Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
zoranp
 Nilkola Vojinović baš sam razmišljao koga da pitam, a ti se pojavi ko kec na desetku..naime zanima me kada su se počele prolećne utakmice ptičara održavati u Srbiji, tačnije na jugu??.... i dali misliš da tolika enormna aktivnost u staništu, a u doba razbijanja u parove i početku parenja jarebica, neutiče na njihovu brojnost i produktivnost??...neračunajući i ove vremenske uslove ovih prošlih par nedelja!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

dragan miva
 vladant Hvala .
A evo slike sa lovnog kupa .
img203.imageshack.us/img203/899/img6765h.jpg
Astor u marci.

img607.imageshack.us/img607/6561/img6772l.jpg
A zatim realizacija i aport.

Nikola Vojinovic - Hvala za reklamu SmileBilo bi mi drago da se upoznamo sto se tice rada moih pasa ja sam uvek za druzenje i pustanje pasa u teren ali kod mene ima slabo divljaci tako da bi mogao i ti da spremis neko prase ili jagnje necu da biram a ja da dodjem na pecenje i da dovedem pse da vidis kako rade posto imas vise divljac a drugo poluvreme Raanj.
A sto se tice Megi bice to odlicna kuja samo da jos sazri.
Srdacan Pozdrav.,

Nikola Vojinovic

zoranp kaže:
Nilkola Vojinović baš sam razmišljao koga da pitam, a ti se pojavi ko kec na desetku..naime zanima me kada su se počele prolećne utakmice ptičara održavati u Srbiji, tačnije na jugu??.... i dali misliš da tolika enormna aktivnost u staništu, a u doba razbijanja u parove i početku parenja jarebica, neutiče na njihovu brojnost i produktivnost??...neračunajući i ove vremenske uslove ovih prošlih par nedelja!

Pozdrav Zorane,

po mojim podacima, prve utakmice u Nisu su organizovane osamdesetih godina proslog veka, u organizaciji tadasnjeg predsednika kinoloskoh drustva g-dina. Teodosica, na utakmica su trcali iskljucivo psi iz inostranstva, dok su prve utakmice organizaovane za nase pse organizovane devedesetih...

Prolecni trening u zavisnosti od vremenskih uslova pocinje februara i zavrsava se 31. marta, ranijih godina treniralo se cak do sredine maja... Jesenji treninzi i utakmice krecu od kraja avgusta do decembra, opet u zavisnosti od vremenskih prilika...

Do sada se trening pasa i lov nisu pokazali kao uzrok smanjenja broja, koji varira, kod nas je brojnost jarebice na zavidnom nivou odkako ja pamtim, a tako kazu i stariji, mada pamte i veoma lose godine, kada je skoro bila pred nestankom, ali se ponovo vratila u ogromnom broju, za sada su se kao drastican faktor pokazali vremenski uslovi, npr. veliki sneg sa pokoricom ili susno leto kao prosle godine, pa je zato nismo lovili u prosloj sezoni... otprilike na svakih 5 godina imamo jednu losu, gde se posle jake zime, javi kisno prolece i suno leto... Moje misljenje je da je na severu nase zemlje nestala usled nekontrolisanog koriscenja pesticida i raznih otrova u poljoprivredi, mislim da je poljska jarebica jedna vrsta "eko - pokazatelja", na osnovu koje se moze utvrditi zagadjenost jedne sredine...

Izvinjavam se sto sam skrenuo sa teme...
Priroda, kerovi i lov!

Nikola Vojinovic

dragan miva kaže:

Nikola Vojinovic - Hvala za reklamu SmileBilo bi mi drago da se upoznamo sto se tice rada moih pasa ja sam uvek za druzenje i pustanje pasa u teren ali kod mene ima slabo divljaci tako da bi mogao i ti da spremis neko prase ili jagnje necu da biram a ja da dodjem na pecenje i da dovedem pse da vidis kako rade posto imas vise divljac a drugo poluvreme Raanj.
A sto se tice Megi bice to odlicna kuja samo da jos sazri.

Da nisi ti mozda iz Pirot? Grin

Ma kod mene su svi gosti dobrodosli, samo moje gostoprimstvo treba da se zasluzi... ;)

Do tada uzivaj u fotografijama ovih mojih dzukela...

i50.tinypic.com/mwwdvq.jpg
Priroda, kerovi i lov!

vladant
 .[/quote]

quote]

ROFLIzvolte

Zorane ja se slazem sa Nikolom, jer najvise utakmica ima u Nisu i okolini a ujedno i najvise jarebica, da joj to uznemiravanje smeta sigurno bi bilo drugacije, normalno do odredjenog vremenskog perioda to jest, dok ne pocne da nosi i lezi na jajima.
Jarebici najvise smetaju pesticidi ne samo zbog toga sto ona strada, nego jer nema insekata koji su najneophodniji mladim izvedenim pilicima, i njoj odgovaraju male parcele sa razlicitim kulturama.
Dragan Miva, nema na cemu i slobodno postavljaj slike pasa u radu jer ovde su lovci i rad im je najvazniji.
Pozdrav!
Sveta Srpska zemlja!

dragan miva
 Nikola Vojinovic -

Ma kod mene su svi gosti dobrodosli, samo moje gostoprimstvo treba da se zasluzi... ;)

Do tada uzivaj u fotografijama ovih mojih dzukela...

i50.tinypic.com/mwwdvq.jpg[/quote]

Pitaj Mareta odakle sam, On me bar dobro zna .
Kod mene se gostoprimstvo ne zasluzuje vec su svi dobro dosli.
Neznam zasto svoje pse nazivas djukelama?
Srdacan Pozdrav.,

dragan miva
 Nikola - Sto se tice namestanja neko pametan je jednom ispricao gluposti i sad svi o tome pricaju bez ikakvih dokaza.Sto se tice zenke i vodica koji nije vlasnik neznam o kome pricas i o kojoj izlozbi.Astor,Herc i Master su tri razlicita psa svaki ima po nesto posebno,po meni je Astor naj kompletniji a Herc i Master ce biti kad jos sazre.Herc po meni nikad nije bio debeo jer on jako malo jede cesto ga iz ruke hranimo da bi se bar malo popravio al bice jos bolji za koji mesec,kretanje u ringu za mene je jako bitno jer kad pas trci tad se sve vidi i ja pustam moje pse da sto brze trce u ringu a Herce je najbolji u tome.Pre par godina kad sam ja pocinjao sudije su trazile da dlaka bude odlicna, da pas trci sto brze,merenje je bilo obavezno i svasta nesto su trazili sad vise niko to ne gleda.Sto se tvojih pasa tice nebi ja nista komentarisao jer ne volim da komentarisem tudje pse jer svakom je svoj pas najbolji.Svako od nas ko ima pse i ko puno radi sa njima zna koliko je tesko dobiti dobrog psa i koliko truda treba uloziti da pas postigne rezultate a najlakse je sedeti i kritikovati tudj rad to moze svako.
Srdacan Pozdrav.,

zoranp

Nikola Vojinovic kaže:

zoranp kaže:

Pozdrav Zorane,

po mojim podacima, prve utakmice u Nisu su organizovane osamdesetih godina proslog veka, u organizaciji tadasnjeg predsednika kinoloskoh drustva g-dina. Teodosica, na utakmica su trcali iskljucivo psi iz inostranstva, dok su prve utakmice organizaovane za nase pse organizovane devedesetih...

Prolecni trening u zavisnosti od vremenskih uslova pocinje februara i zavrsava se 31. marta, ranijih godina treniralo se cak do sredine maja... Jesenji treninzi i utakmice krecu od kraja avgusta do decembra, opet u zavisnosti od vremenskih prilika...

Do sada se trening pasa i lov nisu pokazali kao uzrok smanjenja broja, koji varira, kod nas je brojnost jarebice na zavidnom nivou odkako ja pamtim, a tako kazu i stariji, mada pamte i veoma lose godine, kada je skoro bila pred nestankom, ali se ponovo vratila u ogromnom broju, za sada su se kao drastican faktor pokazali vremenski uslovi, npr. veliki sneg sa pokoricom ili susno leto kao prosle godine, pa je zato nismo lovili u prosloj sezoni... otprilike na svakih 5 godina imamo jednu losu, gde se posle jake zime, javi kisno prolece i suno leto... Moje misljenje je da je na severu nase zemlje nestala usled nekontrolisanog koriscenja pesticida i raznih otrova u poljoprivredi, mislim da je poljska jarebica jedna vrsta "eko - pokazatelja", na osnovu koje se moze utvrditi zagadjenost jedne sredine...

Izvinjavam se sto sam skrenuo sa teme...

Hvala kolega,
morao sam da pitam, jera nigde nism mogao naći godinu od kada su počele kod nas te utakmice, a oko uticaja istih na predmetnu vrstu divljači, ipak je najbolje pitati one koji su na tim terenima!! Pozdrav i hvala još jedanput!!Odobreno
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Nikola Vojinovic

dragan miva kaže:

Pitaj Mareta odakle sam, On me bar dobro zna .
Kod mene se gostoprimstvo ne zasluzuje vec su svi dobro dosli.
Neznam zasto svoje pse nazivas djukelama?

Dragane, sve napisano u prethodnom postu je zezanje, ne znam zasto si se naostrio...

Znam dobro odakle si, ako si citao Mare i Mina su mi dobri drugari, MMS sa slikom psa kog je kupila Mina sam dobio pre nego sto je pas dosao kuci...

Gostoprimstvo se po meni zasluzuje stavom, zelim li nekog da upoznam ili ne, ne znam ko te i zasto isprovocirao, pa si po meni ovde istupio malo negativno, tj. svadjalackim tonom, ne prema meni, nego u svom prvom upisu...

Svoje pse nazivam dzukelama, jer nemaju "slavne" roditelje i titule, ali su 100% radni i primenljivi...

Pozdrav!

i47.tinypic.com/wrxkrq.jpg
Priroda, kerovi i lov!

milos zoric
 Reprezentacija Srbije sa nkd pticarima prvak sveta od danas.A Rade Savic sa Govinkom pojedinacno prvak sveta Ovim putem reprezentaciji Srbije i Radetu cestitam na ostvarenim rezultatima.Bravo sampioni!Srbija

Aca Velika Plana
 Kolega tračeve ostavi za pijacu jer nisi prisustvovao izložbi.

Srbijalov Admin Tim

Nikola Vojinovic

milos zoric kaže:
Reprezentacija Srbije sa nkd pticarima prvak sveta od danas.A Rade Savic sa Govinkom pojedinacno prvak sveta Ovim putem reprezentaciji Srbije i Radetu cestitam na ostvarenim rezultatima.Bravo sampioni!Srbija

Rade je imao dva rezultata, medjutim prvo mesto dele sa Herakom, sa rezultatima od juce, jer danas nije bilo takmicenja i baraza...
Utakmica je prekinuta jutros, cekali smo da sneg stane do 13h, kako nije stao, odrzan je sastanak vodja reprezentacija i sudija, lepse bi bilo da je takmicenje dovedeno do kraja...

Imao sam zadovoljstvo da se ovih dana druzim sa evropskom elitom, a najdrazi gosti bili su mi doajeni srpske kinologije, cika Rade i cika Aca!

i50.tinypic.com/2a78qrt.jpg
Priroda, kerovi i lov!

milos zoric
 Dragane dobro dosao na forum SrbijalovBravo 2

Miladin Sarovic
 Cestitke celokupnoj reprezentaciji Srbije i klubu i Radetu i svim koji pretstavljate nasu zemlju u ovakvom svetlu.HVALA VAM NA TOME...

Miladin Sarovic
 Evo i moje nove kujice 20 meseci,van kondicije skroz al trudicemo se da je spremimo u narednom perijodu.uskoro cu postaviti slike sa terena.Pozdravaljam sve odgaivace i ljubitelje NKD pticara marka
Miladin Sarovic priložio:
astra_smanjena.jpg

Brka bez brkova
 zna li ko koji su kerovi u reprezentaciji?

strahinja

Miladin Sarovic kaže:
Evo i moje nove kujice 20 meseci,van kondicije skroz al trudicemo se da je spremimo u narednom perijodu.uskoro cu postaviti slike sa terena.Pozdravaljam sve odgaivace i ljubitelje NKD pticara marka

Druze cestitke na prinovi..Neka je sa srecom.. iveli 3

darkon
 Brka bez Brkova, psi koji su bili u reprezentaciji su: Zapa, Fela de Atila Flagelum Dei, Govinco del Rade Savić, Best del Rade Savić i Tango del Cakić.

Miladin Sarovic
 Hvala druze

Nikola Vojinovic

darkon kaže:
Brka bez Brkova, psi koji su bili u reprezentaciji su: Zapa, Fela de Atila Flagelum Dei, Govinco del Rade Savić, Best del Rade Savić i Tango del Cakić.

Evo ih na slici ;)

i45.tinypic.com/fdyhzr.jpg
Priroda, kerovi i lov!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,225,286 posete www.srbijalov.com