|
Lovačka komora
|
| Lala |
Objavljen 31.05.2011. 09:16
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Pa, izgleda da se ipak nešto pokreće sa mrtve tačke.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 31.05.2011. 12:49
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
A bilo je i vreme samo još da prodju godišnji odmori i počinje se sa radom
|
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 10.06.2011. 11:55
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
U toku je skupstina komore na kojoj bar za sada sve ide dobro sto se tice nas lovaca!Savez je izgleda hteo da svoje delegate STOPIRA nedolaskom na istu skupstinu ali svi su sem Tatovica dosli i odazvali se pozivu!!!
Nije mi jos uvek jasno da pojedinci u savezu misle da se ovo sto je pokrenuto moze ikako zaustaviti!!!!!!!!
Bolje da se ukljuce u aktivan rad i da Savez gleda kako da se reformise podhitno jer je tu zbog nas LOVACA a nismo mi tu zbog njega !!!
Ako to shvati OPSTACE!!!!!!
Tatovic je podneo tuzbu kao fizicko lice protiv osnivanja komore tj. nacina i rociste je u julu mesecu!!!
Naravno Popovic tvrdi da to nema veze sa Savezom i da Tatovic to radi na svoju ruku sto je meni malo verovatno!!!
Mislim da Savez sam sebi definitivno skace u stomak i da vodjenje saveza sve vise sluzi da se stara slava povrati kao i clanstvo a i beneficije i plate koje su imali!!!
Umesto da okrenu stranicu koja je neminovna izgleda da stari kadar nedozvoljava da se ide napred jer to samo pojedincima ne odgovara!!!
Neobavestenost i nestrucnost u ovoj oblasti nas je dovela tu gde jesmo!!!!!
Lomova ce tek biti!!!! Mislim da je Popovic podlegao pod uticaj ljudi koji moraju pod HITNO da budu zamenjeni u savezu!!!
Pretnje delegatima koji su danas dosli na komoru da ce biti iskljuceni iz komisija i ostalih organa Saveza su u krajnju ruku SMESNA i POVRSNA!!!
NOV SAVEZ NOVI LJUDI!!!!!!
Nisu se dzabe SUMADINCI okrenuli sami sebi!!!!!!
DOSTA JE!!!! |
| |
|
|
| slavaplana |
Objavljen 10.06.2011. 19:52
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
 |
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 10.06.2011. 20:17
|

Moderator

|
Bilo bi dobro, kada bi posle završetka skupštine komore, bilo izdata neka vrsta saopštenja, ili neka druga vrsta zvanične informacije, kako bi javnost bila upoznata sa dešavanjima i odlukama skupštine komore.
Ovako, opet dolazimo u situaciju da novosti i informacije saznajemo ad hoc, zahvaljujući pojedinim članovima foruma i njihovim izvorima (Slavo, svaka čast za informisanost).
Zbog čega su mnoga dešavanja u lovstvu Srbije obavijena velom tajne? Zbog čega se došlo u situaciju, da umesto 'akcionog jedinstva' - zajedničkog napora u sredjivanju lošeg stanja u lovstvu, imamo izgleda na delu situaciju da svaka strana (država (ministarstvo/pokr.sekretarijat) - Savez(i) - JP - Komora) u praksi gleda da 'istera svoje', i da zauzme što bolju poziciju za neko novo delenje karata? Gde je tu minimum zajedničkog interesa? I da li iko ima nameru, da zbog opštih, odstupi od parcijalnih interesa?
I na kraju krajeva, staro pitanje: a gde su tu lovci? Jel nas iko išta pita?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Sremac75 |
Objavljen 13.06.2011. 19:09
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Ima li kakvih vesti oko Skupštine Komore???

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
| |
|
|
| chaki |
Objavljen 15.06.2011. 11:08
|

Veteran

Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
Koliko cujem uskor se planira osnivanje jos jedne paralelne lovacke organizacije u Vojvodini pored LSV i lovacke komore
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 23.07.2011. 20:24
|

Moderator

|
Konačno je objavljen javni poziv za učlanjenje lovnih radnika u Komoru.
Uslove za učlanjenje i način učlanjenja možete pogledati na sajtu komore. Evo link:
http://www.lovackakomora.rs/index.php...2-15-50-17
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| LU Aleksandrovo |
Objavljen 24.07.2011. 08:28
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Lepo nema šta, kratko i jasno, al me samo brine da nisu malo preterali sa visinom članarine, ili to znači da će im komora propisati obavezu za minimalni lični dohodak.
Bolje biti član komore nego član LSV i nekog udruženja, za tri stoje em si gazda em te plaćaju em loviš, reko bi još nešto al dobiću ban.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 24.07.2011. 10:49
|

Moderator

|
Ja nešto kontam, moguće je sasvim, i nije daleko od pameti, da Komora propiše plate lovnih radnika (svojih članova), i da će to biti obaveza.
Drugo je pitanje, da li je to u praksi sprovodivo, jer, kao što znamo, nije ista visina plata u pojedinim delovima države.
Videćemo, vreme će pokazati.
Kockice se polako slažu: počeo premer lovišta, Komora raspisala poziv, prošli izbori u LSV, osnovan novi savez LSCS, u LSS mi se čini da je blaga konfuzija, ministarstvo (uprava za šume) nam duguje da objavi još nekoliko nedostajućih pravilnika... Biće da se priprema ustanovljenje, a i konkurs za dodelu lovišta. Kanda će zimski meseci biti dinamični - Nova godina je za 4 meseca.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 24.07.2011. 12:01
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
lalo kad je kod tebe nova godina 25 novembra
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 24.07.2011. 13:15
|

Moderator

|
Pa jeste, druže, po starom inDJijanskom kalendaru! 
Zeznuo sam se za mesec dana, šta ćeš
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| LU Aleksandrovo |
Objavljen 24.07.2011. 21:51
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
U bre Brkiću al si precizan, ko da si ti strugar a ne ja. He he.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
| |
|
|
| nenad_franc |
Objavljen 21.12.2011. 12:14
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
pozdrav,jel zna neko gde se vadi ovo da mi odlukom suda ili nekog drugog nadleznog organa u prethodne dve godine nije izrecena pravosnazna mera zabrane obavljanja poslova iz oblasto lovstva?
jer na kraju ima nervno da obolim,posto me samo salju od vrata do vrata,od ustanove do ustanove,i niko ne zna da mi kaze ko treba da mi izda ovo uverenje! |
| |
|
|
| huntinggirl1 |
Objavljen 21.12.2011. 13:12
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
au, pa šta će vam to naopako,
možda da pitate savez ili predsednika lovačke komore,
|
| |
|
|
| punisher |
Objavljen 21.12.2011. 13:18
|

Veteran

Upisa: 566
Pristupio: 19.11.2010. 08:37
|
nenad_franc kaže:
pozdrav,jel zna neko gde se vadi ovo da mi odlukom suda ili nekog drugog nadleznog organa u prethodne dve godine nije izrecena pravosnazna mera zabrane obavljanja poslova iz oblasto lovstva?
jer na kraju ima nervno da obolim,posto me samo salju od vrata do vrata,od ustanove do ustanove,i niko ne zna da mi kaze ko treba da mi izda ovo uverenje!
Koliko je meni poznato taj zahtev su podnosila pravna lica ( firme, preduzetnici ) kod Privrednog suda, Prekršajnog suda, Osnovnog suda.
Ako sam dobro razumeo tebi je rečeno da ti, kao fizičko lice, moraš da dostaviš takav zahtev? Zanima me ko ti je to tražio, kakav je to "biser" to smislio i zbog čega?
Ti kao fizičko lice možeš da tražiš od suda, policije da se protiv tebe ne vodi krivični postupak, istraga, da nisi pravosnažno osuđivan za neko krivično delo iz oblasti lova, ( što je najverovatnije ) ili da ti u krivičnom postupku nije izrečena neka mera zabrane obavljanja poziva, delatnosti ili dužnosti |
| |
|
|
| kempi |
Objavljen 21.12.2011. 14:24
|

Stari član

Upisa: 261
Pristupio: 31.12.2010. 13:27
|
Za kolegu Franca
Ako si iz ili blizu Beograda onda u privrednom sudu u Masarikovoj ul soba 7, trazis uverenje da nemas zabranu rada u toj delatnosti , ja licno i izvadio i predao dokumenta lovackoj komori |
| |
|
|
| punisher |
Objavljen 21.12.2011. 14:49
|

Veteran

Upisa: 566
Pristupio: 19.11.2010. 08:37
|
kempi kaže:
Za kolegu Franca
Ako si iz ili blizu Beograda onda u privrednom sudu u Masarikovoj ul soba 7, trazis uverenje da nemas zabranu rada u toj delatnosti , ja licno i izvadio i predao dokumenta lovackoj komori
U privrednom sudu????? Joooj ima li kraja ludilu u ovoj državi. .Pa ti iz Komore stvarno nisu normalni.
Znači Privredni sud izdaje uverenje da fizičko lice nema zabranu rada u toj delatnosti.
Evo kad nisam pao sa stolice. U 95% slučajeva Privredni sud svoju delatnost zasniva na odnosima između pravnih lica, izdaje uverenja da protiv njih nije pokrenut postupak stečaja, dok je za likvidaciju nadležna APR... da ne dužim, evo se krstim i levom i desnom.
Hajde da svima kojima treba ta potvrda ja istu izdam i potpišem, pošto je to otprilike ista varijanta. I ja sam nadležan kao i Privredni sud.
Ooo Srbijo zemljo među šljivama |
| |
|
|
| nenad_franc |
Objavljen 21.12.2011. 16:49
|

Veteran

|
punisher kaže:
nenad_franc kaže:
jer na kraju ima nervno da obolim,posto me samo salju od vrata do vrata,od ustanove do ustanove,i niko ne zna da mi kaze ko treba da mi izda ovo uverenje!
Koliko je meni poznato taj zahtev su podnosila pravna lica ( firme, preduzetnici ) kod Privrednog suda, Prekršajnog suda, Osnovnog suda.
Ako sam dobro razumeo tebi je rečeno da ti, kao fizičko lice, moraš da dostaviš takav zahtev? Zanima me ko ti je to tražio, kakav je to "biser" to smislio i zbog čega?
Ti kao fizičko lice možeš da tražiš od suda, policije da se protiv tebe ne vodi krivični postupak, istraga, da nisi pravosnažno osuđivan za neko krivično delo iz oblasti lova, ( što je najverovatnije ) ili da ti u krivičnom postupku nije izrečena neka mera zabrane obavljanja poziva, delatnosti ili dužnosti
ne,ja kao fizicko lice koje ne radi u struci a zelim da se uclanim u lovacku komoru,moram da dostavim tu potvrdu! bar tako pise na sajtu lovacke komore srbije! i ja sam isao u osnovni sud u nisu,medjutim oni su mi izdali ono klasicno uverenje da se ne vodi postupak protiv mene,ali to nije to! ja se raspitam po sudu,oni me posalju u policiju,kazu da oni to izdaju! ja u policiju,oni nemaju ni veze,posalju me u opstinski sud u raznju,ja u jednoj kancelariji,jedna zena kaze da bi oni trebali to da izdaju,ali nije sigurna,pa da sacekam da joj se vrati koleginica sa dorucka! dodje ona i posalje me u drugu kancelariju! ovaj iz druge me odvede u trecu! i ova iz trece je bila sigurna da oni to ne izdaju,pa pozove telefonom neku sestru ili sta vec,koja ima veze sa lovstvom da se konsultuje. posle krace rasprave,ova preko telefona je izgleda tvrdila da izdaje sud,dok je ova tvrdila da sud to ne izdaje i da to nema veze sa sudom! i na kraju ona meni saopstava da ne moze da mi pomogne,ali da bi to trebalo neki inspektor da mi izda,posto sud ne daje zabrane! i to je trajalo dva dana! danas kada sam dosao kuci napisao sam ovde! nakon toga potrazim upravnika da vidim dal je on slao i jel zna gde se uzima! i ta potvrda se izdaje u privrednom sudu,i on mi je potvrdio i jos jedan decko je isto vadio tamo! tako da cu ovih dana i tamo da pokusam pa sta bude! hvala na odgovorima  |
| |
|
|
| nenad_franc |
Objavljen 21.12.2011. 16:50
|

Veteran

|
kempi kaže:
Za kolegu Franca
Ako si iz ili blizu Beograda onda u privrednom sudu u Masarikovoj ul soba 7, trazis uverenje da nemas zabranu rada u toj delatnosti , ja licno i izvadio i predao dokumenta lovackoj komori
tako je,samo sto ja u nisu treba da izvadim! hvala na odgovoru! |
| |
|