Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačke puške petlare

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačke puške petlare
Scorpion Hunter
 Zex66- Kada budem sredjivao TOZ-ovku ova tvoja ce da mi bude uzor, naravno ako se ne ljutis autorska prava i tako to Grin
iveli 3 Puska je izvanredna svaka cast majstoru.
Ako bi mogla neka slika u malo krupnijem planu Molitva

Podunavac

zex66 kaže:
@skorpion, izrada kundaka je kostala 100 e sa materijalom majstora. Hromiranje baskule i bruniranje cevi je kostalo dodatnih 60 eura. E sad, dobio sam mali popust jer radim kompletnu pusku pa je sve kostalo 150eura.
Majstor Milan je dosao iz Kragujevca u Pancevo, preuzeo pusku i za 8 dana doneo uradjenu pusku u Pancevo.
Baskula je mat hromirana a plocice i stitnik obaraca poliran. Kundak je orahov.
Ja sam za te pare dobio puskicu bas kakvu volem Kiss
Mogu ti reci da na prvi pogled lici na daleko skuplje puske Grin
Nisam se drzao svih pravila, potkundak je uradjen nesto siri i masivniji nego sto to prilici engleskom kundaku. Ali ja sam tako hteo. Uostalom pravio sam pusku za sebe. Inace levoruk sam pa je i kundak prilagodjen meni.... Dosta mi je vas desnjaka, celog zivota koristim stvari namenjene vama Pfft Grin
(treba da vidis kako repetiram karabin) Oi

Lepo sređena puška za fer cenu.B) A što se tiče levaka, imao sam drugara koji je lovio samnom 90-ih godina a bio je levak. Prizor za cirkus. Prvi put nisam verovao vlastitim očima. Svaka čast levacima koji koriste standardne karabine obrto-čepnog sistema zatvarača.Bravo 2
Tri prsta 2Kolce

Lala

stevin kaže:
[img][/img]

E ovo je stvarno raritet, nisam još video ovako nešto! Daj malo više detalja o ovoj puški, i još slika, ako ti nije teško. Bokerica, pa petlara, i još cevi u različitom kalibru, stvarno raritet!
Lala priložio:
1326102359172_1.jpg

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

stevin
 cevi su 74,ima prednji nisan koji se preklapa.nisam je merio ali je ispod tri kile.vlasnik kaze da je puska stara oko 80god.on je redovno nosio u lov i pucao danasnju municiju.na zalost nije na prodaju.[img][/img]
stevin priložio:
1326178252271.jpg

Lisica

Scorpion Hunter
 Ove puske su pravi rariteti. Samo nikad nebih lovio sa puskom u dva razlicita kalibra... Mora se voditi dosta racuna gde koji metak ubaciti ne moze se pogresiti siri u uzi ali zato moze uzi u siri kalibar. Ko da razmislja o tome u brzom prepunjavanju. Za zanimaciju i divljenje pozdravljam inace za ozbiljan lov puska dva razlicita kalibra nikako...

stevin
 kolega sve je to stvar navike.svaka puska je pravljena za lov,pogotovo u ono vreme kada ih nije bilo toliko u opticaju kao danas.a mozda je to bila zelja ondasnjeg vlasnika da budu razliciti kalibri.u beceju covek ima bokericu 12,16.samo sto je novije proizvodnje.
Lisica

Scorpion Hunter
 Stevin uz veliko postovanje majstora i svaku pohvalu za rad nebih lovio sa dva razlicita kalibra.. Slazem se vama da je sve to stvar navike...

stevin
 sve ok. kolega skorpioniveli 3
Lisica

Scorpion Hunter

stevin kaže:
sve ok. kolega skorpioniveli 3

Sve je OK druze iveli 3
Nebih nosio dva razlicita kalibra zbog ovog i slicnih razloga:

[movie=youtube]aTrHHbXDP1Y&feature=related[/movie]

Hunter forever
 Napravise rupu na cevima ovako lepe puske,greota Smile
marka Engleski poenter marka

velimir
 Evo jedna TOZ Kal.16 stara lepotica .
velimir priložio:
220112-1458.jpg

Scorpion Hunter
 Prelepa puska VelimireOsmeh

kelt
 ova je isti model samo izradjen novi kundak koji je malo neobican, ali puska lezi kao devojka
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

sakal
 pozdrav kolege! juce sam bio u selu kod ujaka. dok smo radili u staroj kuci, igrom slucaja nadjemo pusku od njegovog oca to jest mog dede koji je ceo svoj zivot bio lovac.... kada sam video pusku samo sto nisam vrisnuo od sreceSmile u pitanju je petlara i koliko sam mogao da ocenim odokativno mislim da je kalibar 20 a mozda i manji, nisam siguran. puska je stara samo tako. nisam uspeo da je prelom jer je dugo stajala na tavanu a deda je umro pre 15 godina.... nisam mogao da nadjem nikakvu oznaku sem prelepih gravura na metalnim delovimaSmile ujak mi je obecao da cu je dobiti na poklon samo da pronadje papire.... nadam se ce mi neko od vas pomoci koja je puska u pitanju, mozda neko zna... nadam se brzom odgovoru, unapred hvala!!!!!

nemeza

sakal kaže:
pozdrav kolege! juce sam bio u selu kod ujaka. dok smo radili u staroj kuci, igrom slucaja nadjemo pusku od njegovog oca to jest mog dede koji je ceo svoj zivot bio lovac.... kada sam video pusku samo sto nisam vrisnuo od sreceSmile u pitanju je petlara i koliko sam mogao da ocenim odokativno mislim da je kalibar 20 a mozda i manji, nisam siguran. puska je stara samo tako. nisam uspeo da je prelom jer je dugo stajala na tavanu a deda je umro pre 15 godina.... nisam mogao da nadjem nikakvu oznaku sem prelepih gravura na metalnim delovimaSmile ujak mi je obecao da cu je dobiti na poklon samo da pronadje papire.... nadam se ce mi neko od vas pomoci koja je puska u pitanju, mozda neko zna... nadam se brzom odgovoru, unapred hvala!!!!!

Kolega jeste da ti je opis detaljan ali mislim da na osnovu njega niko neće moći da ti kaže o kojoj je pušci reč. Smeko Postavi slike pa će mo pokušati da ti pomognemo. Pozdrav. Bye

sakal
 predpostavio sam da nece moci ovako ali reko da pokusam...Grin uskoro ce biti i slike pa cemo valjda protumaciti. pozdrav!

vojkan

sakal kaže:

Kolega slikaj sve oznake na pusci na metalniim i drvenim delovima i postavi,pa ces doobiti odgovor!

P.S. mislim da Nemeza jedva ceka da vidi jer je za njega svaka puska novi izazov!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

I Jevtic
 P.S. mislim da Nemeza jedva ceka da vidi jer je za njega svaka puska novi izazov![/quote]

jeste on je cuveno prihvatilista za starudije odnosno stare cevi ROFLROFLROFL
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

sakal
 iskren da budem kolege i ja sam veliki ljubitelj starih pusaka.... Smile cim pre trcim u selo i slikam je.

DakiNS
 Šta kažete za bakicine cevke
DakiNS priložio:
bakca.jpg

KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1757 04.06.2025. 15:03
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,624,283 posete www.srbijalov.com