Lov na zeca
|
PEZ |
Objavljen 20.11.2014. 20:31
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Izgleda da je stanje sa zecom šaroliko, kod mene ga ima prilično a zabrana ako je bude ne bi me čudila uopšte.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 20.11.2014. 20:33
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
nidzamotocross kaže:
Neki nemamo vreme, a neki nesu uspešni ko ti. 
Nidžo ti bar znaš šta je potrebno da bi lov na zeca bio uspešan na našim terenima
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 20.11.2014. 20:53
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
^ Naravno, zato se i ne žalimo na broj. 
Inače i kod mene ga ima u lepom broju, samo što ne stižem da odem u lov. Sve nešto u žurbi. Planina je puna tragova, zec se polako povlači ka visini, goniči u svakom puštanju podižu po dva-tri pa i više njih, što je zaista lepa vest. Ali ako bi nastupila zabrana, poštovaćemo je svi.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
Predator |
Objavljen 20.11.2014. 21:30
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
Zec k'o zec! Lovili smo ga dvije nedjelje, neki sa manje, neki sa više, a neki bez uspjeha. Što se mene lično tiče, izbjegavao me redovno bez obzira što zna da ga ne znam pogoditi. A kad se nije lovio, prosto trči pred cijev, jer zna da neću pucati!
Što se tiče rada pasa, blago bi bilo napisati da nisam zadovoljan. Jedan od jako rijetkih trenutaka koji mi daju nadu da će možda biti bolje: http://www.youtube.com/watch?v=qgXI0f...gXI0fUCo5M Poseban pozdrav za druga PEZ-a!
|
|
|
|
MMilos |
Objavljen 21.11.2014. 08:49
|

Stari član

Upisa: 400
Pristupio: 25.07.2014. 09:42
|
Kod nas ga ima nikad više...naravno tamo gde nije poplava uzela danak.
Mada, neke kolege iz tih područja kažu da ga ima i tamo...manje nego pre, ali ipak je nešto i preteklo.
Moja sekcija nije bila pod vodom uopšte, i ima ga čini mi se više nego ikad, ali se svejedno ne lovi.
Šteta samo što se ne unese malo i pauzira i sledeća godina...mislim da bismo tada imali zeca u izobilju. |
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 21.11.2014. 12:05
|

Lovčina

Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
Mi smo imali 3 izlaska na zeca i fazana, fazana nastavljamo jos 5 nedelja, sezona na zeca je bar za mene i moju grupu bila dobra, imao sam sva 3 izlaska po jednog, drugari su vise voleli da pucaju fazane, sve u svemu zadovoljni, retko ko da nije imao zeca u rancu kad se sretnemo sa drugom grupom, tako da mislim da ga je bilo u dovoljnom broju. Verovatno je tome doprinela i pojacana kontrola lovocuvarske sluzbe nakon smene vlasti u LU.
Jeste da je dobar deo lovista stradao od poplava ali se izgleda nije pogubno odrazilo na zecju populaciju i jos manje fazansku. U nedelju se samo ispred mene podiglo 14 fazanskih koka i 5 pevca, na dva sam pucao a jednog oborio.
Ono sto me posebno raduje je veliki broj jarebica, podigli smo 8 ili 9 jata i sva su uglavnom od 12-15 jedinki ili veca i u dobroj kondiciji |
|
|
|
ultras035 |
Objavljen 24.11.2014. 18:01
|

Član

Upisa: 180
Pristupio: 04.05.2010. 09:22
|
Da li je neko LU do sada prekinulo lov na zeca posle 2 nedelje , da bi zbog pritisaka odredjenih (citaj da bi sacuvali dupeta u fotelji) odlucilo da ponovo dozvoli...

Po recima clanova UO za 2 nedelje je ulovljeno je 70 i kusur zeceva, a u planu je bilo ove godine oko 400...cinjenica je da ga nema i da ga nije trebalo ni loviti...ali...
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 24.11.2014. 19:15
|

Lovčina

Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
I sta sad, lovicete ga do Bozica da bi odredjeni clanovi bili zadovoljni ne mogu da razumem takve lovce koji i pored toga sto vide da ga nema u dovoljnom broju negoduju sto je obustavljen lov posle dva izlaska, pa zar nije i to bilo previse ako ga stvarno nema, a jos manje razumem takvo rukovodstvo koje palo pod uticaj *lovaca mesara*  |
|
|
|
Predator |
Objavljen 24.11.2014. 20:22
|

Veteran

|
Ipak ga lovismo tri nedjelje! Bilo je riječi da se lovi jedna nedjelja zbog uzimanja uzoraka očnih sočiva, poslije još jedna ili dvije, sve u zavisnosti od rezultata ispitivanja. I stigoše rezultati. Ako sam dobro shvatio, na nivou LU, priraštaj je bio (čini mi se) 86%. I odlučiše da se lovi JOŠ dvije nedjelje, a ne kao što sam ja shvatio "dvije nedjelje". Da sam se prevario u proračunu postalo mi je jasno kad je kolega iz grupe na zborno mjesto poveo alpinca. I šta ću?! Trk nazad kući po još dvije kuje i biciklom stiži grupu. Vrijeme za lov je bilo skoro odlično. Ujutro solidan mraz uz maglu koja se razišla do 10-11 sati. Bilans je sljedeći. Viđeno 6 ili 7 zečeva, četiri su pala, ali nažalost samo jedan pred psima. Inače, lovili smo vrzinarenjem i nepravilnom potkovicom, potpomognuti goničima. Podignuta je i najmanje jedna lisica. Ja sam imao dosta sreće pa sam odstrijelio zeca koji se najvjerovatnije izvlačio ispred kuja. Mislio lola da može kako hoće pa je igrao "moravac" iza mojih leđa. Kad sam shvatio da mi je Cidra otišla na drugu stranu i da mi je iza leđa nešto drugo, tad je i zekonja shvatio da sam napokon bio u posjeti kod kolege Lale (zahvaljujem još jednom Laki ;) ) i dao se u trk. Nisam bio siguran da li je "Krušikov" papirni "standard" od 30g (kupio sam kutiju "šestice"prije godinu ili dvije samo zbog onog specifičnog mirisa kartonske čaure nakon ispaljenog metka, koji me vraća u djetinjstvo) bio dovoljan pa sam pucao i RC Serie Oro. Prošli smo solidan dio terena, lijepo se nahodali, zaključili da je nivo podzemnih voda i dalje visok i da je ipak nešto zeca ostalo u ovom neplavljenom dijelu. Toliko o zecu za ovu sezonu.
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 24.11.2014. 20:49
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Čestitke na odstrelu druže! Spremaj ti kujice pa pravac planina, nije za njih taj teren. ;)
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
Predator |
Objavljen 24.11.2014. 21:47
|

Veteran

|
nidzamotocross kaže:
Čestitke na odstrelu druže! Spremaj ti kujice pa pravac planina, nije za njih taj teren. ;)
Ako budem čvrst u odluci i uspijem ubijediti oca, na proljeće će najvjerovatnije pasti jedna "čistka" među psima! Neki propusti su već previše uzeli maha ...
|
|
|
|
Djurovic Djordje |
Objavljen 25.11.2014. 14:33
|

Stari član

Upisa: 206
Pristupio: 07.02.2011. 01:20
|
Kod nas u Cacku situacija je katastrofalna... Pet nedelja lova na zeca i ostaje jos tri na fazana... Za ovih pet nedelja videli smo 4 zeca, jednog sam ja odstrelio druge nedelje i to je to... Fazana takodje slabo mi smo ga ubacivali iz volijene prethodne dve godine i imali ga, a ove godine nismo i nema ih... Prve nedelje 3 fazana odstreljena, druge i trece ni jedan i cetvrte i pete po jedan... Sve ukupno sto smo videli je 15ak fazana i 5 koka sto je strasno... U celom Cacku je takva situacija, za pet nedelja mozda je ukupno odstreljeno 10 zeceva i 30ak fazana... |
|
|
|
Limun |
Objavljen 25.11.2014. 22:31
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Pozdrav drage klege.
Vidim situacija na terenu sarolika sto se zeca tice. Kod mene se lovio 4 nedelje iako ja mislim da je i 2 bilo dovoljno.
U nedelju smo zavrsili sa lovom na zeca pa sam sinoc sveo i konacan bilans otstreljenih usonja u protekle 4 nedelje i ishod je nazalost porazavajuci.
Otstreljeno je 67 kom. sto je skoro duplo manje nego predhodne godine kada smo otsrelili 120 kom.
S' obzirom da moja sekcija broji 166 lovaca i ovih 120 iz predhodne godine nije dovoljno, tako da se slazem sa konstatacijom nekih kolega da bi lov na ovu vrstu divljaci trebalo zabraniti na teritoriji Srbije makar 2 godine.
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 25.11.2014. 22:39
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Situacija je sarena i u Vojvodini,dok ga negde ima kao u najboljim danima neki ga nemaju ni za lek.Nepostovanje zabrane lova na zeca u mom lu mi govori da ga necemo skoro imati u optimalnom broju,ali sta da se radi,neki misle da posle njih svet prestaje da postoji
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 30.11.2014. 21:53
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Danas lovili zeca prvi izlazak i utisci više nego odlični.Jutro hladno i maglovito sa pokojom kapi kiše ali nije nas omelo da izadjemo na teren.Zečevi se po nepisanom pravilu dizali samo u starom oranju.Odstrela je bilo,svi lovci su imali priliku da pucaju na divljac i manje više je bilo uspešno.Kod mene u rukama Tatra (napokon)posle decenije pauze a mozda i više.Sremac se odlično pokazao a za njim Apinest,Golf i Mb-bb.

B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
golf071 |
Objavljen 30.11.2014. 23:05
|

Veteran

Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
Odlican lov i dobro druzenje danas u Nestinu.Sreca pa kisa nije pokvarila ovako dobar lov. Hvala Apinestu i domacinima na svemu. Nisam ocekivao ovoliko podignutih zeceva.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 01.12.2014. 00:46
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Čestitke strelcima.
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 01.12.2014. 10:52
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Лов је у недељу био одличан у сваком погледу!
Ми на том терену нисмо ловили зеца претходних 6 година управо из разлога што смо сматрали да му је бројност недовољна.
Овога пута се десило да су сви ловци били "намирени" што је за наше услове незамисливо.
Ипак, обзиром да ни овај одстрел (10) уз отприлике исто толико оних који су се "извукли", не говори да се ситуација значајно поправила, тако да ове године више нећемо ловити зеца.
Оно са чим са најзадовољнији је поштовање правила о безбедности приликом извођења лова у веома тешким временским условима.
Све у свему....један одличан лов!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 01.12.2014. 12:13
|

Veteran

Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
klaja kaže:
Danas lovili zeca prvi izlazak i utisci više nego odlični.Jutro hladno i maglovito sa pokojom kapi kiše ali nije nas omelo da izadjemo na teren.Zečevi se po nepisanom pravilu dizali samo u starom oranju.Odstrela je bilo,svi lovci su imali priliku da pucaju na divljac i manje više je bilo uspešno.Kod mene u rukama Tatra (napokon)posle decenije pauze a mozda i više.Sremac se odlično pokazao a za njim Apinest,Golf i Mb-bb.
A moj kum Čeda...
Žena mi Makedonka.... 
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 01.12.2014. 23:10
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Ceda je imao priliku dva ili tri puta ali nije bio njegov dan.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|