Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
lovac junior
 evo mog ramba u marci ostenjen je 9. juna,prihvatam sve kritike ,na slici je ispao dosta tamni zato sto sam slikao telefonom.po meni je mana sto kad markira savije repBesan
lovac junior priložio:
2998r_1.jpg

Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

DakiNS
 Kolega ne ljuti se ali to uopšte nije marka. Uporedi malo stav psa u marci sa ovom slikom , ali detaljno pa ćeš videti zašto. Pas je mlad , treba da se probudi a kada se to desi videćeš razliku između prave marke i pažljivog osmatranja.Odobreno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Milos88-Ivanjica
 Kolega,a sta je to markirao Rambo,bez uvrede ali ovo uopste ne lici na marku,vise izgleda kao da je se zagledao u nesto,a i mlad je jos uvek da bi markirao Bye
LOV JE Passrbijaloviveli

lovac junior
 kolege priznajem da ne lici na marku,on nekad rep zategne i digne nogu ali su te slike mutne ovu sam slikao na brzako zato sto sam kupio mobilni,sa boljom kamerom.eto bolje marke sutra, sliko bi je i danas ali padala kisa poz
Elmermarkafazan

lovac junior
 evo marke po meni prave, to je sa starog telefona,pa je mutna nikako ne mogu da ga slikam juce i prekuce kisa,danas brao kukuruz zato evo stare
lovac junior priložio:
2998rambo_1.jpg

Elmermarkafazan

lovac junior
 ovde mu je falilo 9 dana do 3 meseca
Elmermarkafazan

DakiNS
 Juniore ti si baš nestrpljiv pa ti bi đaka prvaka da staviš u reprezentaciju.Polako strpi se..Biće marki.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

lovac junior
 Grin
Elmermarkafazan

Sale Voban
 Pre izvesnog vremena napustio me je moj Atos, posle vise od mesec dana borbe protiv nepoznate bolesti, nismo uspeli da ga spasimo ali su ostale uspomene i jedno odlicno leglo
Evo dva muzjaka starosti 53 dana, jednog uzimam za sebe

imageshack.us/a/img803/5703/muzjak.jpg
imageshack.us/a/img832/9493/muzjak01.jpg

Sasa Ilic
 [quote]Sale Voban kaže:
Pre izvesnog vremena napustio me je moj Atos, posle vise od mesec dana borbe protiv nepoznate bolesti, nismo uspeli da ga spasimo ali su ostale uspomene i jedno odlicno leglo

Cao Sale,

stvarno steta, sta se desilo sa Atosom???
Elmer fazan
marka fazan

srbijalov

Sale Voban
 I dalje ne znam sta se desilo a ne znaju ni veterinari. Najgore je sto mi je zenkica bila jos losije ali sada je bolje, nadam se da ce se ona potpuno oporaviti.

lovac junior
 kolega sale to je veoma tuznoCry.ali su stenci super,onaj prvi je bas debeo ali bi ja ostavio drugog ,opet ti biras
Elmermarkafazan

krlepn9
 Ovaj forum pratim takoreci od osnivanja ali nisam aktivno ucestvovao. Na nagovor svog prijatelja Ljubomira od koga sam uzeo zadnju moju nemicu a koji ima zelju da vidi kako ona izgleda sada postavljam slike mojih pasa kako bi ih Ljubomir video a ujedno je to i neko moje kinolosko predstavljanje.
Dendi od oca Lukasa i majke Rone star 5 godina
i49.tinypic.com/8vpybn.jpg
Ana od oca Binga i majke Miss of BertHaus stara 8 meseci
i46.tinypic.com/246uqs5.jpg
Brita od oca Balzaka i majke Doris stara 2 godine
i47.tinypic.com/2wnoaj8.jpg
Pozdrav od Krleta iz Paracina

Boban
 Sale steta ta gubitak psa,ali po tvojoj prici niste mogli da ga spsaete.
Kakvi su se simptomi javljali kod psa?
Krlepn9,svidja mi se ovaj braonacOdobreno

lovac junior
 kolega krlepn9 psi su ti prelepi narocito braonac na prvoj slici i nemica na zadnjojBravo 2
Elmermarkafazan

darkon
 Sale, šteta za Atosa.
I to sad, pred njegovu prvu, pravu, lovnu sezonu.
Čudi me da veterinari ne znaju o čemu se radi, jer čim su ti oba psa bila bolesna, radi se o nečemu ozbiljnom...

krlepn9, komšija Paraćinac, dobrodošao na ovu temu.
Lepi psi...
Braonac na ovoj slici za desetku...

krlepn9
 Sale, jako mi je zao za Atosa, bio je pas koji mi se mnogo svidjao i ne mogu da verujem da se iste stvari dogadjaju skoro svud da dobro odnegovani psi ovako odlaze a oni sto zive na koru hleba njima nista ne fali.
Boban, Junior,Darkon, hvala za komentar.

strahinja
 Sale steta za atosa!

Krle lep ti ovaj braonac!

Sale Voban
 Stvarno je steta za Atosa, tek je trebao da lovi. Inace, prvo su mu se upalili krajnici, bio je bolje par dana a onda opet visoka temperatura pa su mislili da je lajmska bolest, nije bilo ni to, nastavili su sa nekom terapijom koja je kratkorocno dala rezultate a onda se za 4 dana istopio

Nikola Vukovic Plandiste NKD
 Reci mi jel mu mokraca bila jezivo tamna i jako koncentrisana i osecala se? Da li je bio konstantno pospan? Upala krajnika je sasvim normalna, s obzirom da je doslo do neke vrste infekcije... Krajnici su deo limfoidnog tkiva koji stiti ulaz u digestivni i respiratorni trakt.. Zasto ovo pisem, jer tipujem na Babeziozu, nisam cuo u skorije da je neki pas zakacio Boreliju(Lajmska bolest) mislim da je vise sad infekcija Babezijama. Babezije parazitiraju u eritrocitima, a za neke je vrste dokazano da pre toga parazitiraju u limfocitima. Pas je pokunjen, odbija hranu, malaksao, nekad se javlja fotosenzitivnost tj sklanja se u mrak , otežano hoda, temperatura je povećana, eritrociti se raspadaju, nastupa anemija, žutica a katkad i hemoglobinurija (mokraća je tamne do crveno-smeđe boje zbog hemoglobina koji izlazi iz raspadnutih eritrocita i koji se izlučuje mokraćom). Paraziti uneseni krpeljem oštećuju crvena krvna zrnca (eritrocite) koje prenose kiseonik do ćelija organizma. Pošto su eritrociti razoreni parazitima kiseonik se nedovoljno transportuje do ćelija i tada se javlja umor, bezvoljnost i apatija. Potrebno je 14 dana da se kompletna krvna slika obnovi, pa je potrebno paziti da se pas što manje kreće kako bi potrebe za kiseonikom bile manje. Uzmi za kuju medicinsku hranu koja regeneriše tkivo jetre; sadrži smanjenu količinu bakra, a povećan je sadržaj cinka tako da se smanjuje nakupljanje bakra u ćelijama jetre, a intracelularne lezije uzrokovane holestazom se minimalizuju. Unos natrijuma je ograničen i na taj se način smanjuje krvni pritisak i redukuje izlazak tečnosti iz krvnih sudova, te nastanak ascitesa. Odgovarajućim sadržajem masti koja obiluje energijom ograničava se katabolizam belančevina, te se smanjuje mogućnost nastajanja ili progresije hepatoencefalopatije. Unosom L-karnitina ubrzava se razgradnja masti, te se lakše zadovoljavaju velike energetske potrebe jetre. Takva hrana postoji u konzerviranom i dehidriranom obliku, a preporučuje se kod hroničnih bolesti jetre do kraja života i to u nekoliko manjih obroka dnevno, a kod piroplazmoze medicinsku hranu je potrebno psu davati barem mesec dana. Moj savet odvedi kerusu u ambulantu, odradi krvnu sliku i odradi mikrobioloski pregled krvi... To lecenje koje rade veterinari po principu ne znam sta lecim al ajde da dam nesto retko moze da da rezultat kod ozbiljnijih oboljenja...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,484
Najnoviji član: Lovac Meraklija

Poslednje vesti
Od 17 lovišta u Vojvodini samo u lovištu kod Subotice divlje svinje nisu zaražen...
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,413,101 posete www.srbijalov.com