Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
Nikola Vukovic Plandiste NKD
 Meni je kerusa sa kojom cu ovu sezonu prepelice loviti u nekoj izlozbenoj kondiciji, ali stesace se brzo, dok Akron posto ga spremam za utakmice na jesen je u stanju da mu se vidi 5 rebara samo se to na slikama ne vidi... sad polako malo tura pojacavanja hrane i dodavanja malo cistog mesa, da nabije misicnu masu jos, a da ne dobije salo i teren stalno 10-15 minuta na 2. dan..
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!

darkon
 Sale Voban, čestitke na tituli. Čim je osvojena, sigurno je i zaslužena. Odobreno
Ta mala kujica na slici je jako lepa.
Koliko su stari štenci od Perlice i koji je odnos polova u leglu od Atosa? Da li je ostalo na 6 mališana, ili ih ima još?

Nikola Vukovic, lepe slike.
Da li ćeš loviti sa Akronom prepelicu, ili je striktno u treningu za takmičenja?

Sale Voban
 Darko hvala na cestitkama. Znam da je bilo 4 zenkice i 2 muzjaka, takav je i odnos crno meliranih prema braon. A ova zenkica sa slike za par dana imace dva meseca, ovo leglo je mnogo bolje nego ona prvo sa Cikom

Darkon... Hocu lovicu sa njim, da bi pojacavao jos zelju za mesom, ali lov ce biti po pola sata maksimum, samo u vetar, i iskljucivo sam da bude tih pola sata bez drugih pasa, striktno da se ispostuje svaki poen, mirnoca na poletanje i pucanj i aport komplet sa predajom... tako ce se loviti i sa Maksom ove sezone, a onda posle tih sat lova lovi se normalno sa kerusama... I definitivno bez vabilica, jer one sem sto su zabranjene uniste psa apsolutno, tako nastanu psi koji kada nema divljaci nece da rade, i psi koji se boje da se trce jer ocekuju svakog trena da im poleti prepelica ispred nogu.. tako da za mene je lov na prepelicu najlepsi prirodno, 10-20 prepelica se odstreli, ali se zato uziva u perfektnom radu pasa, prelepim markama, stilskom sirokom pretrazivanju, fantasticnim aportima...

strahinja
 Pozz drugari,lepi psi a i slicice!

Evo i od mene i Bete(Bine) nesto...

i45.tinypic.com/n6q04h.jpg

i47.tinypic.com/8xpi4k.jpg

zoranp

Nikola Vukovic Plandiste NKD kaže:
I definitivno bez vabilica, jer one sem sto su zabranjene uniste psa apsolutno, tako nastanu psi koji kada nema divljaci nece da rade, i psi koji se boje da se trce jer ocekuju svakog trena da im poleti prepelica ispred nogu.. tako da za mene je lov na prepelicu najlepsi prirodno, 10-20 prepelica se odstreli, ali se zato uziva u perfektnom radu pasa, prelepim markama, stilskom sirokom pretrazivanju, fantasticnim aportima...

E vala zemo svaka ti čast za ovu izjavu, tako razmišljaju oni koji vole ovu rasu i koji divljač cene kao blago, a ne kao mesnu prerađevinuBravo 2Odobreno!! Bez vabilice je prepelica mnogo veći i izazov i zadovoljstvo kako za psa, tako i za lovca....ali onda revolveraši i mesari prave problemeSad!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

PEZ
 Pozdrav drugari,evorodovnika moje kuje.Molim iskusnije(upucenije) kolege za komentar.

Pez druze ima tu svega, i Nemacke, Italije, Ceske i nasih pasa... Meni se svidja, posebno to sto imas Altos Uga toliko blizu... Iskreno ja bi za nju trazio parnjaka medju psima gospodina Djuric Zorana iz Stopanje, ima muzjaka od Balzaka i Kaliope, a Kaliopa ima u sebi Uga... mislim da bi to bilo odlicno jer bi dobio de la Haile au Loup liniju koja prenosi odlican eksterijer, odlican karakter a i odlican nos i stil i pritom bi imao i vezu za blago srodstvo na Uga kao osiguranje... To je bar moj komentar sto se samo papira tice... Ali bitnije je kakva je ona po tome joj treba birati parnjaka..

darkon
 strahinja, to sve lepše izgleda. Odobreno

A pošto Galu nisam snimao uopšte, posle koćenja i odbijanja štenaca, izveo sam je malo na vodu, i napravio neki snimak.

Evo jednog kratkog snimka.
Imam još snimaka, ali mi internet očajno radi, tako da sam ovo uspeo da okačim.
Ovo je njen treći izlazak na vodu i ogromna volja za istom.
A tek kako radi u polju...

http://www.youtub...ruToRSfdjk

A ovde sam i Agu pustio, koji se pridružio Gali, pa je bilo veselo. Pravili su haos...

img862.imageshack.us/img862/4339/image00001rtb.jpg

img43.imageshack.us/img43/1107/image00002um.jpg

PEZ
 Nikola druze hvala ti za komentar,sto se tice trazenja "mladozenje" mozda je vec kasno,jer ce na prolece kad se bude rasparila vec biti u 9 godini tako da ne znam,videcu.
Odobreno

ako je ona dobro sluzila steta je da ne ostavi potomstvo, kuje se bez problema stene u tom uzrastu, samo treba obratiti paznju na ishranu kvalitetnu i da je naravno zdrava i ne jako propala

PEZ
 Sluzila je ona i vise nego dobro ovih godina i iskreno se nadam da ce jos koju,jer je iako u 8 godini veoma aktivna cak se u nekim trenucima ponasa poput mladih kerova sto samo po sebi govori da je zdrava i nije istrosena.

darkon
 pez, da li se kotila do sad?
Ja sam za to da se dobri psi koriste za priplod, jer i sami mogu dati nešto kvalitetno...

Evo još neka slika od mene.
Kako sam sa štencima svaki dan i ne primećujem da rastu i napreduju, tek kad ih ovako uslikam, pa uporedim slike sa onima od pre 15-ak dana, vidim razliku...

Ovo su braća iz legla Age i Gale AFD, stari dva meseca.

img84.imageshack.us/img84/719/41517352.jpg

img853.imageshack.us/img853/2918/mu1q.jpg

img841.imageshack.us/img841/7396/mu2wx.jpg

Jank
 E pa Darkon ti ne samo da praviš extra snimke i fotografije nego imaš i naaajlepše džukelčiće ko šećer ....Kiss
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

PEZ

darkon kaže:
pez, da li se kotila do sad?
Ja sam za to da se dobri psi koriste za priplod, jer i sami mogu dati nešto kvalitetno...

Kolega Darko, kotila se jednom,pre cetiri godine, stence sam izpoklanjao lovcima iz mog mesta,koji su ih kasnije rasprodali(jbg to ti je nas covek) , za sebe sam bio ostavio zenkicu koju sam kasnije dao bratu i jos uvek je kod njega.Evo postavljam sliku mada se ne vidi bas najbolje
PEZ priložio:
aaaa_1.jpg

strahinja
 Darko druze hvala,trudimo se..

A stenci su ekstra i porasli su bas,cinimi se od proslog pokazivanja!

Pezz druze pa na ovoj slici neizgleda kao da ima 8 godina po meni...Tipicna lovna kuja po meni....

PEZ

strahinja kaže:

Pezz druze pa na ovoj slici neizgleda kao da ima 8 godina po meni...Tipicna lovna kuja po meni....

Strahinja u pravu si sto se tice godina ova kuja je cerka od moje kuje ima 4 god.
A ovo je moja 8 -godisnja kuja

darkon
 Pozdrav Jank. Mališani su baš simpatični.
A još kada počnu igrarije njih međusobno, ili sa jednim malim mačetom koje je "njihova generacija", to je milina gledati.
A to sa mačetom ću morati i da usnimim, jer se ono ne viđa svaki dan. Grin

Strahinja, napreduju polako.

Pez, pretpostavio sam da je ostavila potomstvo za sobom, jer kada toliko vremena loviš sa njom, sigurno da zadovoljava sve tvoje potrebe.
To što si poklonio štence je jako lepo, ali to ne treba poklanjati bilo kome.
I ja sam se to naučio i sada poklanjam samo ljudima za koje mislim da će posvetiti dovoljno pažnje tom psu.

strahinja
 Drugari jeste poceli malo sa treninzima fazancici su poprilicno porasli!

Evo od mene jos neka slika, Beta(Bine) marka na koku!

i45.tinypic.com/33wo6fa.jpg

Hunter forever
 Darkon stenci su ti prelepi , posebno mi se svideo ovaj na drugoj slici , bice prava atleta.

Strahinja marka za svaku pohvalu sa visoko podignutom glavom, svaka cast. Pretpostavljam da je osecaj strava kada pas pocne da vraca ulozen trud kao tvoja Beta.
marka Engleski poenter marka

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,227,173 posete www.srbijalov.com