strahinja@zanimljiv pas...jos je mlad da bi bilo sta mogao da komentarisem...ali za sada kako izgleda a bogami i markira,odlican...bice to dobar pas samo sto vise treninga... pozz
Drage kolege lovci i kinolozi,mozda nije lepo sto komentarisem druge pse,ali na danasnjoj izlozbi u Jagodini,sam mogu reci prilicno razocaran odlukom sudije...naime u razredu mladih je danas dodeljena titula psu koji je bar za 2 nijanse bio losiji od psa kolege Darka(darkon)....pas koji ima ,,onakva,, ledja i onako nosenje repa danas je trebao biti ispod Darkovog psa....nadam se da ce kolega Darkon da se nadoveze na moju pricu,i objasni o kom se psu radi...da ja ne duzim dalje...
inace da cestitam kolegi Darkonu pas izgleda sjajno..pravi primerak rase...sve pohvale..
blackhunter kaže:
strahinja@zanimljiv pas...jos je mlad da bi bilo sta mogao da komentarisem...ali za sada kako izgleda a bogami i markira,odlican...bice to dobar pas samo sto vise treninga... pozz
Drage kolege lovci i kinolozi,mozda nije lepo sto komentarisem druge pse,ali na danasnjoj izlozbi u Jagodini,sam mogu reci prilicno razocaran odlukom sudije...naime u razredu mladih je danas dodeljena titula psu koji je bar za 2 nijanse bio losiji od psa kolege Darka(darkon)....pas koji ima ,,onakva,, ledja i onako nosenje repa danas je trebao biti ispod Darkovog psa....nadam se da ce kolega Darkon da se nadoveze na moju pricu,i objasni o kom se psu radi...da ja ne duzim dalje...
inace da cestitam kolegi Darkonu pas izgleda sjajno..pravi primerak rase...sve pohvale..
Nažalost naša realnost na izložbama!! Darkon nedaj se!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
blackhunter kaže:
Nažalost naša realnost na izložbama!! Darkon nedaj se!!!
Strahinja lep Balboa..nego jesi li napisao od kojih je pasa (ako jesi, javi gde da vidim)??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Hvala kolege,pas je od drugara Milosa Kosanica,ali je veoma perspektivan keric,i ako da Bog nadmasice i oca kako je krenuo.. A stenac je od Larsona i Ade...
A sto se tice jagodine,to se zna da je namesteno,ali tu osobu koja to radi,i necu imenovati..Ali sta da se radi tako ti je u nasoj kinologiji...
strahinja kaže:
Hvala kolege,pas je od drugara Milosa Kosanica,ali je veoma perspektivan keric,i ako da Bog nadmasice i oca kako je krenuo.. A stenac je od Larsona i Ade...
A sto se tice jagodine,to se zna da je namesteno,ali tu osobu koja to radi,i necu imenovati..Ali sta da se radi tako ti je u nasoj kinologiji...
Manite se ljudi toga... Ne zamarajte se, birajte izlozbe i sudije gde izvodite pse... Jednostavno je tako... Jeste tuzno, ali to je neminovnost... Nisam bio na toj izlozbi, ali sam bio na dosta drugih gde je ista prica... Moj savet, na izlozbu ponesete sto plasticni i desetak stolica i pozovete dobre drugare, popijete po koje pivo, prosetate se sa psima i boli vas uvo, ne zamarate se s time ko dobi pehare, oni koji gledaju sa strane dobro znaju sta vide...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
Pozdrav društvo i samo opušteno.
Zamalo da dođem sa 2 psa (Banditom i Balzakom) na izložbu, pošto su mladi i ne ocenjeni, ali dobro što sam odustao od toga, jer jedva izađoh na kraj samo sa Balzakom.
Mlad, pa mu sve interesantno.
Što se same titule tiče, nije ona toliko bitna, koliko je bitan utisak koji psi ostave na gledaoce.
Meni je baš drago da se moj pas dopao onima koji su ga videli.
Mali Balzak tek puni 10 meseci i lepo izgleda, a ono što je najvažnije, milina je gledati ga na terenu.
Ono što je meni zasmetalo je bilo to da sudija nije komentarisao pse glasno, da svi to čuju.
Pošto smo mi prvi ušli, po napuštanju ringa sam razmišljao da zamolim sudiju da kaže svoje mišljenje o psima koji dođu u ring, ali verujem da bi neko to pogrešno shvatio, i sigurno mislio da to radim zato što moj pas nije uzeo titulu..., pa sam odustao od toga.
Inače volim da čujem kada sudija glasno komentariše pse, da svi to čuju...
Danas je na primer bilo zadovoljstvo gledati Balzaka, Bandita i Bronka na terenu, kako trče i markiraju.
Tu nema sudija, i ko je objektivan prema svojim psima, zna koliko vrede.
strahinja kaže:
Manite se ljudi toga... Ne zamarajte se, birajte izlozbe i sudije gde izvodite pse... Jednostavno je tako... Jeste tuzno, ali to je neminovnost... Nisam bio na toj izlozbi, ali sam bio na dosta drugih gde je ista prica... Moj savet, na izlozbu ponesete sto plasticni i desetak stolica i pozovete dobre drugare, popijete po koje pivo, prosetate se sa psima i boli vas uvo, ne zamarate se s time ko dobi pehare, oni koji gledaju sa strane dobro znaju sta vide...
Jesi ti na neki nacin i upravu,ali brate ako ce ceo zivot to raditi,glumiti neke odgaivace,a drzi neke macke od nemaca onda stvarno,trebamo tom Bezimenku sve pustiti....Para vrti gde burgija nece,i dok se to neiskoreni bice nama to tako do daljnjeg ...
Druze, to je nesto sto iziskuje smanjenje broja izlozbi, i povecanje takmicara i to osetno, kada na jednom cacibu bude bar 40 nemaca, onda ce se kolac smanjiti a broj usta povecati, pa ce biti druga prica...
Gledao sam izlozbu u Jagodininpa da dodam koju.
Upisano je i izvedeno 15 NKD, mogu vam reci i da je kvalitet kerova bio odlican. Ne znam o kome pricate u siframa i nije mi jasno zasto ali sam siguran da je vise bilo u pitanju neznanje doticnog sudije nego namestanje. Razred mladih je dobio ker Dragana J. mada su svi oko ringa, pa i ja, bili misljenja da je bolji Darkonov ker ali je zato u intermedia razredu, nisam bas siguran za razred, Draganov Herc izgubio od kera a da je za klasu bio bolji. Bila je i jedna odlicna zenka, pobedila je u razredu mladih i u Bg ali taj deo nisam gledao jer mi se smucilo sudjenje. Ja sam sa tim Draganom J. imao konflikt i ne pada mi na pamet da ga branim ali je sudija zaista pomesao neke stvari. Inace, sudio je Sestic. Darkonov keric me je prijatno iznenadio, za svojih 10 meseci izgleda odlicno
Drage Kolege Kinolozi I lovci.
Evo da se predstavim .Ja sam inace Dragan Jeremic ,odgaivac NKD.
Samo zbog vas Velikih kriticara morao sam da vam se pridruzim .Inace sam vlasnik pasa koje vi vec duze vreme pljujete Astora,Herca,Mastera...
Ja ne drzim macice vec vrhunske pse sa mnogo titula u inostranstvu .
Mislim da vam je bolje i pametnije da gledate svoje pse a ne da pricate svakojake gluposti godinama svaka moja pobeda je po vasem znanju vec namestena i u Beogradu na cacibu ste pre izlozbe pricali da sam namestio i na kraju ste se uverili da nije tako kako ste pricali .
Sto se Jagodine tice i ja sam sa neke strane ostecen ,Neznam odakle vam pravo da pricate da sam namestio i dokle planirate da pljujete moje pse po forumima .Ako ste tolki kriticari i imate smelosti da pisete zasto mi ne kazete kada se vidimo na izlozbama .
Ovim putem ne zelim da se pravdam nikom ,od sad cete morati sve vase tvrdnje da dokazete na drugom mestu a vi znate gde .
Evo par fotografija iz Jagodine .
Kolega poruke lične sadržine šalji na PP Inače da te obavestimo da ovo nije BK forum gde će se dozvoliti međusobne rasprave takvim tonom.
Dobrodošao na naš forum
Srbijalov Admin Tim
Master Vom Panzer Herz - prm- Ovo je moje Mace .
Herc Vom Panzer Herz - r.cac - i ovo je moje Mace
Astor Vom Panzer Herz-cac,cacib,bob- INT,CH. I ovo je mace
Nije ni čudo što mi pas ne dobi titulu, 'gle kako sam se izbečio na ovoj sliKi, tako da je sigurno i to uticalo na ukupni utisak.
Pozdrav Dragane.
Na ovom forumu je baš opuštena atmosfera i koliko ja pamtim, nije bilo nekog pljuvanja ranije.
Kako ja imam pravo na svoje mišljenje, tako imaš i ti pravo na svoje, neko treći na svoje, i td.
Što se nameštanja tiče, znajući organizaciju u Jagodini, ja to odmah mogu da isključim. Niko od tih ljudi se ne bih zamarao tim stvarima.
Jednostavno, ima trenutaka kada se ne poklopi viđenje stvari sudije i ljudi koji sve to posmatraju, ili izlažu, eto i tebi se to desilo ovog puta.
Tako je neko video da je moj pas bio bolji, drugome se možda uopšte nije svideo, ali činjenica je da svako ima pravo na svoje mišljenje.
Što se tvojih pasa tiče, ne mogu da govorim o njihovim radnim kvalitetima, jer nisam imao prilike da ih gledam uživo na terenu, sem jedan, ili dva snimka, ali što se eksterijera tiče, svakako da imaš šta da pokažeš. Meni lično se od tvojih pasa najviše sviđa Herz.
Nadam se da se neće nastaviti u nekom lošem tonu pisanje ovde, a siguran sam da to neće biti ni dozvoljeno.
Kao i svi, i ti si dobrodošao ovde, forum otvoren za sve koji žele da podele neki tekst, sliku....
Nešto sa terena od ranije, jer mi je kamera u kvaru, a baš imam dosta toga skorašnjeg od sva tri mlada mužjaka, ali ne mogu da prebacim na komp.
Jedan od ta tri, mladi Bandit sa nepunih 10 meseci.
Dragan Miva Dobro dosao i ovde. Imas veoma lepe pse i mislim da ih niko nije pljuvao bar na ovom forumu kao sto rece Darkon, steta je samo po meni sto ne pokazes bar neki snimak kako ti psi rade, ili ih ne izvedes na neki Lovacki kup pa da se vidi koliko su radni jer sto se tice eksterijera mislim da vise nema sta da dokazujes!
Dragana ne znam licno, ali znam dva psa koje cuvaju moja drugarica Mina iz Velikog gradista i jednu kuju koju cuva moj drug Mare iz Negotina...
Psi su exterijerno lepi, po meni malo mekseg karaktera...
Maretova kuja je bila za vikend kod mene, trenirali smo dva dana, kuja sada ima 13 meseci, prvog dana nije znala da trci u terenu! To nije mana psa vec nedovoljno izvodjenje na teren, ali posto imamo dovoljno divljaci, imala je prilike da se "probudi" i popravila je svoje ponasanje u terenu za 70% u jednom danu!!! Od psa koji ne zna sta radi u terenu, na kraju treninga od sat i po imala je dve sekunde!
Sutradan samo imali trening u "srcu" terena, pronasli smo preko 20 parova jarebica, moj pas je imao preko 15 marki, Maretova megi je sekundirala nekoliko puta i na kraju treninga je imala nekoliko marki! Vec je krenula da radi, shvatila je sustinu setnje i pocela je da koristi nos! Sa vodicem ima super "komunikaciju" tj. petlje su joj po komandi, sa jos nekih 10 treninga bice upotrebljiva u lovu, poznavajuci Mareta u to ne sumnjam! Dogovorili smo se da je vec jesenas prakticno probamo u lovu...
Dragane, za ovu reklamu dugujes pice!
Prva sekunda, Megi je jos nesigurna i "preskace" psa, nismo joj zamerali, bilo nam je drago da se "probudila"!
Dragane, nadam se da ne mislis da sam mislio na tebe pod namestanja, ali da li je tebi normalno da na jednom Cacibu kada se bira izmedju muzjaka i zenke, odgajivac zenke koji nije ni vlasnik ni vodic udje u ring i odvede sudiju na stranu, i sudija se okrene i kaze kao e decko zenka ide dalje, nema ljutnje.... Providno je... ili CACIBI gde najbrojniji razred bude razred mladih muzjaka kao prosle godine CACIB Vrsac Herc i moja 2 muzjaka... glupo je... niti je dostojno titule... Nadam se da shvatas o cemu govorim.. sto se tice tvojih pasa, meni se Herc najvise svidja jer je velicinom pas po mom ukusu, cista sredina oko 64, dobro uglovan i proporcionalan, po meni bolji odnos visina duzina od Astora, ne svidja mi se sto ga drzis ugojenog, meni je iskreno najlepsi bio bas u tom Vrscu, jer volim pse kad su laksi, tecnijeg kretanja, posle u Kovinu kad se videsmo dao si mu ga po gojenju.... sto je uticalo na njegovo kretanje bar je to moje vidjenje... Herc mi se svidja pre svega zbog porekla, gde je uz Balzaka koji mu je deda dodat jos i Lutz v Eckhof i jos neki odlicni radni psi... Mastera uzivo nisam video, sa slika ne deluje kao da je isti kalibar kao Herz i Astor... Ali ne znam mozda se i varam... Markova kujica mi je bolja od Mastera, bar sa slika... Od Cega ti je kuja Bea... ona mi se jako svidja eksterijerno u svakom pogledu...
Svakakvih je problema kod nas na izlozbama, prvo treba metar srediti da se uvede... jer bar meni nije normalno da 2 po svemu priblizna psa jedan u visini 64 drugi 69 kod nas u 9 od 10 slucajeva se sudi za ovog 69... Posebno kako gledaju kaze standard 62-66 +-2 cm, znaci po njima se to tumaci 66 +-2 da je dobar muzjak od 64 do 68... a savrsen 66, sto je nebuloza... i to kad sam cuo od nekoga ko se navodno razume u nemce, prosto mi muka pripalo... jer tako potpisujem za 5 parenja zaredom sa muzjacima od 66 i vise dobijaces postepeno sve vise i vise muzjaka i zenki van standarda visinom... Pa onda dozvoljavanje sudija da se takmicari trkaju u ringu, gde se pri toj brzini u kasu mogu prikriti mane, pri tome mislim na to kada psima koji su plici ili duzi nabijaju veliku masu ne bi li ih produbili malo i stomakom vizuelno skratili taj slabinski deo, ali se na tom svakom psu to vidi ljuljanjem zadnjeg kraja kada se kas uspori... sto sam prosle godine kod sudija video da su proverili samo Mica Joksic i Aleksandar Mijailovic, koji su trazili da vide psa u vise brzina kretanja... Prosle godine sam bio na 5 izlozbi sa Akronom, CACIB Beograd gde sam pobedio u razredu najmladjih, Cacib Vrsac, gde sam imao 2. i 3. mesto sa Ajkom i Akronom PRM je bio Herc tada sam dobio zamerku toga sto su psi bili bez ring dresure, i sto linjanje im je bilo u jeku pa su bili prilicno sareni, taj dan su napunili 9 meseci i ostavili lep utisak na publiku, bar na one koji su prilazili, tada je Cac, Cacib BOB bio Astor, a Cac, R.CACIB bio Maks of Bert Haus... posle sam bio u Velikoj Gredi gde sam imao PRM, J.BOB Akron, V2 Ajk, u razredu od 7 muzjaka mladih u odlicnoj oceni, neocekivano jaka konkurencija je bila, tu je Duma bila CAC, BOS a Maks CAC,BOB... I tu sam sa odgajivackom grupom Akron, Duma, Maks of Bert Haus imao BIS odgajivacke grupe... Posle sam bio u Kovinu gde sam imao V2... Pobedio si ti sa Hercom u razredu i tu je bio i jako lep muzjak jedan od Giovinca del Rade Savic, ali je pobegao iz ringa tokom ocenjivanja... Posle sam u Banatskom Karlovcu imao PRM, J.BOB, BOB sa Akronom.. Uvek sam imao zamerku za Akrona da nije u izlozbenoj kondiciji, s obzirom da psa koristim iskljucivo za rad, kod mene je uvek na 3 rebra gola, sto na izlozbama, moze biti minus, ali s obzirom da mi one nisu prioritet tome nisam pridavao znacaja... Ali cinjenica je da na primer od 5 ocenjivanja, ni jednom nije pas izmeren visina, i po meni samo 2 puta dostojno ocenjen to je kod Mice Joksica i Ace Mijailovica, dosta puta testisi nisu provereni, kretnje u ringu gledane prilicno povrsno... i to je ono sto meni smeta... Konstantno se koristi izgovor da organizator pozuruje sudije, a na kraju opet 7FCI ceka 2.FCI da zavrsi sa ocenjivanjem po sat vremena, sto je moglo da se iskoristi tako da se psi izmere, temeljno pregledaju... Kovin je imao najbolju organizaciju po meni, sa odlicnim ringom i ekipom koja realizuje izlozbu.. U Velikoj Gredi mi je bilo vrhunsko strucno sudjenje, odlican prostor na kome se izlozba odrzavala, jedina muka je kao i svake godine vrucina i to sto se izlozba protegne do jako dugo u noc...
Kod nas ako ista zelimo da se postigne treba smanjiti broj izlozbi... I na primer uvesti neke olaksice za izlagace, na primer onaj ko izvede na 5 ili 10 izlozbi godisnje, dobije snizenu cenu za prijavu legala, odgajivacnice, ili da svaku 5. izlozbu ima besplatne prijave ili nesto tako sto bi popularisalo takmicenja, takodje trebalo bi napraviti na sajtu KSS anketu najboljih sudija po rasama... gde bi pravo glasa imali izlagaci... Po kinoloskim drustvima napraviti neke seminare ili nesto gde bi se u centru mesta napravio pokaz ljudima kako obuciti psa za ring i malo promovisati takmicenje sa psima... jednostavno treba uvesti sto vise ljudi u takmicenja.. tada ce ovo na nesto liciti, ovako je glupo Cacibi sa 10tak pasa i 90% istom ekipom nigde ne vode... Desi se poneka izlozba brojna, npr Obrenovac 2010 je imao oko 50tak pasa... Razred Mladih 14 pasa... tu je uzeo Maks PRM, sudio Nenad Davidovic, izuzetno jaka konkurencija za rasu je tu bila, bio i Vero i Toti i Rajkovicevi psi, prakticno u konkurenciji za rasu su svi psi bili vec sampioni... Tu je veoma pohvalno i odsudjeno... Paroci Pal je na primer na mene ostavio utisak sudjenjem, gde je svakom psu posvetio dovoljno paznje, svakog koji je bio diskutabilan izmerio, prepipao kompletno pse, crne i braon pse brisao maramicom da slucajno vidi da li su korisceni neki preparati u boji, pregledao sape komplet da nema zaperke, gledao pigmentaciju koze, Odlakanost komplet pregledao cak i od ispod gledao psa kako je odlakan, pigmentaciju oka, svim muzjacima pregledao testise, prepipao grudni kos svim psima, gurkao pse u stavu, namestao, obilazio, pljeskao rukama da vidi karakter, gledao reakciju na lopticu kada je izvadio iz dzepa, zubalo pregledao temeljno, bukvalno posvetio se svakom psu, sve javno prokomentarisao i za svaku svoju odluku dobio aplauz od brojne publike... Onda Prolecni CACIB BG 2012 dosta pasa, Nekoliko evropskih Sampiona, mnogo vanserijski lepih pasa, milina za gledanje, ali sudjenje je i uticalo na to da posecenost zimskog bude onakva kakva jeste... Zimski 2011 Cacib BG, umalo tuca u ringu, svadje, prozivanje na tucu, psovke... Sramno... i niko ne reaguje od nadleznih... to je ono sto je problem, sto se ring smatra pijacom, Izlagaci se leti seckaju u Sorcevima, papucama, ne znaju kako treba da se ponasaju u ringu... Izvinjavam se na poduzem postu..
Pozdrav svima
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.