Lov na zeca
|
Zex |
Objavljen 14.09.2014. 14:29
|

Član

Upisa: 149
Pristupio: 02.06.2010. 18:07
|
Ako ima neko loj neka mi javi na pp.
|
|
|
|
ilija 9 |
Objavljen 26.10.2014. 05:51
|

Član

Upisa: 127
Pristupio: 06.07.2012. 11:00
|
Kod mene danas otvor lova na zeca.Dobar pogled i mirna ruka svim lovcima. |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 26.10.2014. 20:04
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
код нас исто био лов на зеца. за сад само ова недеља, видећемо да ли ће бити још једна после прегледа очију. нажалост, пала само два, а видли смо још 5 које су хитре ноге спасиле олова. добро је што су сви виђени релативно мали, тј млади (бар тако кажу ови који су их видели, ја нисам ни видо зеца данас). не знам како је у другим околним друштвима.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
gavra bakos |
Objavljen 03.11.2014. 07:26
|

Član

Upisa: 168
Pristupio: 04.08.2010. 14:18
|
Dali ste izlazili na zeca. Kakva je situacija. Nas 24-vorica se namirili ,bilo dosta mladih, izvaDILI OČI PA ĆEMO VIDETI REZULTATE. u ARADCU LOŠE 40-SETAK LOVACA , 18 ZEČEVA, LOVILI KRUŽNO CEO DAN!
gavra bakoš
|
|
|
|
duskov |
Objavljen 03.11.2014. 15:04
|

Lovčina

Upisa: 1159
Pristupio: 18.10.2011. 23:34
|
evo nešto iz Crne Gore: |
|
|
|
golf071 |
Objavljen 06.11.2014. 23:22
|

Veteran

Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
Mi zeca lovimo samo jednu nedelju ovu sada.Situacija nije dobra po ovome sto smo do sada videli loveci fazana.Videcemo...
|
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 08.11.2014. 16:32
|

Veteran

Upisa: 779
Pristupio: 07.02.2013. 10:13
|
U Somboru nece biti lova na zeca.
Kako sam vec pisao - posto sam cesto u ataru u lovu na llisice - zeceve smo letos i vidjali na tek pokosenoj strnjici, ali kad su je poprskali, zeceva je sve manje - gotovo da ih ni ne vidimo.
Zalosna slika
lala, pa sta
|
|
|
|
Marko_1986 |
Objavljen 08.11.2014. 17:43
|

Član

Upisa: 147
Pristupio: 12.03.2011. 21:42
|
Treba zabraniti takve hebricide koji unistavaju zeceve. Iz godine u godinu ista prica i na kraju se nista ne preduzima
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima  saita. 
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 08.11.2014. 19:08
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Marko_1986 kaže:
Treba zabraniti takve hebricide koji unistavaju zeceve. Iz godine u godinu ista prica i na kraju se nista ne preduzima
Sad ce zeleni da pokrenu inicijativu za zabranu tih stetnih herbicida,samo da skupe mooda.Nemaju mozga da dodju do argumenata,a neargumentovano mogu da se napadaju samo oni koje nema ko da brani.Hemijske kompanije definitivno ne spadaju u tu grupu,ali zato lovci da,pa opleti po njima.
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 08.11.2014. 20:21
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
mrwa22250 kaže:
Marko_1986 kaže:
Sad ce zeleni da pokrenu inicijativu za zabranu tih stetnih herbicida,samo da skupe mooda.Nemaju mozga da dodju do argumenata,a neargumentovano mogu da se napadaju samo oni koje nema ko da brani.Hemijske kompanije definitivno ne spadaju u tu grupu,ali zato lovci da,pa opleti po njima.
Па лепше и бомбастичније у средствима јавног информисања звучи да ловци наоружани до зуба "побише" све јадне, мале и незаштићене зеке, него вест да је тамо неки пољопривредни комбинат или сељак отровао "случајно" зечеве који му ионако наносе ненадокнадиву штету на усевима. Онда су ту зелени "спасиоци" јер јуришају голоруки на (до зуба) наоружане ловце да заштите јадну дивљач, не жалећи да у тој неравноправној борби дају и свој живот. Мамицу им јарећу.
|
|
|
|
krilas |
Objavljen 08.11.2014. 20:26
|

Veteran

Upisa: 612
Pristupio: 02.11.2013. 17:40
|
Kolege situacija u mom LU Krilas, videce se sutra! Sto se tice fazana , licno u sekciji Covdin gde sam lovac, prosle nedelje, koja je bila drugi izlazak na petla, bila je vise nego zadovoljavajuca, prve nedelje su svi imali petla, a druge su fallila 2, ali ne zato sto ga nije bilo, vec zato sto se dosta promasivalo, a 3 komada nismo nasli! Inace nasi tereni ne pogoduju bas fazanskoj divljaci i nikad je nije bilo u izobilju (jer nema dovoljno vode), iako se svake godine unosi pristojna kolicina nove krvi, ove godine, sam prijatno iznenadjen situacijom jer ga ima, iako je teren jos uvek zatvoren, kukuruzi nisu ni obrani ni skinuti, a slane nije bilo pa je i trava i zbunje jos uvek gusto i visoko, i divljac to koristi. Sto se tice zeca, vidjeno je da kazem prilican broj, ali sutra je otvaranje, i sigurno ce biti izlaska i 16. novebra, a posle ce se naknadno odlucivati o jos nekom izlasku. Napominjem da nije ista situacija u svim sekcijama, odnosno mestima, i da je uprava drustva ostavila na volju odnosno odluku svakoj sekciji ponaosob da sami odluce da li ili ne i ako da koliko izlaska da se napravi. Znam da su neke sekcije odlucile same da ove godine ne love zeca, jer smatraju da je tako najbolje i ja to pozdravljam, sto samo pokazuje koliko je svest i razum na visokom nivou, da se ocuva fond divljaci i sacuva za buducnost i bolja vremena!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 08.11.2014. 20:56
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Meni se baš činilo da tereni severno prema Šetonjama i Tabanovcu a istočno prema Vezičevu dobri za fazana , a zec bi trebalo da uživa na takvim terenima. Kakva je situacija sa predatorima , lovi li ih iko?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
krilas |
Objavljen 09.11.2014. 17:20
|

Veteran

|
Evo i izvestaja od danas. Bilo nas je 30-ak, neznam tacan broj, lovio se zec i pettao, zeca smo imali svi a petla je falilo po mojim saznanjima 10 kom. Sto se tice vegetacije, situacija je malo bolja nego prosle nedelje jer je nesto od kukuruza skinuto, ali smo zato imali slabu kosavu koja je malo pravila prebleme pre svega psima, a divljac se dizala ranije i izvlacila.Licno video sam 4 zec, a 3 sam odstrelio a jednog omasio, petla sam video samo jednog i tog sam odstrelio. Sve u svemu zadovoljan sam danasnjim lovom i onim sto sam video. I ove i prosle nedelje je vidjeno dosta srnece divljaci, od kojih mladi srndaci sa rogovima bar polovina. Danas su vidjene i 2 lisice koje su odstreljene. Kolega Daki, Setenje ima 2 reke i nekoliko potoka,sto kod nas u Covdinu nije slucaj, imali smo 2 potoka koji su presusili vise od 20 godina, jos ponekad ima malo vode potokom na granici sa atarom Veziceva, i tu uglavnom nalazimo fazana, kao i kod bivseg vestackog jezera Vrbovac, gde jos pomalo ima vode. A sto se zeca tice, ima ga i sredinu terena izmedju sela Covdin i ovih sto si naveo, ne diramo vec godinama jer smo ga ostavili kao rezervat, Imamo i srecu sa podplaninskim terenom i samom planinom jer ga tamo stvarno ima i cesto silazi nize. Inace nasa glavna lovna divljac su ustvari divlje svinje i srne. Toliko od mene za ovaj put.
|
|
|
|
Tomash |
Objavljen 09.11.2014. 17:38
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 04.02.2012. 17:44
|
Kod mene se situacija sto se tice divljaci popravila. Kukuruz se dosta poskidao tereni su bili idealni. Lov je pokvarila samo kerusa od jednog kolege koja je isla toliko daleko, da je podizala fazane da ne moze da se puca. Nama cetvorici se diglo 5-6 fazana i jedno 15 koka, ali je problem bila ta kerusa koja je uvek naletala na petlove koje pucamo, jedan je i oboren, mozda ga je i srcka strefila posto je bio preko 100m.
Ker konacno radio kao sat, pretraga, poslusnost, i markiranje kao singerica. Kasnije smo se kolega i ja odvojili jer nam je dozlogrdilo zbog te keruse, ali smo samo koke podizali. Nisam mogao da zameram kolegi jer je i moj ker bio takav prve nedelje.
Svakako raduje prisustvo divljaci u tolikom broju, danas smo podigli vise nego za prethodne tri nedelje, vidjen je i zec, i dosta srna. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 09.11.2014. 18:21
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolega Krilaš znam i za reke i potoke , hteo sam da samo predložim da zbog konfiguracije terena pokušate da napravite bazene koji bi se punili bujičnim vodama za vreme kiša, ili jednostavno da ih punite. Znam da je LU Krilaš veoma napredno udruženje i ne sumnjam da će te nešto i uraditi povodom toga. Inače mislim da vam je lovište prelepo , delom ravničarsko a delom brdskoplaninsko, šta više poželeti.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
krilas |
Objavljen 09.11.2014. 18:49
|

Veteran

|
Ja sam svojevremeno predlagao da se na nekim lokacijama iskopaju rupe u terenu, onda da se stavi plasticna folija, pa da se sve to ponovo prekrije zemljom ali da ipad ostane rupa, time bi voda bila sacuvana a nebi imala misris plastike, svremena na vreme bi bilo dovoljno sa cisternama kojih ima skoro svako domacinstvo da se dopuni sa vodom i to bi bilo to. Ali niko nije zainteresovan, nece da me cuje, nazalost.
|
|
|
|
joshep |
Objavljen 13.11.2014. 18:34
|

Pripravnik

Upisa: 6
Pristupio: 13.11.2014. 17:37
|
Postovane kolege,
Mlad sam lovac i voleo bih da upoznam razne ljude i lovce iz razlicitih sredina radi lova. Ja sam iz Kraljevo pa ako ima neko ko bi hteo da dodje da bude gost u mom lovistu ili da me primi kao gosta neka se javi  |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 20.11.2014. 19:06
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
A bre kolege lovite li zajci niki ništa ne piše?
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 20.11.2014. 20:12
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Neki nemamo vreme, a neki nesu uspešni ko ti.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 20.11.2014. 20:17
|

Lovčina

Upisa: 3218
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Stanje sa zecom krajnje zalosno... bar kod nas a cujem da ni u celoj Srbiji nije bolja stvar... evo u "Predatoru" pisu nesto o mogucem zabranjivanju lova na zeca u celoj Srbiji... ko ce ga znati sta ce biti
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|