|
Nemački kratkodlaki
|
| Boban |
Objavljen 22.02.2013. 15:02
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Pozdrav drustvo,vidim lepa prica o kerovima trkacima.
Drago mi je da imate u svoim dvoristima po nekog del Cakic primerka,naravno i u sam vrh bude po neki srednji ili prosecan primerak pa nemoze svi da budu u vrhu.
Ja u svom dvoristu sam imao i imam uvek po nekog del Cakic primerka ,necu reci nista osim ko ih je gledao zna o cemu pricam a ko ih nije gledao preporucujem.
U moim boksevima trenutno se nalaze i u mom vlasnistvu su, vecina ih i zna to je TORRA del Cakic,RIVA del Cakic i EROS del Cakic .
|
| |
|
|
| Nikola Vukovic Plandiste NKD |
Objavljen 22.02.2013. 15:39
|

Stari član

Upisa: 345
Pristupio: 26.06.2011. 13:53
|
Boban kaže:
U moim boksevima trenutno se nalaze i u mom vlasnistvu su, vecina ih i zna to je TORRA del Cakic,RIVA del Cakic i EROS del Cakic .
Torra je inace majka Yawe i Yarrisa.. Ona je cerka Unna i Lede koja je Ringova cerka...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
|
| |
|
|
| Sale Voban |
Objavljen 22.02.2013. 21:31
|

Stari član

Upisa: 287
Pristupio: 04.02.2011. 22:39
|
Bobane, da li je to Torra koja je bila kod Damira B!?
Nikola, verujem da bi promenio misljenje i o del Rade Savic kerovima kada bi lovio sa njima i gledao na nekoj utakmici. Proslog vikenda sam ja pustao dva kerica od 8 meseci od Besta del RS i Kajenove cerke, steta sto nema ko da radi ozbiljno sa njima a brat nece da ih proda. Kod njega je i jedan sin od Golda i Djovinkove sestre, postavljao sam slike od tog braonca, ne znam ko sve nije dolazio da ga kupi, cudesan ker!
U pravu si i da nemacke linije treba mesati sa italijanskim, znam da se vecina ovde kune u Hege haus ali treba probati dobru lovnu kuju upariti sa del Cakic, del RS ili Atilla flagelum d. kerom. Milan AFD je uvezo opasnog kera, nudio mi je da uparimo Atinu pod njim, idem uskoro da ga gledam ali je ipak moj prvi izbor Rolex. Mojoj Atini fali stila i mislim da bi Rolex mogao da pomogne, Darko je takodje zainteresovan za tu kombinaciju pa cu verovatno probati |
| |
|
|
Objavljen 22.02.2013. 22:27
|

Stari član

|
Sale Voban kaže:
Bobane, da li je to Torra koja je bila kod Damira B!?
Nikola, verujem da bi promenio misljenje i o del Rade Savic kerovima kada bi lovio sa njima i gledao na nekoj utakmici. Proslog vikenda sam ja pustao dva kerica od 8 meseci od Besta del RS i Kajenove cerke, steta sto nema ko da radi ozbiljno sa njima a brat nece da ih proda. Kod njega je i jedan sin od Golda i Djovinkove sestre, postavljao sam slike od tog braonca, ne znam ko sve nije dolazio da ga kupi, cudesan ker!
U pravu si i da nemacke linije treba mesati sa italijanskim, znam da se vecina ovde kune u Hege haus ali treba probati dobru lovnu kuju upariti sa del Cakic, del RS ili Atilla flagelum d. kerom. Milan AFD je uvezo opasnog kera, nudio mi je da uparimo Atinu pod njim, idem uskoro da ga gledam ali je ipak moj prvi izbor Rolex. Mojoj Atini fali stila i mislim da bi Rolex mogao da pomogne, Darko je takodje zainteresovan za tu kombinaciju pa cu verovatno probati
Ne znam, jednostavno nisam imao dobra iskustva sa time i to je to... nisam iskljuciv... Svidja mi se na primer Luks koji je od Ebera i od Kajenove cerke... odlican pas, onda L CICCO, sve su to dobri psi, videcemo mozda u toku sledece nedelje dodje do pojacanja jednog od 13 meseci, kome su i jedan i drugi Deda Svetski Sampioni u Radu... Ali naravno o tom potom...
Pozdrav
PS Ja bi sa Atinom, bez razmisljanja isao pod Vegasa.... On je dao Rolexa, al je dao i kod Milana ekstra pse, pa dao je Monu, Xaru i jos mnoge jako jako kvalitetne pse...
|
| |
|
|
| Sale Voban |
Objavljen 22.02.2013. 22:52
|

Stari član

|
Luks i L Ciko su odgoj mog brata, ja izbacivao njihove slike kad su bili stenci, ovo leglo sa Bestom je jos bolje veruj mi. Sad ima stence od braonca o kome sam pricao i kuje iz legla sa L cikom i Luksom, odlicno izgledaju
Darko mi je dao kuju od Mena i Karle del Cakic i dogovor je da je uparimo sa Vegasom i da on uzme dva stenca, zato se i dvoumim kod koga da vodim Atinu, Darko je gledao u lovu i njegov je predlog da je parimo sa Rolexom, uzeo bi stene iz te kombinacije.
Mona je od Vamosa i Darkove Zume, i Vamos daje opasne kerove.
Mozda odem u nedelju u Paracin da pustamo kerove, probacu da snimim Rolexa. Kod Darka je i Ginov brat iz legla, ne znam mu ime, pa bi i njega da gledam |
| |
|
|
| Sale Voban |
Objavljen 22.02.2013. 22:53
|

Stari član

|
Luks i L Ciko su odgoj mog brata, ja izbacivao njihove slike kad su bili stenci, ovo leglo sa Bestom je jos bolje veruj mi. Sad ima stence od braonca o kome sam pricao i kuje iz legla sa L cikom i Luksom, odlicno izgledaju
Darko mi je dao kuju od Mena i Karle del Cakic i dogovor je da je uparimo sa Vegasom i da on uzme dva stenca, zato se i dvoumim kod koga da vodim Atinu, Darko je gledao u lovu i njegov je predlog da je parimo sa Rolexom, uzeo bi stene iz te kombinacije.
Mona je od Vamosa i Darkove Zume, i Vamos daje opasne kerove.
Mozda odem u nedelju u Paracin da pustamo kerove, probacu da snimim Rolexa. Kod Darka je i Ginov brat iz legla, ne znam mu ime, pa bi i njega da gledam |
| |
|
|
Objavljen 23.02.2013. 00:20
|

Stari član

|
Kako si zadovoljan kujicom od Mena i Karle.?? Suprime je od Vamosa i Karle... imas svasta kod Saleta, imas i Idola, to ti je Gino samo sa nekih 65 i EBJ negativan.... Ima on svega, najbolje odes pustis sa njim kerusu i pitas njega za savet, sve te pse on zna u dusu, tako da ce znati da ti kaze koji bi najbolje legao Atini.. Supreme je vanserijski stilista, trebas ga pogledati kad ga Damir posalje dole... Pas za velika dela, a bez teletakta...
|
| |
|
|
| Sale Voban |
Objavljen 23.02.2013. 10:08
|

Stari član

|
Sto se tice kuje od Mena, vidi se nenormalna volja, dobar nos i marka, korektan stil, nije kuja za velike utakmice pa je zato kod mene ali nisu hteli da je prodaju jer hoce sa Vegasom da dobiju kvalitetne stence, videcemo sta ce biti. Imam stenca od Vegasa i Zume ali nemam vremena da ga uvodim u divljac, dacu ga prijatelju da ga izvodi i lovi sa njim. Mi bankari smo u problemu sa vremenom :-), imam odlicnu krv ali osim lova i poneku izlozbu nemam vremena za bilo sta ozbiljnije ali ako rastrcim nekog kera koji vredi hoce Darko da ga sprema i takmici se, a tu je i Marko iz Markovca koji se okrenuo Hubertu |
| |
|
|
| Boban |
Objavljen 23.02.2013. 10:15
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Da TORRA je bila kod Damira sada je u mom vlasnistvu.
|
| |
|
|
| vladant |
Objavljen 24.02.2013. 10:58
|

Član

Upisa: 194
Pristupio: 19.09.2010. 14:46
|
Evo jos jednog snimka sa treninga!
http://www.youtub...r_embedded
Sveta Srpska zemlja!
|
| |
|
|
| Migo |
Objavljen 24.02.2013. 12:49
|

Član

Upisa: 74
Pristupio: 07.07.2011. 22:18
|
Vladant - Pas ti je odličan, bravo!!
Jeste li ikada razmišljali kako psi misle o nama? Jer, gle nas, vraćamo se iz trgovine s izvanrednim plijenom - piletom, svinjom, polovicom krave! Mora da nas smatraju najvećim lovcima na svijetu!
|
| |
|
|
| darkon |
Objavljen 24.02.2013. 15:16
|

Lovčina

Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
Vladant, pas ti je odličan lovac, a i te jarebice koje imate vidim u zavidnom broju, daju zagarantovno uživanje sa psima.
Međutim, taj NOD je pomalo diskutabilan, jer je imala mesta da ispoštuje kratkodlakog, i sekundira, ali to nije učinila, i uvek preferira da ona bude prva...
Verujem da završava posao u lovu, ali ja lično volim pse, koji se solidarišu sa drugim psima. |
| |
|
|
| Sale Voban |
Objavljen 24.02.2013. 16:53
|

Stari član

|
Vladant, ker ti je odlican ali ti to znas i sam. Sta mi se najvise dopada, vidim da je u par navrata markirao prilicno daleko od tebe, znaci da ima sirinu u trazenju, a jos bitnije da je strpljivo cekao da pridjes sa sigurnim kuleom, odnosno na bezbednoj udaljenosti od divljaci da ih ne podigne. Jos bi to lepse izgledalo da nije ovog ostrodlakog, niti ima sekundu, niti sigurnu marku. Jos jednom bravo za kera i tebe a bravo i za teren |
| |
|
|
Objavljen 24.02.2013. 18:36
|

Stari član

|
Vladane, prelep i predobar Ahil...
Ocigledno je te osobine velikim delom dobio od majke... Jos jednom svaka cast na psu i terenu..
Evo mu i polubrata..

|
| |
|
|
Objavljen 24.02.2013. 18:40
|

Stari član

|
A i da se pohvalimo novim pojacanjem rec je o psu pod imenom Amor, star 13 meseci visok oko 65, 66, malo izvodjen u polje, pametan, vodljiv, ludacka volja za radom, odlican stil, odlican nos, treba ga sto vise raspaliti na divljac i od njega ce se dosta ocekivati, inace je pas izuzetno lep uzivo ali ga je za sad nemoguce postaviti..

|
| |
|
|
| darkon |
Objavljen 24.02.2013. 18:52
|

Lovčina

|
Malo čas se vratih sa terena, bio sam sa psima, i baš je bilo lepo, imalo se svašta videti...
Nikola, kog je porekla taj pas?
Sa ove dve slike što si postavio, čini mi se da nema neki ekstra stil, počev od nošenja repa, možda grešim... |
| |
|
|
Objavljen 24.02.2013. 19:09
|

Stari član

|
otac mu je Vegas, majka mu je cerka Princa del Rade Savic.... On je 13 meseci i bio je u polju par puta samo, niti je u kondiciji nekoj posebnoj, niti je raspaljen na divljac sto je prioritet za sad, on sad u terenu trci, postavlja se na vetar, ali fali mu zara za samom divljaci, ali garantujem kad mu se 30 40 fazana obori da ce i taj rep u galopu drugacije da se ponasa, tako je bilo i kod Akrona, i kod vecine ostalih pasa, dok se ne lovi sa njim rad repa je skroz bezveze, pas trci ali se vidi da ne trci da nadje nego trci da bi trcao, a kad se izlovi sezona i napravi da ide na divljac kao sto treba onda ce i taj rep konstantno imati udarce i biti gore, sto je Amor i pokazivao kad smo prisli terenu gde je imao mirise divljaci... I mora da se dosta istrcava i pliva, prilicno je nepovezan za sad i malo je masniji nego sto treba.. ali za par meseci mislim da ce biti skroz druga prica..
|
| |
|
|
| vladant |
Objavljen 24.02.2013. 21:45
|

Član

Upisa: 194
Pristupio: 19.09.2010. 14:46
|
Migo, Darkon, Sale Voban, Nikola, hvala svima, da zaista sam prezadovoljan sa njim, ove godine ako bog da idemo malo na kinoloske kupove ukoliko bude neki da nam je malo blize jer sto se lova tice siguran sam da imamo sta da pokazemo.
Sto se tice ostrodlake kuje ona je u vlasnistvu mog prijatelja ima oko dve godine ali je tek ove godine izvedena u lov, i van lova ovo joj je prvi pravi trening, tako da joj hvali malo iskustva, kondicije a malo je i ljubomorna.
Sale Voban u pravu si pas mi ide prilicno siroko odnosno ide koliko mu ja dozvolim, na otvorenom terenu ga pustam da siri maksimalno, sto je najvaznije on ima volju da trci ceo dan bez nekog padanja u tempu.
Nikola , svidja mi se prinova, zanimljiv pedigre, na ceske pse Radetovi i Cakicevi psi neka je sa srecom, praticemo ga
Sveta Srpska zemlja!
|
| |
|
|
| Sale Voban |
Objavljen 27.02.2013. 19:39
|

Stari član

|

Rolex, prvi izbor za parenje moje kuje
Pre svega jer sam lovio sa njim 3 sata, zeca i fazana, a videcemo sta ce uraditi na utakmicama ovog proleca, mnogi ce muke imati da ga pobede |
| |
|
|
| darkon |
Objavljen 27.02.2013. 20:18
|

Lovčina

|
Sale, imao sam prilike dva puta ove jeseni da gledam Rolex-a na terenu.
Jednom na utakmici kod nas u Jagodini, i nešto kasnije na lovno kinološkom kupu u Lapovu, kada sam se takmičio sa Agom, a Darko je bio u bateriji sa mnom, i vodio je Rolexa i Zumu, čini mi se da se tako zove kuja.
Kerić je ekstra građen, stilski odličan, ide lepo. Nisam sad mogao da steknem neku kompletnu sliku o njemu, pošto sam ga gledao na kratko, ali svideo mi se. |
| |
|