A još kada počnu igrarije njih međusobno, ili sa jednim malim mačetom koje je "njihova generacija", to je milina gledati.
A to sa mačetom ću morati i da usnimim, jer se ono ne viđa svaki dan.
Strahinja, napreduju polako.
Pez, pretpostavio sam da je ostavila potomstvo za sobom, jer kada toliko vremena loviš sa njom, sigurno da zadovoljava sve tvoje potrebe.
To što si poklonio štence je jako lepo, ali to ne treba poklanjati bilo kome.
I ja sam se to naučio i sada poklanjam samo ljudima za koje mislim da će posvetiti dovoljno pažnje tom psu.
Darkon stenci su ti prelepi , posebno mi se svideo ovaj na drugoj slici , bice prava atleta.
Strahinja marka za svaku pohvalu sa visoko podignutom glavom, svaka cast. Pretpostavljam da je osecaj strava kada pas pocne da vraca ulozen trud kao tvoja Beta.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.